HABERLER>GÜNCEL
17 Ekim 2011 Pazartesi - 11:26

Çakmur: Mücadele daha yeni başlıyor

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Çakmur, yeni kent merkezindeki hukuksal haklarını sonuna kadar arayacaklarını vurguladı, mücadele ‘yeni’ başlıyor dedi.

Çakmur: Mücadele daha yeni başlıyor

İZMİR – Yüksel Çakmur, 'Bir yandan müteahhitlerin çıkarları, bir yanda gelecek kuşaklarınkiler... Hukuki haklarımızı son çizgisine kadar kullanacağız. Bu bir namus mücadelesidir, namuslu kalmanın mücadelesidir' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “yeni kent merkezi” olarak bilinen bölgedeki hukuki engelin ilk aşamada kalktığını açıklaması, yatırımcıların yüzünü güldürürken kentin geleceğine ilişkin endişeleri olanların kaygılarını artırdı. Alsancak Limanı’ndan Turan’a kadar olan 550 hektarlık alanı kapsayan yeni kent merkezine ilişkin yargı kararını Kocaoğlu dile getirdi. İzmir Bölge İdare Mahkemesi’nin 1/5 bin ölçekli planlara yapılan yürütmeyi durdurma itirazını reddettiğini söyledi. Bu karar, bölgenin çok yüksek katlı yapılarla donatılmasının ilk adımı olarak algılanıyor. Planlara ilişkin davayı açanlardan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, yüksek katlara onayın “ihanet” olduğunu dile getirerek, hukuksal haklarını “son çizgisine” kadar arayacaklarını söyledi.

Kişisel tutkuları olmadığını, kişisel güç gösterisi yapmadıklarını belirten Çakmur, “Para, gelecek kuşakların hakkını yememeli. Para hırsı doğayı yok etmemeli. Asıl para ihtirasını yenmemiz gerekir” dedi. Mithatpaşa ve 1. Kordon'un halinin “ortada” olduğunu, bu bölgeye turistin ne için geleceğini soran Çakmur, İtalya ve İspanya'nın yüksek katlı binalar yapması nedeniyle turist kaybettiğini, Balkanların ise tek ve iki katlı binaların dışında yapılaşmaya izin verilmemesi nedeniyle turist çektiğini söyledi. Çakmur, “Onlar çok mu akılsız? 300 metre bina yapmanın neresi hizmet? Bir fabrika yapılır, işsizliğin önüne geçilir buna hepimiz katkıda bulunuruz. Ama burada istihdam yok” diye konuştu.

MÜTEAHHİTLER İKTİDARI
Çakmur, “Türkiye'de müteahhitler iktidarı mı var?” diye sorarak, şunları söyledi:
“Bayraklı'ya 200 katlı kaleler yapacaklar. Adını rezidans takacaklar. Bir daireyi 3 milyon liraya satacaklar. İstanbul doydu. Sıra İzmir'e geldi. Amerikalı firma bile Turan bölgesinde yüksek katlı bina yapacak. Onların burada ne işi var? Sonuna kadar mücadele edeceğiz.”
Fay hattında yüksek kat yapmanın “ihanet” olduğunu kaydeden Çakmur, “İzmit'i ve Japonya'yı ne çabuk unuttuk? Para namusu yenmemeli. Birkaç müteahhit ceplerini avro dolar dolduracaklar diye İzmirlinin hakkını, geleceğini yemek olmaz” dedi. Çakmur, yüksek katlı binaların yükselmesinin ardından bölgede trafiğin kilitleneceğini, insanların işine ve evine gitmekte bile zorlanacağını vurguladı.
 
BÜYÜK YALAN!’
Kendi dönemlerinde yapılan master planların çöpe atıldığını anımsatan Çakmur, kent yenileme çalışmalarıyla da yüz binlerce İzmirlinin yer değiştirildiğini söyledi. Çakmur şöyle konuştu:“Kent yenileme bir nüfus transferi olayıdır. Gelecekte bunun acısını çekeceğiz. Yüz binlerce insanı, Bayraklı'da, Eskiizmir'de, Cennetçeşme'de taşıyacaksınız. Bunların arkasında rant var. Gecekondu bölgesindeki halka haksızlık yapılıyor. Bırakın onlar müteahhitlerle karşı karşıya kalsın. Özgür iradeleriyle karar versinler. Kent yenileme diye bir aldatmanın öncülüğünü yapıyorlar. Bu mu halkın hakkını korumak? Halk, onları kendi haklarını çiğnesinler diye mi seçti? İktidara karşı halkın hakkını korumak gerekiyor. Bugünkü iktidarla kent yenileme adı altında yutturmacayı halka dayatmaya çalışıyor. Bayraklı, Uzundere, Cennetçeşme halkına bunun hesabını nasıl verecekler?” (Emre Döker/Cumhuriyet İzmir)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aydın Postoğlu 18 Ekim 2011 Salı 10:03

İzmir CHP'lilerin bir o tarafa bir bu tarafa çekiştirmesinden sıkıldı. Çakmur bir yere çeker CHP'li odalar mimarlar bir tarafa Cevat Durak Bir tarafa Aziz kocaoğlu öbür tarafa. İzmir'in CHP'lilerden çektiği nedir ya.

Yorumu oyla      14      7  
hüseyin ahmetoğlu 18 Ekim 2011 Salı 09:31

izmiri ölü şehire çevirenler hale devrede,düşün yakamızdan.anladık sakinlik istiyorsunuz emeklisiniz ama izmir sizden ibaret değil.izmir kıpır kıpır,ne olur rahat bırakın izmiri de ayakları üzerinde dursun.

Yorumu oyla      14      7  
Yazık... 17 Ekim 2011 Pazartesi 22:11

İnşaat mühendisleri, mimarlar yani "bilir kişiler" imara açılan bölgelerin bu yükseklikte REZİDANSların oraya dikilemeyeceğini söylüyor. Burada bilir kişiden bile üstün bilgi birikimine sahip kişiler yapılsın destekliyorum diye atıp tutuyor. Marmara depreminde kaybettiklerimizin acısı çabuk unutuldu bu bilinçsiz zihniyet bu tür muameleleri hakediyor.Hiç bir şeyden ders alamıyoruz. Karşıyaka ve Güzelyalıyı boydan boya kateden 5 katlı evlerden içeride yaşayanlar nefes alamıyor varın düşünün 30katı

Yorumu oyla      16      8  
Sevim35 17 Ekim 2011 Pazartesi 19:10

Çakmur beyin gündemde kalmak için böyle yaptığını düşünüyorum ve samimi bulmuyorum. Ayrıca şu Halkçı edebiyatını bırakalım bugün okudum Bayraklıdaki tek inşaatta 1000kişi istihdam ediliyormuş. Gelişme böyle olur ve umarım bu proje hayata geçer

Yorumu oyla      18      11  
Erim 17 Ekim 2011 Pazartesi 17:08

Zamanında ördek avladığımız şimdiki Mavişehir'e yüksek yapı için imar izni veren kim? Sayın Çakmur. O şimdi yüksek yapılara karşı. O aslında her şeye karşı.İzmir onu bu şekilde hatırlayacak. Hiç uğraşma Sayın Çakmur. Bu halk seni bir daha o koltuklara oturtmaz.

Yorumu oyla      27      9  
Hazar Karabay 17 Ekim 2011 Pazartesi 16:57

sanıyor ve bu büyük bir yanılgıdır.Tamam,hizmet sektöründe biraz istihdam sağlar ama kalkınmanın olmazsa olmazı değildir. Sayın Çakmur'un,fikirlerini desteklemekle birlikte buradan bir sorum olacak ve samimiyet testi sayıyorum:Çiğli,Evka 2 Aydılıkevler Mah. de,hakimevleri diye 3 bloktan oluşan bir site var.Bu sitenin önünde ve arkasında 2 katlıvilla gibi güzel konutların ortasına bu ucubeyi niçin dikti acaba?Balkanlardaki güzel şehircilikten o zaman haberi yok muydu?Yoksa sonradan mı öğrendi?

Yorumu oyla      16      8  
Hazar Karabay 17 Ekim 2011 Pazartesi 16:50

Sayın Kocaoğlu'nun dürüstlünü sorgulayamam ama yüksek binalara geçit vermesini (İzmir gibi deprem bölgesi ve Bayraklı gibi fay çizgisinde) anlayamıyorum.Sayın Çakmur'un ileriye dönük şehirciliği ve görüşleri harikulade.Diğer kentlerde ve halen İzmir'de uygulanan kentsel dönüşümün mantığı ,müteahhüt kazandırmak.Semtten göçürmeler ise kentin demografik yapısını bozmaktan başka işe yaramıyor.Herkes yerinde kalarak düzenlesinler ki halka hizmeti göreyim.İnsanlarımız yüksek bina ve lüksü kalkınma

Yorumu oyla      16      10  
Ayşe Demirci 17 Ekim 2011 Pazartesi 16:28

Çakmura katılmıyorum. Bu şehrin önünü açın artık gençlerimiz iş için İstanbula oraya buraya göçmesinler. Kaldıki inşaat teknolojisi çok gelişti emin o yapılan binaların hepsi hepimizi oturduğu binalardan daha sağlam olacak. Üzülüyorum bu şehri gördükçe heryer gecekondu yatırım yok yapılacak yatırımlarda böyle baltalanıyor, yazık.

Yorumu oyla      22      10  
okan 17 Ekim 2011 Pazartesi 15:45

300 metrelik binaya onay veren belediyenin orada oluşacak insan ve araç trafiği için de bir planı vardır elbet! ya da biz öyle umut edelim.

Yorumu oyla      18      9  
Hasan 17 Ekim 2011 Pazartesi 15:29

Sen kendini yoruyorsunda sayın başkan bu millet anlamaz oldu haktan hukuktan. Müteahhit bir hükümet ve ona niye bu projede destek verdiğini bilmeyen eli,ayağı,beyni çalışmayan sadece çenesi çalışan topluluklar var. Allah besbeter etsin ne diyeyim.

Yorumu oyla      14      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu adam 9 canlı!
Bulgaristan doğumlu Cevdet Şen'e, 37 yaşına kadar 5 kritik ameliyat geçirdi, Azrail’le dalga geçti.
Satranç, tavla ve okeye de ÖTV!
Maliye ÖTV Kanunu’nda kumarhaneler için getirilen yüzde 20’lik ÖTV’yi ...
İZÜ'den bir ilk daha
İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Anabilimdalı Öğretim ...
 
‘Teröristten önce biz saldıracaktık ama...’
Eski Dağlıca Komutanı Onur Dirik 4 yıl önceki saldırıyla ilgili tartışılacak açıklamalarda bulundu.
Erzurum İzmir’den sıcak olacak!
Yurdun batısı ve doğusu iki farklı mevsimi yaşıyor. Trakya’da da yağmur ...
Tarihi halıları yeniden dokutuluyor
Selçuk’ta halıcılıkla uğraşan Osman Can, Türk İslam Tarihi ve Mevlana ...
 
Tecavüze vali yorumu: Halüsinasyon görmüş olabilir
Zonguldak’ta yoğun bakımdaki bir kadın hastaya tecavüz edildiği yönündeki ...
Somalili bakan yardımcısı; iyi ki Türkiye var
Ülkesindeki bombalı saldırıda ölümden dönen Somali Sağlık Bakan Yardımcısı ...
Yemekten sonra fenalaşıp öldü
Ödemiş’te anne ve babasıyla akşam yemeği yedikten sonra bir anda fenalaşan ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva