HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
6 Ocak 2010 Çarşamba - 00:00

Bergama'ya oyuncak kütüphanesi

Türkiye’’nin ilk ’“oyuncak kütüphanesi’” Bergama Eski Sümerbank Tekstil Fabrikası alanında ''Gel oyna, Al oyna'' adıyla açıldı. ’

Bergama'ya oyuncak kütüphanesi

Türkiye’’nin ilk ’“oyuncak kütüphanesi’” Bergama Eski Sümerbank Tekstil Fabrikası alanında ''Gel oyna, Al oyna'' adıyla açıldı. ’
 
Açılışa katılan İzmir Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, ana okullarının öneminin arttığını, bu nedenle kent genelinde okul öncesi eğitim alt yapısının oluşması için İzmir Valiliği'nin önemli kaynak aktardığını belirtti. Vali Yardımcısı Topoğlu, ’“Eğitime erken başlayan çocukların daha başarılı olduklarının bilimsel olarak tespit edilmiştir. Ana okullarına giden öğrenciler ilköğretim okullarına daha çabuk alışıyorlar ve ileri ki yıllarda daha başarılı oluyorlar. Oyuncak kütüphanesine emeği geçen her kesi kutluyorum’” dedi.
 
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de ''Gel oyna, Al oyna'' oyuncak kütüphanesinin yapımına yüzde 75 İzmir Kalkınma Ajansı, yüzde 25 Bergama Belediyesi'nin katkı sağladığını kaydetti. Gönenç, kütüphanenin oluşumuna İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, Ege Üniversitesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'nın (EÇEV) katkıları olduğunu ifade etti.
 

 
İzmir Milli Eğitim Müdürü M Ragıp Üye ise il genelinde bulunan okulların yüzde 40'ında anaokulu açtıklarını, önümüzdeki üç yıl içinde bu rakamın yüzde 70'e ulaşacağını söyledi. Üye, Bergama'da açılan ''Gel oyna, Al oyna'' oyuncak kütüphanesinin Türkiye'de ilk olduğunu, ana okulu ve kütüphaneden yararlanan öğrencilerin ilk öğretim okullarına daha kolay adapte olacaklarını belirtti.
 
Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da törende yaptığı konuşmada, ''Cumhuriyetin ilk yıllarında kreş olarak fabrikada çalışan işçilerimizin evlatlarına hizmet veren bina, bundan sonra da Bergamalı ailelerin çocuklarına kütüphane ve ana okulu olarak hizmet verecektir. EÜ'ye bağlı olan Bergama Meslek Yüksek Okulu buraya bilgi eğitimi aktarıyor. Bunu sürdüreceğiz’” diye konuştu. Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel de kütüphane ve anaokulunun oluşması sırasında iş adamı Hasan Şentürk'ten büyük destek gördüklerini belirtti.
 
Konuşmaların ardından Kaymakam Yücel, Milli Eğitim Müdürü Üye, Agrobay Sera İşletmecisi Hasan Şentürk'e, Belediye Başkanı Gönenç ve hayırsever Bedia Ölçer'e plaket verdi. 18 mahallesi, 5 beldesi, 114 köyünde 0-9 yaş gurubunda yaklaşık 12 bin çocuk bulunan Bergama'da, 3-8 yaş çocuklarının hizmetine sunulan kütüphanenin, İzmir ilinde bir model oluşturacağı belirtildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avatar’’ın geçemediği tek film
Yaklaşık 20 gün önce gösterime giren ve geçen hafta sonunda dünya genelinde ...
'Aslında sen de Ortadoğulusun'
Ece Temelkuran ilk romanı 'Muz Sesleri’’nde, Türkiye’’nin de ait ...
Sinema da ’‘Maço erkek’’ devri bitiyor
Türk sinemasında 'erkek olma' kavramı değişiyor, maço erkek ...
 
Gazeteciler Necati Cumalı’’yı anacak
Edebiyat dünyasının önemli kalemlerinden Necati Cumalı, bu yıl Urla’’da ...
Cem Yılmaz'dan 'Yahşi' rekor
Cem Yılmaz’’ın son filmi ’‘Yahşi Batı’’ gişede büyük başarı yakaladı. ...
Latife Hanım Köşkü yeni yıla ’‘yeni’’ girdi
Kamulaştırılarak Karşıyaka Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan tarihi ...
 
’‘Büşra’’ çok konuşulacak!
Muhafazakar bir ailenin kızı Büşra ile nihilist liberal bir köşe yazarı ...
’‘Avatar’’ hasılatları yıkıp geçiyor
James Cameron'un yönetmenliğini yaptığı film, 17 günde bir milyar ...
İki dev isim Boğaz’’da buluşuyor
19 Grammy ödüllü gitarist Eric Clapton ve rock müzik sanatçısı Steve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva