HABERLER>POLİTİKA
1 Temmuz 2024 Pazartesi - 23:26

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki istifa etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki görevinden istifa etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki istifa etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki istifa etti. Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi.

Özhaseki'nin açıklaması şöyle:

Aziz milletimiz,

Uzun zaman önce; 1994 yılında Kayserili hemşehrilerimizin yoğun talebi üzerine, belediye başkanı olarak hizmet kervanına katılmıştım.

Türkiye’nin zor yıllarıydı o dönemler. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak devam eden bu yolculukta doğduğum şehre hizmet etmekten, her bir köşesine emek verip iz bırakmaktan derin bir manevi haz duydum. İlerleyen yıllarda çok farklı alanlarda memleket hizmetinde görev almak kader yazgımız oldu.

Önce Kayseri Milletvekili sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ardından da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak güzel Türkiye’mize hizmet ettim. Bu hizmet süresi boyunca Sayın Cumhurbaşkanımızla yol yürümek her daim bizim için bir onur vesilesi olmuştur. Ülkemizin başına gelen en büyük doğal afette yaraları sarmak ve yıkılan şehirlerimizi imar etmek için tarihi bir sorumluk üstlendim. Hamdolsun; geldiğimiz noktada işlerin çözümünde önemli bir mesafe alınmış oldu. Yol netleşti, yapılacak inşa ve ihya faaliyetleri adım adım belirlendi.

Bugün ise; üstlendiğim bu kutlu görevi sağlık sorunlarım sebebiyle kendi dileğimle bırakmak istediğimi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Aldığım görevler boyunca gece gündüz çalışarak, hiçbir dünyevi hesabın içinde olmadan Hakk’ın rızasını temin etmeyi yegane gaye edinerek çalıştım. Vicdan terazisine uygun düşmeyen bir tutum içinde olmamaya ayrı bir özen gösterdim. Ne kendimin ne de çocuklarımın boğazından haram bir lokma geçmemesine yönelik hassasiyetimi hep diri tuttum. Bundan sonraki dönemde kuracağımız aile vakfında sağlığım elverdiğince hizmet vermeye devam edeceğim. Ülkem için hayırlı olan her işe desteğim elbette sürecektir.

Milletimizden haklarını helal etmelerini hususiyle dilerim. Sayın Cumhurbaşkanımıza, göstermiş olduğu güven ve teveccühleri münasebetiyle şükranlarımı arz ediyorum.

MEHMET ÖZHASEKİ KİMDİR?
1957 yılında Kayseri'de doğan Mehmet Özhaseki, ilköğretim ve ortaöğrenimini Kayseri'de tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'ne kabul edildi, ancak o dönemdeki siyasi şartlar nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimini tamamladı ve avukatlık stajını Kayseri Adliyesi'nde gerçekleştirdi.

Ancak avukatlık mesleğine devam etmedi ve aile şirketinin tekstil faaliyetlerini yönetti. 1994 yılına kadar ticaret hayatında aktif olarak yer aldı. Mehmet Özhaseki, 27 Mart 1994'te Melikgazi Belediye Başkanlığı'na seçildi. 23 Haziran 1998'de yapılan seçimlerde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde seçilerek Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde büyük bir destekle %70.2 oy alarak üçüncü kez Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Özhaseki, "Kayseri Modeli Belediyecilik" olarak adlandırdığı başarılı yönetimiyle Türkiye'ye örnek oldu. 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde aday olarak dördüncü ve beşinci kez Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Bu şekilde üst üste beş kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Kayseri tarihinde bir ilke imza attı. Tarihi Kentler Birliği'nin 2004-2011 yılları arasında 7 yıl boyunca başkanlığını yapmış olan Mehmet Özhaseki, bu süre zarfında birçok tarihi eserin restore edilerek kültürel mirasa kazandırılmasında ve TKB'nin ulusal ve uluslararası düzeyde kurumsal bir kimlik kazanmasında büyük rol oynadı. Özhaseki, 10 Şubat 2015 tarihinde AK Parti milletvekili adaylığı için büyükşehir belediye başkanlığı görevinden istifa etti. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde AK Parti Kayseri milletvekili olarak seçildi.

12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti Olağan Büyük Kongresi’nin ardından yenilenen parti vitrininde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak yer aldı. 1 Kasım 2015 tarihinde yinelenen genel seçimlerde tekrar Kayseri Milletvekili olarak seçildi ve 26. Dönem Kayseri Milletvekili oldu. 24 Mayıs 2016 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan ve onaylanan 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevinde bulundu. 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde Kayseri Milletvekili olarak seçildi ve 27. Dönem Kayseri Milletvekili oldu.

18 Ağustos 2018 tarihinde yapılan AK Parti Olağan Büyük Kongresi’nin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak yer aldı. (Cumhuriyet)

 
İki otomobil çarpıştı: 7 kişi yaralandı
 
Muğla'da zehir tacirleri tutuklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayseri açıklaması: Soruşturmalar sürüyor
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Suriyeli sığınmacılar üzerinden milletimizin ...
Ümit Özdağ'dan 'Sinan Ateş' davası açıklaması
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Sinan Ateş davasına ...
Erdoğan'dan muhalefete: Her şeye zam yapıyorlar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam Kampı'ndaki ...
 
AK Partili Saygılı geçen seneki kazayı hatırlattı: İzmir’de bazı şeyler hiç değişmiyor!
İzmir Metro’da bulunan Üçyol İstasyonu’nda yürüyen merdiven çökmesi sonucu ...
Mehmet KARABEL yazdı... Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
TBMM yoğun gündemle toplanacak
TBMM'de bu hafta, ulaştırma alanında düzenlemeler içeren kanun teklifinin ...
 
AK Partili İnan'dan YRP'li Erbakan'a: LGBT paçavrasını sizin sayenizde sallıyor
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ...
Kılıçdaroğlu'ndan Oğan'a zehir zemberek yanıt!
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ...
Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşıyla buluştu
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bagheri ile telefonda görüştü.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva