HABERLER>POLİTİKA
11 Ağustos 2011 Perşembe - 11:53

CHP yönetiminde en az 5 isim gidici

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu’nda revizyon için düğmeye bastı. Hurşit Güneş, Süheyl Batum, Gülsüm Bilgehan, Sena Kaleli ve Emrehan Halıcı yeni yönetimde yer almayabilir.

CHP yönetiminde en az 5 isim gidici

ANKARA - Kılıçdaroğlu, gelecek haftaki toplantıya 16 Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreterden oluşan MYK’nın büyük bir kısmını değiştirmiş olarak girecek.

“Küslük ve dargınlık yaşamayın. MYK dışında kalacak arkadaşlarımız da yeni görevleriyle partimize hizmet etmeye devam edecekler” mesajı veren Kılıçdaroğlu’nun 11 kişilik geniş çaplı bir değişime gitmesi bekleniyor.

Hürriyet gazetesinden Okan Konuralp’in CHP kulislerinden edindiği bilgilere göre Kılıçdaroğlu’nun, Hurşit Güneş, Süheyl Batum, İzzet Çetin, Gülsüm Bilgehan, Sena Kaleli, Emrehan Halıcı ile yollarını ayıracağı iddia ediliyor.

CHP Lideri’nin Umut Oran, Erdoğan Toprak, Volkan Canalioğlu gibi isimlerle ilgili olarak da görev değişikliğine gitmesi bekleniyor.

Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in ise görevini koruyacağı belirtiliyor.

‘BAŞARISIZ OLDUNUZ’
Kılıçdaroğlu 12 Haziran’dan sonra kurmaylarıyla gerçekleştirdiği özel toplantılarda, seçim sonuçlarını başarısızlık olarak değerlendirmiş ve “Seçim bölgelerinde başarısız oldunuz. Sizden beklenen performansı gösteremediniz” eleştirisini yönelterek değişim işareti vermişti.

Kulislerde 17 olan MYK üye sayısının 14’e düşürülebileceği konuşulurken, TBMM komisyonlarında görevlendirilen üyelerin MYK dışında kalabileceği ifade ediliyor. 10 MYK üyesinin komisyonlarda görevlendirilmesi “MYK’da değişimin ilk adımı” olarak nitelendirilmişti. Komisyonlarda görevlendirilen MYK üyeleri; “Süheyl Batum (Anayasa Komisyonu), Osman Korutürk (Dışişleri Komisyonu), Sezgin Tanrıkulu (İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu), Umut Oran (AB Uyum Komisyonu ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu), Gülsün Bilgehan (AKPM) Emrehan Halıcı (NATOPA Türk Grubu) Faik Öztrak (NATOPA Türk Grubu asıl üyesi), Hurşit Güneş (Parlamentolararası Birlik) Süleyman Sencer Ayata (Asya Parlamenter Asamblesi)”  olarak şekillenmişti.

17 isimden oluşan MYK’da genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Alaaddin Yüksel, Erdoğan Toprak, Engin Altay, İzzet Çetin, Sena Kaleli ve Volkan Canalioğlu’na TBMM komisyonlarında herhangi bir görev verilmemişti.

‘TOPLU İSTİFA İSTEDİ’
Bu arada Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir Beyaz Tv’de yorumcu olarak katıldığı Acı kahve adlı programda, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm yönetimin istifasını istediğini öne sürdü:
“CHP’de acayip bir deprem yaşanıyormuş. Kemal Kılıçdaroğlu bütün MYK üyelerinin istifasını istemiş. Ve ‘Yeniden ben kuracağım MYK’yı’ demiş. İlginç bir gelişme, CHP’nin iç işleyişi bakımından. Bakalım nasıl yansıması olacak.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERDiNC ÜNLÜ 15 Ağustos 2011 Pazartesi 19:11

DOSTLAR ALIS-VERiSTE GÖRSÜN Karsidevrimciler, 2. Cumhuriyetciler, Numarali Cumhuriyetciler, Numaraci Cumhuriyetciler, yeni MYK calismalari birseyi degistirmez. "Dostlar alis-veriste görsün"den baska bir sey degil. Komple düsüncelerinizi degistirin. Yeterince güven kaybi yarattiniz, istifa etmek icin daha ne bekliyorsunuz? CHP´yi mini AKP, laygt/zero BDP haline getirdiniz. Cumhuriyete Hiyanet Partisi oldunuz. Ayrica CHP´yi degistirme, dönüstürme görevini size kim verdi? Bu ne cüret? Halka ragmen halklilasma(!) Daha fazla gülünc duruma düsmeyin lütfen! AKP´ye, BDP´ye gidin ya da düsüncelerinize uygun kendi partinizi kurun. Ve CHP´nin yakasindan düsün artik. CHP´yi yönetecek yüce Türk ulusunun degerli evlatlari vardir. Sn. Kilicdaroglu, dürüstseniz, adamsaniz, adam gibi adamsaniz, hanimefendiler alinmasin, baska bir degisle insansaniz, insan gibi insansaniz, yikici, gerici, bölücü, libos, soroscu, Atatürk düsmani, Türk düsmani, AB-ABD´ci, emperyalist isbirlikcisi, teslimiyetci, yurtsever duygulardan yoksun, devlet ve rejim düsmani, profili düsük ekibinizle birlikte lütfen istifa ediniz. Ve o yüce makami daha fazla isgal etmeyiniz. Ne Mutlu Türküm Diyene.

Yorumu oyla      12      6  
umıt aydın 11 Ağustos 2011 Perşembe 15:42

hepınız totan gıdın bence nasıl olsa oylede faydanız yok boylede gıdın evınıze dınlenın barı

Yorumu oyla      16      8  
ersin 11 Ağustos 2011 Perşembe 12:55

Gürsel tekin ve sezgin tanrıkulu da yeni yönetimde yer almaması gereken isimlerdir.

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir eski milletvekiline süpriz görev
Hükümet, sürpriz bir büyükelçi atamasına hazırlanıyor. Atanacak kişi, ...
Etnik kimliğe değil, ezilene pozitif ayrımcılık
BDP'li Demirtaş, pozitif ayrımcılık tartışmasının etnik kimlik üzerinden ...
'O programları izlerken kusmak istiyorum'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, televizyonlarda yayınlanan izdivaç programlarını ...
 
Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında ...
Ak Partili vekiller Afrika için kenetlendi
AK Parti, Afrika ülkelerinde yaşanan kuraklık nedeniyle milletvekillerinin ...
Tekin: İran ve Suriye politikalarında netlik yok
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Suriye'deki gelişmeleri değerlendirirken, ...
 
Sait, Arınç'la Kosova'ya gidiyor
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, resmi bir ziyaret için bugün Kosova'ya ...
CHP İzmir örgütü Gölet'te buluştu
İki günlük ziyarette İlçe ve Belediye Başkanları ile toplantılar yapan ...
Kılıçdaroğlu: Ya Güneydoğu'da da olursa?
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Libya’daki muhaliflerin ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva