HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Nisan 2010 Cuma - 00:00

Dikili’’de şimdi de ücretsiz damacana su

Ücretsiz suyla Türkiye gündemine oturan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, yine çok konuşulacak bir belediyecilik hizmetine imza atmaya hazırlanıyor. ’

Dikili’’de şimdi de ücretsiz damacana su

Ücretsiz suyla Türkiye gündemine oturan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, yine çok konuşulacak bir belediyecilik hizmetine imza atmaya hazırlanıyor. ’
 
İZMİR - Başkan Osman Özgüven, "Su yaşamdır, satılamaz" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, Dikili'de her eve "Ücretsiz Damacana Su" dağıtacakalarını söyledi. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Yeni Asır TV'de yayınlanan Ali Talak'ın hazırlayıp sunduğu Şehir ve İmar programında, önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Özgüven, Türkiye gündemine ücretsiz su ve ücretsiz sağlık hizmetiyle girmiş ve bundan dolayı yargılanıp beraat etmişti.
 
Başkan Özgüven, suyun kamusal bir mal olduğunu söyleyerek, satılamayacağını belirterek, "İnsan toprağı, havayı ve suyu üretemez. Üretemediği bir şeyi de satmaya hakkı yoktur. Biz Dikili'de halkımıza temiz ve ücretsiz su vermeye devam edeceğiz. Bu insani bir haktır" dedi.
 
Yakın zamanda dünyada su savaşlarının başlayacağını ifade eden Başkan Osman Özgüven, Su Forumları'yla var olan suların ticarileştirilmek istendiğini, görevlerinin ise buna karşı çıkıp; bir yaşam hakkı olan suya sahip çıkmak olduğunu söyledi. Sosyal Belediyecilik anlamında yeniliklerin Dikili'de devam edeceğini söyleyen Başkan Osman Özgüven, vatandaşın daha sağlıklı su içebilmesi için yakın zamanda Dikili'de her eve ücretsiz damacana su vereceklerini belirtti.
 
DİKİLİ'YE SEVGİ VE SANAT KÖYÜ
Dikili'nin özgürlükler kenti haline geldiğini söyleyen Başkan Özgüven, bu dönemde ilçelerinde Engelliler için bir Sevgi Köyü ile her türlü sanatın icra edileceği bir Sanat Köyü projesini uygulamaya koyacaklarını ifade etti. Başkan Özgüven, Sevgi Köyü'nde engelli vatandaşlar için her türlü ihtiyaçın tasarlanacağını belirtti. Kültür sanat açısından özellikle 12 Eylül Darbesi sonrası Dikili'nin önemli bir merkez haline geldiğinin altını çizen Başkan Osman Özgüven, sanatçıların özgürce çalışabilecekleri Sanat Köyü kapılarının herkese açık olacağını söyledi.
 
FESTİVALİN ANA KONUSU 12 EYLÜL
Şehir ve İmar programında Ali Talak'ın Dikili Festivali ile ilgili sorusunu cevaplayan Başkan Özgüven, geçen sene maddi imkansızlıklardan dolayı yapamadıkları ve Türkiye'de bir marka haline gelen Dikili Barış ve Demokrasi Festivali'ni bu sene yapacaklarını söyledi. Başkan Özgüven Eylül ayında yapmayı planladıkları festivalin ana konusunun "12 Eylül Askeri Darbesi" olduğunu belirtti. Türkiye'nin şu an içinde buluduğu çıkmazın ana nedeninin 12 Eylül Darbesi olduğunu söyleyen Başkan Özgüven, yeni kuşaklara bunu çok iyi anlatılması gerektiğini ifade etti. 1984 Yerel Seçimleri'nde Dikili'de SODEP'den belediye başkanı seçildiğini anlatan Başkan Özgüven, "12 Eylül'ün baskıcı düzeninin hakim olduğu yıllarda Türkiye'nin tüm aydınlarını biz Dikili'de bir platformda toplamasını bildik. Dikili Barış ve Demokrası Festivali yıllarca sosyal demokratların buluşma noktası oldu. Türk-Yunan dostluğunun ilk temellerini biz Dikili'de attık. Bu festival geçmişte sadece Dikili'ye değil tüm Türkiye'ye hizmet etmiştir" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’“İzmir yangını’” tartışmasını Büyükşehir bitirecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, arşivinde bulunan 1922 tarihli İzmir ...
İzmir’’de toplu ulaşıma ’“sınav takviyesi’”
Büyükşehir Belediyesi, Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş ...
Metin Solak: Tehdit ediliyorum
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak çarpıcı bir açıklama yaparak, ’“6 ...
 
Büyükşehir’’de operasyon: Güven gitti, Özel geldi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu son dönemde şirketlerinde ...
Tatı’’dan yanıt: Paraları boşa harcayan sizsiniz!
AK Parti İlçe Başkanı Solmaz’’ın basın toplantısı sonrası Belediye Başkanı ...
Buca'da toplam kalite eğitimi
Belediyelerde Toplam Kalite Yönetimi ve ISO 9001-2008 Kalite Yönetimi ...
 
Solak'tan ziyaret, Sertel'den Basın Parkı önerisi...
Çiğli Belediye Başkanı Solak, İGC'yi ziyaret ederek Başkan Sertel ...
Aliağa’’nın 2009 faaliyetleri onaylandı
Aliağa Belediyesi'nin Başkan Vekili Kısmet Baysal'ın başkanlığında ...
Kentsel yoksulluğa karşı eylem planı
İç Göç Entegrasyon Projesi kapsamında ’“Kentsel Yoksullukla Mücadele ve ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva