HABERLER>EKONOMİ
7 Eylül 2024 Cumartesi - 20:48

Okullar açılıyor… İzmir’de 'servis saati' krizi!

İzmir Otobüsçüler ve Servis Araçları Odası Başkanı Erdem Mert, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların açılmasına iki gün kala yayımladığı yönetmelikle okulların açılış ve çıkış saatlerini müdürlere bırakmasının krize yol açtığını söyledi. Mert, "Özellikle ikili eğitim yapılan okullarda giriş ve çıkış saati ileri ya da geri alınınca, bizim planlamamız alt üst oldu. Pazartesi günü bazı çocuklarımızın okula gitmeleri, dönmelerinde sorunlar yaşanabilir" uyarısında bulundu.

Okullar açılıyor… İzmir’de  servis saati  krizi!

EGEDESONSÖZ - Milli Eğitim Bakanlığı, Cuma günü yayımladığı yönetmelikle, okulların açılış ve çıkış saat saatlerini belirleme yetkisini, okul müdürlerine verdi. Bu gelişme, servisçi esnafını ters köşe yaptı. İzmir Otobüsçüler ve Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Erdem Mert, "Herkesin bildiği okula giriş ve çıkış saatlerine göre servis araçlarının öğrenciyi evden alma, eve bırakma planlaması yapıldı. Fakat ders saatlerinde yapılan düzenleme nedeniyle özellikle ikili eğitimin olduğu okullarda giriş saati 07.15 ise  08.20'ye alındı. Akşam okul çıkışı 19.00  ise 18'00'e, 18.00 ise 16.45'e çekildi. Bu değişiklik hem servisçi esnafının personel taşıma gibi işlerini yapmasını engelleyecek, hem de o saatlerde trafikte aşırı yoğunluğa yol açacak. Bu krizi bir an önce aşmamız lazım" dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİN GÜVENLİ TAŞINMASI SEKTEYE UĞRAYACAKTIR
Oda Başkanı Erdem Mert, yaptığı yazılı açıklamada, bu yeni düzenlemeden dolayı mağdur olduklarını, velilerin de işe gidiş ve çıkış saatlerinde sıkıntı yaratacağını belirterek, şu görüşlere yer verdi:

"Okul Servis Taşımacılığı Konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'na, İl Valiliğimize, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’mize, Okul Müdürlüklerimiz’e Çağrımızdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların açılmasına sadece 2 gün kala yayımlanan genelge ile bazı ikili eğitim ve öğretim hizmeti veren okullarda giriş ve çıkış saatlerinin okul müdürleri tarafından düzenlenebileceği belirtilmiştir. Ancak bu düzenleme yapılırken, okul servis taşımacılığı yapan esnafımızın ve bu hizmeti kullanan öğrencilerin ihtiyaçları yeterince göz önünde bulundurulmamıştır. Servis araçları, mevcut okul giriş ve çıkış saatlerine uygun bir düzenleme ile zamanında hizmet vermekte ve hem öğrencilerimizin güvenli şekilde evden okula okuldan eve gidiş dönüşünü sağlamakta, hem de velilerin iş giriş çıkış saatleriyle uyumlu bir taşıma sistemi sunmaktadır. Ancak okul giriş çıkış saatlerinin ileri ve geri alınması halinde, servisçi esnafımız bu saatlere uyum sağlamakta zorlanacak, öğrencilerimizin güvenli taşınması sekteye uğrayacaktır. Aynı zamanda, iş yerlerinde çalışan velilerimizin de bu durumdan olumsuz etkileneceği aşikârdır."

SERVİS TAŞIMACILIĞI GÖZARDI EDİLEMEZ
"Bu sebeple, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden talebimiz, okul müdürlerinin giriş ve çıkış saatlerini düzenlerken servis saatlerini de göz önünde bulundurmaları ve bu konuda servis taşımacılığı yapan esnafla koordineli bir çalışma yürütmeleridir. Servisçi esnafının da dahil olduğu, tüm paydaşların yararına olacak bir karar mekanizmasının işletilmesi, öğrencilerimiz, velilerimiz ve servisçilerimiz için en uygun çözümü sunacaktır. Amacımız, ilgili tüm tarafların mağduriyet yaşamadan, ortak bir anlayışla çözüm üretebileceği bir diyalog ortamı oluşturmaktır. Bu kapsamda, okul giriş çıkış saatlerinin belirlenmesinde servis taşımacılığının göz ardı edilmemesini ve bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesini saygıyla talep ediyoruz."

 
Başkan Eşki: Bornova’ya Hopa Parkı yapacağız
 
Paris'te rekor kıran Aysel Önder'e İzmir'de çiçekli karşılama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversiteler için 487 milyar liralık ödenek
Yükseköğretim kurumlarına 2025 yılı için verilmesi öngörülen bütçe ödeneği ...
Yaşlı ve engellilerin eylül aylıkları yatırılıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, eylül ayına ilişkin ...
Küresel piyasalarda gözler faiz ve enflasyon verilerinde!
Küresel piyasalarda gözler, Avrupa Merkez Bankasının gelecek hafta duyuracağı ...
 
Mevzuata aykırı 241 'sağlık' reklamına ceza!
Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, sağlık sektörüne ilişkin ...
Bakan Şimşek'ten 'Fitch' açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ...
Tüketici sorunları masaya yatırıldı
Tüketicilerin sorunları ve çözüm önerileri, Ticaret Bakanlığınca gerçekleştirilen ...
 
Vergi zamları, yurtdışı alışveriş talebini düşürdü
Yurtdışı online alışverişe getirilen vergi zammı sonrası getirtilen ürünlere ...
Bir sigara grubuna daha zam geldi!
PM, JTI sigara gruplarının ardından 2 sigara grubuna daha zam geldi.
2,6 milyarlık satışa Cumhurbaşkanı onayı… Yeni sahipleri belli oldu!
İzmir’in turistik ilçelerinden Urla’da özelleştirilen denize sıfır Hazine’ye ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva