HABERLER>POLİTİKA
24 Ağustos 2011 Çarşamba - 18:31

CHP İzmir’e aday adayından kitaplı protesto!

Genel seçimler öncesi CH’den İzmir milletvekili aday adayı olan İlhan Uysal, parti içinde gözlemlediği çarpıklıkları Seçim ve CHP kitabında topladı. Uysal “Gerçekleri gözler önüne serdim” dedi.

CHP İzmir’e aday adayından kitaplı protesto!

Can Özlü/Egedesonsöz - Genel seçimler öncesi CHP İzmir Milletvekili aday adayı olan ancak meclis saflarında kendisine yer bulamayan İlhan Uysal, parti içindeki tartışmalı gündem maddelerini 34 sayfalık Seçim ve CHP kitapçığında topladı. Kitabında, partinin tüm kademelerinde gözüne çarpan çarpıklıklara dikkat çeken Uysal, İzmir’deki başarısızlık görüntüsünün de eski Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanlış kadro seçimlerinden kaynaklandığını savundu. Kitapta, bazı isimlere yönelik ağır eleştirilerde yer buldu.
 
“ÖRGÜT ÇALIŞMADI”
Kitapta, 12 Haziran seçimlerinde Yüksel ve Kocaoğlu’nun milletvekili aday listelerine, örgütü ve İzmir’i tanımayan isimleri yazdığını ve kendi ekip adamları ile yakın arkadaşlarını listelere yerleştirdiğini iddia eden Uysal, İl Başkanı Tacettin Bayır ve belediye başkanlarının da seçim propagandalarında yeterli çabayı göstermediğini öne sürdü. Kitapta “Yerel seçimlerdeki başarı milletvekili seçimine taşınamadı. İzmir’de kötü sonucun sorumluları ise başta Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel’dir. Çünkü listelerin hazırlayıcıları onlardır. Diğer tarafta il yönetimi liste öncesi aday adaylarını arayarak seçim çalışmasında aktif görev almaya davet etmedi. Seçilemeyecek yerlerde gösterilen bazı milletvekili adayları hiç ortalıkta görülmedi. Genel Merkez karşıtı olan bazı ilçelerde çalışıyormuş havası verip, hiç çalışmadılar. Aziz Kocaoğlu ile Alaattin Yüksel halkla bütünleşemediler. Milletvekili listesinde yer alan adaylardan seçilmeleri garanti olanlar İzmir’e sanki turistik amaçlı geziye çıkmış gibi yanlarında sadece 5-10 kişilik gruplarla esnafa sadece kendilerini tanıtıp geçtiler” ifadeleri dikkat çekti.
 
“KILIÇDAROĞLU’NA DA YOLLADIM”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da10 adet gönderilen kitap tartışmaları da beraberinde getirdi. Uysal’ın ağır eleştirilerine hedef olan isimlerin başında gelen eski Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Alattin Yüksel’in Uysal hakkında disiplin incelemesi başlatılması için İl Başkanı Tacettin Bayır’a talimat verdiği, Bayır’ın da konuyla ilgili araştırma başlattığı iddia edildi. CHP İl Örgütü’nde tartışma yaratan kitabın tamamen gerçekleri söylediğini dile getiren İlhan Uysal ise kitabı okuyan tüm partililerin kendisini arayarak kutladığını söyledi. Kitapla ilgili eleştirileri doğrudan öğrenmek adına kitabın arka kapağına cep telefonunun numarasını ve e-mail adresini de yazan Uysal, “Ben bu kitabı kendim için değil toplum için yazdım. Okuyan partililerden sürekli telefonlar alıyorum. ‘Çok şükür bunları birileri yazdı’ diyorlar. Bu da beni mutlu ediyor” dedi. Kitabı Genel Merkeze gönderdikten sonra Kılıçdaroğlu’nun MYK’da değişiklik yaptığını da hatırlatan Uysal, “Kitabım Genel Merkeze gitti Alaattin Yüksel ile Gürsel Tekin MYK’dan gitti” diyerek MYK’daki değişimde kitapta yazılan iddiaların da payının olduğunu savundu. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp'li 28 Ağustos 2011 Pazar 17:41

SAYIN İLHAN UYSAL BU CESARAETİNİZİ SEÇİMLERDEN ÖNCE GÖSTERSEYDİNİZ AMA YAPAMAZDINIZ ÇÜNKÜ MİLLET VEKİLLİĞİNİZ TEHLİKEYE GİRERDİ.NEOLDU? SIRALAMAYA GİREMEYİNCE VERİP VERİŞTİRDİNİZ SİZİN GİBİLERİN BU PARTİDE İŞİ YOK.CHP SİZİN GİBİLERİ TEMİZLERSE BU ÜLKE AYDINLIĞA ÇIKAR.

Yorumu oyla      12      7  
Burkay 26 Ağustos 2011 Cuma 01:39

Önce noterden sağlıklı:) raporu alsın sonra gelsin:)))

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Bayraklı fokur fokur
Kongrelere hazırlanan AK Parti’de en hareketli ilçelerden biri olan Bayraklı’da ...
Genç danışman için “kesin ihraç” istendi
CHP Bornova İlçe Yöneticisi ile karpuz tezgahı yüzünden tartışan Bornova ...
Vural: Hangi yüzle söylüyorsunuz?
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, terörle mücadele konusunda MHP'nin ...
 
Akay her gün iftarını bir ilçede açıyor
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ramazan ayının girmesiyle birlikte ...
Erdoğan: Akıttıkları kanda boğulurlar
Başbakan Erdoğan, Libyalı muhaliflerin Kaddafi’nin karargahını ele geçirdiği ...
Dervişoğlu'ndan 'manidar' yazılar
MHP İzmir’in simge isimlerinden Dervişoğlu, siyasete dönecek mi sorusunun ...
 
AB ofisinde arbede
İstanbul’da Başmüzakereci Egemen Bağış’ın toplantı yaptığı AB ofisine ...
Muhaliflere 'Türk modeli' para yardımı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Bingazi'de Libyalı muhaliflerle görüştü. ...
Vural: Bunun anlamı nedir?
MHP'li Oktay Vural, her yıl MGK bildirilerinde Türkçenin eğitim dili ve ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva