HABERLER>SEÇİM 2015
19 Ocak 2014 Pazar - 11:52

CHP'den 'sakin şehir'de seçim startı: 'Bu daha başlangıç'

CHP Seferihisar İlçe Teşkilatı 2014 yerel seçim startını verdi. İlçede 274 kişiye CHP rozeti takıldı. İlk adaylık konuşmasını yapan Belediye Başkanı Tunç Soyer 5 yılda yaptıkları çalışmaları anlatırken, AKP zihniyetini ağır ifadelerle eleştirdi. Yok öyle, bu zihniyete memleketi bırakmayacağız diyen Soyer’i, yaklaşık 2 Bin kişi gözyaşları içerisinde alkışladı.

CHP den  sakin şehir de seçim startı:  Bu daha başlangıç

İZMİR - 2014 yerel seçim startını veren CHP Seferihisar İlçe Teşkilatı, ilk toplantısını gerçekleştirdiği Belediye Kültür Merkezi’nde büyük bir coşku yaşadı. CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger ve Hülya Güven’in de katıldığı törende, CHP Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar’ı dünyaya tanıtan başkan, Türkiye’nin en başarılı Belediye Başkanı Tunç Soyer yeniden adayımız demesiyle, salonda adeta yer yerinden oynadı.



GÖREVE GELDİĞİMİZDE HER YER HACİZLİYDİ. MAKAM ARACINI SAKLIYORDUK!
Ardından mikrofonu alan Tunç Soyer yerel seçim öncesi ilk adaylık konuşmasını gerçekleştirdi. Yaptıkları hizmetleri 4 başlıkta toplayan Soyer şunları söyledi: “Göreve geldiğimizde makam aracını saklıyorduk, her yer hacizli ve icra tehdidi altındaydı. 5 yıl önce 10 milyon lira olan Belediye bütçesi 2014 yılı için 60 milyon liraya dayandı. Seferihisar Belediyesi ile birlikte, Seferihisar’ında toplam değeri de büyüdü. Tanıtım alanında çok çalıştık. Kimsenin adını, yerini bilmediği Seferihisar, Türkiye’nin, Dünya’nın gündemine oturdu. Ve bir arada yaşama kültürünü geliştirdik” dedi.



DİKTATÖRLÜK BİR KİŞİNİN MİLYONLAR ÜZERİNDE HAKİMİYET KURMASI DEĞİL, MİLYONLARIN TEK KİŞİNİN HAKİMİYETİNE BOYUN EĞMESİDİR
Ülke gündemiyle ilgili de konuşan ve AKP Hükümetini eleştiren Başkan Soyer şu ifadeleri kullandı: Hepiniz biliyorsunuz ki bugün, memlekette yargıdan emniyete, eğitimden sağlığa, medyaya,  pespayelik, almış başını gidiyor. Rüşvet, yolsuzluk, talan artık fotoğraflarla, belgelerle ortaya konacak kadar aleni yaşanıyor. Ve insanlara yolsuzlukları unutturmak için yalanlar üretiliyor. Ne yazık ki, bu yalanlara inanan milyonlar var. Bakın diktatörlük ile ilgili bir tarif var onu sizlerle paylaşmak istiyorum. Diktatörlük bir kişinin milyonlar üzerinde hakimiyet kurması değil, milyonların tek kişinin hakimiyetine boyun eğmesidir” diyor.


Adeta bugünü görerek yazılmış. Aynı Nazım’ın yazdığı gibi Kabahat senin demeye dilim varmıyor ama kabahatin çoğu senin canım kardeşim”. O nedenle hepimize çok iş düşüyor.  Yaşanan bu körlüğü, bu teslimiyeti, bu bağnazlığı kırmak  zorundayız. “Derya içinde olup deryayı bilmeyen balık” gibi yaşamaktan kurtulmamız lazım. Bu toprakların, denizlerin sunduğu olanakları, nimetleri büyütüp, hakça paylaşmanın yollarını elbirliğiyle bulmalıyız.


Burada bulunan tüm CHP’lileri, özellikle yeni CHP’lileri kutlamak istiyorum. Bu hükümet baskısına, diktatörlüğe karşı durup, saflarımıza katıldıkları için. En az namussuzlar kadar cesaret gösterip, tehditlere aldırmadan, ellerini taşın altına soktukları için. Elbirliğiyle bu mücadeleden alnımızın akıyla çıkacağımıza bütün kalbimle inanıyorum. Bugün yaşanan bu körlükle, baskıyla mücadele etmek,  yalnız, gelecek Seferihisar’ını daha aydınlık bir geleceğe taşımak, çocuklarımız için bir görev değil aynı zamanda bir borçtur. Reyhanlı’da ölen masumlara borçtur. Van’da üşüyenlere borçtur. Zindanlarda çürüyen, yurtsever gazetecilere, yazarlara, subaylara, gençlere borçtur. Kağıt toplarken ölen 6 yaşındaki Yücel’e borçtur. 12 yaşında evlendirilen, 13 ünde anne olan 14’ünde öldürülen Kader’e borçtur. Gezi’de ölen gençlere ve ailelerine borçtur. Darağacında asılan Denizlere borçtur. Ruhi Su’ya, Yılmaz Güney’e borçtur. Nazım Hikmet’e borçtur. Bu topraklarda daha özgür yaşanması ve bu toprakların sunduğu nimetleri hakça bölüşülmesi için, Emperyalizme karşı hayatlarını feda eden tüm aydınlara borçtur. En çok da Çanakkale de, Kurtuluş Savaşında hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize ve en çok Mustafa Kemal Atatürk’e borçtur.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 19 Ocak 2014 Pazar 20:50

tunç soyer in seferi hisar yaşamışlığının yüzde 10' nunu bilgi olarak Binali için ver sözümü geri alayım.bakan ithaldir, bu da akp il yönetiminin ve izmir millet vekillerinin kalibresini göstermektedir.başbakan icracı bakanlığı nedeniyle binali yıldırımı, sosyal demokratlığı nedeniylede Ertuğrul günayı izmire çekmiştir.Asıl sorgulanması gereken Binali yıldırımın bu görevi kerhen kabul etmesi ve ithal olduğu bilinciyle isteksizliğidir, siz istediğiniz kadar üfürüp hava vermeye çalışın bu bir realitedir, başkan ithaldir.

Yorumu oyla      12      5  
yorumcu 19 Ocak 2014 Pazar 15:30

Kardes 2009 fa chp den Adam bulamadiniz gittiniz. 2 ay kala tuncu getirdiniz kalkmis bakana laf atiyon ithal diye ithalin aga babasi seferihisar adayi tunc bey artik Izmir ve hisar cantata keklik degil

Yorumu oyla      18      26  
private35 19 Ocak 2014 Pazar 14:58

Erzincanlı olup izmirde adam bulamayıp iki bakanını izmire çeken sonra yine örgütünde adam bulamayıp bakanını izmiri tanımayan bilmeyen birine teslim eden ak partili arkadaşlar, kapınızın önüne bakın, il başkanınıza bakın önce. seferihisarı da kaybetmenin verdiği telaşla yorum yazmışsınız sadece, insanın halkta karşılığı olacak, ayakkabı kutularında zengin iş adamlarında değil.

Yorumu oyla      30      8  
manidar 19 Ocak 2014 Pazar 13:33

CHP kalesi olan ilçede, şu an o salon yıkılıyor olması gerekirken, face de geçen reklamlara bakıldığında AKP den CHP ye geçen lere rozet takılacağı reklamları yapıldı ama rozet CHP gençlik kolları başkanına takıldı. Belediye meclis üyelerinden 1-2 kişi haricinde katılımın olmadığı toplantının reklamı. Birlik beraberlik, güven nerede. Maksat şow

Yorumu oyla      19      19  
ersin 19 Ocak 2014 Pazar 12:34

İzmir Büyükşehir belediye başkan adaylığı başvurusunda bulunan bir kişiyi genel merkezin yeniden göstermesi büyük bir hatadır.Seferihisar CHP örgütüne de yazıklar olsun ki başka bir aday çıkmadı.:(

Yorumu oyla      24      20  
Semih 19 Ocak 2014 Pazar 12:31

Sonunda baskan ne yapicagina karar vermis

Yorumu oyla      23      9  
yorumcu 19 Ocak 2014 Pazar 12:31

Madem partilisinde neden adayligini Hemel merkeze yaptinda,ulce baskanligini yok saydin.baktinki bbb olmuyor, ilceye Geri dondun.kurkcu misali

Yorumu oyla      22      14  
adsız 19 Ocak 2014 Pazar 12:15

adam başvuru bile yapmadı. seçildi. başvuranların suçu ne? bunların emekleri, paraları, süreleri ne olacak?

Yorumu oyla      21      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de son karar: 8 ilçede ‘yoklama’ olacak mı?
PM Üyesi Hüseyin Saygılı Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada Genel Merkez’in son kararını bildirdi.
Kocaoğlu’ndan 3 kritik mesaj: Adaylar, seçim startı ve istifalar…
Başkan Kocaoğlu seçim ofisini gezdi, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun davet ...
AK Partili Baran: Mutlu Karşıyaka için adayım
AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı ve Ak Parti İzmir İl Engelliler ...
 
Pınarbaşı’nda Taşer coşkusu: Kocaoğlu’na bombardıman
“İzmir’i yönetmek isteyen iki adayın da mızrakları çuvala sığmıyor. Bornova ...
Bornova aday adayı Dündar’a mimarlardan onay!
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Enver Dündar’ın geçtiğimiz hafta ...
Yıldırım’dan Çeşme mesajları: İthal aday yanıtı ve hizmet vurgusu
AK Parti Büyükşehir Adayı Çeşme’de STK’larla yapılan toplantıda yerel ...
 
Taşer’den Büyükşehir’e ESHOT salvosu: Rakamlarla konuştu
MHP Adayı Murat Taşer rakamları ortaya koyduğu yazılı bir açıklama yaparak ...
CHP İzmir’de istifa rüzgarı
PM’de 11 ilçe adayının açıklanması sonrası İzmir’de sarsıntılar yaşandı. ...
Yıldırım’dan Yarımada’da yargı ve yerel idare salvosu!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Karaburun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Dünya rekoru O'nda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva