HABERLER>POLİTİKA
22 Haziran 2011 Çarşamba - 14:43

CHP İzmir'de kurultay ateşi alevleniyor

CHP’de olağanüstü kurultay için harekete geçen parti içi muhalefet imza toplamaya başladı. İzmir’de en az 35 kurultay delegesinin imza vermesi beklenirken ilk imza Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve ekibinden geldi.

CHP İzmir de kurultay ateşi alevleniyor

Fırat Soylu/Egedesonsöz - Seçimde beklentilerin altında bir sonuç alan CHP’de olağanüstü kurultay için geri sayım başladı. Kulislerde ilk gün imza sayısının 200'ü geçiyor. İzmir'de 15 e yakın imza atarken, Ankara'da 57 kurultay delegesinin 50'sinin, İstanbul'da ise 80'in üzerinde kurultay delegesinin imza attığı konuşuluyor Eski Genel Başkan Deniz Baykal ile eski Genel Sekreter Önder Sav’ın mutabakata varmasının ardından harekete geçen muhalifler delegelerinden imza toplamaya başladı. İzmir’de pazartesi gününden beri durum değerlendirmesi yapan Baykal ve Sav yanlıları ilk imzaları bugün almaya başladı. İzmir’de ilk imzalar Karabağlar’dan geldi. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İlçe Başkanı Birol Ağırbaş, Belediye Meclis Üyesi Kadir Sinan ile Mehmet Türkmenoğlu, Ödemiş İlçe Başkanı Emin Özler gibi isimler olağanüstü kurultay için ilk imzayı attı. Karşıyaka Eski İlçe Başkanı Ertam Özen, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Eski İl Başkanı Ekrem Bulgun, Eski PM Üyesi ve Buca İlçe Başkanı Mehmet Süne'nin de imzaladığı kurultay talebine ilk günden 15 imza geldiği konuşuluyor. Yarın imza atacaklar arasında da Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in yanısına çok sayıda ilçe ve belediye başkanının olacağı konuşuluyor.

Ümit Yaldız'ın 'Kurultay zamanı, İmza mevsimi!' yazısı için tıklayın

İLK İMZA KÜRÜM’DEN

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, olağanüstü kurultaya gidilmesinin partinin yararına olacağını dile getirdi. CHP’nin temel ilkelerine geri dönüşü için mutlaka kurultay yapılması gerektiğini söyleyen Kürüm, İzmir’den en az 35 kurultay delegesinin imza vereceğini savundu. Kürüm, “Bugün imzalar verilmeye başlandı. Ben ve dört arkadaşımız ilk imzaları verenler olduk. Bu akşama kadar sayının 20’yi geçeceğini düşünüyorum. 6 Temmuz’a kadar gerekli olan imza sayısına ulaşacağımızdan eminim. İzmir’den 30-35 imza çıkacaktır” dedi.

İZMİR’DE EN AZ 35 İMZA

İzmir eski Milletvekili ve eski Genel Sekreter Yardımcısı Abdürrezzak Erten ise, imza toplanma sürecine girildiğini ve 15 gün içinde imzaları toplayarak olağanüstü kurultaya gidileceğini söyledi. Bugün itibariyle toplanmaya başlanan imzaların 6 Temmuz’a kadar süreceğini belirten Erten, önümüzdeki günlerde imza veren kurultay delegeleri ile bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını da söyledi. Erten, “Hem İzmir’de hem de Türkiye genelinde hangi noktada olduğumuzu saptama anlamında bir toplantı yapacağız. Bu bir durum değerlendirme toplantısı olacak. Ben en az 30-35 kurultay delegesinin kurultay için imza vereceğini düşünüyoruz. Türkiye genelinde ise bu sayının 750-800 civarında olacağını tahmin ediyorum” dedi.

DİSİPLİN SOPASI GÖSTERİLİYOR

İmza verme sürecinin resmen başladığını kaydeden Erten, sonuçların birkaç gün içinde kendisini ortaya koyacağını belirtti. Pazartesi gününden itibaren devam eden görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini de ifade eden Erten, Genel Merkez yönetiminin kurultay delegeleri üzerinde baskı kurmaya çalıştığını söyledi. Erten, “Bazı Genel Merkez yöneticilerimizin var olan kurultay delegelerin demokratik hakları olan imza atma veya atmama konusundaki tercihlerine karşı disiplin sopası göstermesini çok doğru bulmuyorum. Bazı Genel Başkan Yardımcısı arkadaşlarımız Türkiye geneli için “disiplin kurullarını işletelim” şeklinde bir anlayış ortaya koyma çabası içine girmişlerdir. Bu son derece anti demokratik bir anlayıştır. Olağanüstü kurultay istemek, disiplin suçu işlemek değildir. Demokratik bir haktır. Her bir kurultay delegesi bu hakkı istediği biçimde kullanabilir. Kullanma hakkına kimse müdahale etmemelidir” diye konuştu.

YENİ VE ESKİLERDEN KARMA BİR PARTİ MECLİSİ

Olağanüstü kurultaya gidilmesinin tek amacının CHP’nin 12 Haziran seçimleri öncesi ortaya koyduğu yeni CHP söyleminin değiştirilmesi olduğunu ifade eden Erten şöyle konuştu:
“Bizler 12 Haziran öncesi seçim çalışmalarında dile getirilen siyasi açıklamaların CHP'nin temel felsefesine uymadığı noktasından hareketle şuan ki Genel Merkez Yöneticilerini ve Parti Meclisi yöneticilerini yeniden belirlenmesi gerektiğini söylüyoruz. Yeni Genel Merkez yönetimi hem yeni, hem eski isimlerle oluşturulacak, ortak bir sentezle yapılmalıdır. Geçmişte yapıldığı gibi bir tasfiye mantığı gütmeksizin eskisi ile yeniyi harmanlayabilmeliyiz. Bunu yaparken de öncelikli olarak yeni CHP söyleminden hızla uzaklaşarak, gerçek CHP anlayışını yeniden egemen kılmak zorundayız. Asla ve asla kimseyi kırmak, küstürmek ve tasfiye anlayışını gütmemeliyiz. CHP'nin genelini bütünleştirecek, uzlaşma kültürünün egemen kılındığı bir düşüncemiz vardır. Bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz.”

“SONUMUZUN DYP VE ANAP GİBİ OLMAMASI İÇİN…”
Genel seçimlerin geride kaldığını ve artık yerel seçimler için çalışmak gerektiğini söyleyen Erten, CHP’nin yerel seçimlerde başarılı olması için mutlaka Parti Meclisi’nde değişim yapması gerektiğini vurguladı. “Bu çalışmalar önümüzdeki yerel seçimlere bir hazırlık süreci olarak görmek gerekiyor” diyen Erten, yerel seçimlerde söz ve karar sahibi olmak adına içe dönük mücadeleyi bitirmek istediklerini söyledi. Erten, DYP ve ANAVATAN Partileri’nin geçmişte yaşadığı sıkıntıları da hatırlatarak, “Siyasi tarihimizi birazcık incelediğimizde DYP olsun, ANAP olsun yine farklı söylemlere ortaya çıktıklarında hangi noktaya geldiklerini ve bittiklerini hepimiz biliyoruz. İleriki safhalarda CHP'nin de bir ANAP, bir DYP gibi siyasi tarihten silinmemesi adına bu çalışmalarımızı en üst noktada sürdürmeye kararlıyız. Bu düşüncemizi egemen kılabilirsek ve yine geleceğin umudu, geleceğin iktidarı, halkın iktidarı CHP'yi kurarak için çalışmalıyız. Bunu da yeniden eski CHP'ye geri dönüşle mümkün kılabiliriz” dedi. Öte yandan İzmir’de Baykal ve Sav’a yakın isimlerin Cuma günü özel bir toplantı yaparak son durum hakkında değerlendirmelerde bulunacağı öğrenildi.

DELEGELER NE DİYOR?

İzmir’deki 48 kurultay delegesinin bazılarının düşünceleri ise şöyle: 

Yusuf Baratalı (Urla İlçe Başkanı): ben tek başıma karar verme durumumda değilim. Bir durum değerlendirmesi yapacağız. İlçe Örgütümüzle birlikte bunu görüşüp öyle karar alacağım. Ancak kurultaylar parti içi tartışmaların demokratik bir şekilde ele alındığı bir mekanizmadır. Kurultayı isteyenler de istemeyenlerde CHP’nin içinden yetişmiş insanlardır. Seçim sonuçlarının ciddi anlamda analiz edilmesi, tartışılmasını istiyoruz. Biz bu değerlendirmeyi ilçe örgütü olarak yapacağız.

Ertam Özen (Karşıyaka eski İlçe Başkanı):
Ben imza vereceğim. Partinin bir genel seçimden geçmiştir. Bu genel seçim bir sene içerisinde bir yığın olay meydana geldi. Örgütlerle genel merkez arasında. Milletvekilliği aday sürecinde, seçimler sürecinde dile getirilen söylemler olmak üzere bir sürü olay yaşandı. Bu seçim sürecinde dışa vurulmadı. Belirlenen iktidar seviyesine partimiz çıkamadı. Parti kadrolarının mutlaka hesap vermesi gerekiyor. Bunu verecek olan da Parti Meclisi’dir. Genel Başkanımız ile ilgili bir sorunumuz yok. Genel Başkanımızın ekibinin yeniden ele alınması lazım. Buna da kurultay karar verecektir. Olağanüstü kurultayı isteyen kişiler gündemi belirler. Gündemimizde de sadece Parti Meclisi seçimi vardır.

Serdar Yasa (Karaburun Belediye Başkanı):
Şuanda bir şey söylemem doğru olmaz. Önce partimiz seçim sürecini bir değerlendirmesi gerekiyor. Her şeyi basın önünde tartışmanın bir yararı yok. Kurultay talebinin Genel Başkanımız tarafından gelmesi daha doğru olur.  

Sedat Uzunbay (İzmir eski Milletvekili):
Ben izliyorum. Ama gelişmeleri de değerlendiriyorum. Arkadaşlarımızla görüşmelerimiz sürüyor. Daha bir karar vermedim. Kararımı önümüzdeki günlerde netleştireceğim.

İsmail Uygur (Torbalı Belediye Başkanı
): Arkadaşlarla oturup konuşmak gerekiyor. Şu aşamada bir kurultayın gerekli olduğunu düşünmüyorum. Hemen seçimin arkasından kurultaya gidilmesini pek doğru bulmuyorum.

İdris Yavuz Yılmaz (Bergama eski ilçe başkanı ): Ben Bergama örgütünün görüşleri doğrultusunda hareket edeceğim. Geniş katılımlı bir toplantı yaparak bunun değerlendirmesini yapacağım. İlçe Örgütümüz kurultaya sıcak bakmıyor. Ama ben yine de örgütümün görüşünü alacağım ve buna göre hareket edeceğim.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 33 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HALKIN İÇİNDEN BİRİ 26 Haziran 2011 Pazar 13:47

SORARIM SİZE DEYERLİ ARKADAŞLAR ŞU ANDA İMZA PEŞİNE GEZEN SAYIN CANDAN ARITAM SON SEÇİMLERDE CHPYİ DESDEKLEDİ YOKSO MALEFETMİ OLDU .....

Yorumu oyla      14      6  
HALKIN İÇİNDEN BİRİ... 26 Haziran 2011 Pazar 13:39

İNANKİ ŞU ANDA ATATÜRK YAŞASAYDI İLK HESAP SORACAK ŞAHİSLAR ŞU ANDA CHP HALKI DÜŞÜNEN DEYİL KOLTUGUNU DÜŞÜNEN ZİHNİYET TAŞIYANLARDIR BİRAZ HALKI VE TÜRKİYENİN ŞU ANKİ HALİNİ DÜŞÜNELİM DEYERLİ CHP ARKADAŞLARIM.

Yorumu oyla      14      7  
sema 23 Haziran 2011 Perşembe 22:11

karşıyaka eski ilçe başkanı ertan özer eğer atansaydı buğün sesi çıkmayacaktı, menemen belediye başkanı bu parti sayesinde şoförlükten 3 dönemdir belediye başkanı genel seçimde chp için kılını bile kıpırdatmadı sadece kameralara oynadı düne kadar baykala faşist diyen ve baykal tarafında partide ihrac edilen bu kişi şimdi baykalla aynı kategoride rol alıyor yarın akp den yeşil ışık yansa çıkarı için koşacak kişilerdir bunlar bizler böyle boğuşurken atı alan üsküdarı boyladı. şuda bilineki ülkedeki çoğunluk zihniyet DİN belasına yol almıştır ULU ÖNDERİMİZDE uyansa gidişatı düzeltmek çok zordur. buna rağmen hala bizim KOLTUKCULAR SAVAŞMAYA DEVAM ETSİN BAKALIM......

Yorumu oyla      15      6  
meryem büyük 23 Haziran 2011 Perşembe 19:55

matem havasında olan,hizipci fosillern yasını güden izmir ilçe ve belediye başkanları kurultay sacmalığına ayırdığınız zamanın çeyreğini genel seçimlere çalışarak ayırsaydınız buğün akp borusu izmirde ötmeyecekti.yazıklar olsun çıkarcı,riyakar, chp sayesinde adam kılığında olan şerefsizlere bumudur particilik bumudur siyaset bunlar sayesinde ülke elden gidiyor.

Yorumu oyla      15      6  
UMIT AYDIN 23 Haziran 2011 Perşembe 17:56

BALBAYI HABERALI LISTEDE GOSTERMENIN HESABANI VERECEKLER ILLDE KONGREEEEEEEE

Yorumu oyla      13      12  
seviniyorum-doğrucu davut(yeni akpli) 23 Haziran 2011 Perşembe 14:53

bu seferde kemal kılınçtaroğlunu taraftarları 2014 de darbe vuracaktır.böylece AKPye yollar her zaman açılacak.devam edin arkadaşlar devam edin.siz kavga ederken biz hizmet edelim.aramızdaki fark burada işte.siz birbirinizi yersiniz.biz yola devam ederiz.

Yorumu oyla      13      11  
ahmet ahmet 23 Haziran 2011 Perşembe 14:44

kardeşim biz kılıçtaroğlunun siyasetini sevmedik sevemedik!! siz daha neyi beşindesiniz hey izmir uyan artık!!!genel başkanın kurduğu ekibe bi bakın allah için.ya konuşcak cok şey ama beni güldürmeyin..soz söz böyle gitmez gitmemeli tekrardan deyişim şart!!!

Yorumu oyla      15      14  
23 Haziran 2011 Perşembe 12:07

ŞU KONULAN HABER BAŞLIĞI NA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUM RESMEN AYRIMCILIK YAPIYOR İNCEDEN LÜTFEN DİKKAT BEYLER PARTİYİ BÖLERSİNİZ OZAMAN HİÇ KİMSENİN HESABI TUTMAZ

Yorumu oyla      19      6  
ozan 23 Haziran 2011 Perşembe 10:30

Bu sözleri söyleyen herhangi biri olsa inanbilirsiniz ama önder sava arkasını dayayıp örgütr rtmrdiğini bırakmayan abdürezzak efendi söyleyince sadece insanın yazıklar olsun diyesi geliyor.O imza atmak demokratik haktı da demirsoyun adaylığında imza atılmasını engellemek için sen neler yaptın.terbiyesiz adam utanmadan demokrasi diyor.babanızın çiftliği gibiydi chp sandıkta senin taraftarlarının chpe ye oy verdiğine bile inanmıyorum baykala yalakalıkla önder sava uşaklıkla aldığınız delegelikler sayesinde delege ağalığı yapıyorsunuz.Canan arıtnman gibi nereden geldiği belli sizin gibi menfaati olmazsa partinin aleyhine çalışan insanlar kaç yıldır bu kadar oy alabildiniz.Gerçek chp liler sizi tarihe gömecek.Sıtkı kürümde ömründe gördüğü en üst makamı görmüştür 2 yıl daha keyfini sürsün

Yorumu oyla      24      9  
sedat 23 Haziran 2011 Perşembe 10:25

akp 2007 seçimlerine göre oy artışı chp gerisinde kaldığı halde zafermiş gibi gösteriyor ve tam bir dayanışma örneği gösteriyolar ben aşağıdaki bazı yazılara bakarak bu kadar birbirini sevmiyen topluluktan birşey çıkaçağını sanmıyorum.ister kurultay olsun ister olmasın partinin üzerindeki HİZİP ruh kalkmadıça işler çok zor

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyoğul'dan CHP seçmenine ilginç benzetme
Egedesonsöz’ün usta kalemlerinden Gönül Soyoğul, CHP seçmenine ‘Küçük Emrah’ benzetmesi yaptı.
‘CHP kurultaylar partisi olmamalı’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, parti içi muhalefetin kurultay ...
CHP’de şimdi moral zamanı
İlçe örgütlerine teşekkür ziyaretinde bulunan CHP İzmir milletvekilleri ...
 
İnan Kıraç'la da helalleşti
Başbakan Erdoğan'ın “CHP seçimlerden birinci parti çıkacak” tahminini ...
Kılıçdaroğlu: Sendromu MYK'da konuştuk
AK Parti'yle ilgili Stockholm Sendromu açıklaması yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ...
Hatip Dicle'nin milletvekilliği düştü
YSK, 'örgüt propagandası yapmak' suçundan aldığı 1 yıl 8 aylık cezayı ...
 
CHP İzmir’de Facebook tartışması
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın eşi Tülay Bayır ile CHP’den milletvekili ...
AK Parti'li vekillerden mazbata mesajları
İlk kez İzmir’den aday gösterilen Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ...
İşte CHP’nin Kurultay gündemi!
Yeni CHP yapısına karşı kurultay kartını açan muhalefet imza sürecini ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva