HABERLER>POLİTİKA
1 Şubat 2012 Çarşamba - 16:00

60 yaş için mektup gönderecekler!

60 yaş kartı indirim uygulaması ile ilgili tartışmalar bitmedi. Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya gelen Ak Partili milletvekilleri, uygulama kapsamındaki tüm yaşlılara bilgilendirme mektubu gönderecek.

60 yaş için mektup gönderecekler!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ/ ÖZEL- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Sayıştay’dan gelen olumsuz rapora dayandırılarak iptal edilen 60 Yaş İndirim Kartı uygulaması ile ilgili tartışmalar devam ederken, Ak Parti kanadından bir hamle daha geldi. Uygulamanın kaldırılmasına tepki gösteren ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu sorumluluktan kaçmakla suçlayan AK Parti İzmir Milletvekilleri, bu kez ‘konuyu halka taşıma’ fikrini gündemine aldı. Bir dönem Başkan Kocaoğlu’nun danışmanlığını da yapan AKP İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin öncülüğünde geliştirilen proje kapsamında, 60- 65 yaş aralığındaki tüm İzmirlilere bilgilendirme mektubu yazılmasına karar verildi.


TÜM YAŞLILARA GÖNDERİLECEK
Denizli ve diğer AK Partili diğer milletvekilleri tarafından kaleme alınan ve hazırlık aşamasında bulunan mektupta, 60 yaş kartlarının kaldırılmasına yönelik süreç hakkında bilgi verilecek. İlgiyi yasaya göre; indirim uygulamasında, sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi’nde olduğuna dikkat çekecek olan vekiller, projenin kaldırılması noktasında yapılan yanlışlar ve vatandaşların mağduriyetine de mektupta yer verecek. AK Partililer tarafından hazırlanacak olan bilgilendirme mektubu, sadece uygulamadan faydalananlara değil, yaş itibariyle projeye dahil olmaya aday tüm vatandaşlara tek tek gönderilecek.
 
“NEDEN KALDIRILDIĞINI ANLATACAĞIZ”
60 yaş indirim kartlarının kaldırılması konusunda geliştirilen ‘bilgilendirme projesi’ ile ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli “Yaşlılara toplu ulaşımda indirim uygulamak ya da uygulamamak tamamıyla Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Uygulamanın neden kaldırıldığını, bu süreçte hangi yanlışların yapıldığını ve bundan sonra neler yapılması gerektiğine dikkat çekeceğiz. Süreci çok yakından izliyoruz. Bilgilendirme mektubumuz hazırlanma aşamasında. Tamamladığımız zaman, sadece uygulamadan yararlananlara değil, potansiyel adaylara da göndereceğiz” dedi.
 
BÜYÜKŞEHİR İNCELİYOR
Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği’ne bağlı avukatlar ve konunun uzmanı teknik ekiplerin Sayıştay’ın yazısını inceledikten sonra “uygulamanın devam etmesi” yönünde görüş bildirdiği Kocaoğlu’nun da bu görüşe paralel olarak uygulamanın devamı yönünde talimat verdiği kaydedilmişti. Kocaoğlu’nun da yakın çevresine, projenin devam etmesi için gerekli incelemelerin yapılması talimatını verdiği ifade edilmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çözüm 2 Şubat 2012 Perşembe 18:36

Ortada bir sorun varsa ortak akılla çözüme ulaştırılmalıdır. Herkes elinden gelen katkıyı koymalıdır.

Yorumu oyla      13      6  
KAVAKLI 2 Şubat 2012 Perşembe 11:39

KAVAKLlNIN HAYAL GÜCÜ YÜKSEK..HANİ BİR HALK DEYİMİ VAR YA "TAVUK VE BUĞDAY AMBARI" MİSALİ... :)))

Yorumu oyla      15      7  
Cemil Kavaklı 2 Şubat 2012 Perşembe 11:20

Sayın İrfan Seymen bağnazlıkla, önyargıyla mücadeleetmek, toplumu korkutarak kendi çıkarlarını sürdürmeye uğraşan çevreleri etkisizleştirmek zaman alıyor. Biz başladığımız noktadan bugün geldiğimiz nokta arasındaki gelişmeyi, gelecek ak günlerin alameti saydığımız için umutluyuz iddialıyız. Siyaset fazlasıyla sabır ve azim işi. Biz kaplumbağa olmaya razıyız. Çünkü hedefimiz var. Şunun şurasında 2014’e ne kaldı. Hep beraber görürüz gerçek İzmirli ne istiyormuş

Yorumu oyla      14      9  
ORTAK AKIL SORUNU ÇÖZER 2 Şubat 2012 Perşembe 11:05

YALNIZ ESKİSİ GİBİ DİGİL............1.Öncelik İşlerine Gidip Gelen ÇALİŞANLARA VERİLMELİ , Onların SAATLERİ BELİRLENMELİ. VE PİSİKOLOJİK OLARAK RAHATLATILMALI......... 2 - İkinci Guruba İse Veri lecek Serbest Seyahat Belgeleri Belli Şartlar ve Yönetmelik Dahilinde AMA HAK SAHİBİ OLACAK KİMSE LERİ İNCİTMEDEN VERİLMELİ VE ONLAR DA ŞEHİR İÇİNDE GÖNÜL HUZURU İLE BU HAKTAN İSTİFADE ETMELİ...... 3- Bu Arada Kart ÜCRETİ Ya TAMAMEN KALDIRILMALI Ya Da SEMBOLİK BİR RAKKAMA İNDİRİLMELİ .

Yorumu oyla      14      6  
İrfan SEYMENİN MANTIGI 2 Şubat 2012 Perşembe 11:01

İrfan Seymen Senin Mantıgınla Konuya Bakarsak 1950 Senesinden Bu Yna BÜYÜK TÜRK MİLLETİ CHP Yİ HİÇ İSTE MEDİ. TEK BAŞINA İKTİDAR YAPMADI, Bunumu Demek İstiyorsun. PARDON BİR KERRE Yaptı. Rahmetli Büllent ECEVİT MİLLET İstememesine Ragmen, OTEL,MOTEL Ayak larıyla Bir Kere İktidar Oldu. Geriside Gelmedi. Kendini Düzelt. Mantıgın da Düzelsin.

Yorumu oyla      14      6  
ŞİRİNYERLİ 2 Şubat 2012 Perşembe 10:43

Sn;Denizli..;Bu karar 12 yıldır uygulanan bir SOSYAL FAALİYETİN devamıdır,DANIŞMAN dın sen iyide biliyorsun,o zaman SESİN ÇIKMADI,SAYIŞTAY "YARGININ"İdari ANAYASAL DÜZENLEMESİDİR.Kamuyu enetler ZİMMET bile çıkarır,AZİZ bey' YIPRATMAK için BÖYLE bilgilendirme,mektup yazma SENİN KALAEKTERİSTİK ÖZELLİĞİNLEDE BAĞDAŞMIYOR,ama Siyaseten bunu kendine KAZANÇ sayıyorsan,ETİK bir davranış değil.Saygılar.

Yorumu oyla      14      7  
İrfan Seymen 2 Şubat 2012 Perşembe 08:07

Kavaklı yanlışın var. İzmir'i seven gerçek İzmirliler AKP'yi İSTEMİYOR. Bunu 2004, 2007, 2009 ve 2011'de anlamadıysan, 2014'te öğrenirsin...

Yorumu oyla      17      9  
Cemil Kavaklı 1 Şubat 2012 Çarşamba 22:49

AKP'ye teşekkürler. AKP olmasa CHP'li belediye cambaza bak diyip yaşlıların kartını elinden alacaktı. AKP'li vekiller çalışıp CHP'nin İzmire vereceği zararlara engel olmalı. AKP İzmir de İktidara gelince de verdikleri zararları ortadan kaldırmalı. AKP'yi İzmir seven gerçek İzmililer dört gözle bekliyor. Çağdaş bir kentte yaşamamıza az kaldı.

Yorumu oyla      16      19  
Artistlik yapmayın 1 Şubat 2012 Çarşamba 21:38

Mektupların posta masrafını kim karşılayacak? PTT seçimlerdeki mektuplarda yaptığı gibi size özel tenzilat yapacak mı? Tenzilat yaparsa bu tenzilat kimin cebinden çıkacak? Özel Yetkililere ihbar ediyorum. Bu konuda konuşan kişlerin görüşmelerinde teknik takip başlatın. Bakalım altından neler çıkacak.Mektupla uğraşacağınıza HÜkümetiniz yasal zemini oluşturacak kararı bir an önce alsın. ARTİSTLİK YAPMAYIN

Yorumu oyla      24      8  
SİYASET 1 Şubat 2012 Çarşamba 21:06

Yaşlıların mağduriyeti üzerinden mektupla siyaset ve oy hesabı yapacağınıza çözüme destek olun.

Yorumu oyla      25      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Günay’dan fırça üstüne fırça!
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kemeraltı turunu bürokratlara ...
Büyük Anadolu Partisi, CHP'ye katıldı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap, partide düzenlenen törenle Büyük ...
CHP Konak’ta 3 şok birden
CHP Konak İlçe Örgütü’nde, delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından ...
 
Erdoğan: Ateist bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun?
Başbakan Erdoğan, AK Parti İl Başkanları'na seslendiği konuşmasında muhalefet ...
'O koltuğu ancak 23 Nisan'da görürler'
AK Parti milletvekilleri Hamza Dağ, Aydın Şengül ve Ali Aşlık’ın, Büyükşehir’e ...
Flaş! CHP’de ilk iptal haberi Buca’dan
CHP Buca Yönetimi, Yıldız Mahallesi seçimlerini yenileme kararı aldı. ...
 
MHP Karşıyaka’ya hukukçu aday
MHP İzmir’de de kongre heyecanı başlarken adaylar ortaya çıkmaya başlıyor. ...
"Basın özgürlüğü kirlenirse yaptıklarınız da gözükmez"
Cumhurbaşkanı Gül, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) giderken uçakta ...
CHP, dört gün arayla iki kurultay yapacak
Kılıçdaroğlu, iki kurultayın peş peşe yapılacağını belirterek, “26 Şubat’ta ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva