HABERLER>POLİTİKA
2 Şubat 2012 Perşembe - 08:08

CHP liderinden çarpıcı kurultay yorumu

Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.

CHP liderinden çarpıcı kurultay yorumu

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ateist bir gençlik yetiştirmemizi mi bekliyorsun?” sözlerini “Tam tipik bölücülük” şeklinde değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Dindar bir gençlik yetiştirme istiyoruz” ifadesine karşılık da “Bu nesilden öncekiler dinsiz miydi peki?” diye sordu.
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, katıldığı CNNTürk yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın “Ateist bir gençlik yetiştirmemizi mi bekliyorsun? Dindar bir gençlik yetiştirme istiyoruz” açıklamalarına yanıt verdi.
 
“Tam Recep Tayyip Erdoğan’a uygun açıklamalar” diyen Kılıçdaroğlu, Allah aşkına kendisi söylemedi mi ‘siz dindar bir neslin yetişmesine mi karşısınız’ diye. Biz ne zaman karşı olduk. Ben kendisine şunu sordum; ‘Bu nesilden öncekiler dinsiz miydi peki?’ bu o anlama geliyor. ‘Biz dindar nesil yetiştiriyoruz. Demek ki bizden öncekilerin tamamı dinsiz bir nesil yetiştirdi’ böyle bir şeyi bir başbakan nasıl söyleyebilir. Tam tipik bölücülük
Böyle bir şeyi söyledikten sonra o başbakanın artık bu ülkede başbakanlık koltuğunda oturmaması lazım” dedi.
 
Başbakan Erdoğan’ın bütün düşüncesinin “Bir konuyu ben nasıl istismar edebilirim” şeklinde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bakın şimdi ben bir örnek vereyim; kendisi camii avlusunda miting yaptı mı yapmadı mı? Şimdi onu da inkar edecek” dedi.
 
“RECEP TAYYİP ERDOĞAN BU ÜLKEDE DİN TİCARETİ YAPIYOR”
Erdoğan’ın CHP’yi “ağza alınmayacak şekilde” suçladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
 
“Dindar adam yüreğinde sevgi olan insandır, kamu malına el sürmeyen adamdır, ahlaklı adamdır, dindar adam Deniz Feneri olayını savcıların ensesinde boza pişirmeyen adamdır, yolsuzlukların ortaya çıkmasını sağlayan adamdır, bunu söylediğiniz zaman ben sizin ahlakınıza da inancınıza da saygı duyarım. Ama onun dışında siz din ticareti yapıyorsunuzdur. Ben kesinlikle inanıyorum Recep Tayyip Erdoğan bu ülkede din ticareti yapıyor. İnançları sömürüyor. Böyle bir şey olabilir mi? CHP’yi hiç ağza alınmayacak şekilde suçluyor.”
 
“TOPLUMU AYRIŞTIRIR BÖLER”
Başbakan Erdoğan’ın “demokrasi kültürünün eksik olduğu gibi eğitim kültürünün de eksik olduğunu” ifade eden Kılıçdaroğlu, “Başbakan her konuyu siyaseten istismar etmeyi kendisine görev edindiği için eğitim konusunu da istismar ederek ‘oradan da acaba ben bir siyasi rant sağlayabilir miyim kendime...’. Bu yanlış bir anlayış, yanlış bir düşüncedir. Toplumu ayrıştırır böler” şeklinde konuştu.
 
“BÜTÜN ARZUM AYDINLIĞA KAVUŞTURULMASIDIR”
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ile ilgili ortaya çıkan “kaset” olayını özel yetkili mahkemelerin soruşturacak olmasına ilişkin “Ben hiçbir zaman özel yetkili mahkemeler incelemesin diye bir şey söylemdim” ifadesinde bulunurken, “Ben şuna itiraz ettim; Bu mahkemeler o kadar güven vermiyor. Güven veren bir yargı olsa neden itiraz edelim. Kim istemez böyle bir olayın gerçek faillerin ortaya çıkmasını. Keşke sağlıklı bir soruşturma yapılsa, failler ortaya çıksa, Türkiye’nin gündeminden de düşse. Benim bütün arzum bunun aydınlığa kavuşturulmasıdır” dedi.
 
“DEMOKRATİK TÜZÜĞÜ DE GETİREN PARTİ OLACAĞIZ”
Yapılacak kurultaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, yapılacak kurultaylarda aslında taleplerin aynı olduğuna dikkat çekti. “Farklı görüşlerde insanlar değiliz ki” diyen Kılıçdaroğlu, tek farkın zamandan kaynaklandığını söyledi. Partide farklı görüşlerde insanların olabileceğine işaret eden Kılıçdaroğlu, “Saygı içinde bizim bir araya gelip görüşlerimizi açıklama imkanını bulmamızı ben genel başkan olarak sağlayacağım” dedi.
 
Daha iyi bir tüzük olsun diye bu olağanüstü kurultayı yaptıklarına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Biz yeni bir tüzük yapacağız. Bütün siyasi partiler de örnek alacak. Biz madem ki demokrasiyi getiren partiyiz demokratik tüzüğü de getiren parti biz olacağız” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, kurultayın bir düğün havasında geçeceğini de vurguladı.
 
"BİRDEN FAZLA GENEL BAŞKAN ADAYI ÇIKARSA MUTLU OLURUM"
Kendisinden başka bir genel başkan adayının çıkması durumunda mutlu olacağını belirten Kılıçdaroğlu, “CHP’de daha fazla genel başkan, il başkanı, ilçe başkanı adayı olmalı. Bir arkadaşımız sandıktan galip geldiği zaman galip gelmeyen arkadaşımız onun elini havaya kaldırabilmeli. Bu kültürü geliştirmeliyiz.
 
Geliştiremezsek kavga kültürü gelişir.
Zamanla bu kültürün tamamı gerçekleşecek. Gerçekten demokrasiyi getireceğiz çıkana da hepimiz saygı duyacağız. Birden fazla genel başkan adayı çıkarsa yine çok mutlu olurum. O arkadaş kazanırsa önce ben gidip elini kaldıracağım. Ardından da parti için çalışmaya devam edeceğim” diye konuştu.
 
Eskiden yargının tartışmalı kararlarına CHP olarak itiraz etmezdiniz, hatta biırakın itirazı destek verirdiniz. Şimdi ne oldu da eleştiriyorsunuz, yargı arka bahçeniz miydi daha önce?
 
Hiç bir zaman yargı bizim arka bahçemiz olmadı. O dönemde yargı bağmıszı değildi şimdi de değil. Bizim eleştirilerimiz aynı. Ancak son dönemdeki kararlar her şeyi tuzla buz etti, tuz da koktu biz de bunu eleştiriyoruz. Bizim seçim bildirgemizde yargıya dönük vaatlerimizde bunlar yer aldı. Yargının bağımsızlaşması için gerekenleri yapacağımızı söyledik. Şimdi ise yargının bağımsız olmadığını bütün dünya biliyor. Allah Aşkına nedir bu Deniz Feneri savcılarının başına gelenler.
 
Ne yaptılar da görevden alınıp 11 yıl hapisle yargılanıyorlar? Yargı siyasi otoritenin sopası olarak kullanılıyor şu anda. Sabaha karşı eviniz basılabilir ve tutuklanabilirsiniz. Bir ihbar mektubu ya da gizli tanık yeterlidir bunun için.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarıgül, CHP’ye Genel Başkan olacak mı?
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül bir çok konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Susam, esnaf sorunlarının araştırılmasını istedi
Esnafın korumanın Anayasal görev olduğunu hatırlatan CHP’li Susam, “Elinizi ...
AK Partili Kırkpınar'a sanal terör saldırısı!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar’ın kişisel Facebook ...
 
TBMM Genel Kurulu'nda 'kuyruk acısı' gerginliği!
TBMM Genel Kurulu’nda, Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul ...
60 yaş için mektup gönderecekler!
60 yaş kartı indirim uygulaması ile ilgili tartışmalar bitmedi. Büyükşehir ...
Bakan Günay’dan fırça üstüne fırça!
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kemeraltı turunu bürokratlara ...
 
Büyük Anadolu Partisi, CHP'ye katıldı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap, partide düzenlenen törenle Büyük ...
CHP Konak’ta 3 şok birden
CHP Konak İlçe Örgütü’nde, delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından ...
Erdoğan: Ateist bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun?
Başbakan Erdoğan, AK Parti İl Başkanları'na seslendiği konuşmasında muhalefet ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva