HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Temmuz 2024 Pazartesi - 10:48

‘90 Dakika’ geri döndü!

İzmir’de vatandaşların merakla beklediği ücretsiz 90 dakika aktarma uygulaması bugün itibari ile yeniden hayata geçti.

‘90 Dakika’ geri döndü!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve geçmişte de sık sık tartışmalara neden olan 90 dakika ücretiz aktarma imkanı bugün itibari ile yeniden kullanıma açıldı.

Geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından uygulamada olan 90 dakika ücretsiz aktarmanın kaldırılarak yerine 120 dakika ücretli aktarma sisteminin getirildiği dönemde vatandaşlar tepkiyle karşılamıştı.

31 Mart seçimlerinde tüm siyasi parti adaylarının ortak vaadi olan uygulama UKOME’den geçtiğimiz hafta onay alırken, bugün (22 Temmuz) itibariyle de kullanıma başladı.

Bugünden itibaren geçerli olan 90 dakika ücretsiz aktarma uygulaması, İZBAN, otobüsler, tramvaylar ve metro gibi toplu taşıma araçlarında geçerli olacak. Bu düzenleme, yolculara bir biniş üzerinden 90 dakika içinde ücretsiz aktarma yapma hakkı tanıyacak.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTIDA KABUL EDİLDİ
Başkan Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından, 15 Mayıs ve 14 Haziran tarihlerinde düzenlenen UKOME toplantılarında sunulan teklif, merkezi idareye bağlı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin olumsuz oylarıyla reddedilmişti. Sisteme ilişkin teklif 10 Temmuz’da düzenlenen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında bir kez daha gündeme geldi. Daha önce iki kez oy çokluğu ile reddedilmesi üzerine üçüncü kez sunulan teklif toplantıda oybirliğiyle kabul edilmişti.

 
Başkan Çiçek 4 ayda 10 bin kişiyle görüştü!
 
Bornova'ya Azerbaycan'dan 'kardeş' geldi
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 22 Temmuz 2024 Pazartesi 23:28

Batı'daki metropol şehirler şehiriçi ulaşım fiyatlamasını bölgelere ayırmışlar. Şehi? merkezi en dar daire. Giderek dışa doğru genişleyen daire şeklindeki bölgelere seyahat ettiğinizde ödeyeceğiniz fiyat artıyor. Bu zone(bölge) uygulaması neden bizde oturtulamıyor anlayabilmiş değilim.

Yorumu oyla      0      0  
Gürkan 22 Temmuz 2024 Pazartesi 16:43

Yazdığım yoruma katılmayan aslanlar, bakın bakalım ne yazıyor? https://www.izmir.bel.tr/tr/Haberler/borc-0deyen-kaynak-yaratan-ve-yatirimci-belediye/2411/156 İzmir'de atıp, tutan şehirden bihaber insan çok. Zannediyor ki belediye hep fazla veriyordu, Soyer borçlu bıraktı. Kocaoğlu da bıraktığında belediyenin çeşitli borçları vardı. Belediyenin bütçelerini zahmet olmaz okursanız görürsünüz. Bu 90 dakika işi de vatandaş için olumlu görünse de yatırım bütçesinden yiyeceği çok açık. ESHOT zaten zarar ediyorken, 90 dakika bu açığı daha da büyütecek. Yıllarca 90 dakika diye Buca Metrosu yapılamamıştı. Karabağlar Metrosu yalan oldu diyebiliriz.

Yorumu oyla      0      0  
Poyraz 22 Temmuz 2024 Pazartesi 13:30

Seçimden önce Ukome'de 90 dakikayı kabul etmeyenler Hamza Dağ'a teşekkür etmiş. Komedi gibi.

Yorumu oyla      1      0  
Gürkan 22 Temmuz 2024 Pazartesi 13:10

Aziz Kocaoğlu da Piriştina'dan belediyeyi borçlu devralmış, kendi de borçlu devretmiştir. Soyer'den sonra Cemil Tugay da borçlu devredecektir. Önemli olan borcun ödenebilmesi.

Yorumu oyla      1      2  
emirkulu 22 Temmuz 2024 Pazartesi 13:09

Yorumların hepsini sanki bir kişi yazmış gibi.

Yorumu oyla      0      1  
22 Temmuz 2024 Pazartesi 12:27

136 km İZBAN'a binip, Aliağa'da Bergama otobüsüne binsem 90 dakika geçmez ki 136 km İZBAN'da 90 dakika olsun. Dünyanın neresinde şehrin merkezinden uzakta bedava aktarma var? Zaten sabit hatta neden bedava aktarma versinler? Şehir içinde aktarma olmazsa sen her ilçeden, her ilçeye çok sayıda otobüs koymak zorundasın. 1500 otobüs değil, 15 bin otobüs koyman lazım ki sistem işlesin. Aktarma merkezleri neden var?

Yorumu oyla      0      0  
izmir matrahı 22 Temmuz 2024 Pazartesi 11:54

adam hamza dağ'a teşekkür etmiş. evet bu olayda bir hamza dağ effect olduğu dorudur ama siz akıllanmazsınız. Bence bedava değil yarı ücret alınmalıydı. bu şekilde ulaşım zarar edecek. Bitmiş ekonominin sorumlusu belediye değildir. ekonomi kötü diye belediyeler kendi kurumlarını zarar ettiremez. bunu en iyi şekilde tunç soyerde gördük . belediyeyi bortçlu devretti. Bunun dışında daha bir kaç hafta önce cemil tugay çıkıpta 3 ayda 1.5milyar TL borç ödedik demedi mi? sayın yazarlar?

Yorumu oyla      2      2  
Metro ve tramvay setleri ne oldu? 22 Temmuz 2024 Pazartesi 11:49

Ekonomik kriz sürecinde, giderlerin bu kadar yüksek olduğu bu süreçte 90 dakika bedava aktarmanın 5 yıllık maliyeti hesaplandı mı? Çiğli Tramvay Hattı açıldı ama tren setleri bir türlü alınamadı. Buca'da metro inşaatı hızlı gidiyor ama tren setlerinin ihalesi yapılmadı. Karabağlar Metrosu onay sürecinde. Paraya ihtiyaç olduğu bir dönemde, 90 dakika boyunca, üstelik daha yeni aktarmaya bile zam yapmışken, şimdi bedava olması. Yakın zamanda ulaşıma zam gelirse kimse şaşırmasın. Su zammı gibi bu da kaçınılmaz.

Yorumu oyla      0      0  
Suistimal oranı yüzde kaç olabilir . ESHOT takip etsin . 22 Temmuz 2024 Pazartesi 11:41

“ Bugünden itibaren geçerli olan 90 dakika ücretsiz aktarma uygulaması , İZBAN , otobüsler tramvay ve metro gibi toplu taşıma araçlarında geçerli olacak . Bu düzenleme , yolculara bir biniş üzerinden 90 dakika içinde ücretsiz aktarma yapma hakkı tanıyacak .” BU HAK IZMİR ÇEVRE İLÇE OTOBÜSLERİNDE DE TANIMDI MI ? Tanınmadıysa çevre ilçeler İzmir’den sayılmıyor denektir . Çünkü , İzmir BB Başkanı sayın Cemil Tugay 90 dakika UKOME ‘de kabul edildikten sonra ne söylemişti . “ 90 dakika ücretsiz aktarma İzmir’imize hayırlı olsun .” Eğer çevre ilçeler 90 dakika ücretsiz aktarma hakkından dün olduğu gibi bugün de kapsam dışı bırakılmış sa , İzmir’de 90 dakika geri geldi algısı yaratmayın . Çünkü çevre ilçe otobüslerinde dün aktarma hakkı YOKTU . 90 dakika aktarma 136 km. lik İZBAN ‘da uygulanıyorsa , çevre ilçe otobüslerinde uygulanmaması için bir neden söyleyiniz . Ama sudan bahaneler olmasın . Mesela “ kırsalda kiralar ucuz , harcamalar az’ gibi

Yorumu oyla      2      3  
izmir 22 Temmuz 2024 Pazartesi 11:26

teşekkürler hamza dağ. projeleriniz içinfde 90 dak. olmasaydı zor yaparlardı. ayrıca UKOME de yine ağırlığı hissedildi. kabul etsenizde etmesenizde gerçek bu.

Yorumu oyla      2      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çiçek 4 ayda 10 bin kişiyle görüştü!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, göreve geldiği günden bu yana on ...
İzmir'de genç perspektifiyle e-çalıştay düzenlendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ...
Buca'da anaokulundan yeni döneme hazırlık
Buca Belediyesi’ne bağlı Çınar Anaokulları 2024 – 2025 yılı eğitim öğretim ...
 
Büyükşehir’den yaşlı ve engellilere sıcak yemek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yalnız yaşayan ve yemek yapmakta zorlanan ...
Potada kıyasıya rekabet
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3x3 Streetball İzmir Cup 2024’ün ...
Lavanta Festivali'ne yoğun ilgi
Seferihisar Belediyesi’nin 2015 yılından beri festivalini düzenlediği, ...
 
Başkan Tugay Örnekköy'de aşure dağıttı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Eskişehir Yardımlaşma ...
Başkan Tugay cemevindeki lokmaya ortak oldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Muharrem ayı dolayısıyla ...
Karşıyaka’da greve bir kala anlaşma!
Karşıyaka Belediyesi’nde greve bir gün kala taraflar anlaşma sağlandı. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'İzmir Marşı'nın şahane hikayesi!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzük değişirse CHP değişir mi?
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva