HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Kasım 2011 Pazar - 09:11

İzmirli çocuklara festival müjdesi

Konak Belediyesi çocukları yakından ilgilendiren bir çalışmaya daha damgasını vuruyor. Üç gün sürecek olan İzmir Uluslararası Müze Festivali’nin yanı sıra müzelerin gelişimi için seminer ve sempozyumlar düzenlenecek.

İzmirli çocuklara festival müjdesi

İZMİR -Festivalde çocuklar için el yapımı oyuncak yarışması düzenlenecek, geleneksel çocuk oyunları sergilenecek, kukla ve gölge oyunları gösterimleri yapılacak ve hikaye dinletileri gerçekleştirilecek. Sempozyumda Konak Belediyesi’nin proje ortağı Polonya’nın yanı sıra Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü ile UNIMA (Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği) Türkiye’nin Bursa Şubesi de festivalde birlikte hareket edecek. Festival kapsamında her iki ülkede sanal ortamda müze ziyaretleri gerçekleştirilecek. Polanya’da yaşayan çocuklar Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni, Türkiye’deki çocuklar da sanal ortamda Polonya’daki müzeyi gezebilecekler. Aynı zamanda sanal tur ile iki müze arasında ‘networking’ kurulacak
Festivali düzenlemekteki amaçlarının ‘oyun ve oyuncak müzelerinin gelişimine katkı sağlamak ve müzelere olan ilgiyi arttırmak’ olduğunu açıklayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, festivalin İzmir’de ve Polonya’da halka açık olarak gerçekleşeceğini ve üç gün süreceğini ifade etti. Başkan Tartan proje ortaklarının Polonya’nın Oyuncaklar ve Oyun Müzesi ‘Muzeum Zabawek i Zabawy W Kielcach’ ile festivale renk katacağını söyledi. ‘Tarihin Tanıkları Oyuncaklar’ adı altında gerçekleştirilecek festivalde Konak Belediyesi Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında Polonya ile bir araya gelerek oyuncak müzelerinin geliştirilmesi için ortak bir anlayış ve işbirliğinin kurulmasını sağlayacaklar. Proje kapsamında, oyuncak ve müzeler ile ilgili kişilerin araştırma yapabilmesi için araştırma merkezi de kurulacak.
 
Müzeler arası sanal tur
Konuyla ilgili bilgi veren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, araştırma merkezi sayesinde farklı yeni projeler üzerine çalışmalar yapılabileceğini, oyun ve oyuncak müzesi severleri için iki müze arasında ‘sanal tur’ oluşturulacağını ve veri tabanlarının iki ülke arasında paylaşılacağını söyledi. Başkan Tartan ‘Sanal tur’ sayesinde Polonya ve İzmir’deki Oyun ve Oyuncak Müzeleri’ndeki oyuncakların hepsi görülebilecek ve oyuncaklar hakkında bilgi alınabilecek. Aynı zamanda sanal tur ile iki müze arasında ‘networking’ kurulacak” dedi. Başkan Tartan sözlerine şöyle devam etti:
“Müzelerin gelişimi için seminer ve sempozyumlar düzenlenecek. Sempozyum, projenin 10. ayında gerçekleştirilecek ve iki gün sürecek. Sempozyumun birinci gününde Türkiye ve Polonya’daki çocuk oyunları tartışılırken, ikinci gününde Avrupa Birliği ve Türkiye’deki müzelerin problemleri masaya yatırılacak. Seminerlerde Polonya ve Türkiye’den müze personelleri müzelerin tarihi, oyunlar ve oyuncaklar hakkında birbirlerinin tecrübelerini paylaşacaklar. Ortak olarak hazırlayacakları festival hakkında çalışacaklar. Polonya, geleneksel çocuk oyunlarının gösterimi için proje ortağımız olan Oyuncaklar ve Oyun Müzesi hazırlık yapacak. Seminerlerin birincisi Türkiye’de, ikincisi Polonya’da gerçekleştirilecek.”
 
Dolu dolu bir festival olacak
Türkiye ve Polonya’da halka açık olarak gerçekleştirilecek seminerlere 2 profesör, 2 müze görevlisi, 5 çocuk ve proje koordinatörü katılacak. Seminere katılacak Türk çocuklarının ise Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan seçileceği belirtildi.
Festivalde ayrıca, çocuklar için el yapımı oyuncak yarışması düzenlenecek, geleneksel çocuk oyunları sergilenecek, kukla ve gölge oyunları gösterimleri yapılacak ve hikaye dinletileri gerçekleştirilecek.
Festival sonunda bir katalog hazırlanarak Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin tanıtımı yapılacak. Katalogda müzeler ve oyuncakların tarihçesine yer verilecek, seminer, sempozyum ve festivallerde elde edilen bilgi ve deneyimler paylaşılacak. Festivalde sergilenecek olan Polonya ve Türk geleneksel çocuk oyunlarının görselleri, el yapımı oyuncak yapımı yarışma resimleri katalogda paylaşılacak.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversiteli gençlerle buluştu
Geçtiğimiz ay Gediz, Şifa ve İzmir üniversitelerini ziyaret eden İzmir ...
Kocaoğlu: “Önceliğimiz çevre”
Urla’daki İZSU yatırımlarının tanıtıldığı toplantıda konuşan Aziz Kocaoğlu, ...
Kocaoğlu: “Bu işkence bitsin”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye ve bürokratlar ...
 
Bergama çocuk dostu kent oluyor
UNİCEF'in "Çocuk Dostu Kentler" projesi, Bergama Belediyesi’nin çalışmaları ...
Aliağa'dan askere uğurlama yemeği
Aliağa’nın Helvacı mahallesinde düzenlenen, askere gidecek gençlerin ailelerince ...
Karabağlar’ın çocukları İzgü ile buluştu
Karabağlar Belediyesi, çocukları yazarla buluşturacak, edebiyata ilgilerini ...
 
Konaklı çocuklar Ata'ları için koştular
Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına düzenlenen ve bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen ...
Kocaoğlu ve Sındır’dan uğurlu nikah
100 yılda bir denk gelmesi nedeniyle uğurlu sayılan 11.11.2011’de Salih ...
Buca'dan şantiyeye 2 milyonluk yatırım
Buca Belediyesi şantiyesine uzun yıllardır yapılmayan bir yatırımı yaptı. ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva