HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2011 Cumartesi - 14:26

Kocaoğlu: “Bu işkence bitsin”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye ve bürokratlar üzerindeki baskının taciz boyutuna geldiğini söyledi. Kocaoğlu “Suçumuz varsa önce benim kellemi alsınlar. Yoksa bu işkence bitsin” dedi.

Kocaoğlu: “Bu işkence bitsin”

Can Özlü/Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Urla’da yapımı devam eden İçme Suyu Şebeke İletim Hattı ve Kanalizasyon Yatırımları ile ilgili tanıtım toplantısı törenle gerçekleştirildi. 

'Önceliğimiz çevre'... Haber için tıklayınız...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu’nun ev sahipliği yaptığı törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, partili milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri, çok sayıda meclis üyesi ve partililer katıldı.
 


BUNUN ADI DENETİM DEĞİL TACİZ!
Törende konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye ve bürokratlar üzerinde baskı kuran müfettişlere ateş püskürdü. Denetimlerin, taciz boyutuna ulaştığını belirten Başkan Kocaoğlu hükümet yetkililerini göreve çağırdı. Kendisi ve eşi ile ilgili her türlü konunun araştırılmasının hukuka ve adalete sığmadığını ifade eden Kocaoğlu “Belediyecilik ve insan ilişkileri konusunda hiç rastlanmayacak süreçlerden geçiyoruz. Sabırla, İzmir ve İzmirli hemşerilerimizin geleceği için birçok şeyi sineye çekiyoruz. Müfettiş elbette ki gelebilir. Evrak burada, hesap burada… Kimsenin karıştığı yok. Müfettiş gelebilir ama taciz etmez. Genel müdürleri, daire başkanlarını, şirket elemanlarını taciz etmez. Denetlemeler artık taciz durumuna geldi. Şartlanıyorlar ve öyle geliyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanının son beş yılda nerelere hangi görevle gittiğini, eşinin neden arabayla gönderildiğini soruyorlar. Ben bu kentin seçilmiş bir numaralı protokolüyüm. Ben koruma bile istedim, devlet verdi. Eşime de ‘bu arabayı kullanacak’ dediler. Bu taciz değil mi yahu? Biz nereye gideceğimizi ve hangi ortamda kendi cebimizden hangisinde devletin kasasından harcayacağımızı çok iyi biliriz. Bu sorulur mu? Yeni yetişen vergi denetçileri soruyor bunları, belki de stajyer daha” diye konuştu.
 


“HAPİS YATIRACAK BİR SUÇUMUZ YOK”
Denetimlerin ardı arkasının kesilmediğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, bakanlıklardan kaynaklanan hataların faturasının dahi kendilerine kesildiğinden yakındı. Kocaoğlu “Urla’da bir bölgenin planlanması konusunda aşırı istek geldi. Direndik, istediklerini yapmadık. Anlayışımıza ters olduğunu savunduk ve 1/25 binlik planları da ona göre meclisten geçirdik. Ancak kim nasıl gidip değiştirdiyse, Çevre Orman Bakanlığı’nda, Urla’nın 1/100 binlik planları değişerek geldi. Planların bir kısmına itiraz etme kararı aldık ancak üst ölçek olduğu için 1/100 binlik plana uyduk. Şimdi; vatandaşa rant sağladığımız gerekçesi ile soruşturma açılıyor, bunu da İçişleri Bakanı imzalıyor. Soruşturma açacaksan 100 binlik planları yapana açacaksın. Bana niye açıyorsun? İş buraya kadar geldi. Arkadaşlarımız, çete elemanı olmak suçlaması ile 6 aydır hapis yatıyor. Çete suçlaması, iki kişinin telefon kayıtlarına dayandırılarak yapılıyor ancak o iki kişi serbest! O iki kişi nerde, neden salındı? Neden 6 aydır yatıyor arkadaşlarımız? Tüm evraklar inceleniyor. Dosya dosya inceleniyor. İçerde kimsenin yatmasını gerektiren bir olay yok İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde. Gasp rüşvet yolsuzluk yok. Sizin aradığınız şey yok, sizin bildiğiniz şey yok” ifadelerini kullandı.
 
“YASALAR İZMİR’E FARKLI UYGULANIYOR”
Yürürlükte olan yasaların bile İzmirli belediyeler üzerinde farklı uygulandığını öne süren Kocaoğlu “Türkiye’de öyle yasalar var ki, yürürlükte ama fiilen uygulanmıyor. İzmir’de o yasalar uygulanmaya başlandı. Yol katılım payı yasada var ama uygulanmıyordu. Seçim öncesi Sayıştay, ilçe belediye başkanlarına zimmet çıkarttı. Arkadaşlar da ister istemez halkın önüne atıldı. Bu sadece İzmir ilçe belediyeleri için geçerli. Bu kadar çifte standart olmaz. Biz görevimizi layıkıyla, namusumuzla, onurumuzla ve inancımızla yapıyoruz. Verilemeyecek hesabımız yok. Bugüne kadar sustum, adalet tecelli eder diye. 6 aydır iddianamemiz hazırlanmadı. Ben buradan hükümet yetkililerini ve Adalet Bakanı’nı göreve davet ediyorum. Varsa suçumuz, başta benim kellemi alsınlar. Yoksa işkence bitsin” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu’nun, hükümet aleyhindeki açıklamaları, salonda bulunanlara ayakta alkışlandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
volkan 13 Kasım 2011 Pazar 21:27

sayın kocaoğlu,ilçe belediye başkanıyla olan probleminden dolayı koskoca bir ilçeyi Karşıyakayı yok saydın 7.5 yıldır hizmet etmeyi bırak ilçeye uğramadın bile.yıllar sonra dönüp baktığında vicdan muhasebende sıra karşıyakaya geldiğinde sana sabırlar diliyorum.

Yorumu oyla      12      6  
tufan 13 Kasım 2011 Pazar 20:42

belediye başkanı görevini bıraksalar yapacak ama adama görev yaptırmıyolar nefes aldırmıyolar. didik didik didikleniyor odası dinleniyor ve casus camareler ile hala izleniyor. tamamen siyasi bir baskı var bunu yapan akp izmirde chp oy kaybettirmek için elinden gelen çirkefliği yapıyor ama her seferinde havasını alıyor

Yorumu oyla      12      6  
tufan a 13 Kasım 2011 Pazar 14:46

Tufan adında yorumcu. Sen o kocaman beyninle çokmu iyi biliyorsun belediyeciliği? Anlaşılan belediyede çalışıyorsun. Çok sayın başkanımıza sorarmısın en son ne zaman karşıyakaya gelmiş?

Yorumu oyla      15      8  
nehat başaran 13 Kasım 2011 Pazar 14:08

sayın büyükşehir belediye başkanım,urla ilçesine baglı ve sınırları içersinde de yüksek teknoloji enstıtüsü kampüsünün de bulundugu şirin gülbahçe mahallesinin tüm atık suları tuvalet dahil sokaklara akmaktadır,bilgilerinize arz olunur.

Yorumu oyla      13      6  
AREN 13 Kasım 2011 Pazar 11:32

AZİZ BEYİN YAPTIGI İŞKANCE,KÜEÜR BİTİYORMU İZMİRE VARDİGİ ZARARIN HESAÖINI KİM VARACEK.ETME BULMA DÜNYASI.AZ BİLE YAPIYORLAR.

Yorumu oyla      15      7  
tufan 13 Kasım 2011 Pazar 01:54

ağzı olan fındık kadar beyni olan yazıyor çiziyor belediyecilik nedir ihale nedir bilmeyen kişiler yorum yapıyor allah yardımcıları olsun içerdekilerin dürüst ve adaletli insanlar oldugu bilen biliyor zaten özgürlüklerine kavuşmalarına az kaldı hiç bir şey bulamadılar bilirkişi raporları neredeyse bitti.

Yorumu oyla      18      8  
şemikler 12 Kasım 2011 Cumartesi 21:48

N.AYDIN, Malesef sadece dürüstlükte bitmiyor bu işler.Adaletli hizmetten bahsetmişsiniz ama efe arkadaşımızın dediği gibi Ben aziz beyin Karşıyakaya hizmet ettiğini görmedim. Bırakalım hizmeti ben kendisinin karşıyakayı ziyaret ettiğini bile görmedim. O yüzden aziz beye adaletli hizmet götürüyor derseniz yanılırsınız. Bir izban geçiyor şemiklerden içler acısı hali var buradaki insanların. Karşı komşusuna gidemiyor insanlar.semti berlin duvarı gibi ortadan böldü. evet seçimde bu işkence bitsin

Yorumu oyla      18      11  
eren 12 Kasım 2011 Cumartesi 21:30

Bence ınandırıcı değil.tamamen vıcdan sızlamış.pervın hanıma ihale iptal et talımatı veren göruntuler ınternette dolaştı.yanı her şey tertemız mı belediyenızde.biraz vıcdan lutfen.

Yorumu oyla      16      12  
N.AYDIN 12 Kasım 2011 Cumartesi 19:29

ARKADAŞLAR DÜRÜST DAVRANALIM KİMİN KAÇKURUŞUNU YEMİŞ İZMİRE SAHİP İKTİDARIN TÜM ENGELLERİNE KARŞI ADALETLİ HIZMET GÖTÜRMEYE ÇALIŞAN ŞAHSİ HİÇBİRŞEY BEKLEMEYEN BAŞKANIMIZA DUYARLI DAVRANMAK HER İZMİRLİNİN GÖREVİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM ALLAH YARDIMCISI OLSUN ...

Yorumu oyla      28      15  
vatandaş 12 Kasım 2011 Cumartesi 18:33

Aziz Başkan İzmirlinin ahı varda sende ne dersen boş

Yorumu oyla      23      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama çocuk dostu kent oluyor
UNİCEF'in "Çocuk Dostu Kentler" projesi, Bergama Belediyesi’nin çalışmaları ...
Aliağa'dan askere uğurlama yemeği
Aliağa’nın Helvacı mahallesinde düzenlenen, askere gidecek gençlerin ailelerince ...
Karabağlar’ın çocukları İzgü ile buluştu
Karabağlar Belediyesi, çocukları yazarla buluşturacak, edebiyata ilgilerini ...
 
Konaklı çocuklar Ata'ları için koştular
Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına düzenlenen ve bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen ...
Kocaoğlu ve Sındır’dan uğurlu nikah
100 yılda bir denk gelmesi nedeniyle uğurlu sayılan 11.11.2011’de Salih ...
Buca'dan şantiyeye 2 milyonluk yatırım
Buca Belediyesi şantiyesine uzun yıllardır yapılmayan bir yatırımı yaptı. ...
 
'Parti içi siyasete karışmam'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, parti içi siyasete karışmadığını söyledi.
Dikkat fırtına geliyor!
İzmir Valiliği olumsuz hava koşulları için vatandaşı uyardı
Büyükşehir’den amatörlere “büyük” müjde
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 15 bin amatör sporcuya ücretsiz ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva