HABERLER>EKONOMİ
10 Eylül 2024 Salı - 08:30

ÇEŞTOB Başkanı ‘fahiş zam var’ dedi: Sakız’a giden ‘bir daha gitmem’ diyor!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in, aşırı turizmin olumsuz etkilerini gidermek amacıyla, adalara gelen tüm yolculardan ek ücret alınacağını, vergileri artıracağını açıklamasını değerlendiren ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge, “Son bir aydır yüksek tarife uyguluyorlar. Artık oraya gidenin bir daha gitmemeye karar verdiğini biliyoruz. Bu karar bizi zerre kadar ilgilendirmiyor. Yunanistan uyanıklık yapıyor. Nasıl olsa Türkiye’den çok sayıda turist geliyor, yükseltelim vergileri artıralım ek ödemeleri, diyorlar. Çeşme ile Sakız, aynı kefeye asla konulamaz” ifadelerini kullandı.

ÇEŞTOB Başkanı ‘fahiş zam var’ dedi: Sakız’a giden ‘bir daha gitmem’ diyor!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Her yaz Çeşme’den ve Ege’nin kıyı kentlerinden Yunan adalarına giden turistler, gazete manşetlerini süslerken, Sakız’ın Çeşme’den ucuz olduğu iddiaları da günlerce gündemden düşmedi.

Yunan adalarına giden Türk turistlerin sayısını her geçen yıl biraz daha artarken, Yunanistan Başbakanı Miçotakis, bazı bölgelerde, özelliklere adalarda aşırı turizmin olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla, adalara gelen tüm yolculardan ek ücretler alınacağını, konaklama vergilerinin artırılacağını açıkladı. Bu açıklamayı değerlendiren Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge, “Yunanistan uyanıklık yapıyor, kurnazlık yapıyor. Çeşme ile Sakız’ın karşılaştırılmasına şiddetle karşıyım. Nasıl olsa Türkler geliyor deyip, fiyatları artırıyorlar. Acaba bundan sonra, Sakız, Çeşme’den ucuz diyen çıkar mı acaba” diye çıkıştı.

MİÇOTAKİS’İN KARARI BİZİ ZERRE KADAR İLGİLENDİRMİYOR
ÇEŞTOB’un iki hafta önce yapılan genel kurulunda üyelerin oybirliğiyle başkanlığa getirilen Orhan Belge,Santorini ve Mykonos’ta ek ücret ve vergilerin daha yüksek olacağının altını çizdi ve Egedesonsöz’e şu değerlendirmelerde bulundu:

“Çeşme’nin, Yunan adalarıyla, özellikle de en yakınımızdaki Sakız adasıyla karşılaştırılmaması gerektiğini hep söylüyorum. Aynı çizgide ilerliyorum. Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in aldığı karar, bizi zerre kadar ilgilendirmiyor. Çünkü Yunanistan, uyanıklık peşindedir. Nasıl olsa Türkiye’den çok sayıda turist geliyor, yükseltelim vergileri artıralım ek ödemeleri, diyorlar. Dedikleri gibi aşırı turizmden endişelendikleri için değil, yapıyı bildikleri için yapıyorlar bunu. Sakız’a veya bir başka Yunan adasına giriş çıkış bizi ilgilendirmiyor. Çeşme’yi Sakız’la bir tutanları ilgilendiriyor olabilir ama ben Çeşme’yi değil Sakız, hiçbir yerle bir tutmam. Bundan sonra Çeşme’den Sakız adasına gidecek yerli turistler, Sakız Çeşme’den daha ucuz diyebilecek mi, merak ediyorum. Yunan yöneticiler, akıllarınca kurnazlık yapıyor.”

YAKINDA OTEL FİYATLARINI DA ARTIRACAKLAR
Yunanistan’ın, sadece girişte aldığı ücretler ve artırdığı vergilerle yetinmeyeceğini, otel ücretlerinin de artırılacağını iddia eden ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge, “Nitekim bazı yerlerde bir aydır yüksek tarifeden misafirler ağırlanıyor” ifadesini kullandı. Belge, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık oraya gidenin bir daha gitmemeye karar verdiğini biliyoruz. Yunanistan’ın balonu erken söndü ama ne yazık ki bizim bütün yazımızı meşgul ettiler; Çeşme pahalı, Sakız ucuz diye diye… Çeşme ile Sakız, aynı kefeye girmez, mümkün değil. Adamlar, bizdeki fiyatların ucuz olduğunu söylüyorlar, o halde artıralım, dediler. Sakız, Çeşme’nin rakibi olamaz, turizmde yarışta bize kafa tutamaz. Sakız’ın kapasitesi nedir ki… Bu iki destinasyonu bir tutmak, Çeşme’ye büyük haksızlık olur. Çeşme’nin kapasitesi belli, Sakız’ınki belli. Sakız’a Çeşme’den bir haftada en çok 18 bin kişi gitmiş. Oysa biz bayramda 1 milyon misafir ağırladık. Sakız’ı öne çıkarma çabalarının bir algı operasyonu olduğu ortada.”

YERLİ TURİSTE ÇAĞRIMDIR; GELİN, EN UCUZ TARİFEDEN TATİLİNİZİ YAPIN
Türk turizminde ve özellikle Çeşme’de verilen hizmetin kalitesinin, başka bir yerde olmadığını iddia eden ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge, Çeşme’de mevsimsel olarak fiyatların bir hayli kırıldığını belirterek yerli turiste çağrıda bulundu:

“Türkiye’deki turizmde verilen hizmeti, kaliteyi, başka bir yerde bulanamazsınız. Zaten Eylül ayı ile birlikte fiyatlarda çok önemli kırılmalar oldu doğal olarak, mevsimsel açıdan… Eylül, Ekim ve Kasım aylarında en düşük tarifeden yurttaşlarımız Çeşme’de tatil yapabilir. Çeşme’de termal gerçeği de var. Kasım ayında bile denize girebiliyoruz. Yurttaşlarımız Çeşme’yi bu sonbahar döneminde çok iyi değerlendirsinler. Belediye, bir termal tesis açıyor. O zaman sadece hafta sonu Çeşme-Alaçatı ziyaretinden öte hafta içinde de misafirlerimizin sayısının artacağına inanıyorum. Bize güvensinler ve Türkiye’de, Çeşme’de verilen hizmete saygı duysunlar. ÇEŞTOB Başkanı olduğum gün, bu iş bitmiştir. O gün, bir daha pahalılık konusunu konuşmayacağımı söyledim, kim konuşursa konuşsun, ben konuşmayacağım. Enflasyon, yavaş yavaş gerileyecek. Onun da bir sınırı var elbette. Bizim turizmde verdiğimiz hizmet, ne Yunanistan’da var, ne İspanya’da, ne Portekiz’de, ne İtalya’da var. Bu gerçeği bize Alman konuklarımız özellikle söylüyor zaten. Belçika’dan, Hollanda’dan gelen misafirler de söylüyor.”

 
Ölümden ve polisten kaçan manda ünlü oldu
 
Büyükşehir, eşya bağışlarına köprü oluyor
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş... 10 Eylül 2024 Salı 19:09

Biz gitik 3 yetişkin 2 cocuk yemek yedik herşey dahil 73 euro tutu. Burda öyle yemek yesek adam bası 73 euro gelirdi... o yüzden seneye hatta mümkün oldukca tekrar gideceğiz... siz bence ayar cekin fiyatlarınıza

Yorumu oyla      5      1  
Lombak-Sazan sarmalı 10 Eylül 2024 Salı 18:02

Turizm Bakanlığı nerede? Neden yerli turist bu ülkede baş tacı olamıyor?

Yorumu oyla      0      0  
VfV 10 Eylül 2024 Salı 15:53

Çeşmeden Bodrumdan ucuz. Kim demiş gitmem diye.Senin 1 kişiye çıkardığın restoran faturasına Sakızda 5 kişi doyuyor.Ne anlatıyorsun sen?

Yorumu oyla      4      1  
Zehra Alam 10 Eylül 2024 Salı 15:13

Vergiler arttı doğru ama yine de Çeşme Bodrum kadar uçuk değil ben ailem yine gideceğiz.

Yorumu oyla      5      0  
nurettin 10 Eylül 2024 Salı 14:02

Gitmeyen size geliyormu? Siz bu fiyatlarla zor müşteri bulursunuz. Siz kazandıklarınızla idare edeceksiniz artık. Bu insanlar sizin yüzünüzü size ağzındaki sıvıyı atmak için bile görmek istemiyor. Kötü işletmecisiniz.

Yorumu oyla      8      1  
Poyraz 10 Eylül 2024 Salı 14:01

Yerlere kimin çöp attığı belli oldu.

Yorumu oyla      3      0  
Çeş Me 10 Eylül 2024 Salı 13:37

Zerre kadar umrumda değilsin Çeşme!

Yorumu oyla      8      1  
vatandaş 10 Eylül 2024 Salı 13:06

Gitmeyin gitmeyin diye vatandaşa çağrı yapacağınıza işletmelere otellere çağrı yapın!vatandaşı görünce dolar işareti oluyor sanki gözleri.burnumun dibindeki Çeşme'ye hayatımda 3 ya da 4 kere gittim, neredeyse sokakta yürürken bile para kesecekler o kadar pahalı!zaten sizde gariban değil zenginleri kaçırdığınız için tutuştunuz!

Yorumu oyla      10      1  
Poyraz 10 Eylül 2024 Salı 11:26

Rüzgardan ve pislikten denize girilmiyormuş. Çeşme'de rüzgar almayan sayısız koy var. Pisliğe gelince yerden şimdiye kadar ne kadar çöp topladınız. Çevrecilik yerlere çöp atmamak değil yerlerden çöp toplamaktır.

Yorumu oyla      1      8  
Zeus 10 Eylül 2024 Salı 10:45

Türkiye'de artık turizm bitmiştir. Zaten turizm demek çöp, kirlilik, adam kazıklama, rant demek... Kendi ülkemizde milliyet farkı uygularlarken pek keyifliydiler. Bu milletten özür dilesinler. Az sayıdaki düzgün işletmelere lafım yok.

Yorumu oyla      5      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'nın rezervlerinde düşüş
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) toplam rezervleri, 6 Eylül ile ...
Doğu Karadeniz'den 11 ülkeye bal ihracatı
Doğu Karadeniz'den yılın ilk 8 ayında ABD başta olmak üzere 11 ülkeye bal ihraç edildi.
İEF’te genç girişimciler rahatsız… Cağ kebabı, ‘teknoloji’yi yuttu!
‘Teknoloji’ teması ile kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yapay ...
 
Satışlar bıçak gibi kesildi: Motosiklette fren!
Temmuz ayında İzmir trafiğine katılan yeni kayıt 16 bin 490 motorlu araç ...
Sosyal destek için boşananlar Maliye'nin radarında
Gücü olmasına karşın iş aramayıp yardım alanlar ve yardımı sürdürmek için ...
Oda Başkanı'ndan özel okul servis ücretlerini işaret etti: Devlet tarifeye el koymalı!
0-10 km servisin Oda tarifesine göre 26 bin lira olduğunu hatırlatan İzmir ...
 
İş ortamında yapısal düzenleme hazırlığı
İş ve yatırım ortamının geliştirilmesi için yapısal düzenlemelere odaklanılacak. ...
Okullar açılıyor… İzmir’de 'servis saati' krizi!
İzmir Otobüsçüler ve Servis Araçları Odası Başkanı Erdem Mert, Milli Eğitim ...
Üniversiteler için 487 milyar liralık ödenek
Yükseköğretim kurumlarına 2025 yılı için verilmesi öngörülen bütçe ödeneği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva