HABERLER>POLİTİKA
24 Ağustos 2011 Çarşamba - 15:53

AK Parti Bayraklı fokur fokur

Kongrelere hazırlanan AK Parti’de en hareketli ilçelerden biri olan Bayraklı’da kulislere şimdiden 14 adayın ismi düştü. Aday patlamasında 12 Haziran genel seçim sonuçlarının etkisinin büyük olduğu konuşuluyor.

AK Parti Bayraklı fokur fokur

Fatih Yapar/Egedesonsoz -  Kongre sürecine giren AK Parti de ilçelerde aday patlaması yaşanıyor. 12 Haziran genel seçimlerinde AK Parti’nin CHP’yi solladığı ve yerel seçimde yarışı kazanma ihtimali ilçelerde aday sayısında rekor düzeyde artış yaşanırken, kadınların da ilçe başkanlığı yarışına katılması siyaseti renklendiriyor.

AK Parti İzmir'de kadın aday patlaması haberi için tıklayın

Milletvekillerinin de bazı ilçelerde taraf olmasıyla ilginç bir boyut kazanan ilçe kongreleri Eylül’den itibaren başlayacak olsa da parti kulisleri her geçen gün farklı ittifaklarla değişen aday senaryolarıyla dolu.

Ümit Yaldız'ın AK Parti İzmir'de kongre senaryoları yazısı için tıklayın

İl Başkanlığında yaşanacak rekabeti de etkilemesi bakımından önemli kabul edilen ilçe seçimlerinde, milletvekillerinin yanı sıra potansiyel belediye başkan adayları da etkin olma mücadelesi veriyor. İzmir’in ilçelerini tek tek incelediğimiz yazı dizine İzmir’in yeni ilçesi Bayraklı’dan start veriyoruz.
 
İSMAİL SARI EN GÜÇLÜ ADAY AMA…
İzmir’in en büyük ve siyasi atmosfer açısından en karışık ilçelerinden biri olan Bayraklı’da genel seçim sonuçlarının AK Parti lehine oluşmasının ardından yerel seçime odaklanan siyasette rekabetin boyutları her geçen gün büyüyor. Milletvekili Aydın Şengül, Eski İl Başkanı Ömür Kabak ve şimdiki İl Başkanı Ömer Cihat Akay’la birlikte üç il başkanı ile çalışan mevcut İlçe Başkanı İsmail Sarı en güçlü aday gibi görünüyor. Ancak Sarı’nın kongre yarışında yalnız olmadığı sayıları her geçen gün artan adaylardan anlaşılıyor.
 
TELEKULAK OLAYI
Bayraklı’da adaylık çalışmaları yapanların arasında geçtiğimiz yıl adı telekulak olayına karışan İlçe Başkan Yardımcısı Yücel Demir’in de adı geçiyor. Bayraklı’da bir dönem kriz çıkmasına neden olan diğer İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Atbaş’ın sesini kaydedip İsmail Sarı aleyhine yaptığı konuşmaları kamuoyuna duyurduğu iddia edilen Demir’in adaylık için bastırdığı belirtiliyor. Demir’in son süreçte parti üst yönetimi ile görüşmeler yaptığı da kulislere yansıyan bilgiler arasında.
 
AĞRILI KAYA DA İDDİALI
İsmail Sarı’nın karşısında ilçe kongresinde aday olan ve kazanamayan Erdal Seyitler de çalışmalara devam ederken Bayraklı’da Sultan Çiftliği Restoran’ın sahibi İzzettin Mizan’ın da kulis çalışmalarına başladığı öğrenildi. İlçede dikkat çeken isimler arasında 23. Dönem AK Parti Ağrı Milletvekili Cemal Kaya’nın kardeşi Hakim Kaya da yer alıyor. Karşıyaka’da bir dönem teşkilat başkanlığı görevini de yürüten müteahhit Kaya, 2009 yerel seçimlerinde Bayraklı’dan il genel meclis adayı olmuş fakat az farkla kaybetmişti. Yeğen Kaya’nın, eski milletvekili Cemal Kaya üzerinden çalışmalara başladığı öğrenildi.
 
CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNİN KARDEŞİ DE VAR
Bayraklı’da ismi kulislerde geçen ve çalışmalara yavaş yavaş başladığı öğrenilen isimler arasında Bayraklı eski Teşkilat Başkanı Nuri Akış da yer alıyor. Konya lobisi üzerinden girişimlerde bulunduğu öğrenilen Akış’ın eski Milletvekili İsmail Katmerci’den destek istediği konuşuluyor. İlçe Başkanlığı koltuğunun taliplilerinin en çok olduğu Bayraklı’da CHP Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Ömer Fitöz’ün kardeşi AK Parti Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı Metin Fitöz da başkanlığı düşünenler arasında yer alıyor. İlçe Başkanı İsmail Sarı ile anlaşmazlık yaşadığı bilinen Fitöz ile birlikte yine sorun yaşayan isimler arasında bulunan Ali Rasim Alkışlar’ın da çalışmalara başladığı öğrenildi.
 
MECLİS GRUBU KARARSIZ
Aday sayısının bol olduğu ilçede Bayraklı Belediye Meclis Grubu ise sessizliğini koruyor. AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Aslan şu anda sessizliğini korurken belediye meclis üyesi İpek Özgür ise alan çalışmalarına başladı. Karşıyaka eski İlçe Başkanı Mikail Bilici’nin de desteğini alan Özgür’ün mahallelerde dolaşmaya başladığı şimdiden delege düzeyinde temaslar kurmaya çalıştığı ifade ediliyor. Öte yandan Belediye Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim’in de nabız yoklamaya başladığı konuşuluyor. Belediye meclisinin çıkacak güçlü bir adayın yanında hazır duracağı da kulislere yansıyan bilgiler arasında yer alıyor.
 
MERTOĞLU’NA DESTEK
Bayraklı’da geçen dönem eski İl Başkanı Ömür Kabak ile ciddi sorunlar yaşayan isimler arasında yer alan Abdullah Mertoğlu güçlü isimler arasında yerini koruyor. Bayraklı kurucu teşkilat başkanı olan Mertoğlu daha önce Karşıyaka’da eski ilçe Başkanı Mikail Bilici’nin devrilip yerine Mehmet Karal’ın gelmesine neden olan imza operasyonunda aktif rol almıştı. Milletvekilleri Aydın Şengül ve Hamza Dağ’ın destek verdiği isimler arasında yer aldığı iddia edilen Mertoğlu’nun çalışmalara şimdiden başladığı öğrenildi.
 
ERKAN ÖZKAN SÜRPRİZİ
AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Özkan’ın da Bayraklı koordinatörü olarak görev yapması ilçedeki hâkimiyetini artırırken ilçe başkanlığına aday olabileceği de kulislere yansıyan bilgiler arasında yer alıyor. Şoförler Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Konak Belediye Meclis Üyeliği görevlerini de yürüten Özkan ile birlikte ile geçtiğimiz kongrede aday olan Erdal Seyitler’in yanı sıra Karşıyaka Eski İlçe Başkanı Mikail Bilici’nin de başkanlık için adı geçiyor.
 
İKİ KADIN ADAY DA NABIZ YOKLUYOR
Bayraklı siyasetinde adı kulislere yansıyan isimler arasında Belediye Meclis Üyeleri İpek Özgür’ün yanı sıra Nesrin İlhan’ın da zemin yokladığı konuşuluyor. İlhan’ın yerel yönetim bağlantısı üzerinden oluşturulacak siyasette etkin olmak için 2014 yerel seçimleri öncesi göreve talip olduğunu yakın çevresiyle paylaştığı kaydediliyor. Kulislere yeni isimlerin eklenebileceği konuşuluyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 30 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
parti 27 Ağustos 2011 Cumartesi 17:17

siyasi partilerin il başkanları üyelerinizi yeniden araştırın bir insan 3 partide üye bu üyelik değil her partiye kendini veya adaylar yandaş bulup seçim kazanmaya çalışıp gerçek partilileri hizmetten ala koymak böyle üyelerden hahır gelmez hemen her parti böyle üyeleri temizlemek lazım siyasette temiz olsun

Yorumu oyla      15      6  
mehmet gül 27 Ağustos 2011 Cumartesi 12:48

bende geleip aday olucam

Yorumu oyla      14      6  
AK PARTILI 26 Ağustos 2011 Cuma 13:10

AMAN DIKKAT EDIN ERKAN OKSUZE YAKLAŞTIRMAYIN BUNLARI

Yorumu oyla      13      6  
osmanlı 26 Ağustos 2011 Cuma 12:17

beni ismail sarı ve saz arkadaşlarına sor .mahallelerde nasıl çalıştığımı geceleri hangi kavşakları nasıl bayrakladığımızı çakallarla nasıl kapıştığımızı sana anlatır.ismail sarı kendi geleceği için sadece bakan arkasında koştu.sor bakalım vekil programları yokken hangi mahallede çalışma yaptı ve seçime 1 hafta kala ankarada 5 gün neden kaldı.

Yorumu oyla      14      7  
birlik 26 Ağustos 2011 Cuma 01:22

hepinizin kadir gecesini kutlar bütün insanlığa müslüman alemine hayırlar getirsin bayraklı akparti teşkilatlarına birlik beraberlik ihsan etsin çünkü birlikten güç doğar huzur dğar saygı ve sevgi doğar bayraklıyı kazanmak doğar.hayırlı bayramlar

Yorumu oyla      13      7  
osmanlı ya yanıt 26 Ağustos 2011 Cuma 00:55

siz uzaydanmı geldiniz siz yatanlardanmısınız onun için seçim tabelasini tersinden okursunuz hangi mahallede çalıştınız hangi buroşürü hangi vekille çıkıp bayraklı sokaklarında sıcağın altında esnaflara girdiniz hangi mahallenin sandığında görev yaptınız hey sahte osmanlının askerleri biz böyle asker istemiyoruz ismail sarı elinden geleni yaptı sizde adam gibi desdek verseydiniz ikinci bölgeden 6 vekil çıkarırdık sizin gibi sahte osmanlıdan hayır gelmez

Yorumu oyla      14      8  
osmanlı 25 Ağustos 2011 Perşembe 23:55

...Yaa utanmazlar siz bayraklı halkını keriz mi sanıyorsun.ismail sarı genel seçimde hiç bir başarı gösterememiştir beyler kimi kandırıyorsunuz.bakın 2007 genel seçimindeki alınan oy oranına göre karşılaştırın.siz boğaz ve rant derdindesiniz...

Yorumu oyla      15      8  
meçhul 25 Ağustos 2011 Perşembe 22:39

musa kardeşim seni egede sonsözde karşılaşmak ne güzel verdiğin yemekte bende vardım hala koşuyoruz birileride koşar gibi yapıyor hiçmi hiç kimseye partiye bile faydaları yok hepsi şov sen g.palada biz isek komşu mahallede hep adam doldur getir götür bunlar bir kişi bulamazlar kardeşim selamlar

Yorumu oyla      15      7  
25 Ağustos 2011 Perşembe 13:26

ya bu ne boş yorumlar böle ne büyükkesimi ismail sarı genel seçimde bayraklıyı birinci yaptı meclis üyesine gelince de hüsnü boztepe ile ali arslan mucadele yapıyorlar diğerleri kukla.sn başbakan bilir sonuca bakar her zaman

Yorumu oyla      14      9  
pala remzi 25 Ağustos 2011 Perşembe 13:12

kardeşim guzel yazmişsin bu adaylar deyilmi 2010 da kendi partisine basına veren secimlerde sarı 3.5 arkadaşıyla gece gunduz koşarken diyerleri chp yi mazeme hazılayıp ilceye nasıl parcalar yer ediniriz diyen bir dizin aday olmuşlar önce akpartiye karalama politikası uygulayanlar şimdi aday sanmasınlar il başkanlıgı genel merkez hicbir şey blmiyorlar 1 yıldır partinin aydadına veremeyun bir yöneticiler başkanmı olacaklar kime kandırıyorlar önce akpartinin tuzune öyrensinler aday olsunlar ,

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç danışman için “kesin ihraç” istendi
CHP Bornova İlçe Yöneticisi ile karpuz tezgahı yüzünden tartışan Bornova ...
Vural: Hangi yüzle söylüyorsunuz?
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, terörle mücadele konusunda MHP'nin ...
Akay her gün iftarını bir ilçede açıyor
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ramazan ayının girmesiyle birlikte ...
 
Erdoğan: Akıttıkları kanda boğulurlar
Başbakan Erdoğan, Libyalı muhaliflerin Kaddafi’nin karargahını ele geçirdiği ...
Dervişoğlu'ndan 'manidar' yazılar
MHP İzmir’in simge isimlerinden Dervişoğlu, siyasete dönecek mi sorusunun ...
AB ofisinde arbede
İstanbul’da Başmüzakereci Egemen Bağış’ın toplantı yaptığı AB ofisine ...
 
Muhaliflere 'Türk modeli' para yardımı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Bingazi'de Libyalı muhaliflerle görüştü. ...
Vural: Bunun anlamı nedir?
MHP'li Oktay Vural, her yıl MGK bildirilerinde Türkçenin eğitim dili ve ...
BDP'den PKK'ya çağrı var
Diyarbakır’da BDP, DTK, KADEP, HAKPAR ve sivil toplum örgütleri biraraya ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva