HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Kasım 2011 Çarşamba - 13:17

CHP’den Van için taze kan

Kızılay Ege Bölge Müdürlüğü’nün, Van’daki depremzedeler için, siyasi parti temsilcileri ile başlattığı kan bağışı kampanyasına CHP Konak İlçe örgütü de katıldı. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, “Kan vermek vatandaşlık görevidir” dedi.

CHP’den Van için taze kan

CAN ÖZLÜ/ Egedesonsöz- Van depremi sonrası, depremzedelerin olası kan ihtiyacına karşı harekete geçen Kızılay Ege Bölgesel Kan Merkezi yetkilileri, İzmir’deki siyasi parti temsilcilikleri üzerinden yürüttükleri kan bağışı kampanyasına hız verdi. CHP Konak İlçe örgütünde başlatılan kampanya kapsamında kan vermek isteyen partililer sıraya girdi. Akşam saatlerine kadar sürecek olan kan bağışı organizasyonunda CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus ile Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da kan verdi. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır da kan veren partililer ile yakından ilgilendi. Toplanan kanların, Kızılay Ege Bölgesel Kan Merkezi’nde stoklanacağı, ihtiyaç duyulduğu anda zaman kaybetmeden Van’a gönderileceği belirtildi.
 
KAN BAĞIŞI VATANDAŞLIK GÖREVİ
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, kan verme işleminin alışkanlık haline getirilmesi gerektiğine dikkat çekerek “Acılarla dolu bir süreçten geçiyoruz. Deprem bölgesinde, insani ihtiyaçların yanı sıra, kan ihtiyacı da baş gösterince duyarsız kalmamız beklenemezdi. Kızılay ile yaptığımız bu kampanyaya partililerimizin de ilgi göstermesi güzel bir şey. Kan vermek insanın kendi bedenine de büyük yarar sağlıyor. Bunu alışkanlık haline getirmeliyiz. Unutulmasın ki kan bağışı vatandaşlık görevidir” dedi.
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus ise “Kızılay ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu kampanya sayesinde, kan ihtiyacına bir nebze de olsa katkımız olacaksa bu bizi mutlu eder. Tüm partililerimize kısa mesaj ve mail yoluyla ulaştık. Van’daki depremzede kardeşlerimiz için destek olmayı amaçladık. Bundan sonra da kan bağışına ağırlık vereceğiz ve çeşitli eğitimler gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
 
SİYASİLER TOPLUMA ÖRNEK OLMALI
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise “Bir gün hepimizin kana ihtiyacı olduğunu düşünmemiz gerekiyor. Her 3 ayda bir kan bağışı yapılması gerekiyor. Kana ihtiyaç bir gün mutlaka duyuluyor. Bir kazada, bir afette, bir hastalıkta, bir sıkıntıda yani hepimizin aslında bu sosyal duyarlılığı göstermemiz gerekiyor. Zaman zaman galiba ihmalden bir parça, zaman zaman unutkanlıktan bunu ihmal edebiliyoruz ama galiba bu kampanyalar bunu canlı tutabiliyor. Bilgisayarlar artık kan verme sürenizi bile belirliyor. Siyaset sadece siyaset adına yapılan bir olgu değildir. Siyaset aslında halk ve toplumsal dayanışma adına yapılan bir çalışma bir güzelliktir. Bunun da en somut örneğini gösterdikleri için arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kızılay Ege Bölgesel Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök de kan bağışının önemine vurgu yaptı. Siyasi parti temsilcilerinin bu konudaki duyarlılıklarını bildiklerini ifade eden Gök “Stoklarımızdaki kan üniteleri, Ege Bölgesi’ndeki kan ihtiyacını karşılayacak düzeye geldi. Kısa süre sonra bu oranı daha da artıracağımızı düşünüyoruz. Siyasi partiler ile yürüttüğümüz son kampanya da amacına ulaşma yolunda ilerliyor. Siyaset yapanlar, toplumsal konularda da duyarlılık göstermeli ve örnek olmalıdır. Bu kampanya bu nedenle son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayalgücü fırtınası İzmir'de esecek
Karşıyaka Belediyesi’nin, Yaşar Üniversitesi işbirliğiyle geri dönüşümü ...
Bayraklı deprem testlerine devam ediyor
Türkiye’de Belediye bünyesinde bir ilk olarak hayata geçirilen Deprem ...
Geleceğin kadın siyasetçileri Bornova’da yetişiyor
Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin birincisini geçen Mart ayında açtığı ...
 
Tartan: Milli maç İzmir'de oynansın
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’dan, son dönemde tüm maçlarını ...
Kemeraltı için büyük dayanışma
Yaklaşık 5 kilometrelik alanı ile Türkiye’nin en büyük, 15 bin işyeri ...
Yeni vagonlar limana indi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genişleyecek metro sisteminde kullanılmak ...
 
Rafineri yatırımı için büyük uzlaşma
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Socar&Turcas Grubu'nun Petkim arazisine ...
İzmir'den Van'a 7 TIR'lık yardım daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremlerin vurduğu Van'a destek amacıyla ...
Menemen'de meslek odalarından ''çöp'' direnişi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen İlçesi Mavradin mevkiindeki ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva