HABERLER>POLİTİKA
10 Ekim 2012 Çarşamba - 08:32

CHP İzmir ‘büyük konferansta’ buluşacak

Yerel seçimler öncesi çalışmalarını hız veren CHP İzmir İl Başkanlığı, Büyük İzmir Konferansları adı altında ‘İzmir Geleceğine Yürüyor’ isimli ve iki gün boyunca devam edecek konferanslara imza atacak.

CHP İzmir ‘büyük konferansta’ buluşacak

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanlığı, 13-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceği konferans ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ile Gökhan Günaydın’ın yanı sıra SHP Eski Genel Başkanı ve CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın’ı ağırlayacak.

İzmir Geleceğine Yürüyor isimli bir konferans düzenleyecek olan CHP İzmir İl Başkanlığı, İl Bilim, Yönetim, Kültür Platformu’nun öncülüğünde kentsel dönüşümden, engelli haklarına kadar birçok konuyu masaya yatıracak.
 
İKİ GÜN SÜRECEK
CHP İl Başkanı Ali Engin, iki boyunca sürecek konferansların önemine dikkat çekerek kenti ilgilendiren birçok konunun bu konferanslarda ele alınacağını dile getirdi. Konferansların Fuar Kültürpark içindeki İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde sabah saat 10.00’da başlayıp akşam 19.00’a kadar süreceğini belirten Engin, “Benden önceki il yönetimimizin başlatmış olduğu bölge konferanslarının sonuncusu olarak bu geniş katılımlı konferansı düzenleme kararı aldık. Engellilerin sorunlarından, kent içi ulaşıma kadar birçok konuyu ele alacağız. İzmir’in mevcut durumu ile gelecek planlamasını masaya yatıracağız” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İŞLENECEK
Büyük İzmir Konferansları’nın ilk gününde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun genel bir sunum yapması bekleniyor. Etkinliğin ilk gününde İzmir’de eğitim, İzmir’de kadın olmak, Engelsiz İzmir, İzmir’de emekli olmak, CHP ile İzmir gibi birçok konuda konferanslar yapılacak. İkinci günde ise CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın Kentsel Dönüşümde Halkçı Yaklaşımlar başlıklı konferansta konuşacak. CHP’li Belediye Başkanları’nın da söz alacağı etkinlik konferans sonuç bildirgesinin okunmasıyla son bulacak.



BUCA’DA KRİZ ZİRVESİ          
CHP Buca’da bir grup ilçe yönetim kurulu üyesinin Başkan Bektaş Gül’e isyan bayrağı açmasının yankıları sürüyor. Buca’ya giderek soruna yerinde çözüm arayan İl Başkan Ali Engin yaklaşık 4 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Engin’in, “Aranızdaki sorunu kısa zamanda halledin. Bu şekilde bir yönetim olmaz. İçe dönük çatışma görüntüsü hoş değil… Derhal alan çalışmalarına ve seçime yönelik çalışmalara başlayın. Seçilmiş ilçe başkanından rahatsız olanlar, yönetim kurulu toplantısına katılma istemeyenler ve artık bu işi yapmak istemeyenlerin yerine yeni arkadaşlar gelebilir. Bu işi yapamayacağını söyleyen varsa yerini şimdiden gelecek olan kişilere bıraksın. Yerel seçimlere çok kısa bir süre kaldı. Hızlı şekilde toparlanmamız gerekiyor” dediği öğrenildi.
 
Toplantıda İl Başkanlığına kendi imzalarıyla başvurarak Bektaş Gül’ün görevden alınmasını isteye ilçe yöneticilerinin ise “Gerekirse yürütme kurulu toplantılarına katılmayız. Bu şekilde çalışamıyoruz. İlçe Başkanı tek başına ilçeyi yönetiyor. Kendisiyle anlaşamıyoruz” dedikleri bildirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
volkan düzgün 11 Ekim 2012 Perşembe 00:05

buca ilçe başkanı BUCA YA YAKIŞMIYOR.

Yorumu oyla      14      5  
partizan 10 Ekim 2012 Çarşamba 21:23

BU İL BAŞKANI BU BUYÜK ŞEHİR BAŞKANI BUCA BAYRAKLI KARABAĞLAR BAŞKANLARIYLA ALEDDİN YÜKSEL HÜLYA GÜVEN İLE İZMİR GELECEĞE YÜRÜYEMEZ.BUNLAR İZMİRİ AKP YE KAYITSIZ ŞARTSIZ TESLİM EDER....

Yorumu oyla      23      8  
Kasım Çiftçi 10 Ekim 2012 Çarşamba 14:18

Sayın İl Başkanım sorunun derinliğini görmek istemiyor diye düşünüyorum.Zira daha önce bir toplantı sonucu başkanla yönetim kurulu fikir birliği oluşturamadıkalı için toplantı sonucu bina önünde trafiğin ve kalabalığın yoğun olduğu saate yöneticiler hakaretlere uğramıştı.O olayı safsaklıyanlar tutanağa konu olaya sebep oldular.Ekip ruhu oluşturmayanların başarı şansı yoktur.Yöneticilerimizin basına yansiyan yazının 2.paragrafına dikkat etmeli ve hemen önlem almalı diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      19      5  
Cacık 10 Ekim 2012 Çarşamba 12:33

Bu chp den cacık bile olmaz mav etiler her yeri Allahtan sadece yereldeler bir de genel olsa yandı bu memleket...

Yorumu oyla      24      11  
BUCALI 10 Ekim 2012 Çarşamba 10:52

GELDİNİZ YALVARDINIZ OY VERDİK CHP Yİ BUCADA BELEDİYE BAŞKANI YAPTIK BE KARDEŞİM KAVGADAN BAŞKA NE YAPTINIZ İLÇEDE KAVGA BELEDİYEDE KAVGA YAZIK DEĞİLMİ BUCA MIZA YOKMU BU PARTİDE AKLI BAŞINDA İNSANLAR.

Yorumu oyla      25      5  
partili delege 10 Ekim 2012 Çarşamba 08:10

bektaş gülü seçen o tantanacılar yiyin birbirinizi ısırın birbirinizin KULAĞINI gül*e destek verenlerden CHP ye ne hayır gelir ne keramet bir partili olarak il başkanı ve genel merkez ilçe başkanını ve yönetimi sil baştan yapmalı aklı başında kafası çalışan toparlayıcı bir yapı olması lazım yol yakınken acele edilmeli BUCA zaten kayıp mevcut belediye başkanı ve meçlis üyeleri buca da chp yi bitirdiler AKP nin ekmeğine BALLI KAYMAK sürdüler artık bir 15 değil 25 yıl bekleriz örgütü küstürdüler...

Yorumu oyla      34      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Öcalan’ı bırakırsanız Türkiye'nin eli güçlenir”
BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununun ...
Türkiye yine Müdür Güven’i ve ‘o sözleri’ konuştu
Parti liderleri, Diyarbakır Emniyet Müdürü Güven’in, “Ölen teröriste ağlamayan ...
CHP'li başkanlar 'o anketi' yorumladı: İnandırıcı değil!
AK Parti tarafından Türkiye genelinde yaptırılan ve İzmir özelinde CHP’li ...
 
'Organik bibergazı' İzmirli vekili hastanelik etti!
Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Tasarısı'nı protesto eden grup, ...
Askerlik yapmayan vekil olabilecek!
Milletvekili seçilebilmek için askerlik şartı kaldırılıyor. AK Parti'nin ...
AK Parti İzmir’e 50 yeni Has Parti takviyesi
HAS Parti'nin son yapılan genel kurul ile kapatılması ve Genel Başkanı ...
 
“Sen bu kafayla ancak Şam babası olursun!”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tezkere çıktı, 'Şam fatihi' olacakmış. ...
Şengül’den Kocaoğlu’nun kitabı ‘Çete’ye tepki
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
“Evlatlarımızı katledenler için ağlamayız!”
Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün sözlerini değerlendiren Başbakan Erdoğan, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva