HABERLER>POLİTİKA
11 Ağustos 2011 Perşembe - 21:05

Öztürk ve Ağırbaş için Bayır'a danışılacak

Kesin ihraç istemiyle disipline gönderilen Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş’tan sonra Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk’ü dinleyen CHP İl Disiplin Kurulu, İl Başkanı Tacettin Bayır’ın bilgisine başvuracak.

Öztürk ve Ağırbaş için Bayır a danışılacak

Fatih Yapar/Egedesonsöz - CHP’de İzmir’de partiyi kamuoyunda tartışılır hale getirdiği, parti disiplinine uymadığı için hakkında disiplin soruşturması başlatılan ve CHP İzmir İl Yönetim Kurulu tarafından partiden kesin ihraç istemiyle il disiplin kuruluna sevk edilen Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk’ün disiplin dosyası görüşüldü. Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş ile birlikte disipline sevk edilen fakat geçirdiği beyin kanaması nedeniyle dosyası görüşülemeyen Öztürk, bugün İl Disiplin Kurulu’nun karşısına geçti. İl Disiplin Kurulu Başkanı Necat Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda savunma yapan Öztürk’ün dosyası incelendi ve hakkındaki iddialar soruldu. Disiplin Kurulu, son kararı vermeden önce İl Başkanı Tacettin Bayır’ı dinleme kararı aldı.

ÇUHADAR’IN DA DOSYASI GELDİ
Öte yandan Disiplin Kurulu, Güzelbahçe İlçe eski Sekreteri Sedat Çuhadar’ın dosyasını da kabul etti. Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Aslan ve yönetim kurulu tarafından kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Çuhadar’ın bir internet sitesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine yazdığı yazılar nedeniyle disipline gönderildiği öğrenildi. Cuhadar ile birlikte disiplin kurulunun önüne Tire CHP Üyesi İsmet Özbağ’ın da dosyasının geldiği ifade edildi. Öte yandan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer aleyhine açıklamalar yapan meclis üyelerinin dosyasının henüz disiplin kuruluna gelmediği ifade edildi.
ADAY DEĞİLİM
Disiplin Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk, “Tarafsız bir kurula ifademi verdim. Sordular ben de cevabımı verdim. Söylediklerimi söyledim söylemediklerim için ‘hayır’ dedim. Kurul ne karar alırsa başım üzerinde yeri var. Ben yeni partili değilim. Disiplin sürecinden ilk kez geçmiyorum. CHP’nin gerçekten dışa dönük çalışması lazım. Önümüzdeki seçimde aday değilim. CHP’nin başarıya ulaşmasını arzu ediyorum” dedi.
SÜREÇ YOĞUN
İl Disiplin Kurulu Başkanı Nejat Yılmaz ise, “Hangi suçlarla ilgili disipline gönderildiğini yüzüne okudum. Savunmasını yaptı. Kendisi iddialara cevap verdi. İki tane şahit göstermek istedi ama biz dinlemeye gerek görmedik. Kendisinin söylediklerine ikna olduk. İl başkanımızı önümüzdeki hafta dinleyeceğiz. Bugün dinleyecektik ancak gündem çok yoğun olduğu için haftaya bıraktık. İl başkanımızın bilgisine başvuracağız. İddialarla ilgili onun söylediği kişileri dinleyeceğiz.8-11 Eylül tarihleri arasında bir karar vereceğiz. Süreç daralıyor. İşlerimiz çok yoğun” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halil 13 Ağustos 2011 Cumartesi 11:02

Emin Öztürk gibi ömrünü CHP ye vermiş insanla uğraşacağınıza hizmet yapın İzmiri akp ye kaptırmamak için uğraşın. Bütün Türkiyeye rezil olursunuz sonra.

Yorumu oyla      13      6  
suat kara tire 13 Ağustos 2011 Cumartesi 10:24

Emin abiyi ihraç etmek istemek CHP li Odemiş liyi reddetmektir.böyle tasarruflarda bulunarak İZMİRe yazık etmeyin.

Yorumu oyla      13      6  
zeki uyanık 13 Ağustos 2011 Cumartesi 02:32

eskimiş belediye başkanı ne iş yapar şikayet dilekçesi yazar eskimekte olan belediye başkanı ne iş yapar oda şikayet dilekçesi yazar. ne HİKMETse.gençler senin yanında emin amcacım.

Yorumu oyla      14      6  
kasım 13 Ağustos 2011 Cumartesi 02:17

CHP de vefa buysa bu partiye ben hiç bulaşmayayım arkadaş. gençleri de soğttunuz partiden.

Yorumu oyla      14      6  
süleyman 13 Ağustos 2011 Cumartesi 02:11

emin öztürk gibi dürüst bir adamı disipline sevketmeleri yeni CHP hakkında bana ipuçları vermeye başladı. emin öztürk işci köylü esnaf temsilcisidir.tek tek isim olarak bilir tanır insanları.o giderse bana da eyvallah.

Yorumu oyla      14      6  
feray ercan 12 Ağustos 2011 Cuma 01:16

bütün bunlar yaşanırken ordaydım çünkü emin başkan benim için başkandan öte birde baba dostu kendisi ile ilçe sekreteri olarak çalışırken chp li olmayı öğrendim partili olmak delege tanımak adıyla herkeze hitap etmek herkezin ne beklediğini aşağı yukarı tahmin etmek kim gerçek chpli kim koltuk aşkıyla chpli hepsinde öğretmenimiz oldu bu süreci ister istemez onur kırıcı buluyorum hazırlanan dosya ve bunu hazırlayanlarıda öğrenince şokada girdim eski bir belediye başkanının bunda baş rolü oynaması dahada şok ediciydi çünkü aynı başkan yerl televizyonlarda emin başkanı öve öve bitirememişti şimdi ne olmuştuda yargısı değişivermişti acaba milletvekili adayı olmuş ve yeterli desteğin verilmediği için sıralamada yer alamadığınımı düşünmüştü öfke bu muydu hırs bu muydu haa hele parti içi eleştiriler yapıyor yazıyor diye bir yazara yapılanlar tanrım partime neler oluyor pardon yeni partime neler oluyor bu chp ergenakonumu bu kıyımmı bunun adı ne ne yapılmak isteniyor ben ipin ucunu kaçırdım açıklıyamıyorum çünkü

Yorumu oyla      21      8  
derya deniz 11 Ağustos 2011 Perşembe 21:46

50 yıllık çınarıda utanmadan disipline verdiler ya ayıp ayıp

Yorumu oyla      24      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de ‘şeffaf üyelik’ dönemi
Yaklaşan yerel seçimler öncesi kadrolarını şeffaflaştırma ve halka biraz ...
CHP'li Yüksel'den 'kısa şort' açıklaması
CHP Genel Başkan yardımcısı Alaattin Yüksel yazılı bir açıklama yaptı ...
Kurtulmuş: Hükümet Suriye'de geç ve ağır kaldı
Numan Kurtulmuş, Hükümet'in Suriye politikasında eleştirerek, "Bu kadar ...
 
CHP yönetiminde en az 5 isim gidici
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu’nda revizyon ...
İzmir eski milletvekiline süpriz görev
Hükümet, sürpriz bir büyükelçi atamasına hazırlanıyor. Atanacak kişi, ...
Etnik kimliğe değil, ezilene pozitif ayrımcılık
BDP'li Demirtaş, pozitif ayrımcılık tartışmasının etnik kimlik üzerinden ...
 
'O programları izlerken kusmak istiyorum'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, televizyonlarda yayınlanan izdivaç programlarını ...
Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında ...
Ak Partili vekiller Afrika için kenetlendi
AK Parti, Afrika ülkelerinde yaşanan kuraklık nedeniyle milletvekillerinin ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva