HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Haziran 2010 Pazar - 00:00

Bu otobüsler umut taşıyor’…

’“Beni Görürsen Anneme Haber Ver’” kampanyası çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin desteği ile sefere çıkan ’“Umut otobüsleri’” iki aydır İzmir’’in farklı ilçelerine sefer yaparak yolcu taşıyor.’

Bu otobüsler umut taşıyor’…




İZMİR - ’“Bir an gözlerinizi kapatın ve sevdiğiniz bir yakınınızın kaybolduğunu düşünün’”. Bir an bile düşünmek yüreğimizi acıtmaya yetiyor. İşte İzmir’’in ’“umut otobüsleri’” her sabah sadece yolcu değil, yakınlarını kaybedenler için umut taşırken, ’“Çocuklarımızın kaybolmaması için daha dikkatli olmak’” gerektiğini bizlere bir kez daha hatırlatıyor.

Kayıp kişilerin bulunması amacıyla başlatılan ve Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği’’nin katkıları ile yürütülen ’“Beni Görürsen Anneme Haber Ver’” kampanyası çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin desteği ile sefere çıkan ’“Umut otobüsleri’” iki aydır İzmir’’in farklı ilçelerine sefer yaparak yolcu taşıyor.

Kayıpların fotoğrafları ile donatılan üç otobüsün üzerinde insanların resimleri tanıması halinde ulaşabileceği derneğin telefon numarası da bulunuyor.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen’’in önderliğinde yürütülen kampanya ile ilgili bilgi veren Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği Başkanı Zafer Özbilici, Türkiye genelinde 7 bin kayıp bulunduğuna dikkat çekiyor.

1994 yılında kayıp yakınlarını bir araya getiren derneği kurduklarını, ’“umut otobüsü’” ve diğer çalışmalar sayesinde 950 kişinin bulunduğunu belirten Özbilici, ’“Umut otobüsleri ile amacımız sadece kayıp aramak değil aynı zamanda toplumu bilinçlendirmek. Özellikle 15 ’– 25 yaş arasında ergenlik çağındaki gençler arasında kayıp oranları yaşanıyor. İnsanlar bu otobüslere baktığı zaman çocuklarına şiddet uygulamadan önce bir kez daha düşünsünler. Sabırlı olsunlar. Anneler çocukları parkta oynarken daha bir dikkatli olsunlar istiyoruz’” diye konuştu. İzmir’’de hizmete giren otobüslerin katettiği her kilometrede kendilerine umut olacağını dile getiren Özbilici, hassasiyetinden ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaooğlu’’na teşekkür etti. Özbilici, ’“Şu an derneğimize ait bir umut otobüsü ve Antalya’’da nostaljik tranvaylar üzerinde kayıp yakınlarının fotoğrafları bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 otobüs tahsis ederek gerçekten bu konuda büyük bir önderlik yaptı. İzmir bunu başardı. Büyük bir duyarlılık gösterdi. Diğer kurumlara örnek olmasını istiyoruz’”  dedi.  Özbilici, İzmir’’deki otobüslerin hizmete girmesi ile birlikte vatandaşlardan çeşitli ihbarlar almaya başladıklarını ve değerlendirdiklerini de sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
LYS adaylarına çay ve su belediyeden
Üniversite adaylarının katılacağı ve bu yıldan itibaren uygulanacak ...
Küçük parmaklar dinleyenleri büyüledi
Karşıyaka Belediyesi Konservatuvar Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen ...
Alsancak'ta antika pazarı
Konak Belediyesi'nin hayata geçirdiği Antika Pazarı, meraklılarını ...
 
Yeni trafik düzeni için özel broşür
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol ’– Üçkuyular metro hattındaki çalışmalar ...
Kemalpaşa ve Aliağa arıtmaları tamam
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6.5 milyon liralık Kemalpaşa ile 7 milyon ...
Bu kez de otogaz skandalı!
Altı aydır çalışmayan, hurdaya ayrılan 34 yaşındaki jipe iki kez otogaz ...
 
Selçuk’’ta yaz okulu zenginliği
Selçuk Belediye Spor Kulübü yaz kursları kayıtlarına başladı. Kulüp, ...
Bornova’’da sokak hayvanları seferberliği
Birlikte yaşamak zorunda olduğumuz sokak hayvanlarının da yaşam hakkı ...
Kocaoğlu: Ehliyetsiz şoför sefere çıkamaz!
Büyükşehir Belediye Başkanı, Kahramanlar’’daki feci kaza üzerine açıklamada ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva