HABERLER>POLİTİKA
9 Temmuz 2024 Salı - 11:03

CHP Buca'dan 'pazaryeri' tepkisi: AK Parti'nin kuklaları kurayı engelledi!

Şirinyer'de yaşanan pazaryeri krizi ile ilgili açıklama yapan CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, "Kura çekimi, ipleri AKP’nin elinde olan ve bugünkü senaryonun gerçekleşmesi için yukarıdan oynatılan kuklalar tarafından engellendi. Bu iki çığırtkan, noter huzurunda çekilen kura masasını zorbalık ve şiddetle dağıttı. Tüm kamuoyunun gözü önünde gerçekleşen bu saldırıya karşın halen daha çıkarak belediyemizi suçlamak, ancak AKP’li bir siyasetçiye yakışırdı" ifadelerini kullandı.

CHP Buca dan  pazaryeri  tepkisi: AK Parti nin kuklaları kurayı engelledi!

Metro çalışmaları sebebiyle Buca Şirinyer Pazaryeri’nin kapatılarak, hemen yan tarafında bulunan futbol sahasının olduğu bölgeye taşınması nedeniyle başlayan tartışmalar sebebiyle kura çekimi sırasında kavga çıkmıştı. Kura çekiminde çıkan kavga sebebiyle yaralananlar olmuştu. Pazarcı esnafı ise yaşananların ardından protesto gösterilerine devam etmişti.

Yaşanan pazaryeri krizi ile ilgili CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya yazılı açıklama yaptı. AK Parti Buca İlçe Başkanı İbrahim Şenöz’ün açıklamalarına da yanıt veren Kaya, “Halkı değil rantı düşünen bu zihniyeti biz zaten Türkiye’de 22 yıldır görüyoruz. Ortada ne zaman halkın yaranına bir iş varsa karşısında duran, nerede rant varsa yanında duran bir siyasi zihniyetin burada da tabi ki ‘pazarcı esnafının yanında duruyormuş’ gibi görünerek İzmir Büyükşehir Belediyemizce yapımı devam eden Buca Metrosuna da karşı çıkması kaçınılmazdı” dedi. 

Metro istasyonun inşaatı nedeniyle Şirinyer Pazar Yeri’nin 6 aydır taşınmasının gündemde olduğunu, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın da pazar yerinin taşınma işlemlerini esnafın tüm beklentilerini gidererek gerçekleştirdiğini vurgulayan Çağdaş Kaya, şunları söyledi:

“Maalesef her şeyi yasal olarak planlanan bu taşınma işlemi iki çığırtkan pazarcı ve onların yalanlarına maalesef inanan birkaç masum pazar esnafımız nedeniyle gerçekleştirilemedi. Kura çekimi, ipleri AKP’nin elinde olan ve bugünkü senaryonun gerçekleşmesi için yukarıdan oynatılan kuklalar tarafından engellendi. Bu iki çığırtkan, noter huzurunda çekilen kura masasını zorbalık ve şiddetle dağıttı. Tüm kamuoyunun gözü önünde gerçekleşen bu saldırıya karşın halen daha çıkarak belediyemizi suçlamak, ancak AKP’li bir siyasetçiye yakışırdı. Öyle ki, bu kura masası dağıtılmamış olsaydı, bugüne kadar Buca’nın yaranına bir açıklamasını okumadığımız AKP Buca İlçe Başkanı için fırsat doğmayacaktı. Krizlerden beslenen, olumsuzlukları, trolleriyle birlikte planlayan bu karanlık zihniyet, vatandaşımızın mağduriyetinin arkasına sığınarak, esnaf ve vatandaş dostu görüntü vermesini inandırıcı bulmuyoruz. 

Yıllardır uyguladıkları ekonomi politikalarıyla vatandaşlarımızı pazara dahi çıkamayacak hale getiren AKP, şimdi burada vatandaşın pazara gidebilme hakkını savunur olmuş. Madem vatandaşımızın huzurla pazara gitme hakkını savunuyorsunuz o zaman enflasyonu düşürün. Zaten halkımız bazı ‘ekonomistlerin’ ortaya koyduğu karanlık tablo nedeniyle nefes alamaz hale geldi. Esnafımız geleceğe karanlık bakıyor. Buca’da yaşanan sıkıntılar kısa sürede çözülür. Pazarcı esnafımız çığırtkanları içlerinden atar, kura çekilir. Her şey güllük gülistanlık olur. Ama vatandaşımız yine pazara geldiğinde çocuğuna alacağı iki lokma sebze ve meyve için kara kara düşünmeye devam eder. Karpuzu dilimle, domatesi taneyle alan, gün sonunda satın alınmayan atık sebze meyveyi alacak durumuna düşürülen halktan hiç mi utanmıyorsunuz! Buradan AKP Buca İlçe Başkanına çağrı yapıyorum. Şirinyer Pazarı açıldığında birlikte pazara gidelim. Vatandaşın isyanını duymaya hazır mısın İbrahim Şengöz? 10 dakika pazarda kalabilecek misin? Halkın arasına inmeye, gerçeklerle yüzleşmeye hazır mısın? Böyle küçük siyasi hamlelerle pazarın açılmasını engelleyip arkasından planlı olan bu açıklamayı yaparak Buca’da hizmet üretmeye çalışan Belediye Başkanımızı halkın gözünde düşürebileceğini mi sandın? Sokakta yoksunuz, pazarda yoksunuz… Sizler halktan kopmuş, saraylarda yaşayanlara biat eden rantın ta kendisisiniz... Halkın yanındaymış gibi açıklama yapmak bile sizin üzerinize oturmuyor, sakil duruyor. Bırakın pazarın kurulacağı yeri de pazardaki fiyatları düşürmenin yolunu arayın ya da en kısa zamanda değişecek iktidara hazırlık yapın. 

Çünkü Genel Başkanımızın Sayın Özgür Özel’in dediği gibi “Ya Geçim Ya Seçim!” Saygılarımla.”

 

 
Güzelbahçe'den tam kadro Anıtkabir çıkarması!
 
Çiğli'de öğrencilere tercih desteği!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Arda Yıldız 9 Temmuz 2024 Salı 15:07

Özgür Özel beyi Bucada dönen dolapları incelemeye davet ediyoruz...

Yorumu oyla      3      4  
Vatandaş... 9 Temmuz 2024 Salı 13:18

Bence tezgahlarda gözü olanlar var karpuz tezgahı pazar tezgahı gibi işin sonu gevrek tezgahına kadar gider geçmişteki gibi... Ama Görkem bsk onlara geçit vermedi iyi oldu...

Yorumu oyla      6      0  
örgüt... 9 Temmuz 2024 Salı 13:15

Başkanım sen bir markasın artık izmirde Vekilik yolun açık olsun tümbuca seninle...

Yorumu oyla      6      5  
Arda Yıldız 9 Temmuz 2024 Salı 13:00

Çağdaş efendi ayrıca eşinizi de Bornova belediyesinde ballı, börekli bir maaşla işe nasıl başlattığını bizlere bir anlat istersen...

Yorumu oyla      6      2  
9 Temmuz 2024 Salı 12:20

Helal başkan...

Yorumu oyla      3      4  
Bir Buca'lı 9 Temmuz 2024 Salı 12:19

Acaba maaşınızı belediyedeki görevinizi kaç yerden ne kadar maaş aldığınızı açıklayabilirmisiniz??? Bir de şu villa meselesi vardı seçimden önce ayyuka çıkan şuanda mesele kapatılan.. şuan meclis üyesi ve şirket müdürü ve genel sekreter in arasına dönen köy villası?? Birşeye batmışsınız nasıl temizleneceksiniz merak konusu..Lobi olmuşsunuz resmen ama sizlerde gideceksiniz..

Yorumu oyla      7      0  
Arda Yıldız 9 Temmuz 2024 Salı 11:32

Çağdaş Kaya sen boş ver pazaryerini de şu 6 kat imar izni olan AVM inşaatına nasıl 15 kat izin çıkarttınız onu bir zahmet bize anlat. Bak Büyükşehir Belediyesi ilede papaz oldunuz. Bakalım nasıl kıvıracaksınız...

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Türkiye, NATO'nun bel kemiği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, NATO'nun misyonlarına ve ...
Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için ABD'ye gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için ABD'ye ...
Kılıçdaroğlu: Bazı şeyleri tekrar hatırlatmak istiyorum
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından videolu ...
 
CHP Lideri Özel Şam’a gidiyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, parti genel ...
İYİ Parti'den iktidara çağrı: Düzenlemeye tam destek vermeye hazırız
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından iktidara ...
Özel ve Dervişoğlu, Sinan Ateş'in ailesi ile bir araya geldi
Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş ve ablası Selma Ateş Kazanç, CHP Genel ...
 
İktidara çağrı: Asgari ücreti en az 25 bin lira yapın!
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "Sayın Erdoğan’a ve Mehmet Şimşek’e sesleniyorum. ...
SHP ismi yeniden siyaset sahnesinde
SHP, 14 yıllık aranın ardından yeniden siyaset sahnesinde. Ancak bu defa ...
AK Parti MYK toplandı: Ana gündem değişim!
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlığın kendisi mesele iken…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Sanatımızın çok büyük ustasını kaybettik
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çok etnili uluslar çağı...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu fotonun sırrı ne?
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Yeni bir Çeşme önerisi: Söküp atın şu özel plajları!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Lal'lar
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Bu dünyadan Çetin Yetkin Hoca geçti
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Keşke bir kedi sevmiş olsaydınız…
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Hepiniz oradaydınız!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
100 yıl sonra bile korkutuyor
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva