HABERLER>POLİTİKA
2 Şubat 2012 Perşembe - 14:43

CHP İzmir’de Heyecan Devam Ediyor

CHP İzmir il başkanı Tacettin Bayır partisinin devam eden delege seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu, Bayır “ Demokratik bir seçim sözü vermiştik ve bu sözümüzü yerine getiriyoruz” dedi.

CHP İzmir’de Heyecan Devam Ediyor

İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisinde 21 Ocak da başlayan Delege seçimleri bu hafta sonu da devam edecek. Şu ana kadar yapılan seçimlerde CHP’nin İlçe kongrelerinde oy kullanacak delegelerin yarısından fazlası belirlenirken, bu hafta sonu yapılacak seçimlerle de, bu delegelere yenileri eklenecek.
 
Seçimlerle ilgili hazırlıklarını İl Yönetim Kurulu olarak çok önceden tamamladıklarını söyleyen CHP İzmir il başkanı Tacettin Bayır, bu seçimlerde CHP’nin çok sesliliği ve seçimlere gösterilen yoğun ilgiden dolayı bazı aksaklıklar yaşanabileceğini belirterek şunları söyledi.
 
Şeffaflığın Karşılığını Alıyoruz
CHP tüm Türkiye de olduğu gibi İzmir’de demokrasinin gereğini yerine getirmeye çalışan, çok sesliliğe inanan bir yönetim şekline sahiptir. Delege seçimleri başlamadan önce il yönetim kurulu olarak yaptığımız çalışmalarda en büyük amacımız şeffaf bir seçim süreci yönetmekti. Her üyemizin mahallesin de sandık kurulacak, her partili gidip özgür iradesiyle oyunu kullanacak diyerek yola çıktık ve bunun için tüm kurul üyelerimizle sıkı bir çalışma süreci yürütmeye de devam ediyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 700 mahallede delege seçimlerimizi tamamladık ve sadece 14 mahalle seçimleriyle ilgili itiraz geldi. Bu oran diğer yıllarla karşılaştırıldığında yok denecek kadar azdır buda şeffaf yönetimin anlayışımızın sonucudur. Elbette meydana gelen olayları veya varsa yapılan haksızlıkları görmezden gelip üstünü kapatacak değiliz. Partililerimizin tatlı rekabetlerinden kaynaklanan çekişmeler, yok denecek kadar az da olsa tatsız sürtüşmelere yol açmış olabilir, ancak bu durumlarla ilgilide gerekli inceleme ve çalışmalar yapılmakta ve tüzüğümüzün verdiği yetki ile ne gerekiyorsa o yapılmaktadır.
 
CHP İzmir il başkanı Tacettin Bayır, seçimlerin mahallelerde halaylar çekilerek davul zurna eşliğinde yapıldığını, hatta bu seçimler sayesinde uzun süredir birbirini görmeyen partililerin bir araya gelerek hasret giderdiğini, birçok mahallede partililere ikramlarda bulunulduğunu söyleyerek “CHP’ de sadece delege seçimleri yapmıyor aynı zamanda partimizin birlik ve beraberliğini arttırıyoruz. Büyük çoğunlukla seçimler bir bayram havasında dostluk ve kardeşlik içinde geçiyor, bundan sonra yapacağımız seçimlerin aynı havada yaşanması için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
 
Bayır, Özellikle basında çıkan ve olumsuzlukları ön plana çıkartan haberlerin biraz abartılı olduğunu, bu haberlerin kendilerini de üzdüğünü belirterek “Elbette ki basınımız kendine göre ses getirecek olayları seçip haber yapmakta özgür ve buna söyleyecek sözümüz yok. Ancak, takvim boyunca yaşadığımız güzel, demokratik ve bayram havasının da geçen seçim haberlerini de görmek bizleri mutlu ederdi” dedi.
 
Tacettin Bayır, bu hafta sonu İzmir merkez ve merkeze uzak ilçelerde yapılacak olan tüm seçimlerde İl Yönetim kurulu üyelerinin hazır bulanacağını ve her üyenin rahatça oyunu kullanması için ne gerekiyorsa yapılacağını da belirtti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak’ı sarsacak belge: Tunus hem mağdur hem mahkum!
Dosya kaçırma, bindirme üye iddiaları ve yaşanan kavgalarla mahalle seçimlerinde ...
Kılıçdaroğlu: Kabul ederse Auster'ı davet edeceğim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerikalı yazar Paul Auster'ın “Tutuklu ...
“Mobbing”le ilgili “özel yasa” çıkmalı
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Hükümetin 'Fransız otomobili' tepkisi
Fransa'nın Ermeni soykırımının inkarını suç sayan tasarıyı Senato'dan ...
CHP liderinden çarpıcı kurultay yorumu
Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.
Sarıgül, CHP’ye Genel Başkan olacak mı?
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül bir çok konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Susam, esnaf sorunlarının araştırılmasını istedi
Esnafın korumanın Anayasal görev olduğunu hatırlatan CHP’li Susam, “Elinizi ...
AK Partili Kırkpınar'a sanal terör saldırısı!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar’ın kişisel Facebook ...
TBMM Genel Kurulu'nda 'kuyruk acısı' gerginliği!
TBMM Genel Kurulu’nda, Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva