HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Haziran 2010 Cumartesi - 00:00

Kemalpaşa ve Aliağa arıtmaları tamam

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6.5 milyon liralık Kemalpaşa ile 7 milyon liralık Aliağa arıtmalarını da tamamlayarak deneme işletimine aldı. ’

Kemalpaşa ve Aliağa arıtmaları tamam

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6.5 milyon liralık Kemalpaşa ile 7 milyon liralık Aliağa arıtmalarını da tamamlayarak deneme işletimine aldı. ’
 
İZMİR- Böylelikle Büyükşehir tarafından yapılan 9. arıtma da hizmete girmiş oldu. 622 bin 500 kişinin evsel atığını arıtma kapasitesine sahip bu tesisler için tam 48 milyon 218 bin liralık yatırım yapıldı. 
 
Çevre yerleşimlerin en büyük sorunlarından biri olan evsel atıksuların arıtılması konusunda Türkiye’’ye örnek bir çaba sergileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mayıs ayında Kemalpaşa ve Aliağa arıtmalarını da tamamlayarak deneme işletimine almanın gururunu yaşadı. Kısa süre içinde Yüksek Teknoloji, Urla, Bayındır, Torbalı, Ayrancılar-Yazıbaşı, Menemen ve Seferihisar arıtmalarını tamamlayarak işletime alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi Seferihisar, Kemalpaşa ve Aliağa arıtmaları için resmi açılış yapmaya hazırlanıyor.
 
Büyük gurur
Yeni belediye yasası ile birlikte sınırlarının 5 kat büyüdüğünü ve Büyükşehir’’e bağlanan yeni yerleşim yerlerinin pek çok altyapı ihtiyacı olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ’‘arıtma yapmadan kanalizasyon döşemeyeceğiz’” prensibiyle hareket ettiklerini ve bugün 9 arıtma tesisini de tamamlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Kocağlu, ’“Küçük Menderes Havzası’’nda arıtma ihtiyacının yüzde 97’’sini çözdük. Çırpı ve Hasköy’’ün evsel atıklarını almak için de küçük bir arıtma tesisi yapağız. Kemalpaşa ve Aliağa arıtma tesislerimiz tamamlandı. Ürkmez ’– Doğanbey, Gümüldür ’– Özdere, Yenifoça, Buruncuk (Türkeli)’’ye arıtma yapmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz’” dedi.  Başkan Kocaoğlu, Kemalpaşa ve Aliağa arıtmalarının da hizmete girmesiyle İzmir metropol sınırları içinde arıtma ihtiyacının yüzde 95’’ini tamamladıklarını da sözlerine ekledi.
 
HİZMETE GİREN TESİSLER
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi: 22 bin 500 nüfusa göre planlanan tesis 2008 yılında hizmete alındı. Maliyeti 710 bin TL.
 
Urla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi: Urla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi 2009 yılının Mart ayında tamamlanarak hizmete girdi. 100 bin kişilik tesisin maliyeti 4 milyon 390 bin TL.
 
Bayındır İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi: Bayındır ilçesi, Canlı, Yakapınar, Çıplak, Elifli, Fırınlı ve yakın yerleşim alanlarının atık sularının toplanıp arıtılmasını sağlayan tesis, 40 bin nüfusa hizmet ediyor. Tesis 2009 yılının Ağustos ayında işletmeye alındı. Maliyeti 4 milyon 975 bin.
 
Ayrancılar ’–Yazıbaşı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi: Menderes Havzası’’nda yer alan Ayrancılar, Yazıbaşı, Çapak, Kuşçuburnu ve yakın yerleşim alanlarının atık sularını toplayıp arıtan tesisin kapasitesi 40 bin kişi.  2009 yılının Kasım ayında hizmete giren tesisin maliyeti 4 milyon 330 bin TL.
 
Torbalı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi: Torbalı ilçesi, Subaşı, Çaybaşı, Pamukyazı, Yeniköy, Özbey, Arslanlar Şehitler ve yakın yerleşim alanlarının atıksularını arıtan tesis 100 bin nüfusa hizmet ediyor. 2010 yılının Ocak ayında hizmete giren tesisin maliyeti 5 milyon 664 bin TL.
 
Menemen İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi: Menemen ilçesi ile Asarlık, Koyundere, Seyrek ve Günerli yerleşim alanlarının atık sularını toplayan tesis 100 bin kişi kapasiteli. 2010 yılı Nisan ayında hizmete alınan tesisin maliyeti 9 milyon 490 bin TL.
 
Seferihisar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi: Seferihisar ve yakın yerleşim alanlarının atık sularını arıtan tesis 50 bin nüfusa hizmet ediyor. 2010 yılı Ocak ayında tamamlandı. Maliyeti 4 milyon 935 bin TL.
 
Aliağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi: Aliağa’’nın evsel atıklarını biyolojik arıtmadan geçirecek olan 100 bin kişilik Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’’de Mayıs ayında tamamlandı. Tesiste deneme işletimi başladı. 100 bin kişilik tesisin maliyeti 7 milyon 154 bin TL.
 
Kemalpaşa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi: Kemalpaşa ilçesi, Bağyurdu, Armutlu, Ören, Yukarı ve Aşağı Kızılca ve yakın yerleşim alanlarının atık sularını arıtan tesisin kapasitesi 70 bin kişi. Maliyeti 6 milyon 570 bin TL. Tesiste Mayıs ayında deneme işletimine başlandı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu kez de otogaz skandalı!
Altı aydır çalışmayan, hurdaya ayrılan 34 yaşındaki jipe iki kez otogaz ...
Selçuk’’ta yaz okulu zenginliği
Selçuk Belediye Spor Kulübü yaz kursları kayıtlarına başladı. Kulüp, ...
Bornova’’da sokak hayvanları seferberliği
Birlikte yaşamak zorunda olduğumuz sokak hayvanlarının da yaşam hakkı ...
 
Kocaoğlu: Ehliyetsiz şoför sefere çıkamaz!
Büyükşehir Belediye Başkanı, Kahramanlar’’daki feci kaza üzerine açıklamada ...
Karşıyaka’’da okumanın yazı-kışı yok!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kitap okuma alışkanlığını yaz ...
Güzelbahçe’’de kültür-sanat zamanı’…
Güzelbahçe Belediyesi tarafından organize edilen 1. Yaz Kültür ve Sanat ...
 
Başkan Kocaoğlu Uzakdoğu yolcusu’…
İZSU’’nun Shanghai EXPO’’daki tanıtım çalışmalarını yerinde görecek olan ...
İzmir’’e bin kişilik yurt geliyor
Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’’nün İzmir'de bin kişilik öğrenci ...
Bayraklı’’da ’‘adalet yolunu buldu!’’
Sokak sokak yenilenen Bayraklı'da, merkezin ardından hizmet sırası ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva