HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Temmuz 2024 Pazartesi - 15:06

Vatandaşlardan '90 dakika' teşekkürü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın 180 günlük Hızlı Eylem Planı kapsamındaki hedeflerinden biri daha gerçekleşti. Toplu ulaşımda ilk binişten itibaren 90 dakika süresince ücretsiz aktarma sistemi bugün başladı. Özellikle ekonomik koşulların getirdiği zorlukları tüm yoğunluğuyla hisseden gençler bütçelerini rahatlatacak uygulama için Başkan Tugay’a teşekkür etti.

Vatandaşlardan  90 dakika  teşekkürü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, görevdeki ilk 180 gününü kapsayan vaatleri arasında yer alan, toplu ulaşımda ilk binişten sonraki 90 dakika içinde ücretsiz aktarma yapılmasına olanak tanıyacak sistem 22 Temmuz Pazartesi günü (bugün) başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli hazırlıkları tamamlamasının ardından İzmirliler yeni sistemi 21 Temmuz Pazar’ı 22 Temmuz Pazartesi’ye bağlayan gece kullanmaya başladı. Yolcular artık ilk biniş ücretini ödedikten sonra 90 dakika boyunca ücretsiz aktarma yapabiliyor.

Başkan Tugay’a teşekkür
İzmirliler, 90 dakika ücretsiz aktarma sistemini memnuniyetle karşıladı. Ekonomik şartlar nedeniyle geçinmekte zorlandıklarını söyleyen yurttaşlar uygulama için Başkan Cemil Tugay’a teşekkür etti. Gençler ise ulaşım bütçesinden sağlayacakları tasarrufla daha fazla sosyalleşme imkanı bulacaklarını ifade etti.

Yaşama geçirilen 90 dakika ücretsiz aktarma sistemi ile ilgili İzmirliler şunları söyledi:
 
Selçuk Oktay: “Çok süper bir uygulama. Ekonomik durumlar biliyorsunuz oldukça bozuk. Her şey çok pahalı, bir sürü paralar veriyorsunuz ancak geliriniz ona göre değil. Günde 4-5 defa toplu taşıma kullanıyorum. Benim bütçeme çok büyük katkısı olacak.”
 
Nilgün Mutlu (Sağlık çalışanı): “Bizim için inanılmaz iyi bir sistem. Ben iki aktarma yapıyorum. Biz çalışanlar için çok çok iyi oldu. Geri gelmesine çok sevindim. Parasal olarak katkısı olacak. Maaşlarımız çok düşük, her şeyden kısarak yaşamaya çalışıyoruz. Aktarma güzel oldu,  Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a teşekkür ederiz. ”
 
Ahmet Seyit (Öğrenci) “Şu an üniversiteye geçecek olduğum için tam ücret ödüyorum.  Gün içinde en az birkaç toplu taşıta biniyoruz. Cebimize katkı sağlayacağını düşünüyorum, çok güzel bir uygulama.”
 
Ege Uzun (Öğrenci): “Malum ekonomi kötü durumda, gün içinde yolculuk yapmak durumundayız. Haliyle gittikçe artan maliyetler var. 90 dakika çok iyi oldu bizim için. Dışarı çıkmamız gerekiyor. Ulaşıma harcadığımız 5-10 TL birikip bizim kahve paramız olabiliyor. O yüzden herkes için çok iyi olacağını düşünüyorum.”
 
Hasan Yurtsever (Emekli): “Bu uygulamanın bütçemize çok katkısı var, bu İzmir’e mahsus bir şeydi çok memnunduk. Tekrar geri gelmesinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. CHP’li belediyeler her konuda vatandaşa elinden geldiğince yardımcı oluyor, sağ olsunlar.”
 
Rahmi Erakman (Emekli): “Ekonomi kötü, hayat çok pahalı. 90 dakika bizim çok işimize yarar. İkinci biniş için vereceğimiz parayla gevrek yeriz, ayran içeriz. Bütçemize katkıda bulunur. Cemil Tugay’a teşekkür ederiz” dedi.
 
Osman Tunç Ayan (Öğrenci): “Aktarmadan sonra ücretsiz olması çok güzel olmuş bence. Çünkü ondan sonra bir tost yersin, kahve ya da çay içersin. Okula gidiyorsun bir önceki sene tost 9 liraydı, bu sene 40 lira olmuş. Enflasyon yüzde 150 oldu.”   
 
Melisa Türer (Öğrenci): “Öğrenci olduğumuz çok aktarma yapıyoruz. Vapurdan tramvaya, otobüse derken çok ücret gidiyor. Bu uygulama bütçemizi rahatlatacak. 90 dakikadan çok memnunum. Hep devam etsin.”
 
Üçüncü toplantıda kabul edildi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, görevdeki ilk 180 gününü kapsayan vaatleri arasında yer alan, toplu ulaşımda ilk binişten sonraki 90 dakika içinde ücretsiz aktarma yapılmasına olanak tanıyacak sisteme ilişkin teklif, 10 Temmuz’da yapılan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında gündeme geldi. Daha önce iki kez oy çokluğu ile reddedilmesi nedeniyle Başkan Tugay’ın “Vazgeçmek yok. İzmirli 90 dakika hakkını istiyor. Kabul edilene kadar her UKOME toplantısına halkımızın bu talebini taşımaya devam edeceğiz” dediği teklif, son toplantıda oybirliğiyle kabul edildi.

 
Depresyonu çözebilecek beyin sinyali tespit edildi
 
İngiliz şarkıcı hastalığını açıkladı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsooo 22 Temmuz 2024 Pazartesi 22:35

Tamam da öğrencilerden aktarma parası zaten alınmıyor ki. Öğrenci arkadaşlar ya hiç toplu taşıma kullanmıyor yada uydurmuşlar.

Yorumu oyla      3      0  
izmirli 22 Temmuz 2024 Pazartesi 20:05

aynen bro hamza dağ! emeklilerde pek seviyor hamza dağı .

Yorumu oyla      1      0  
İzmirli 22 Temmuz 2024 Pazartesi 19:13

Eshot batmıştı, böylelikle dibi görür artık.

Yorumu oyla      0      2  
Süreyya yıldızlı 22 Temmuz 2024 Pazartesi 17:57

Teşekkürler sayın başkanım

Yorumu oyla      1      1  
bekir 22 Temmuz 2024 Pazartesi 17:14

işte başkan işte 90 dakika

Yorumu oyla      2      1  
ayrancılar ilçe izmir 22 Temmuz 2024 Pazartesi 16:41

tesekkürler hamza dağğ

Yorumu oyla      2      7  
Çevre ilçeler İzmir değil mi ? 22 Temmuz 2024 Pazartesi 16:30

1- Merkez ilçelerdeki toplu taşıma araçlarında öğrenciler , dün ilk binişten sonra 120 dakika süresince aktarma ücreti ödemiyorlardı . Bugün süreleri 90 dakikaya düştü. Konuşanlar gerçekten öğrenciyse , öğrenciler i30 dakika kaybının farkında bile değil . 2- Bu haberi hazırlayanlar , Fahrettin Altay aktarmadan Çevre ilçe otobüslerine ( Seferihisar, Urla ) biniş yapsınlar bakalım o otobüslerde 90 dakika ücretsiz aktarma hakkı uygulanıyor mu ? Dün uygulanmıyordu , bugün uygulanıyor mu ? 90 dakika aktarma 136 km.lik İZBAN ‘daki ( BEDAVA DEĞİL - Gittiğin kadar öde ) gibi Uygulanmıyorsa Vatandaş memnun mu ? İzmir çevre ilçelerdeki otobüslerde 90 dakika ücretsiz aktarma hakkının iptal tarihli : 10.02.2016 . Yıllardır ayrımcılık yapılıyor , çevre ilçelerde otobüse binişler dolmuşa biner gibi , indi bindi ücret ödüyorsunuz . Algı yapmayın .

Yorumu oyla      1      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk Belediyesi'nden salça makinesi hizmeti
Selçuk Belediyesi, kentte yaşayan kadınların hayatını kolaylaştırmak için ...
Greve bir kalmıştı... Karşıyaka'da imzalar atıldı!
Karşıyaka Belediyesi ile DİSK Genel İş 8 Nolu Şube arasında, Kent A.Ş. ...
Bayraklı'da okullara dezenfekte operasyonu
Bayraklı Belediyesi, okulların kapanmasıyla birlikte yeni sezon öncesi ...
 
Minik kaşifler Konak'ta bilim turunda
Konak Belediyesi Sancar Maruflu Bilim Merkezi, her mahallede ücretsiz ...
Çiğli’de 'Doğaçlama Tiyatro Kursu' kayıtları sürüyor
Çiğli Belediyesi’nin açacağı ücretsiz Doğaçlama Tiyatro Kursu ön kayıtları ...
Bornova'ya Azerbaycan'dan 'kardeş' geldi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Avrupa dışında bir kentle kardeş belediye ...
 
‘90 Dakika’ geri döndü!
İzmir’de vatandaşların merakla beklediği ücretsiz 90 dakika aktarma uygulaması ...
Başkan Çiçek 4 ayda 10 bin kişiyle görüştü!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, göreve geldiği günden bu yana on ...
İzmir'de genç perspektifiyle e-çalıştay düzenlendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'İzmir Marşı'nın şahane hikayesi!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzük değişirse CHP değişir mi?
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva