HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mart 2023 Çarşamba - 12:22

Başkan İduğ’dan 'Pınarbaşı ilçe olsun' talebine veto: Bornova il olsun!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Pınarbaşı semtinin ilçe olma talebiyle ilgili 13 bin imzanın AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve MHP İzmir Milletvekili Tamer Karaosmanoğlu’na verilmesiyle ilgili olarak, “Pınarbaşı’nın ilçe yapılmasından önce Bornova’nın il olması lazım. Nüfus ve ekonomik açıdan 40 ilden daha büyük bir şehir Bornova… Ayrıca, Türkiye’nin önünde onca sorun varken böyle bir konuyu gündeme getirilmesini şaşkınlıkla izliyorum” sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

Başkan İduğ’dan  Pınarbaşı ilçe olsun  talebine veto: Bornova il olsun!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ  - Bornova’ya bağlı olan, 1968-1983 yılları arasında belediyelik olan Pınarbaşı semtinin ilçe olma talebi, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ tarafından tepkiyle karşılandı. Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu’nun, Pınarbaşı’nın ilçe olması yönündeki taleple ilgili olarak 13 bin imzayı AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile MHP İzmir Milletvekili Tamer Karaosmanoğlu’na vermesi konusunu değerlendiren Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Pınarbaşı’nın ilçe olması için önce Bornova’nın il olması gerekir” dedi.

PINARBAŞI İLÇE OLSUN TALEBİ: 13 BİN İMZA ANKARA'DA!

BORNOVA, TÜRKİYE’DE 40 İLDEN DAHA BÜYÜK
Bornova’nın hem nüfus hem de ekonomik anlamda Türkiye’nin 40 ilinden daha büyük olduğuna vurgu yapan Başkan İduğ, şu değerlendirmelerde bulundu:

”Pınarbaşı’nın ilçe olması için öncelikle Bornova’nın il olması lazım. Bir başka deyişle Pınarbaşı’nın ilçe olmasından önce Bornova’nın il olması gerekir. Fotoğrafa biraz daha büyük bakmak gerekir diye düşünüyorum. Çünkü Bornova, Türkiye’de 40 ilden daha büyük bir kent. Sadece nüfus değil, ekonomik olarak da çok sayıda ilden büyüktür. Üniversite kentidir, sanayi kentidir. Bundan dolayı Bornova’nın her şeyden önce il yapılması lazım. Sonrasında zaten sadece Pınarbaşı değil, Altındağ’ın da ilçe yapılması talebi olur, Çamdibi’nin de olur, kalabalık diğer mahallelerimizden de talep gelir. Bu iş, öyle 13 bin imza toplayarak olacak bir iş değildir. Öncelikle bunun Bornova’nın il olmasıyla başlayacak bir süreçte konuşulması gerekir.”

TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE ONCA SORUN VARKEN…
Bu girişimin, Bayraklı’nın Karşıyaka ve Bornova’dan, Karabağlar’ın Konak’tan koparılması olayında olduğu gibi siyasi bir düşünce olup olmadığı yönündeki soruya, Başkan Dr. Mustafa İduğ’dan şu yanıt geldi:

“Ben bu girişimin altında böyle bir bağlantı olduğunu düşünüyorum. Büyük mahalleler, daha odak yönetim taleplerinde bulunuyorlar. Bunun da çok mümkün olduğunu düşünmüyorum. Bu arada, Önce Türkiye’nin böylesine büyük sorunlarının olduğu bir dönemde Pınarbaşı’nın ilçe olması gibi bir konuyu tartışmanın da zamansız olduğunu düşünüyorum. Açıkçası öncelikli çözülmesi gereken onca sorun varken, Pınarbaşı meselesinin gündeme getirilmesi çabalarını da şaşkınlıkla izliyorum. Önce Türkiye’nin önündeki sorunları çözmek için kafa yoralım”

 
Büyükşehir'de 2'nci TİS masası: Sendika'dan yüzde 35'e ret!
 
Erdoğan açıkladı: Seçim tarihi belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ferhat 1 Mart 2023 Çarşamba 23:09

3 tane kaldırım taşıni yan yana getiremeyen belediye nasıl oluyorda il olmayı bekliyor yollarda ızgara seviyesini hesap yapamıyor ve köstebek yuvası gibi olan yollara camış boku gibi yama yapıyor birde asfalt fabrikası yaptık diye övünen bir belediye il olmayı neden bekliyor.merkezine beldesine hizmet yapamayan yaptırmayan ve bir yönetim olamaz seçimden buyana nerde tiyatro nerde gösteri nerede gereksiz stantlar hep orda Bornova belediyesi

Yorumu oyla      3      3  
Deniz Deniz 1 Mart 2023 Çarşamba 20:58

Pınarbaşı olsun

Yorumu oyla      2      3  
Kurtulus 1 Mart 2023 Çarşamba 20:31

Hep şikayet şikayet seçim geldimi de yine aynı partiye ve şahıslara oy veriyorsunuz doğma büyüme İzmirliyim yıllardır izmir de çarpık yapılaşma var kentsel dönüşüm geleli yıllar oldu değişen hiç bir şey yok ne bir çivi değişti ne bir çivi çakıldı Allah depremlerde vefat eden vatandaşlarımıza rahmet mekanlarını cennet eylesin yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar versin oradaki deprem izmirde olsa değil 10 bin 45 bin 2milyon İzmirliyi toprağa gömer tez belediyeler silkelenmeli ve dönüşüme başlamalı yapamayacaklarsa görevi yapabilene bırakmalı artık izmir doğasıyla turizmi ile limanlarıyla denizi ile hakkettiği yeri almalı mega gecekondudan kurulmalıdır.Başkanlar çocuklarımıza daha modern bir kent bırakmak için 5 yıllık projeler değil 100 yıllık projeler hazırlamalıdır

Yorumu oyla      3      3  
Adnan Sabancı 1 Mart 2023 Çarşamba 19:01

Öncelikle Ayhan beye katılıyorum. Ben AK parti üyesi olarak size gönderilen imzaları onemsememeniz bize sizin yaptığınız işin samimiyetsizligidir. , Biz pinarbasililarin her yağmurda çile çekmemiz sizin umurunuzda değil galiba artı pınarbaşı''nın yolları berbat durumda her taraf yama her taraf delik desik araçlarımıza verilen zararlar sizin cebinizden çıkmadığı için bilemezsiniz en azından biz kendi belediyemiz olsa eskisi gibi Pınarbaşını hak ettiği yere getirmesini biliriz. İzmir''in belediyesinin çalıştığı yerler belli. . Lütfen bu size verdiğimiz imzaların pınarbaşınin geleceği için işlem görmesini isteriz. Sizin de bize verdiginiz sözlerin yerine getirilmesinde özveriyle işlenmesini ve yerine getirimesini bekliyoruz.

Yorumu oyla      3      3  
AYHAN GÜMÜŞER 1 Mart 2023 Çarşamba 17:22

SAYIN BAŞKANIM 2019 seçimlerden önce Pınarbaşın a çok sık geldiniz ve verdiğiniz sözleri size hatırlatmak isterim İlk önce Kentsel dönüşüm Gürpınar mahallesinden başlayacak dediniz iyi güzel dediniz ama 4 yıldır sadece verdiğiniz sözünüz kaldı. Büyük bir Deprem yaşadık ve PINARBAŞI fay hattında gerisini siz düşünün. 8 km merkeze hizmet almak için gidiyoruz. gerek emlak vergisi ruhsat işler, nüfus işleri vs vs. Sizler kamu hizmeti veren tarafsınız hizmete ulaşmak bu kadar zor zahmetli olmamalı. Üç yanımız çarpık sanayileşmiş yapılar la dolu havamız kirli, gürültü kirliliği had safhada. Yalvara yalvara yollara asfalt atılmasını istemek zorunda kalıyoruz. Yağmur yağdımı her yıl aynı manzara BMC yolu Çanakkale caddesi sular içinde kalıyor araçlar geçemiyor. Her yıl bu manzarayı yaşıyoruz. Sayın başkan 45 mahalle var ilçede her gün bir mahalleyi ziyaret etseniz 45 günde bir sıra gelir. Bornova belediyesi fiziki yapı ve sınırlı sayıdaki personelleriniz ile Pınarbaşı çevresine yeterli hizmet veremiyorsunuz. Son olarak şunu sormak isterim 4 yıldır görevdesiniz Pınarbaşı ve çevresine yapısal olarak hangi hizmeti yaptınız ? Saygılarımla

Yorumu oyla      5      3  
Emir 1 Mart 2023 Çarşamba 17:10

Yok ya bornovaya il yakışmaz ya ülke olsun Bornova Sakamisin sen başkan ya ilçeye ne yaptinda il oldun diyorsun.ben buna gülerim ??????????

Yorumu oyla      3      3  
Hamdi Gür 1 Mart 2023 Çarşamba 15:04

Budalalık Komedyası. Yapın bütün ilçeleri bir şehir bitsin bu cile. Türkiye ne hale geldi yahu. Ne tarafa baksan bir rezillik.

Yorumu oyla      2      3  
Ayrancılar 1 Mart 2023 Çarşamba 14:27

Ayrancılar''da ilçe olmalı

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet79 1 Mart 2023 Çarşamba 12:53

Peki siz belediye olarak Bornova'da neler yapıyorsunuz? Pınarbaşı hala köy görünümünde. Buraları güzelleştirmek için neler yaptınız?

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'de 2'nci TİS masası: Sendika'dan yüzde 35'e ret!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerde çalışan 7 bin kamu emekçisini ...
Eşrefpaşa Hastanesi’nin acil servisi yeniden hizmete başladı
Kentin asırlık sağlık kuruluşu İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, ...
ESHOT’un 80’inci yılına özel fotoğraf yarışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 80’inci kuruluş yıl ...
 
Biletler yarım saatte tükenmişti... İzmir'de bir konser daha!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde dünyaca ünlü piyanist ve besteci ...
Büyükşehir duyurdu...Yapı durum tespiti için başvurular başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin yaşadığı binaya dair fikir sahibi ...
Bornova Belediyesi’nden ‘özel’ destek
Deprem bölgesi için yurtdışından 2 bin 500 çadır getiren Bornova Belediyesi, ...
 
Narlıdere'den Yukarıköy'e son rötüşlar!
Narlıdere Belediyesi, bölgenin ilk yerleşim yeri Yukarıköy’de sürdürdüğü ...
Karabağlar'dan afet bölgesine aralıksız destek
Karabağlar Belediyesi, sürekli irtibat halinde olduğu afet bölgesindeki ...
Soyer'den Yaşar Kemal'in köyünden mesajlar: İzmir Osmaniye kardeşliğini büyüteceğiz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, afet bölgesi Osmaniye’ye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva