HABERLER>EGE
21 Mart 2016 Pazartesi - 15:03

Çerçioğlu'ndan Vali'ye 'Aydın'ın malları' çıkışı!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, büyükşehir yasasıyla kapanan İl Özel İdaresi'ne ait taşınır ve taşınmaz malların paylaşımında kanunlara aykırı davrandığını öne sürdüğü Vali Erol Ayyıldız'ı eleştirdi.

Çerçioğlu ndan Vali ye  Aydın ın malları  çıkışı!

Vali Ayyıldız'ın, son olarak Büyükşehir Belediyesi'nin prestij projesi olarak açıklanan Dünya İş Merkezi 1'in (DİM 1) gerçekleşmemesi için mahkemeye başvurduğunu ve projeleri için yürütmeyi durdurma kararı çıktığını belirten Çerçioğlu, "Hizmet eden el, hizmeti engelleyen elden üstündür" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, belediye binasında basın toplantısı düzenledi. Kente yapılacak DİM 1 projesinin Aydın Valisi Erol Ayyıldız tarafından engellendiğini belirterek şunları söyledi:

"Aydın'a yapmak istediğimiz DİM 1 projemiz var. 17 dönümlük alan. Üç dönümü DİM için planladık. Diğer kısmı da büyük bir yeşil alan olacaktı. Bugün de ihalesi vardı. Aydın Valisi, cuma günü 2'inci Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak yürütmeyi durdurma aldırdı. İhaleyi iptal etmek zorunda kaldık. Yüzde yüz sermeyesi bize ait olarak kurulan İmar A.Ş.'ye ait olan arazinin 'Başka bir kuruma devredilme ihtimali var' diye bu karar verildi. Biz de yürütmeyi durdurmanın iptali için gerekli müracaatı yaptık. Aynı mahkemeye itiraz ettik. Biz hiçbir mülkümüzü Ankara'ya vermeyiz."

'HİZMET ÜRETEN EL, ENGELLEYENDEN DAHA HAYIRLIDIR' 
Projenin önemine dikkati çeken Başkan Çerçioğlu, "Aydın Valisi'nin bu projenin yapılmasına engel olmak için yaptığı bir hamle olarak düşünmekteyim. Bu mülk Aydın Belediyesinin mülküdür. Hizmet üreten el, engelleyenden daha hayırlıdır. Biz hizmet üretiyoruz, birileri de engel olmaya çalışıyor. Gerçek Müslüman eliyle, diliyle, sözüyle, halka yardımcı olandır. Biz bu projeyi yaparız ama buna engel olanlar bunun bittiğini görebilirler mi onu bilemem. Her zaman üreten el olduk, engelleyen el olmadık. Her zaman memleketimize hayırlı işler yapmak için çaba gösterdik. Danıştay'ın kararı var iken, yerin kimin olduğu belli iken, projeyi engellemek için neden mahkemeye müracaat ediyorsun? Niçin Aydın'a yapılacak güzel bir projeyi engellemeye çalışıyorsun? Rahatsızlığın ne? Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı var (YİKOB) var. Aydın Belediyesinin Yatırımlarını İptal Etme Koordinasyonu oldu. Toplanıyorlar, nasıl iptal ederiz diye bakıyorlar" diye konuştu.

'YASAYA AYKIRI DAVRANIYOR'
Kapanan İl Özel İdaresi'nin yaptığı tüm görevleri Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığına dikkat çeken ve mal paylaşımında hukuksuzluk yapıldığını savunan Başkan Özlem Çerçioğlu, "Büyükşehir olmadan önce mal paylaşımı yapıldı. 6360 Sayılı Yasanın geçici 1'inci Maddesi'nde, il belediye başkanı veya atayacağı, Valinin veya atayacağı Vali Yardımcısı'nın olması gerekir der yasa. Aydın Belediyesi davet edilmedi. Sadece Aydın Belediyesinin malları görüşülürken Aydın Belediyesi davet edildi. 17 ilçe ve Özel idare malları dağıtılırken, davet edilmedik. Hukukçularımızla, Aydın Valiliğinin yanlış yaptığını bildirdik. Aydın Belediyesini keyfi olarak toplantılara almadılar diye konuyu yargıya taşıdık ve Aydın halkı adına kazandık. Aydın'ın en değerli mülklerinin Ankara'ya verilmesine karşıydık. Bu mülkler nasıl İl Özel İdaresinin oldu. Bir kısmı atalarımızın bağışları, büyük bir kısmı da Aydınlıların vergileri ile alındı. Bu konuda dava açtık. Danıştay haklı buldu. Aydın Belediyesi'nin mülkleri görüşülürken, kararların oy birliği ile alındığı ve muhalif görülmediğini tespit etmiş. Yani Aydın Belediyesi'nin katıldığı toplantılar haricindeki bütün paylaşımlar tekrar görüşülecek. Ancak Valilik'ten 27 Nisan 2016'da Aydın Belediyesinin mallarını tekrar görüşeceğiz diye bir davet geliyor. Danıştay kararı var. Bunu bir daha görüşmeye, dava açmaya kimsenin ehliyeti yoktur deniyor. Haklı olduğumuz kanıtlanmasına rağmen mahkeme kararlarına uyulmuyor" dedi.

'MALLARIN YÜZDE 2'Sİ BİZDE KALDI' 
Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesini karşılaştıran Çerçioğlu, "960 taşınmazdan yüzde 2'si Aydın Büyükşehir'e verildi. Çalışan personelin tamamı, kapanan belediyelerden 550 milyon borç verildi. Su depoları ve mezarlıklar dışında başka mülk verilmedi. Denizli'de yüzde 98'i verildi. Bu adil değil dedik. Görev ve sorumlulukları bize, mallar başka kurumlara verildi. Aynısı yaşanırsa hukuk sürecini yine başlatır, yine kazanırız. Aydın Valiliği, Büyükşehir Belediyesini bir milyona yakın mahkeme masrafı ve vekalet ücreti ödemek zorunda kalmıştır. Çözüm yerimiz adalettir. Mücadele edeceğiz ve kazanacağız" diye konuştu.

'MİLLETVEKİLLERİNE ŞAŞIYORUM' 
Aydın'ın mallarının kentte kalması için herkesin mücadele etmesi gerektiğini söyleyen Çerçioğlu, "İlçe ilçe, mahalle mahalle gezerek bunu Aydın halkına anlatacağım. Engelleyen elden daha hayırlıyız. Engellenen bütün projelerimizi, nasıl ve kimler tarafından engellediğini paylaşacağız. Ben Aydınlı olduğum için uğraşıyorum. Aydın'ın malına mülkünü sahip çık diye halk bize oy verdi. Bu konuyu savunmayan Aydın milletvekillerine şaşmak lazım. Bunun hesabı sandıkta sorulur. Aydın milletvekillerinin en önemli görevlerinden biri Aydın halkının malına, mülküne sahip çıkmaktır. Tek başıma kalsam bile Aydın halkının haklarını savunacağım. Halka karşı sorumluluğum ve onlara borcum var. Bir sonraki seçimde de karşılarına dimdik çıkabilmek için Aydın'ın mallarını savunacağım" dedi.(dha)

 
'Türkiye'yi sarsan skandal'da 600 yıl hapis istemi!
 
Ankara saldırısından bir acı haber daha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akhisar Belediyesi’ne stat davası!
İnşaatı yılan hikayesine dönen 13 bin kişilik Akhisar Arena'nın inşaatını ...
Muğla’da soba faciası: 2 ölü
Bodrum’da 2'nci kattaki evlerinde elektrik sobasının devrilmesi sonucu ...
Mesir macunu nevruz ateşiyle karıldı
Manisa'da 476'ıncı Uluslararası Mesir Macunu Festivali, eğlence programları ...
 
Kavşakta feci kaza: 6 yaralı
Manisa’nın Akhisar İlçesi'ndeki bir kavşakta takla atan otomobildeki 6 ...
‘Cennet Körfez’ için ‘kokacak’ uyarısı!
Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Nedim Özdemir, ...
ATM'den kart kopyalayan 3 zanlı tutuklandı
Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki bir banka şubesinin ATM'sine düzenek yerleştirerek ...
 
İzmir yolunda feci kaza!
Turgutlu'da otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü 65 yaşındaki Süleyman ...
Marmaris'in 'suç makinesi' tutuklandı
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, polis tarafından yakalanan ve 14 ayrı suçtan ...
Manisalı aile ilk salep hasadını heyecanla bekliyor
Kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden salebin Türkiye'de az üretildiğini ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva