HABERLER>POLİTİKA
11 Ağustos 2011 Perşembe - 16:44

CHP’de ‘şeffaf üyelik’ dönemi

Yaklaşan yerel seçimler öncesi kadrolarını şeffaflaştırma ve halka biraz daha yakın olma kararı alan CHP, parti üyeliklerini yenileme ve gözden geçime kararı aldı.

CHP’de ‘şeffaf üyelik’ dönemi

Can Özlü/Egedesonsöz - Adrese dayalı üyelik sistemini hayata geçirmek için girişimlere başlayan Genel Merkez, il başkanlıklarına yazı göndererek üyelik sistemlerinin yenilenmesini ve farklı iki partiye üye olan kişilerin üyelik kayıtlarının iptal edilmesini istedi. Ankara’dan gelen talimat ile harekete geçen CHP İzmir İl Başkanlığı da listeleri ilçe başkanlıklarına gönderdi. Çalışmalar bir ayda tamamlanacak. Yeni listeler askıya çıkartılacak ve yasal süre içinde itirazlar kabul edilecek. Yeni sistemin hayata geçirilmesi ile delegeler, bundan sonra ancak ikamet ettikleri mahallelerden seçimlere girebilecek.

LİSTELER ASKIDA

Hazırlıkların tamamlandığını ve yeni sistem için startın verildiğine dikkat çeken CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, üyelik sisteminde yapılacak değişikliklerin partiyi daha da şeffaflaştıracağını ve halka yakınlaştıracağın söyledi. Bayır “Üye yapımızı gözden geçiriyoruz. Bu doğrultuda Genel Merkez'den gelen bilgiler doğrultusunda adrese dayalı üye sistemine göre listelerimizi örtüştürmeye başladık. Arkadaşlarımız hangi mahallede kayıtlı ise o mahallede delege seçilecekler. Kimsenin oturduğu bölgenin dışında seçme ve seçilme şansı kalmayacak. Ayrıca tüm üyelerimize de aidat ödeme zorunluluğu getireceğiz. Şuan bütün ilçelerde sorunlu üye kayıt listeleri askıya çıktı. Kimliği doğrulanamayanlar, sorunlu olanlar, adresi değişenler asıldı. Listeler bir ay boyunca askıda kalacak. Bir ay boyunca CHP'nin kayıtlı 110 bin üyesi bu listeleri inceleyerek gerekli itirazları yapacak. 9 Eylül'e kadar da biz bu itirazları Genel Merkez’e ileteceğiz. Daha sonra son CHP üye kütüğü ortaya çıkacak. Bu kütüğe göre de adrese dayalı sistem içerisinde delege seçimlerini yapacağız. Delege seçimleri sonunda ilçe kongrelerine ardından da il kongresine gidilecek. Biz önümüzdeki yerel seçimleri hedefledik. Bu yerel seçim hedefine dönük üye kayıtlarını yapıyoruz. Çok yakında da artık mahalleler bazında delege seçimlerine gideceğiz” dedi.

ÇARŞAF LİSTE VE ÖN SEÇİM

Aynı anda iki farklı siyasi partide üyelik kaydı bulunan kişiler ile ilgili de bilgilendirme yazısı aldıklarının altını çizen Bayır “Bir başka partiye kayıtlı olanların isimlerinin yazıldığı bir liste geldi. Eğer bu arkadaşlar itirazda bulunmazlar ise üyeliklerini düşüreceğiz. Bunun yanı sıra delege seçimlerinde başka mahallede oy kullanmış ama ikameti başka mahallede olanlar var onlarla ilgili de listeleri askıya çıkardık. Listeler ilçelere gönderilmiş durumda. CHP örgütüne tabanında yer alan partiye kayıtlı üyelerin tamamı şeffaf olacak. Kayıtlı oldukları mahallelerde oy kullanıp, delege seçimlerine o mahalleden katılabilecek. 1700 kişi iki partiye kayıtlı. Adresinde olmayıp da başka mahallede oy kullanmış sayısı ise 500 civarında. Toplam 110 bin üyemiz var. Bu çalışma sonunda daha net bir üye kayıt listesi çıkacak. Bundan sonraki süreçte "Ben neden oturduğum mahallede oy kullanamıyorum" şikayeti almayacağız. Çünkü bundan sonraki sistemimiz çarşaf liste ve ön seçim. Bu işlemler bittikten sonra tüzük kurultayı yapacağız. Ön seçimi olmazsa olmaz koşul haline getireceğiz. Blok liste yerine çarşaf liste talebimiz var onu hayata geçireceğiz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
arcan 12 Ağustos 2011 Cuma 14:36

displine göndere göndere üye kalırsa :)

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yüksel'den 'kısa şort' açıklaması
CHP Genel Başkan yardımcısı Alaattin Yüksel yazılı bir açıklama yaptı ...
Kurtulmuş: Hükümet Suriye'de geç ve ağır kaldı
Numan Kurtulmuş, Hükümet'in Suriye politikasında eleştirerek, "Bu kadar ...
CHP yönetiminde en az 5 isim gidici
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu’nda revizyon ...
 
İzmir eski milletvekiline süpriz görev
Hükümet, sürpriz bir büyükelçi atamasına hazırlanıyor. Atanacak kişi, ...
Etnik kimliğe değil, ezilene pozitif ayrımcılık
BDP'li Demirtaş, pozitif ayrımcılık tartışmasının etnik kimlik üzerinden ...
'O programları izlerken kusmak istiyorum'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, televizyonlarda yayınlanan izdivaç programlarını ...
 
Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında ...
Ak Partili vekiller Afrika için kenetlendi
AK Parti, Afrika ülkelerinde yaşanan kuraklık nedeniyle milletvekillerinin ...
Tekin: İran ve Suriye politikalarında netlik yok
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Suriye'deki gelişmeleri değerlendirirken, ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva