HABERLER>GÜNCEL
11 Ekim 2011 Salı - 14:11

Bu hastane başka hastane!

Sağlık Bakanlığı tarafından TOKİ'ye yaptırılan Tire Devlet Hastanesi, başarılı poliklinik ve yataklı tedavi hizmeti ile Küçük Menderes havzasının en modern sağlık kuruluşu haline geldi.

Bu hastane başka hastane!

Ecz. Ayşegül KARAOĞLAN/EGEDESONSÖZ - 40 milyon liraya mal olan ve 1.5 yılda mimar Selda Gümüşdoğrayan tarafından projelendirilen hastane, İzmir'deki birçok üniversite ve kamu hastanesinde bulunmayan özellikler taşıyor. Hasta memnuniyetinin yüzde 98 olduğu kurumda, sıra beklenmiyor. Hastalar birkaç dakika içinde kendilerini hekimlerin karşısında buluyor. 24 saat açık olan 18 asansör, hem hastaların hem hasta yakınlarının nem de çalışanların katlar arasındaki ulaşımını hızlandırırken, çamaşır, yemek, tıbbi atıkların uzaklaştırılması da bu asansörlerle yapılıyor. İzmir'deki büyük hastanelerde asansör sayısı 10'u geçmezken, Tire Devlet Hastanesi'nde 18 asansör hizmet veriyor.
 


PLANI ÇİZDİLER
Uzay merkezini andıran Tire Devlet Hastanesi'nde diyaliz, fizik tedavi, 27 yataklı erişkin yoğun bakım servisi, 5 kuvözlü yeni doğan yoğun bakım servisi gibi nitelikli birimler de bulunuyor. Hastanede her gün 2 bin poliklinik hizmeti veriliyor, 50 ameliyat gerçekleştiriliyor.
Hastanenin 23 Ağustos 2010 tarihinde geçici kabulünün yapıldığını, üç gün içinde de taşınma işlemini gerçekleştirdiklerini kaydeden Başhekim Opr. Dr. Fatih Hayali, "Hastanenin planını sağlık çalışanlarımızla birlikte çizdik. Planı bakanlık da onayladı. Bu sayede 3 gün içinde eksiksiz olarak taşındık. Özel hastanelerden daha iyi konumdaki hastanemizde kaliteli ve konforlu sağlık hizmeti veriyoruz. Civar ilçelerden de hasta kabul ediyoruz. Bazı hastanelerimizin yöneticileri, hastanemizi incelemeye geliyor" dedi.
Hastanenin inşaatı sırasında ayağına çizmesini, kafasına baretini geçiren Başhekim, inşaatın tüm aşamasını gece gündüz takip ettiğini belirterek, "Hastanemizi tüm bölgeye hizmet veriyor. 200 olan yatak kapasitesini ek yatakla 202'ye ulaştırdık. Hastalar da sağlık çalışanları da çok memnun" diye konuştu.
 


KALABALIK BİTTİ
Tire Devlet Hastanesi'nde poliklinik hizmetlerinin her biri için 17 ayrı bölüm oluşturuldu. Hastalar modern mekanlarda sıralarını beklerken, 17 ayrı bölüm sayesinde hastanenin hiçbir yerinde insan kalabalığına rastlanmıyor.
Hastane yönetimi hastaların yanı sıra hastanede çalışan 272 sağlık personelini de unutmadı. Çatı katından sağlık çalışanları için hizmet veren kafeteryada çay ve kahve ücretsiz olarak dağıtılıyor. İzmir'deki ilk defa kafeteryanın yan bölümünde çalışanlar için internet kafe kuruldu.
 


200 odalı hastanenin 120 odası tek yataklı. 40 odası ise çift yataklı. 160 odada LCD televizyon, tuvalet, banyo ve telefon bulunuyor.
 
Hastanede hasta odalarının kapı genişliği 120 santimetre. Bu özellik hastaların sedyeye alınmadan yataklarıyla birlikte bir radyolojik çekime getirilip götürülmesini veya doğrudan ameliyathaneye alınmasını sağlıyor. Avrupa'da birçok ülkede uygulanan sistem sayesinde hasta sedyeye alınırken acı çekmiyor, hijyen koşulları da tam olarak sağlanmış olunuyor. Katlar arasındaki hasta taşınmaları büyük asansörlerle gerçekleştiriliyor.
 


Başhekim Opr. Dr. Fatih Hayali sözlerine şöyle devam etti: Önceki hastanemiz maalesef Tire’ye yetmediği gibi oldukça da eski ve sorunları olan bir binaydı. 1925’li yıllarda inşa edilmiş olan hastane, 1955’de Sağlık Bakanlığı’na devredilmiş, 1986’da ise yatak kapasitesi 100’e çıkarılmış. Benim Başhekim olarak atandığım 1992 yılından itibaren mevcut birimleri ile faaliyete devam edilen hastane, fiziki yapının yetersizliği sebebiyle yeniden elden geçirildi. 1995 yılından itibaren yeniden yapılanmaya başlanmış gelişen teknolojiyle ayak uydurur hale getirilmiştir. SGK ile 2005 yılında birleşme sonunda yatak kapasitesimiz 150’ye yükseldi. Fakat ana binanın uzun yıllar hizmet vermesi, sorunları arttırınca ve yüzde 100 yıkılır raporu da verilince yeni bir binaya taşınılması kaçınılmaz oldu.
 
Sonuçta binanın nasıl olması gerektiğini, ne nerede bulunursa daha rahat ve sorunsuz olacağını, çalışanlardan daha iyi hiç kimse bilemez. Ben de her birimin görevlilerini yanına alarak onların kendi çalışma alanlarının nasıl olması gerektiğini, projede neyi nereye yaparsak daha rahat edeceklerini sordum. Onların söylediklerini not alarak, bunları projenin mimarı Selda Gümüşdoğrayan hanıma iletiyor, saatlerce üzerinde kafa yoruyorduk. Projenin onaylanmasından sonra da bitimine kadar her gün TOKİ’nin üstlendiği inşaatın başında bir müteahhit gibi bulunuyordum. İnşaatta görevli işçiler de esprili bir şekilde, ‘burada ustabaşına, şefe gerek yok nasıl olsa siz varsın’ diyorlardı.
 


TOKİ, inşaatın 20 ayda tamamlanacağını söyledi, fakat yoğun şekilde çalışıp 2 ay öncesi yani 18 ayda tamamlayıp, teslim etti. Projenin çizim aşamasından beri devamlı işin içinde olduğumuzdan bina içinde hiçbir eksiğimiz veya sorunumuz zaten yoktu. Tüm hastane personeli ve yakınlarının da yardımlarıyla 3 gün içinde hastaneye taşındık. Yani hastaneyi 27 Ağustos’da teslim aldık; 30 Ağustos’ta içine geçmiştik.
 
Hastanenin toplam arsası 48 bin, kapalı alan ise 40 bin metrekareden oluşmakta. İnşaatı için toplam 38 milyonu devletimizden, 2 milyonu ise hastane döner sermayesinden olmak üzere 40 milyon TL harcandı.
 
Hastanemizde 17 ayrı poliklinikte, günde yaklaşık 2 bin vatandaşıma ayaktan tedavi hizmeti verilmekte. Her polikliniğe ayrı bir bekleme odası yaptığımız için birçok hastanenin koridorlarında gördüğünüz kalabalığı burada bulamazsınız. Yatak kapasitemiz ise 200 olup, şu anda tamamı dolu. Hasta odalarımız suit ve normal olmak üzere 120 tanesi tek, 40 tanesi ise çift yataklı. Tüm odalarımız, özel hastanelerde olduğu gibi LCD Televizyon, müzik yayını, banyo ve tuvaletleri de içinde barındırıp, hastaya özel olmakta. Ayrıca yine odalarımızda refakatçi ve ziyaretçileri için mobilyalarımız da mevcut. Suit odalarımıza ayrı bir bölüm daha eklenerek buraya yerleştirilen köşe koltuk takımı, yemek masası ve sandalyelerde gelen ziyaretçilerin hastayı rahatsız etmeden refakatçiden bilgi alması amaçlanmıştır. Refakatçi, aynı zamanda yatılabilen bu köşe koltuklarda, yine refakatçi için konulmuş LCD televizyonunu izleyebilir. Tüm odaların banyolarında devamlı sıcak su hizmeti de vardır. Yatan hastamızın film veya tetkikler için bir yere götürülmesi gerekiyorsa, onu hiç kaldırmadan yatağıyla birlikte götürüyoruz.
 
Bunların haricinde hastanemizde; 48’i uzman ve 12’si pratisyen hekim olmak üzere 272 sağlık personeli görev yapmakta, toplam 8 ameliyat salonunda günde ortalama 45, ayda ise 1400 ameliyat yapılmakta, 27 adet yoğun bakım ünitemiz ve 14 solunum cihazımız var. Acil Servisimizde yine günde yaklaşık 400 vakaya bakılmakta, 2 ambulansımız ve bunlarda görevli 8 personelimiz bulunmakta.
 
Çalışan personelimiz için dinlenme odaları, internet hizmetleri ve yemekhanemiz mevcut. Hastanemizde engelli vatandaşlarımı da unutmadık. Onlar için de özel tuvaletler yaptırdık. Yemek kokularının vatandaşları rahatsız etmemesi için sadece yemek taşınması amacıyla özel asansörler yaptırdık. Hastanemizin hiçbir noktasında koridorlarda gezen yemek arabalarını göremezsiniz. Hijyenin en çok dikkat edilmesi gerektiği hastanelerde, bizler temiz ve kirli çamaşırları dahi ayrı ayrı asansörlere koyuyoruz. İki asansörün birinde temizler, diğerinde ise sadece kirliler taşınır.
 
Hasta yakınlarının araçlarını park edebilmeleri için de açık alanda 268, kapalı da ise 40 araçlık otoparkımız mevcut. Arka kısımdaki alana da belediyemizin de desteğiyle helikopter pisti yaptık. Tüm amacımız, Tire halkına zor zamanlarında en iyi hizmeti verebilmek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gökhan Ergün 11 Ekim 2011 Salı 14:57

Böyle bir projeye destek veren her kese teşekkür etmek gerekir.gerçekten çok modern bir hastane. darısı k.yaka,çiğli,bornova vb. büyük ilçelerimizin başına.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa'nın gözdesi 'İzmir' oldu
Yılın 9 ayında İzmir'e hava ve deniz yoluyla gelen turist sıralamasında ...
Avrupa'dan Ege Üniversitesi'ne 'kalite' ödülü
Ege Üniversitesi “Avrupa Kredi Transfer Sistemi(AKTS) kriterlerini tamamlayan ...
13 yaşındaki kıza tecavüze 3 gözaltı
İzmir'de, ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki B.G. ile cinsel ilişkiye ...
 
'500 bin Ermeni varsa, 500 bin de Türk var'
Başbakan Erdoğan, Sarkozy'nin 'soykırım' iddialarıyla ilgili sözlerine ...
Mavişehir’de 30 milyon TL’lik satılık arsa
Çiğli Belediyesi, Karşıyaka sınırındaki arazisini 6 milyon TL’ye satışa ...
Eski vekilin gazetecilik inadı
İzmir siyasetinin tanınmış isimlerinden 65 yaşındaki Hakkı Ülkü, 28 yıllık ...
 
Sahte diploma ile ESHOT'a girmişler
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü'ne, çok sayıda kişinin ...
117 üniversite adayına daha İZÜ’de eğitim şansı!
Üniversitede eğitim alma şansını ek kontenjan döneminde yakalayan 117 ...
Facebook'ta seks tuzağı yargıda
17 Yaşındaki kızı hapla uyutup ırzına geçmek ve çıplak görüntülerini çekmekle ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva