HABERLER>POLİTİKA
24 Ağustos 2011 Çarşamba - 11:50

Vural: Hangi yüzle söylüyorsunuz?

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, terörle mücadele konusunda MHP'nin aylardır söylediği noktaya gelen Hükümete "Biz, 'terörle mücadele edin' dedik. Bize 'kandan besleniyor' diyenler şimdi 'bir ölür, bin diriliriz' diyorlar. Bu kelimeleri boğazlarınıza tıkanmıyor mu? Hangi yüzle söylüyorsunuz" dedi.

Vural: Hangi yüzle söylüyorsunuz?

İZMİR - MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından Narlıdere Naci Usta'da düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Vural, Hükümetin açılım adı altında bölücülüğü cesaretlendirdiğini öne sürdü. Vural, "Haklı çıktık. Bu ülkeyi dokuz yıldır yönetenler varsa bir vicdan muhasebesi yapmalılar. 'Yapmayın etmeyin' dedik. 'Açılım adı altında bölücülüğü cesaretlendirirsiniz. Bölücülerle müzakere etmeyin' dedik. Şehit cenazelerine sahip çıktığımız için bizi 'kandan beslenenler' olarak adlandırdılar. Şimdi geldiğimiz bu günlerde şehit cenazelerinde haykırışlarımıza 'yaygara' diyenler şehit ailelerine copu, biber gazını eksik etmeyenler, bugün şehit aileleriyle birlikte fotoğraf çektirerek utanmadan bunu istismar edebiliyor" dedi.
 
BOĞAZINIZ DÜĞÜMLENMİYOR MU?
Vural, Hükümetin terörle mücadele konusunda sınır ötesi operasyon kararıyla MHP'nin söylediği noktaya geldiğini ileri sürerek, "Biz, 'terörle mücadele edin' dedik. Bize 'kandan besleniyor' diyenler şimdi 'bir ölür, bin diriliriz' diyorlar. Hiç bunları söylerken bu kelimeler boğazlarınıza tıkanmıyor mu? Hangi yüzle söylüyorsunuz? Terör örgütüne hak, özgürlük ve demokrasi ile cevap vereceklerini söyleyenler bugün terörle mücadelede yeni yöntemler sınır ötesi operasyon dahil hepsini düşünmek durumunda kalıyor" diye konuştu.
 
Haksızlık yapıldığı için MHP'den özür dilenmesini isteyen Vural, bu konuda haklı olduklarını belirterek, "Başımız dik, bağımızı hiç öne eğmedik, aldatmadık, aldanan da olmadık" dedi.
 
BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ
Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oyun bitmedi, rol paylaşımı devam ediyor. 'Hazmede hazmede, hazmettire hazmettire gideceğiz' dediler. Bu süreci iyi takip etmemiz lazım. Biz uyarıyoruz. Kalkıp Başbakan, Ahmet Davutoğlu gidip Esad'a 'git' diyebiliyor. Şuna 'git' buna 'git' diyor. Ey Sayın Başbakan, Davutoğlu'na Irak'ın kuzeyinde topraklarını onları besleyen onları koruyan Barzani'ye karşı kılınız neden kıpırdamıyor niye 'git' diyemiyorsunuz. Kimin vesayeti var üzerimizde? Orada Irak'ın kuzeyinde Saddamlaşmış, eziyet veren orayı PKK'nın üssü haline dönüştüren karşısında gıkları çıkmıyor. Ondan sonra şehit sayımız artıyor. 'Ramazan'dan sonra' deniyor. Sayı daha da artınca 'hemen vuracağız' deniyor. Peki bu güne kadar neredeydin? Niye bugüne kadar elinizi kolunuzu bağladınız, niye bugüne kadar İmralı'da terör örgütünün ceviz ağacının altında basın tribünü kurmasına izin verdiniz. Herkes kendine gelsin bedelini benim milletim çekiyor. Bölücülük güç kazanmıştır. Paralel devlet uygulamasına kadar gidilmiştir. Terör örgütüne karşı devlet meşru gücünü kullanacak, 'şiddetin diliyle olmaz' deniyor. Askerini, polisini öldürene ne yapacaksın? Bu ne biçim gaflettir, ne yapıyorsunuz siz? 'Kardeş kanı dökülmesin' deniyor. Bu ülkede doğulusu, batılısı birlikte yaşıyor. Bu ülkede kardeş kanı dökülmüyor aksine kardeş kardeşe kırdırılıyor."(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şakir Turan 25 Ağustos 2011 Perşembe 10:02

Muhalefet bile yapamayıyorsunuz,kapatın partinizi AKP ye katılın.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akay her gün iftarını bir ilçede açıyor
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ramazan ayının girmesiyle birlikte ...
Erdoğan: Akıttıkları kanda boğulurlar
Başbakan Erdoğan, Libyalı muhaliflerin Kaddafi’nin karargahını ele geçirdiği ...
Dervişoğlu'ndan 'manidar' yazılar
MHP İzmir’in simge isimlerinden Dervişoğlu, siyasete dönecek mi sorusunun ...
 
AB ofisinde arbede
İstanbul’da Başmüzakereci Egemen Bağış’ın toplantı yaptığı AB ofisine ...
Muhaliflere 'Türk modeli' para yardımı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Bingazi'de Libyalı muhaliflerle görüştü. ...
Vural: Bunun anlamı nedir?
MHP'li Oktay Vural, her yıl MGK bildirilerinde Türkçenin eğitim dili ve ...
 
BDP'den PKK'ya çağrı var
Diyarbakır’da BDP, DTK, KADEP, HAKPAR ve sivil toplum örgütleri biraraya ...
Yıldırım'dan savcılara 'dinleme' eleştirisi
Hürriyet yazarı Zeynep Gürcanlı Ulaştırma Bakanı ve İzmir Milletvekili ...
Hükümetten maaş ve tatil müjdesi
Memur emeklisi, dul ve yetim aylıkları ile işsizlik maaşı bayramdan önce ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva