HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mart 2023 Çarşamba - 12:22

Büyükşehir'de 2'nci TİS masası: Sendika'dan yüzde 35'e ret!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerde çalışan 7 bin kamu emekçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ikinci oturum bugün gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi’nin yüzden 30’dan yüzde 35’e çıkardığı zam teklifi sendika tarafından kabul görmezken yapılan açıklamada ekonomik kriz koşullarında kamu emekçilerini daha fazla açlığa, yoksulluğa mahkûm edeceği vurgulandı.

Büyükşehir de 2 nci TİS masası: Sendika dan yüzde 35 e ret!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi arasındaki yaklaşık 7 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri start almıştı.

Hazırlanan toplu iş sözleşmesi taslağına göre hali hazırda 4 bin 560 TL olan Sosyal Denge Tazminatı’nın 8 bin 500 TL’ye çıkarılması, yılda 5 defa ödenen bin 500 TL’lik ikramiyenin sayısının 6’ya tutarının ise 3 bin TL’ye yükseltilmesi de talep edildi.

İLK DEFA YER ALANLAR
Toplu iş sözleşmede ilk defa eğitim yardımı, Zabıta Haftası ve İtfaiye Haftası’nda bu birimlerde çalışanlara moral primi, vezne ve tahsilat işlerini yapanlara kasa tazminatı, koku primi, 14 Mart Tıp Haftası’nda Eşrefpaşa Hastanesi ve huzurevi gibi birimlerde çalışanlara prim ve makine atölyelerinde çalışanlarına prim yer almıştı.

ULAŞIM DESTEĞİNDE ARTIŞ
Bugün Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında ikinci toplu iş sözleşmesi görüşmesi gerçekleştirildi. Görüşmede sadece ulaşım kartları ile madde üzerinde anlaşma sağlandı. Maddeye göre büyükşehir bünyesindeki kamu emekçilerinin ulaşım kartlarına aylık olarak yüklenen 88 ön kontör 176’ya yükseltildi.

ZAM TEKLİFİ YÜZDE 35'E ÇIKTI
Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi daha önce sosyal denge tazminatı ve ikramiyeler için önerdiği yüzde 30’luk zam teklifini ise yüzde 35’e çıkardı. Ancak bu teklif Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube tarafından kabul görmedi.

'AÇLIĞA MAHKUM EDEN BİR TEKLİF'
Konuyla ilgili sendika tarafından yapılan açıklamada verilen teklifin yaşanan ekonomik kriz koşullarında kamu emekçilerini daha fazla açlığa, yoksulluğa mahkûm edeceği ve değerlendirmeye uzak bir teklif olduğu bir oran olduğu vurgulandı.

Sendika tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

1 Mart Çarşamba günü saat 9:00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları ile Sendikamız arasında Toplu Sözleşme taslağına ilişkin 2.oturum gerçekleştirildi.

Bildiğiniz üzere bir önceki oturumda mevcut ulaşım kartlarımıza aylık 176 ön kontör yüklenmesi kabul edilmiş, karara bağlanamayan diğer maddelerin bir sonraki oturumda görüşülmesine karar verilmişti.

Bugün yapılan görüşmede ise;

•          Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavlarının açılması talebimize ilişkin; Gerekli çalışmanın yapılacağı özellikle İZSU ve İtfaiye ve Zabıta Dairesi Başkanlıkları için 2024 yılında görevde yükselme sınavının açılmasının plandığı,

•          Koruma ve güvenlik personelinin maktu mesai ücretlerinin %100 olarak ödenmesi talebimize ilişkin; İZSU Genel Müdürlüğü'nde %90, İBB ve ESHOT Genel Müdürlüğü'nde ise %80 olarak ödenmesi,

•          Grand Plaza Şirketi'nin self servis hizmeti verilmeyen restoran ve kısımlarında personele (2.000TL'ye kadar olan ücretlendirmelerede) %15 oranında indirim sağlanması

hususları ifade edilerek, kararlaştırılmıştır.

•          Koruma Güvenlik çalışanları ve amirlerine 21gün üzerinden kumanya yardımı ödenmesi talebimiz ile ilgili olarak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne görüş yazısı beklendiği ifade edilmiştir.

Bununla beraber, işe alımlarda emekli olan personelin 1.derece yakınlarına öncelik verilmesi ve Üniversite, yüksek lisans, doktora derecelerinde eğitim alan personelin izin kullanımında kolaylık sağlanması taleplerimizle ilgili olarak, toplu sözleşmede yer alması kabul edilmemiş ancak Kurum olarak bu konuda ilkesel tutumun zaten bu yönde olduğu ifade edilmiştir.

Toplu sözleşme taslağında yer alan maddi taleplerimize ilişkin ise; mevcut sosyal denge tazminatı ve mevcut ikramiyelere ilk 6 ay için %35, sonraki 6 ay için maaş katsayıları genelgesinde belirtilecek olan artış oranı kadar zam teklif edilmiştir.

Bu tekliflerin yaşanan ekonomik kriz koşullarında emekçileri daha fazla açlığa, yoksulluğa mahkum edeceği ve emekçilerle birlikte değerlendirmekten uzak bir teklif olduğu ifade edilerek, Sendikamız tarafından kabul edilmemiştir.

GERÇEK, KAZANIMLI BİR TOPLU SÖZLEŞME İSTİYORUZ!
Kent hizmetlerinin yanı sıra, kentimizde ve ülkemiz genelinde yaşanan hertürlü felakette, doğal afette  büyük bir özveriyle ve ilmek ilmek tırnaklarıyla hizmet üreten belediye emekçilerinin yoksulluğa mahkum edilmeye çalışılmasını kabul etmiyoruz!

2022 yılında TÜİK’e göre enflasyon %64,27, bağımsız kuruluş ENAG’a göre ise enflasyonun %137.55 olarak gerçekleştiği, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 27000 TL’ye dayandığı bir tabloda İdarenin ısrarla bu rakamlardan çok uzak tekliflerle gelmesinin kabul edilemez olduğunu ve gerçek, kazanımlı bir toplu sözleşme mücadelemizin devam edeceğini buradan ifade ediyoruz!

 
Eşrefpaşa Hastanesi’nin acil servisi yeniden hizmete başladı
 
Başkan İduğ’dan 'Pınarbaşı ilçe olsun' talebine veto: Bornova il olsun!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Toygun 1 Mart 2023 Çarşamba 23:01

Likayat yok mezhepçilik kayırmacılık her türlü alavere yan gel yat oh ne rahat ello celloya lüxüs hayat.Nerde o yoğurdun bolluğu bu zamanda kurnazlar.

Yorumu oyla      4      3  
1 Mart 2023 Çarşamba 19:24

Vatan enkaz altında, günü sırası mı şimdi.

Yorumu oyla      4      3  
MERT 1 Mart 2023 Çarşamba 18:27

BU ARKADAŞLARİ 6 AY ÖZEL SEKTÖR E GONDERİN KAÇ TANESİ AYAKTA KALIYOR GÖRELİM AÇ KALIRLAR... İŞE YARAMAZLAR KPSS BUNLARA ŞART

Yorumu oyla      4      4  
Haydar 1 Mart 2023 Çarşamba 17:20

Tis sözlerme ttaslağını hazırlarken 2022 yılında TÜİK’e göre enflasyon %64,27, bağımsız kuruluş ENAG’a göre ise enflasyonun %137.55 olarak gerçekleştiği, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 27000 TL’ye dayandığını bilen sendikacı arkadaşlar neden taslağı %75 bandında hazırladılar acaba buna aklımızla dalga geçmek denir. İnşaalah olumlu sonuç alırlar daha maaşları almadan fakirleşen bir işci gurubu oluştu.

Yorumu oyla      2      4  
murat 1 Mart 2023 Çarşamba 15:50

Belediyelerde çalışmayan memurlar ne yapsın?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşrefpaşa Hastanesi’nin acil servisi yeniden hizmete başladı
Kentin asırlık sağlık kuruluşu İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, ...
ESHOT’un 80’inci yılına özel fotoğraf yarışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 80’inci kuruluş yıl ...
Biletler yarım saatte tükenmişti... İzmir'de bir konser daha!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde dünyaca ünlü piyanist ve besteci ...
 
Büyükşehir duyurdu...Yapı durum tespiti için başvurular başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin yaşadığı binaya dair fikir sahibi ...
Bornova Belediyesi’nden ‘özel’ destek
Deprem bölgesi için yurtdışından 2 bin 500 çadır getiren Bornova Belediyesi, ...
Narlıdere'den Yukarıköy'e son rötüşlar!
Narlıdere Belediyesi, bölgenin ilk yerleşim yeri Yukarıköy’de sürdürdüğü ...
 
Karabağlar'dan afet bölgesine aralıksız destek
Karabağlar Belediyesi, sürekli irtibat halinde olduğu afet bölgesindeki ...
Soyer'den Yaşar Kemal'in köyünden mesajlar: İzmir Osmaniye kardeşliğini büyüteceğiz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, afet bölgesi Osmaniye’ye ...
Ödemiş'ten depremzedeler için örnek proje: Kardeş aile
Ödemiş Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketleri sonrası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva