HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Nisan 2010 Cuma - 00:00

Bu otobüsler umut taşıyacak

Kayıp kişilerin bulunması amacıyla başlatılan ve Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği’’nin de katkıları ile yürütülen ’“Beni Görürsen Anneme Haber Ver’” kampanyasına Büyükşehir Belediyesi’’nden anlamlı bir destek geldi. ’

Bu otobüsler umut taşıyacak


Büyükşehir Belediyesi, 3 otobüsünü kayıpların fotoğrafları ile donatarak sefere çıkardı.
 
İZMİR - Büyükşehir Belediyesi, kayıp kişilerin bulunmasına katkı sağlamak amacıyla üzerinde kayıp çocukların fotoğraflarının bulunduğu 3 otobüsü hizmete soktu.

Toplu ulaşımda kullanılacak ve her gün binlerce insanı taşıyacak otobüslerin, sefer güzergahlarındaki insanların dikkatini çekmesi hedefleniyor.

Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği ve CHP İzmir Milletvekili Mehmet Sevigen’’in önderliğinde yürütülen ’“Beni Görürsen Anneme Haber Ver’” isimli kampanyaya destek çerçevesinde düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun’’un yanı sıra, kaybolan yakınlarını arayan aileler katıldı. 

 
’“Çocuklar geleceğimiz, onları koruyalım’”
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hizmete giren belediye otobüsleri sayesinde kalbi yaralı kayıp yakınlarına bir parça da olsa katkı sağlayabilmeyi arzuladıklarını ve bunu başardıkları takdirde büyük mutluluk duyacaklarını söyledi. Başkalarından, farklı kurum ve kuruluşlardan destek beklemek yerine, herkesin elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini belirten Başkan Kocaoğlu, ’“Kayıp çocuklarımızın fotoğraflarını taşıyan bu 3 otobüs, umuyorum onların bulunmalarına katkı koyar. Belediyeler, merkezi hükümet, sivil toplum kuruluşları ve tüm halkımız çocuklarımıza sahip çıkmak zorunda. Hepimizi çocuklarımızı korumaya, kollamaya, kaybetmemek için çalışmaya davet ediyorum’” dedi.

Başkan Kocaoğlu, çocukların kaybolmaması, kötü alışkanlıklardan korunması için çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, ’“Onlar bizim geleceğimiz, çocuklarımızı koruyalım’” diye konuştu.
 

 
’“Bu otobüsler bize umut dağıtacak’”
1992 yılından buyana otistik engelli ağabeyini arayan, Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği Başkanı Zafer Özbilici, Başkan Aziz Kocaoğlu’’na duyarlılığı nedeniyle teşekkür ederek, ’“Bu otobüsler İzmir’’de attığı her adımda bize umut dağıtacak’” dedi.


Kampanyaya öncülük eden İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ise Türkiye’’de gündemin çok çabuk değiştiğini ve bu yüzden esas kanayan yaralara parmak basılamadığını dile getirerek, ’“Bu partiler üstü bir konu. Vücudunda yüreği olan, Allah sevgisi barındıran ve çocukları da çok seven Aziz Kocaoğlu bu konuda önderlik ederek, üç otobüsü böyle bir hizmete sundu’” diye konuştu.

Türkiye’’de resmi rakamlara göre bin 500, gayri resmi rakamlara göre ise 4 bin kayıp bulunduğuna dikkat çeken Sevigen şöyle devam etti: ’“Dünyanın her tarafında kayıplar nasıl aranıyorsa biz de öyle arayacağız. İzmir Büyükşehir Belediyemiz bize büyük yardım yaptı, katkı sağladı. Aziz Kocaoğlu’’na bu konudaki duyarlı tavrı nedeniyle çok teşekkür ediyorum’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çalkaya sert çıktı
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya meclis toplantısında AKP ...
Dikili’’de şimdi de ücretsiz damacana su
Ücretsiz suyla Türkiye gündemine oturan Dikili Belediye Başkanı Osman ...
’“İzmir yangını’” tartışmasını Büyükşehir bitirecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, arşivinde bulunan 1922 tarihli İzmir ...
 
İzmir’’de toplu ulaşıma ’“sınav takviyesi’”
Büyükşehir Belediyesi, Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş ...
Metin Solak: Tehdit ediliyorum
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak çarpıcı bir açıklama yaparak, ’“6 ...
Büyükşehir’’de operasyon: Güven gitti, Özel geldi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu son dönemde şirketlerinde ...
 
Tatı’’dan yanıt: Paraları boşa harcayan sizsiniz!
AK Parti İlçe Başkanı Solmaz’’ın basın toplantısı sonrası Belediye Başkanı ...
Buca'da toplam kalite eğitimi
Belediyelerde Toplam Kalite Yönetimi ve ISO 9001-2008 Kalite Yönetimi ...
Solak'tan ziyaret, Sertel'den Basın Parkı önerisi...
Çiğli Belediye Başkanı Solak, İGC'yi ziyaret ederek Başkan Sertel ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva