HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Temmuz 2011 Cumartesi - 09:49

Çakar: Alışkanlık haline getirdiniz

AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar vatandaşın arsasına yapılan kamulaştırmasız el atma işleminin belediye tarafından alışkanlık haline getirildiğini söyledi.

Çakar: Alışkanlık haline getirdiniz

Fatih Yapar/Egedesonsöz-  İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin Temmuz ayı ikinci olağan meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan başkanlığında gerçekleşti. Başkan Kocaoğlu’nun Ankara’da olması nedeniyle katılamadığı meclis toplantısında kamulaştırma konusu tartışma yarattı. Buca Kuruçeşme’de bir vatandaşın arazisine belediye tarafından kamulaştırmasız el atma işlemi uygulanınca dava açıldı. Davanın mecliste görüşülmesi üzerine Ak Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, “Kamulaştırmasız el atma konusunu alışkanlık haline getirdiniz. Bornova aşık Veysel rekreasyon alanında yaşananlar bunun en iyi örneğidir. Yaklaşık 15 milyon liraya mal olan bir yatırım kamulaştırmasız el atma nedeniyle belediye 82 milyon lira para ödemek zorunda Bu tür işlemler yapılırken gereken hassasiyet mutlaka gösterilmelidir. Mülkiyet haklarına saygı gösterilmelidir” dedi.

BİLEREK OLMAZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise böyle bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. Aydoğan, “Bilerek el atma kesinlikle söz konusu olamaz. Bu ya ölçüm hatasından ya da projeyi yapan bürokratın yanlış uygulaması sonucu olabilir. Örneğini verdiğiniz Aşık Veysel Rekreasyon Alanındaki kamulaştırmasız el atma olayıyla konu henüz kesinleşmiş değildir. Konu yargıdadır ve davası halen daha devam etmektedir. 100 - 150 dönümlük rekreasyon alanında sadece 50 metrekarelik bir alanda kamulaştırmasız el atma söz konusudur. Ne İzmir Büyükşehir Belediyesi ne ilçe belediyeleri ne de kamu kurum ve kuruluşları vatandaşın arazisine bilerek kamulaştırmadan el atmaz” diye konuştu.

TİCARET YAPILIYOR
Toplantıda, Kadifekale Heyelan Bölgesi’ndeki vatandaşları sağlıklı konutlara taşımak amacıyla Uzundere’de TOKİ tarafından inşa edilen ve bir bölümü İzmir büyükşehir belediyesi tarafından TOKİ’den maliyetine satın alınan konutların dar gelirli vatandaşları desteklemek amacıyla taşınmazı kamulaştırılan gerçek kişilere alacakları kamulaştırma bedeli peşinat sayılıp kanının ise borçlandırılarak vatandaşa tahsis edilmesine ilişkin önergeye Ak Partili Meclis üyeleri itiraz etti. Grup adına söz alan Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar İzmir Büyükşehir Belediyesinin TOKİ’den maliyetine 39 bin liraya aldığı konutları evini kamulaştırdığı vatandaşa 70 bin liraya satması halinde bunun dar gelirli vatandaşa destek değil ticari bir faaliyet olmuş olacağını söyledi. Çakar, “Bu gündem maddesinde geçen dar gelirliye destek ifadesi doğru bir ifade değil. Bu taşınmazı belediye tarafından kamulaştırılan vatandaşa yönelik bir işlemdir” dedi. TOKİ’den 39 bin liraya satın alınan konutların TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlar için inşa edilmiş sosyal konutlar olduğunu belirten Bakan: “Bu uygulamamız dar gelirli vatandaşı korumaya yönelik bir uygulamadır. Vatandaşla anlaşmanın sağlanması halinde tapusu hemen verilemeyeceği için tahsis kelimesi kullanılmıştır.”diye konuştu. Konuşmaların ardından önerge oylanarak kabul edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin ahmetoğlu 16 Temmuz 2011 Cumartesi 21:37

sn kenan çakarı bu haklı direncinde destekliyor.ve belediyenin bu tür alışkanlıklarından vatandaşı madur edecek kararlardan vazgeçmeli.çoğunluk onlarda diye kafalarına eseni yapmamalılar.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erhan Bey resmen atandı
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini vekaleten yürüten ...
Tehlikeli binalar yıkılacak
İlçe genelindeki eski ve yıkılmaya yüz tutmuş binalar ile ilgili çalışma ...
Şehitlere Güzelbahçe vefası
Uçak kazasında şehit olan askerlerin isimleri Güzelbahçe’de yaşayacak.
 
Seydi Baba kurtuluyor
Gaziemirliler ve mübadele ile Yunanistan’a giden Rumlar için büyük önem ...
Bayraklı Belediyesi araçlarına GPS sistemi
Bayraklı Belediyesi filosunda bulunan tüm araçlarına GPS sistemi taktırdı. ...
Buca’nın Alman konukları eğitimde
Almanya’nın Bremen Kenti’ndeki sivil toplum örgütü “Gewitterziegen” ile ...
 
Bornova 15 günde yeni yol açıyor
Pınarbaşı ile Dökümcüler Sitesi arasında yoğun trafiğin olduğu yola alternatif ...
Onlar için özel tasarlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanları için başlattığı ...
Hayattan tat almak mümkün
Sağlıkta Buluşma Günleri kapsamında Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva