HABERLER>POLİTİKA
12 Ağustos 2011 Cuma - 09:52

Çandar: AKP'li olmayan iş bulamıyor

Tolga Çandar, iş bulmanın yolunun AKP’li olmaktan geçtiğini öne sürüp, "Aynı mahallede birlikte büyümüş çocuklar arasında işe alırken sen AKP'lisin, sen CHP'lisin, sen MHP'lisin ayrımını yapmak bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. Bu bölücülüğün ta kendisidir. Canım pahasına bu haksızlığa dur diyeceğim" dedi.

Çandar: AKP li olmayan iş bulamıyor

MUĞLA - Tolga Çandar, Merkez İlçe binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Çandar'ı, CHP İl Başkanı Murat Tevfik Ülkü, CHP Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş yalnız bırakmadı. Milletvekili Çandar, genel seçimlerde Muğla halkının verdiği desteğe teşekkür etti. Muğla'daki bazı kurumlarda gençlerin ayrımcılığa maruz kaldığını ileri süren Çandar, "Dünya cenneti bir ilde ben sokakta asık suratlı insanlar gördüğümde kendimi bundan sorumlu hissediyorum. Muğla mizahı, kendince eğlenmeyi, kendisine ve dostlarına zaman ayırmayı seven bir ildir. Fakat son dönemlerde Muğla'mızda gençler işe girerken bazı kurum amirlerinin ayrımcılık yaptıklarını öğrendim. Yani bir siyasal partiye kayıt yaptırmadan gençlerimiz artık işe giremez oldular. Mutlaka iktidar partisinin ilçe örgütlerine giderek kayıt yaptıracaksınız, ondan sonra iş talebinde bulunacaksınız. Ne yazıkki bu dünya cenneti Muğla'mızda bu yanlı, haksız, hukuksuz ve edepsiz uygulamalar yüzünden Muğla'mız ne yazıkki gülücüğünü kaybetmiştir. Güler yüzlü Muğlalılar özelliklerini yitirmek üzereler" dedi.
 
ÇANDAR, "BÖLÜCÜLÜK YAPIYORLAR"
AK Parti'nin gençleri işe alırken partizanlık yaptığını iddia eden Milletvekili Çandar sözlerini şöyle sürdürdü: "Hak ve adaletten söz eden insanların her konuşmalarında güzelim dinimizi referans gösteren yöneticilerin dinimizin emrettiği hakkaniyet ilkesine adında hak ve adalet barındıran bir partinin adına yakışır bir şekilde yöneticilerin davranmasını bekliyoruz. Çocuklarımız arasında partizanlık yaparak Muğla'nın iş imkanlarını keyfi bir şekilde kendi yandaşlarına peşkeş çekme eğilimi Muğlalıları son derece öfkelendirmiştir. Aynı mahallede birlikte büyümüş çocuklar arasında işe alırken sen AKP'lisin, sen CHP'lisin, sen MHP'lisin ayrımını yapmak bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüklerden birisidir. Ne yazıkki bunu söylemekten utanç duyuyorum ama bu bölücülüğün ta kendisidir. Çocuklarımızı bu şekilde bölmeye insanlarımızın bir kısmını benden deyip diğerlerinden ayırmaya onlara ayrıcalıklı davranmaya kimsenin hakkı yoktur"
 
CANIM PAHASINA BU İŞİ DÜZELTECEĞİM
Muğla'nın altı milletvekilinin birlikte çalışması gerektiğini kaydeden Milletvekili Çandar, işçi alımlarında Muğla'daki kurumların amirlerinin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Çandar, "Muğla 6 insanı çeşitli siyasi partilerden bizi temsil edin diye meclise göndermiştir. Bize yakışan 6 milletvekili bir araya gelip çocuklarımıza adaletle eşit muamele yapılabilecek, sistem oluşturmaktır. Birilerini diğerinden ayırmak değil. 6 milletvekili bir araya gelecek Muğla'yı birlikte yönetecek. Bu konuda ben AKP 1'inci sıra milletvekili Ali Boğa arkadaşımla bu konuda anlaşmıştım. Hangimiz iktidara gelirsek gelelim birlikte çalışacağız sözünü vermiştik. Muğla için birlikte çalışma kararı almıştık. Fakat son olaylarda Yatağan, Yeniköy, Kemerköy Termik Santrali'nde ve havaalanlarında işçi alımlarında yaşadığımız olaylar gösteriyor ki verilen sözlere sadık kalınmadı. Bu da ne yazık ki Türk Siyaseti'nin belirgin özelliği haline gelmiştir. Son derece üzgünüm. Son derece kararlıyım bu adaletsizliğin ortadan kalması için ne gerekiyorsa bir milletvekili olarak yetkilerim neyse sonuna kadar kullanacağım. Hatta bir milletvekili yetkilerinin sınırları içinde görülmeyen ve canı pahasına yöntemleri de kullanmaya hazırım. İşçi alımlarında Muğla'daki kurum amirlerinin daha dikkatli olmalarını istiyorum. Eğer bu şekilde davranmaya devam ederlerse Muğla'da gelişecek hiçbir şeyden Tolga Çandar sorumlu değildir. Bir sürü gencimiz belediyelerin önünde iş bekliyor. Ben iktidar partisiyim dediğimi yaparım. Böyle bir özgürlük, böyle bir hak yok" diye konuşmasına son verdi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şahin bey 18 Ağustos 2011 Perşembe 18:03

sızlanacağına bas istifayı,geç AKP Holding çatısına,ordanda emekli olursun.Daha uzun yıllar iktidarda kalacak zaten,dahada geç kalma.

Yorumu oyla      12      6  
18 Ağustos 2011 Perşembe 15:31

aklını kullan sende akp li ol.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güler: Buca ile TBMM arasında bağ kuracağım
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Buca Belediye Başkanı ...
CHP'de büyük operasyon
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti yönetiminde büyük operasyona ...
CHP Ayvalık'ta istifa rüzgarı
Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde, CHP İlçe Teşkilatı'nda görevli 7 yönetici istifa etti.
 
Öztürk ve Ağırbaş için Bayır'a danışılacak
Kesin ihraç istemiyle disipline gönderilen Karabağlar İlçe Başkanı Birol ...
CHP’de ‘şeffaf üyelik’ dönemi
Yaklaşan yerel seçimler öncesi kadrolarını şeffaflaştırma ve halka biraz ...
CHP'li Yüksel'den 'kısa şort' açıklaması
CHP Genel Başkan yardımcısı Alaattin Yüksel yazılı bir açıklama yaptı ...
 
Kurtulmuş: Hükümet Suriye'de geç ve ağır kaldı
Numan Kurtulmuş, Hükümet'in Suriye politikasında eleştirerek, "Bu kadar ...
CHP yönetiminde en az 5 isim gidici
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu’nda revizyon ...
İzmir eski milletvekiline süpriz görev
Hükümet, sürpriz bir büyükelçi atamasına hazırlanıyor. Atanacak kişi, ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva