HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Nisan 2010 Cuma - 00:00

Başkan Çalkaya sert çıktı

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya meclis toplantısında AKP Grup Başkanı Oktay Duru’’nun eleştirilerini yanıtlarken şimdiye kadar hiç dile getirmediği konuları anlattı.’

Başkan Çalkaya sert çıktı

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya meclis toplantısında AKP Grup Başkanı Oktay Duru’’nun eleştirilerini yanıtlarken şimdiye kadar hiç dile getirmediği konuları anlattı.’
 
İZMİR- Balçova Belediyesi’’nin 2009 yılına ait faaliyet raporu meclis salonunda yapılan oturumda tartışıldı. Faaliyet raporu AKP Grubu’’nun karşı oy kullanması nedeniyle oy çokluğu ile geçti. Meclis üyelerine 6 yıllık gelir gider istatistikler eşliğinde faaliyetlerini anlatan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, 2004 yılından bu yana gelirlerinin sürekli düşmesine, giderlerin de artmasına rağmen ilçede eğitim, sağlık ve güvenlik alanında sosyal belediyecilik adına çok önemli işler yaptıklarını söyledi.
 
CHP’’li Meclis Üyesi Şerif Sürücü’’nün başkanlığında toplanan mecliste ilk olarak CHP Grup Başkan Vekili Ercan Çınarlı söz aldı. Muğla’’da dershane parası için annesi cezaevine giren bu yüzden kendisini asan geni hatırlatarak sözlerine başlayan Ercan Çınarlı ’“Ülkemiz bu gibi sosyal patlamalarla çalkalanırken Balçova Belediyesi’’nin sergilediği sosyal belediyecilik hepimiz için gurur kaynağı olmalıdır. Balçova Belediyesi’’nin ilçedeki 77 bin kişiyi memnun etmek için yaptığı faaliyetleri biz CHP Grubu olarak onaylıyoruz’” dedi.
 

 
AK Parti Grup Başkan Vekili Oktay Duru ise yapılan doğru işlere destek verdiklerini ama söz verilip yapılmayan işlerin de takipçisi olacaklarını ifade ederek, ’“Başkan Mehmet Ali Çalkaya’’nın söylediği gibi ilçemizin tamamına jeotermal enerji gelmedi. Teleferik projesi iki yıldır atıl duruyor, hayata geçmesi konusunda adım atılmadı. Balçova’’nın denizle bağlantısını sağlayan 1.5 kilometrelik yola alternatif yapılmadı.  Bir iki küçük düzenleme dışında imar planı yapılmadı. Kent yenileme yapılmadı. Otopark ve trafik sorunu aşılamadı. Arsa mağdurları sorunu çözülmedi. Başkan her yerde Sayın Kocaoğlu’’na teşekkür ediyor. Ben niye teşekkür ettiğini anlamıyorum. Ancak bunun yanında amacına hizmet etmeyen Semtevleri, dayanışma evleri, geziler konserleri güzel hizmetler olarak görüyoruz’” diye konuştu. Başkan Çalkaya’’nın verdiği birçok sözü yerine getirmediğini ve yapılan hizmetleri yetersiz bulduklarını ifade eden Duru AKP olarak faaliyet raporuna ret oyu vereceklerini belirtti.
 

 
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise altı yıldır eğitime, sağlığa, güvenliğe, ücretsiz spor hizmetlerine ve kadınlara sınırsız destek verdiklerini, Balçova Halkı’’nın da bu hizmetler nedeniyle 2004’’te ki %38’’lik oy oranını % 69’’a çıkararak kendilerini onurlandırdığını ifade etti. AKP Sözcüsü Oktay Duru’’nun eleştirilerine de cevap veren Başkan Çalkaya, ’“Balçova Termal Genel Müdürlüğü yaparken Vali Öğütcen’’in önerisi ile jeotermal projesini ben başlattım. Ulusal enerjimiz yaygınlaşsın diye şirkete çocuklarıma ayırdığım zamandan çok zaman ayırdım. 2004 seçimlerinden sonra şirketin % 50’’sinin Büyükşehir’’e devredilmesi için 1500 Balçovalı ile birlikte Özel İdare’’ye yürüdük. Polisler o zamanki valinin talimatıyla önümüze barikat kurdu. Ama insanların ekonomik krizde öncelikleri değişti. Şu anda Onur Mahallesi’’ne jeotermal geldi ama katılım oranı % 20’’lerde. İnsanlar evlerine götürecek ekmek bulamıyor’” dedi.
 
Yine 2004 yılında Ahmet Piriştina’’nın teleferik tesislerini Balçova Belediyesi’’ne devretmeyi teklif ettiğini ama işletme ve bakım maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle kabul etmediğini söyleyen Başkan Çalkaya, ’“İlçemizin logosunda, bayrağında kullandığımız Teleferik’’i Oktay Duru’’nun dediği gibi yap işlet devret modeliyle kimseye veremeyiz. Sayın Aziz Kocaoğlu Teleferik tesislerinden hem Balçovalı’’nın hem de İzmirli’’nin faydalanması için gerekli çalışmaları yapıyor.’” dedi.
 
KOCAOĞLU’’NA TEŞEKKÜR
İnciraltı ve Bahçelerarası’’nın 25 yıldır kilitlendiğini söyleyen Başkan Çalkaya, ’“5 milyon metrekarelik alanın planlaması yapılıyor. 25 binlik planlar askıdan indi. Binlik ve 5 binlik planlar yapılmadan önce 20 Nisan ve 5 Mayıs’’ta geniş katılımlı toplantı yapıp konsensus oluşturacağız. Bu arada hem İnciraltı hem de Teleferik tesisleri için bize her türlü desteği veren Sayın Kocaoğlu’’na 77 bin kişi adına teşekkür ediyorum’” diye konuştu.
 
Balçova Arsa Mağdurları’’nın AİHM’’ye gitmesiyle ilgili olarak, ’“Bakanlar Kurulu devreye girmediği için, vatandaşlar AİHM’’ye gitti’” yorumunu yapan Başkan Çalkaya, ’“Müfettişler ellerinde sadece makbuz olan bu insanlara belediye olarak tek başına kesinlikle arsa veremezsin diyor. Versem beni asarlar. Bakanlar Kurulu’’nun devreye girmesi gerekiyor’” diye konuştu.
 
’“İZMİR’’E GICIĞINIZ MI VAR?’”
Öngörülemediği için zamanında otopark yapılmadığını şimdi ise uygun alan olmadığı için çok pahalıya malolduğunu ancak yine de bir proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Çalkaya, ’“Sakarya Caddesi’’nden Mithatpaşa Caddesi’’ne yol açmak için proje hazırladık. Ancak İstanbul Mecidiyeköy’’de 6 kilometrelik viyadük altını veren Karayolları, deprem riski gerekçesiyle bize vermedi. İstanbul’’da deprem riski yok mu? İzmir’’e gıcığınız mı var?’” diye konuştu.
 
Çanakkale ve Anıtkabir etkinliklerinin gezi olarak adlandırılmasının yanlış olduğunu, bunların tarih dersi niteliğinde olduğunu belirten Mehmet Ali Çalkaya, ’“Zamanında çocuklarımıza Atatürk’’ü ve Çanakkale’’yi anlatsaydık ülkemiz bu durumlara düşmezdi. Binlerce gencimizi trilyonlarca dolarımızı teröre yatırmazdık. Genç bir kızımız tv ekranlarından Atatürk’’ü değil Humeyniyi seviyorum demezdi’” diyerek sert tepki gösterdi.
 
Başkan Çalkaya, altı yıllık dönemde İller Bankası paylarındaki ve diğer gelir kalemlerindeki azalışları ve giderlerdeki artışları da istatistiklerle anlatarak, ’“Kesintilerimiz 2004’’ten 2009’’a yüzde 15’’ten yüzde 37’’yı çıktı. Ekonomik kriz nedeniyle emlak vergisi gelirlerimiz düştü, yakıt fiyatları sürekli arttı. Gelirlerimiz kesintiye uğrarken, giderlerimizin artmasına rağmen bu kentte sosyal belediyecilik adına çok ciddi işler yaptık. Söz verdiğimiz her şeyi de yapacağız’” dedi. Balçova Belediyesi’’nin 2009 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili’’de şimdi de ücretsiz damacana su
Ücretsiz suyla Türkiye gündemine oturan Dikili Belediye Başkanı Osman ...
’“İzmir yangını’” tartışmasını Büyükşehir bitirecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, arşivinde bulunan 1922 tarihli İzmir ...
İzmir’’de toplu ulaşıma ’“sınav takviyesi’”
Büyükşehir Belediyesi, Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş ...
 
Metin Solak: Tehdit ediliyorum
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak çarpıcı bir açıklama yaparak, ’“6 ...
Büyükşehir’’de operasyon: Güven gitti, Özel geldi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu son dönemde şirketlerinde ...
Tatı’’dan yanıt: Paraları boşa harcayan sizsiniz!
AK Parti İlçe Başkanı Solmaz’’ın basın toplantısı sonrası Belediye Başkanı ...
 
Buca'da toplam kalite eğitimi
Belediyelerde Toplam Kalite Yönetimi ve ISO 9001-2008 Kalite Yönetimi ...
Solak'tan ziyaret, Sertel'den Basın Parkı önerisi...
Çiğli Belediye Başkanı Solak, İGC'yi ziyaret ederek Başkan Sertel ...
Aliağa’’nın 2009 faaliyetleri onaylandı
Aliağa Belediyesi'nin Başkan Vekili Kısmet Baysal'ın başkanlığında ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva