HABERLER>POLİTİKA
25 Ağustos 2011 Perşembe - 16:01

CHP: 2250 yönetici kızağa çekildi

CHP'den, Anayasa Mahkemesi'ne götüren Kanun Hükümünde Kararnamelerle ilgili, örnekler eşliğinde 'bürokrasi darbesi' açıklaması geldi.

CHP: 2250 yönetici kızağa çekildi

ANKARA - CHP'de, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan ve yaklaşık 4 saat süren MYK sonrası açıklamalar, CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler'den geldi.

Güler, gazetecilerin soruları üzerine, Genelkurmay eski başkanı Işık Koşaner'in ses kaydı, Ankara il başkanının istifası ve Gürsel Tekin iddiaları ile partinin Kürt raporu üzerine açıklamalarda bulundu.

Güler'in dikkat çektiği bir konu da, Hükümet'in, 28 Mart 2011 günlü Yetki Kanunu ile çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnamelerdi.

CHP Sözcüsü Güler şunları söyledi:
''Çıkarılan KHK'ler, kabul edilmiş Yetki Kanunu'nun sınırlarını da içeriğini de aşmıştır. Aceleyle çıkarılan KHK'ler, başka bir KHK ile ortadan kaldırılmaktadır.

Bu düzenlemeler ile, 2250 üst ve orta kademe yönetici kızağa çekilmiştir. Partizan kadrolaşmanın tarihte görülen en kapsamlı örneklerinden biriyle karşı karşıyayız. Bu düzenlemelerle belediyelerin imar planlama ve uygulama yetkileri, en yüksek rant alanları bakımından merkezi yönetimin tekeline çekilmektedir. Şehircilik, hem hemşehrilerin karar alanından çıkarılmakta, hem de en değerli kentsel topraklar Hükümet yetkililerinin ellerine teslim edilmektedir. Devlet Planlama Teşkilatı kaldırılmış, kalkınma planlaması devri kapatılmıştır.

"TBMM'NİN HABERİ YOK"
TBMM bundan habersizdir. Tüm devlet sistemini değiştiren bu talanı önlemek, Anayasa Mahkemesinin elindedir. CHP olarak Yetki Kanununu Anayasa Mahkemesine götürmüş ve yalnızca iptal değil aynı zamanda yürürlüğü durdurma kararı da istemiştik.

Anayasa Mahkemesi hala sessizdir. Bu tutumu nedeniyle Hükümet'in bu yanlışlarını paylaşma konumuna düşmüştür. Anayasa Mahkemesinin bir an önce karar vererek, kendisini bu talihsiz durumdan kurtarmasını diliyoruz. Bürokrasi darbesini engellemek için KHK'leri de Anayasa Mahkemesine götürdük. Kamuoyunu ve basınımızı bu önemli süreçle yakından izlemeye çağırıyoruz.''

KOŞANER'İN SES KAYDI
Güner'in gazetecilerin soruları üzerine gündemdeki diğer konular üzerine yaptığı açıklamalar şöyle:
''Bu olmamalı, olmaması gereken, özel konuşmalarınızın hiç bilmediğimiz yetkili ya da yetkisiz kişiler tarafından hukuka aykırı olarak dinlenmesi arşivlenmesi ve kendileri için uygun bir zaman geldiğinde servis edilerek bizim birey olarak anayasal haklarımızın ihlal edilmesi. Olmaması gereken kuşkusuz bu... Konuşmanın içeriğine yönelik bir değerlendirme yapmadık."

SURİYE HEYETİ
"Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da heyette yer alması düşünülüyor, böyle bir ihtimal söz konusu. Gezinin zamanı ise henüz netleşmedi."

ANKARA İL BAŞKANI'NIN İSTİFASI
"Konu gündeme geldi ancak İl Başkanlığına henüz atama yapılmadı. Biliyorsunuz, arkadaşımızın bazı iddiaları oldu, Doç. Dr. Tarık Şengül çok önemli bir akademisyendir... İddialar bakımından da biz durum nedir diye onun üzerinde araştırmalarımızı yapacağız."

(İddialar içerisinde bir Genel Başkan Yardımcısının da adının geçtiğinin hatırlatılarak, ''İl Başkanı açıklama yaparken, tenzili rütbe alan bir yönetici diyerek sayın Gürsel Tekin'i işaret etti. Bu konuyla ilgili sayın MYK'da Tekin açıklamada bulundu mu?'' yönündeki soru üzerine Güler, ''Öyle bir değerlendirme olmadı'' yanıtını verdi.)

KÜRT RAPORU GÜNCELLENMEDİ
"Bazı görüşmeler yapıldı bu Kürt raporunun güncellenmesi üzerine değil, günümüzde terörün ulaştığı boyut ve bununla mücadele etmede beceriksiz olan hükümet gerçeği nedeniyle güncel koşullar neler, bunun üzerinde daha dikkatli durma gereği vurgulandı.

Kürt Raporu'nun yenilenmesi için herhangi bir komisyon kurulmadı, raporun yenilenmesine yönelik de bir karar alınmadı."

DENİZ FENERİ
"Bu davanın savcısının görevden alınması, Hükümet'in yargı organlarını siyasallaştırma politikasının yeni bir uygulamasıdır. Bu uygulama hukukun üstünlüğü kuralına, soruşturmanın gizliliği kuralına, yani temel yargı ilkelerine uygun davranan yargıç ve savcıların, bundan böyle Hükümet'in görevden alma tehdidi altında bırakılacaklarının göstergesidir. Hükümet'i, yargının bağımsızlığı ve yargı adamlarının mesleki güvenceleri konusunda evrensel ilkelere uygun davranmaya çağırıyoruz." (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şimşek: Yargısız infaz yapıldı
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesinin büyük bir dram olduğunu ...
İşçi Partililer'den Ak Parti'ye siyah çelenk
İzmir'de, İşçi Partisi (İP) üyeleri, Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal'a ...
CHP İzmir’e aday adayından kitaplı protesto!
Genel seçimler öncesi CH’den İzmir milletvekili aday adayı olan İlhan ...
 
AK Parti Bayraklı fokur fokur
Kongrelere hazırlanan AK Parti’de en hareketli ilçelerden biri olan Bayraklı’da ...
Genç danışman için “kesin ihraç” istendi
CHP Bornova İlçe Yöneticisi ile karpuz tezgahı yüzünden tartışan Bornova ...
Vural: Hangi yüzle söylüyorsunuz?
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, terörle mücadele konusunda MHP'nin ...
 
Akay her gün iftarını bir ilçede açıyor
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ramazan ayının girmesiyle birlikte ...
Erdoğan: Akıttıkları kanda boğulurlar
Başbakan Erdoğan, Libyalı muhaliflerin Kaddafi’nin karargahını ele geçirdiği ...
Dervişoğlu'ndan 'manidar' yazılar
MHP İzmir’in simge isimlerinden Dervişoğlu, siyasete dönecek mi sorusunun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva