HABERLER>POLİTİKA
25 Ağustos 2011 Perşembe - 18:03

CHP İzmir ‘müfettiş baskısına’ karşı

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, bayramı ikinci günü yapılacak bayramlaşma töreni öncesi, metropol ilçe belediye başkanları ile “müfettiş baskılarını” masaya yatıracak. Başkanlar, hükümet baskısına karşı ortak hareket etme kararı alacak.

CHP İzmir ‘müfettiş baskısına’ karşı

Can Özlü/Egedesonsöz- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, Ramazan Bayramı öncesi gösterişli bir kutlama törenine imza atmaya hazırlanırken, İl Başkanı Tacettin Bayır aynı gün sürpriz bir davete daha ev sahipliği yapacağını açıkladı. Bayır, bayramın ikinci günü, Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi bahçesinde gerçekleşecek olan bayram toplantısı öncesinde, il binasında 21 metropol belediye başkanını konuk edeceklerini söyledi.
 
KOCAOĞLU DA KATILACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılacağı sürpriz toplantıda, CHP’li belediyelerin son dönemde en çok şikayet ettikleri “müfettiş” konusu masaya yatırılacak. Başkanlar, imzasız dilekçeler ve isimsiz ihbar telefonları ile belediye çalışmalarına müdahale eden müfettişler hakkında ortak kararlar alacak. Toplantıda, uzun süredir gündemi meşgul eden isyancı ilçe belediye başkanları ile İl Başkanı Tacettin Bayır ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da ilk kez aynı ortamda bir araya gelmiş olacak. Bir saatlik özel görüşmede “başkanlar hareketi” de gündeme gelecek. İl Başkanı Tacettin Bayır, küskünlerin barıştığı bayram günlerinde, bu meselenin de artık kapanmasını ve daha fazla tartışılmamasını isteyecek. Başkanlar, toplantının ardından hep birlikte bayramlaşma törenine katılım gösterecek.
 
“YATAK- YORGAN GELİYORLAR”
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır “Bayramın ikinci, toplu bayramlaşma töreni öncesinde metropol belediye başkanları ile bir araya geleceğiz. Özellikle son dönemde İzmir belediyeleri üzerinde yoğun olarak hissettiğimiz müfettiş baskılarını gündeme getireceğiz. Ne yazık ki imzasız dilekçeler dikkate alarak, belediyeler üzerinde siyasi baskı yapılıyor. Her türlü ihbar gerçek kabul edilerek belediye başkanlarımızın çalışmaları engelleniyor. Biz müfettiş gelmesin demiyoruz. Yaptığımız işler şeffaf, tabi ki inceleyecekler ama Türkiye’de, en fazla görevlendirilen müfettiş sayısının İzmir’de patlama yapması bizi rahatsız ediyor. Ortak kararlar alıp ortaya bir irade koyacağız. Meclisteki milletvekillerimiz Alaattin Yüksel ve Oğuz Oyan, bu konu ile ilgili önerge hazırlıyor. Gerçekten belediye başkanları, hükümet tarafından görevlendirilen müfettişlerin ağırlını hissediyor. Alnımız ak ama denetlemeleri abuk sabuk gerekçelere bağlamak doğru değil. Belediye başkanlarımız iş yapamaz hale getiriliyor. Gerekirse bütün belediye başkanlarımız ile bir araya gelerek basın açıklaması yaparız. “Söz konusu müfettişler bizim çalışmalarımızı engelliyor” deriz. Bu olay siyasi amaçlıdır. İstanbul ya da Ankara’daki müfettişler birkaç günde işlerini bitirirken, İzmir’e gelenler yatak, yorganla geliyor. Bu durum çalışma şevki ve motivasyonu bozuyor” diye konuştu.
 
BAŞKANLAR SORUNLARI ANLATACAK
Toplantıda, başkanlar hareketi ile ilgili küskünlük meselesinin de gündeme gelebileceğini söyleyen Bayır, ortada bir krizin bulunmadığını, bayramlaşma töreninden sonra bu konunun tamamen kapanacağın söyledi. Bayır “Arkadaşlar düşüncelerini açıkça ifade edebilirler. 21 belediye başkanını toplu dinleyeceğiz. Kriz varsayımı biraz abartılıyor. Böyle bir sorun olmadığın düşünüyoruz. Bu kırgınlık küskünlük varsayım sadece. Ortada bir bilgi kirliliği var. O sohbette bunu da konuşacağız. Genel merkez bu sorunun son bulduğunu düşünüyor biz de öyle düşünüyoruz. Bu işin CHP’ye, İzmir halkına ve kente hizmet getirenlere faydası yok. Bayramı bayram tadında yapmak istiyoruz” dedi.
 
ÖNCELİK EXPO OLACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İl Yönetimi’nin EXPO ile ilgili konularda geri kaldıkları yönündeki eleştirilere de yanıt veren Bayır “EXPO konusunda hükümet de yerel yönetimlerde üzerine düşeni yapmak durumunda. EGEV’in öncülüğünde üç siyasi partinin il başkanları bir araya geldi ve İzmir Meclisi oluşturma kararı alındı. Vali Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve milletvekillerinin katılacağı toplantıda 35 proje masaya yatırılacak. EXPO’ya öncelik verilecek ve yol haritası belirlenecek” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tacettin BAYIR 26 Ağustos 2011 Cuma 13:21

Değerli dostlar öncelikle kandiliniz kutlu olsun,yukarıda okumuş olduğunuz haber dün il binasında 4-5 gazeteci arkadaş tarafından yapılmıştır.Egede son söz ailesinin genç yazarına haberi doğru ve aynen verdiği için huzurlarınızda teşekkür ediyorum.ancak bir yerel tv .kanalı anlayacağınız üzere müfettişler meselesini hiç ele almadan olayı ısrarla başkanla krizine çevirmiştir.Bu haberleri çarpıtarak veren yayın kuruluşunu kınıyorum.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Moroğlu sendikaları ziyaret etti
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, kentteki emek dünyası temsilcileriyle ...
İşçi Partililer AK Parti Karşıyaka'yı işgal etti
İzmir’de aralarında Doğu Perinçek’in oğlunda bulunduğu 5 kişinin tutuklanmasını ...
CHP: 2250 yönetici kızağa çekildi
CHP'den, Anayasa Mahkemesi'ne götüren Kanun Hükümünde Kararnamelerle ilgili, ...
 
Şimşek: Yargısız infaz yapıldı
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesinin büyük bir dram olduğunu ...
İşçi Partililer'den Ak Parti'ye siyah çelenk
İzmir'de, İşçi Partisi (İP) üyeleri, Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal'a ...
CHP İzmir’e aday adayından kitaplı protesto!
Genel seçimler öncesi CH’den İzmir milletvekili aday adayı olan İlhan ...
 
AK Parti Bayraklı fokur fokur
Kongrelere hazırlanan AK Parti’de en hareketli ilçelerden biri olan Bayraklı’da ...
Genç danışman için “kesin ihraç” istendi
CHP Bornova İlçe Yöneticisi ile karpuz tezgahı yüzünden tartışan Bornova ...
Vural: Hangi yüzle söylüyorsunuz?
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, terörle mücadele konusunda MHP'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva