HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2012 Pazartesi - 17:18

CHP Çiğli'de adres bilmecesi!

Delege seçimlerine hazırlanan CHP Çiğli’de, sandık kurulacak adresler belirlendi. Partililer, ilçe yönetimi tarafından belirlenen adreslerde; gecekondu, trafo, boş arazi ve apartman dairesi görünce şaşkınlık yaşandı.

CHP Çiğli de adres bilmecesi!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Örgütü’nde tüm hızıyla devam eden delege seçimlerinde, metropoldeki birçok ilçede sandıklar kuruldu ve üyeler delegelerini belirledi. Seçimlerin son günü olan 19 Şubat’ta sandık başına gidecek olan Çiğli ise farklı bir tartışma konusu ile gündeme geldi.
 
TRAFO VE BOŞ ARAZİDE SANDIK KURULACAK!
İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer ve Belediye Başkanı Metin Solak’ın desteklediği listelerin yarışacağı ilçede ‘sandık yeri’ krizi patlat verdi. İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer ve yönetim kurulu üyeleri, seçimlerin yapılacağı adresleri geçtiğimiz hafta içinde İl Başkanlığı’na teslim etti. Koçer’e muhalif isimlerin, belirtilen adreslerde yaptıkları tespitler ise çok tartışma yaratacak ayrıntıları ortaya çıkardı. İlçe yönetiminin, il başkanlığına teslim ettiği adreslerin karşılığında; gecekondu, trafo, boş arazi ve apartman dairelerinin olması şaşkınlık yarattı. İl Başkanlığına gönderilen listede, bazı mahallelerin sandık adresleri de farklı mahallelerde gösterildi.
 
“ACELEYE GELDİ, HATA YAPTIK”
İlçe Başkanı Koçer ve yönetimine muhalif partililer, belirlenen sandık adreslerine itirazda bulundu. Her mahalleden onlarca partili yazılı dilekçe ile İl Başkanlığına başvurdu. İtirazları değerlendiren il yönetimi, listede yer alan adreslerin değiştirilmesi talebi ile Çiğli İlçe Yönetimi’ne uyarı yazısı gönderdi. Delege seçimlerinde, ilçedeki siyasi üstünlüğünü artırmak için mücadele sergileyen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da İl Başkanı Tacettin Bayır ile yaptığı görüşmede, sandık adresleri konusundaki endişelerini dile getirdi. İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer, konu ile ilgili soruları ‘Öyle bir şey yok, yalan söylüyorlar’ diye yanıtlarken, ilçe yöneticileri, bazı mahallelerde –zamandan kaynaklanan- hatalar yapıldığını ancak seçim gününe kadar sıkıntıların aşılacağını ve sandıkların demokratik şekilde kurulmasını sağlayacaklarını söyledi. İlçe yöneticileri “Zamanlamadan kaynaklanan bazı hatalar yapılmış olabilir. İl başkanlığına teslim ettiğimiz adresler, eskiden seçim bürosu olan adreslerdi. Değiştiğini fark ettik ve gerekli incelemeleri yaptık. Seçim günü, hangi mahalle, nerede istiyorsa sandık kurabilecek” açıklamasını yaptı.
 
SOLAK “KASITLI YAPIYORLAR”

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ise sandık kurulacak adreslerin kasıtlı olarak bu şekilde belirlendiğini söyledi. Adreslerin açıklanmasının ardından, bulundukları yerlerde çalışma başlattıklarını ifade eden Solak “Konu ile ilgili tam bir kasıt var. Çiğli’de başka yer yokmuş gibi, seçimlerin insanı düşündüren adreslere alınması kafaları karıştırdı. Bunun bir an önce düzeltilmesi gerekir. Seçmenimize, layık oldukları ortam ve mekanlarda oy kullandırmalıyız. Seçmenin bilgisi olmadan adreslerin taşınması, sağlıklı oy kullanmaya engel olacaktır. Bazı kesimlerin ‘Çiğli’de yer mi var ki’ yaklaşımı içinde olmasını da üzüntü ile karşılıyoruz. Çiğli’yi tanımayanlar gelsinler, seçim yapılabilecek yüzlerce alan gösterebiliriz. Konuyu İl Başkanımız ile de görüştüm. Kendisi, bu tür ayak oyunlarına izin vermeyeceğini ve seçimlerin CHP’ye yakışır ortamlarda, uygun koşullarda gerçekleştirileceğini söyledi” dedi. Solak, geçtiğimiz dönem yaşanan ‘üye silme’ tartışmalarına da atıfta bulunarak “Üye listelerinden isim silemeyeceklerini anlayanlar, bu şekilde üstünlük kurmaya çalışıyorlarsa yanılıyorlar. Seçim toplantılarında Büyükşehir’e işçi alınacağını vaat ediyorlar. Bu tür siyasi oyunlara Çiğlililer pirim vermeyecektir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP' li 5 Şubat 2012 Pazar 11:35

sayın kılıçtaroğlu,sayın il yöneticileri ayak oyunlarını görün artık.akp yemi çalışıyorsunuz.çiğli gerek koçer ve gerekse solak ne yapmaya çalışıyor anlayamıyoruz.bu ikiside partimize zarar veriyor.bunu zaman zaman yöneticilere anlattık.şuna inandık ki il yöneticileri de bu oyunların içinde.partimize zarar veren bu kişilere lanet olsun.chp yi bu hale getirenler bu gibi kişilerdir.bakalım kazancınız ne olacak? umarım kına yakarsınız........

Yorumu oyla      12      6  
bingöl 1 Şubat 2012 Çarşamba 14:17

sayın köçer sandıgı evine götür seçim yap kımse görmez trafoya gerek yok

Yorumu oyla      15      6  
CHP'de Koltuk Sevdalılarına Hayır 31 Ocak 2012 Salı 15:39

Neden ısrarla KÖÇER'i destekliyorsunuz anlamış değilim. 12 yılda ne yaptı da ne yapmasını umut ediyorsunuz? Yoksa size de mi büyükşehirde iş sözü verdi. İş sözü alan arkadaşlarım İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz KOCAOĞLU'nun seçimlere müdahil olmayacağım haberini okumanızı tavsiye ederim. Üye silerek, Trafoyu, marketi, apartmanı oy kullanma yeri gösterip hile yapmaya çalışanı lütfen görün artık çıkarın at gözlüklerinizi. Saygılar...

Yorumu oyla      103      7  
savino 31 Ocak 2012 Salı 14:59

bence koçeri eleştirenlerin yarısı belediyede çalışıyor diğer yarısıda bir yakını sebebiyle askerlik görevini yapıyor..peki yeri geldiğinde çiğli halkının belediye başkanıyım sadece chp değil sayın metin solak neden kendi işini yapmıyorda bu seçimlere bu kadar müdahil oluyor..çok açıkk..ben isimleri vereyim siz resmi çizin..abdülrezzak ertem,önder sav, deniz baykal....

Yorumu oyla      16      93  
cıglı 1 31 Ocak 2012 Salı 13:11

bayraklıda meclıs uyesı secılemeyıpte cıglıye gelen kımdır acaba sayın beledıye baskanı ensarı baskanın koltugunu hacız eden kısı degılmdır acaba partım partım dıyenler kımın oylarıyla o koltukta oturuyor acaba cıglıhızmet beklıyor arkadas ınsanların ıcnemı gırdınız ınsanların dertlerınımı dınledınız mıllete iş vaadı verenler sızlersınız partı uyesı ıscılerınızıde tehdıt edıp iş den cıkartırım dıyenlerde sızlersınız boşa kurekcekmeyin

Yorumu oyla      14      109  
cıglı 1 31 Ocak 2012 Salı 12:07

bu arada ben solcuyum dıye gecınıpte fetullahın okulunu cıglının gobegıne dıken kısı nasıl olurda bu partıde yer alır bılınmez yalan yanlıs haberlerle kamuoyunu yanls bılgılendırmekde acızlerın ısıdır.

Yorumu oyla      16      427  
seni seven bir dost 31 Ocak 2012 Salı 09:56

sevgili köçer ve çiğli il temsilcisiçiğli tanımadıgınız bir kez daha ortaya cıktı 12 yıldan bu yana aynı trafoyu seçim yeri diye gösteriyorsunuz köçer süreçleri hep karıştırıyorsun evet -hayırda bld.bşk.olacam dıyodun bu sureçtede sanki genel bşk.sececegiz gibi calısıyorsun hatırlatayım sana delege seçimi yapacaz hatırlatayım senin köy kurnazlıgın bu defa para yapmaz. yerel secim de chp çiğlide kaypetsin diye akp ye çalışmış birisin sen bu secimdede elinden geleneskı ve yenı bütün entrikaları

Yorumu oyla      434      11  
mehmet güzel 31 Ocak 2012 Salı 09:34

ne demek aceleye geldi sanki seçime saatler kalmışta sayın KÖÇERin eli ayağı birbirine dolaştıda hata yaptı. Yok artık bu numaraları yemezler. bir ilçe başkanı bu kadar küçülmemelidir. bu halk köçeri partiye hizmet etsin diye seçti ayak oyunları yapsın diye değil.

Yorumu oyla      320      11  
dilek türkoğlu 31 Ocak 2012 Salı 09:31

artık lütfen çiğli'de temiz siyaset yapılsın.sayın koçer taktik değiştirmeli artık, üye silmekle ya da sandık adresleriyle oynayarak hiçbirşeyi değiştiremeyecek.lütfen il yönetimi bu durumla bizzat ilgilensin.

Yorumu oyla      243      10  
güldürmeyin 31 Ocak 2012 Salı 09:19

metin solak boş durmuyor bld bşklığından sonra ilçe başkanlığında istiyor ve belediye 40 kişi alacak seçim vaAADİ 40 KİŞİ YEREL SEÇİMLERDEKİ YALANA DEVAM

Yorumu oyla      18      491  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Kosta Rika’da bile operasyonu sordular”
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Umut Oran, Kosta Rika’da ...
Oktay Vural: Deniz Feneri namus borcu
MHP'li Vural: Bu hakimlerle savcıların başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi.
CHP'den hayvan hakları atağı
CHP, değiştirilmesi gündemde olan 5199 Sayılı Havyan Hakları Koruma Kanunu ...
 
Muhaliflerden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na tüzük uyarısı
CHP'deki muhalif kanatta yer alan İsa Gök, Kılıçdaroğlu'nun, toplanan ...
Müthiş iddia: Bu kadını benden uzak tutun
Başbakanlık eski Basın Müşaviri Ahmet Takan, Nazlı Ilıcak’ın, eşinin bakan ...
Aşlık’tan 60 yaş kartı tepkisi: “Sorumluluktan kaçıyorlar”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 60 yaş kartı uygulamasını kaldırması ...
 
AK Parti iddianameye Karşıyaka’dan yüklendi
İzmir’de kongresini yapamayan tek ilçe olan Karşıyaka’ya Kerem Ali Sürekli ...
Yıldırım “İzmir’i Akdeniz’in Yat Limanı yapıyoruz”
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in yat ...
Günaydın’dan CHP’li belediyelere “Dikkat AKP!” ikazı
CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva