HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Haziran 2010 Cuma - 00:00

Kocaoğlu: Ehliyetsiz şoför sefere çıkamaz!

Büyükşehir Belediye Başkanı, Kahramanlar’’daki feci kaza üzerine açıklamada bulundu. Kocaoğlu, ’“Eshot ve İZULAŞ’’tan ehliyetsiz bir şoförün sefere çıkması mümkün değil’”dedi.’

Kocaoğlu: Ehliyetsiz şoför sefere çıkamaz!




İZMİR - Kahramanlar’’da meydana gelen ve 2 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği trafik kazasıyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye bünyesinde toplu ulaşım hizmetinde çalışan şoförlerin, hergün direksiyon başına geçmeden önce mutlaka sürücü belgesi ve alkol muayenesi kontrolünden geçirildiğini; ehliyetsiz ya da alkollü bir sürücünün araç kullanmasının mümkün olmadığını belirtti.


EHLİYETİNİ EMNİYETE VERMEMİŞ
Kazaya sebep olan şoförün ehliyetine alkollü araç kullanmaktan dolayı el konulduğunu ancak ehliyetinin Emniyet Müdürlüğü tarafından elinden alınmadığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu: ’“ESHOT ve İZULAŞ’’ın İzmir Emniyet Müdürlüğü’’ne, ehliyeti düşürülenleri bir kanalla, şifreyle kontrol etmek için müracaatı var. Emniyet Müdürlüğü, güvenlik ya da çeşitli gerekçelerle bu izni vermemiş. Bunun üzerine şoförlerin listesi verilerek Emniyet Müdürlüğü’’nden bilgi istenmiş. Emniyet Müdürlüğü, bu insanların ehliyetine bir şey olursa, isterse bize bilgi verecek. Yani biz yine kontrol edemiyoruz. Kaza yapan şoför de 2 sene trafiğe çıkmama cezası alıyor ama ehliyetimi kaybettim diye beyanı var. Kağıt üzerinde cezai işlem yapılmış ama ehliyeti Emniyet tarafından alınmamış. Yani ehliyeti cebinde. Biz her sabah alkol kontrolü yapıyoruz, ehliyetine bakıyoruz. Sonra da başımıza bu müessif olay geliyor.’”

Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
’“Burada kurumlararası koordinasyonun sağlanamaması nedeniyle bu şoför direksiyona çıkmış. Biz belediye olarak şoförü ehliyeti olmadığı halde otobüse bindirseydik, yüzde yüz suçluyduk. Bile bile yapsak, görmemezlikten gelsek tamam. Ancak biz takip ediyoruz. 17 kişinin ehliyetine el konulmuş ya da sahte ehliyeti varsa, onu bilemeyiz. Normal koşullarda görevimizi yapmak durumundayız. Tabii can gidiyor, hepimizin canı gidiyor, hepimiz üzülüyoruz. Keşke bu olay olmasaydı. Ama umuyorum bu olay, iki tane canı geri getiremez ama hem bizim arkadaşların hem emniyetin hem de diğer devlet birimlerinin koordineli çalışmaya yatkınlığını artırır. Koordinasyon güzel bir laf gibi görünüyor bizim millet olarak, devlet olarak koordinasyon konusunda çok başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz. Birçok sıkıntıdan, Türkiye’’nin doğasından kaynaklanan umursamazlıktan gelen problemler de var. Ulaşım için UKOME, altyapı için de AYKOME’’ye bu konuda önemli görevler düşüyor.’”
’‘ÇOK TİTİZ DAVRANIYORUZ’’
Şoför alımlarında büyük titizlik gösterdiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ’“E sınıfı ehliyetli, 5 yıl deneyimli arkadaşları alıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 1975 ve daha küçükler, bu yıl ise 1977 doğumlular ve daha küçüklerini aldık. Yani daha genç şoförlerle çalışıyoruz. İlk tercihimiz sanat okulu, ikinci tercihimiz ise lise mezunu oluyor. Aralarında fakülte mezunu, teknikerler de var.  Çok sıkı sınavlardan geçiriyoruz. Son olarak 200 kadar arkadaşımızı sınava aldık. Bunlardan sadece 17 ’– 18’’i yaptığımız sınavı kazanabildi. Yani onda biri başarılı olabiliyor’” diye konuştu.

Tüm bu sınavların ardından şoför adaylarını psikoteknik başta olmak üzere bir çok sınava tuttuklarını, E.Ü işbirliği ile sürekli psikolojik eğitim verdiklerini de belirten Başkan Kocaoğlu, ’“Biz aldığımız şoförü sürekli takip ediyoruz. Her gün işe çıkmadan alkol, ehliyet kontrolü yapıyoruz. İlk cezada ehliyeti 6 ay elinden alınan şoförlerimize 6 ay ücretsiz izin veriyoruz. 2 sene ceza alanların iş akdini fesh ediyoruz’” diye konuştu.
 
’‘GÖREVDEN ALMA YOK’’
Bu olayda görevden alma ya da istifa gibi bir durumun söz konusu olmadığını da söyleyen Kocaoğlu, ’“Biz 6 senedir belediye başkanlığı anlayışımızla çalışma arkadaşlarımızı seçiyoruz.  Eğer uyum içinde çalışamıyorsak, aksaklık varsa yolları ayarlıyoruz. Kimsenin istifa yahut görevden alınma konusunda istekte, dilekte bulunmasına gerek yoktur. Ona biz karar verir ve uygularız. Zaten Sayın Valimiz, İçişleri Bakanlığı’’ndan soruşturma talebinde bulunmuş bu soruşturmanın sonucuna göre kimin ne hatası var, çıkacaktır. ESHOT ve  İZULAŞ’’da görev yapan insanlar yarım saatte yetişmiyor; bir ömür çalışarak buraya geliyor. O insanların sayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi 4 milyonluk kente, geceli gündüzlü 24 saat hizmet veriyor. O bilinçle personelimize bakıyoruz bir aileyiz hatalı unsurlar varsa görevi değiştirilir. Birileri söylüyor diye böyle bir uygulama yapmayacağımı da dünya alem bilir’” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’’da okumanın yazı-kışı yok!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kitap okuma alışkanlığını yaz ...
Güzelbahçe’’de kültür-sanat zamanı’…
Güzelbahçe Belediyesi tarafından organize edilen 1. Yaz Kültür ve Sanat ...
Başkan Kocaoğlu Uzakdoğu yolcusu’…
İZSU’’nun Shanghai EXPO’’daki tanıtım çalışmalarını yerinde görecek olan ...
 
İzmir’’e bin kişilik yurt geliyor
Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’’nün İzmir'de bin kişilik öğrenci ...
Bayraklı’’da ’‘adalet yolunu buldu!’’
Sokak sokak yenilenen Bayraklı'da, merkezin ardından hizmet sırası ...
Güzelbahçe’’de işçiyi güldüren imzalar atıldı
Güzelbahçe Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası 4 nolu şubesi arasında ...
 
İzmir ulaşımına sınav rötuşu
19 Haziran Cumartesi, 20 Haziran Pazar, 26 Haziran Cumartesi ve 27 Haziran ...
Afrika sıcağında metro mesaisi
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, metro istasyon ve bilet holü kazıları ...
Büyükşehir’’e Boşnak dostlardan ziyaret
Başkanı Kocaoğlu, çalışma ziyareti için kente gelen Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva