HABERLER>POLİTİKA
15 Temmuz 2011 Cuma - 19:03

‘Belediye başkanları halkla iç içe olmalı’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarını halkla iç içe olmaya çağırarak "Odaya kapanmak belediye başkanlığı yapmak değildir" dedi.

‘Belediye başkanları halkla iç içe olmalı’

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarını halkla iç içe olmaya çağırarak "Odaya kapanmak belediye başkanlığı yapmak değildir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarını halkla iç içe olmaya çağırarak "Odaya kapanmak belediye başkanlığı yapmak değildir. Tam tersine belediye başkanı halkın içinde olmalıdır" dedi. Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının çözemedikleri sorunları neden çözemediğini halka iyi anlatmaları gerektiğini vurguladı.
 
Kılıçdaroğlu, parti genel merkezindeki Belediye Başkanları toplantısında partisine mensup belediye başkanlarına hitap etti. Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, tek kişinin her şeye egemen olduğu bir sürecin yaşandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu süreç demokrasinin önündeki en ciddi tehlikelerden birisidir. Ben sizin üstünüzdeki baskıları, iktidarın sizlere yaptığı baskıları biliyorum. Tümünüzün telefonlarının dinlendiğini de biliyorum. Özgürlük diyorlar, hangi özgürlük? Eğer halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanının özgürce davranmasının önüne sesler koyuyorsanız siz yurttaşın özgürlüğünü zaten hiç kabul etmezsiniz" diye konuştu.
 
Belediye başkanlarının bulundukları yerlerde halka doğrudan hizmet ettiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bu açıdan belediye başkanının temel görevlerinden birisi kentli olmanın nimetleriyle kentliyi buluşturmaktır" dedi.
 
Kentli olmanın güzel aynı zamanda zor bir şey olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kentli olmak bir süreçtir, köyden gelip hemen kentli olunmaz, belli bir zaman ister kentli olmak. O açıdan kentte yaşayan yurttaşın kentin nimetlerinden faydalanmasını sağlamak belediye başkanlarının temel görevidir" diye konuştu.
 
"SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE SAĞLIKLI İLETİŞİM KURUN"
Zor gibi görünen belediyeciliğin iyi yapılması durumunda aslında kolay olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "Yurttaşla belediye arasında sağlıklı bir güven iletişiminin köprüsü saydam belediyecilik yapılmasıdır. Hizmet vereceksiniz, hangi kaynakları nasıl verdiğinizi, hangi özverilerde bulunduğunuzu kentliye anlatacaksınız" dedi.
 
Belediye başkanlarının sivil toplum örgütleriyle sağlıklı bir iletişim kurmasının, verilen hizmetlerin geniş halk kitlelerine ulaşmasını sağlayacağını da belirten Kılıçdaroğlu, beldede yaşanan sorunların sivil toplum örgütleri tarafından belediyeye birinci elden taşınacağını ifade ederek "Önemli olan bu dertlere zamanında neşter atıp sorunu çözebilmektir. Eğer sorunu çözebiliyorsak göreceksiniz ki belde halkı sizi ikinci kez, üçüncü kez, dördüncü kez ödüllendirecektir. Ama iyi hizmet vermezseniz hiç kimse ödüllendirmez. O nedenle halkın oyu en büyük değeri taşır. Ona hizmet etmek kutsal bir görevdir" diye konuştu.
 
"BELEDİYE BAŞKANLARI HALKLA İÇ İÇE OLMALI"
Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının çözemedikleri sorunları neden çözemediğini halka iyi anlatmaları gerektiğini vurgulayarak "Yetkinin sizde olmadığını, başka yerde olduğunu da anlatmanız lazım. Çünkü sorun, sonuçta sizin sorununuz olarak gündeme gelecektir. O nedenle biz bu konulara da dikkat etmek zorundayız" dedi. Belediye başkanlarına sadece seçilirken değil seçildikten sonra da halkın arasında olmayı salık veren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Seçildikten sonra da sabahleyin bir sabahçı kahvesine uğrayabilirsiniz. Bir bakkala uğrayabilirsiniz. Bir sokaktan geçerken çöpçü varsa elini sıkabilirsiniz, onun derdi nedir diye sorabilirsiniz. Halkla iç içe olmak, belediye başkanlarının belediye başkanlığı yaptığı süreçte temel işlevlerinden birisidir. Odaya kapanmak belediye başkanlığı yapmak değildir. Tam tersine belediye başkanı halkın içinde olmalıdır. Yeri geldiğinde halkın arasındayken, kahvedeyken sorun mu yansıdı, hemen telefon edecek, sorunu çözün diyecek, öğleden sonra da kahveye gidecek, sorun çözüldü mü arkadaşlar diye soracak. Karşılıklı güveni, iradeyi, kararlılığı sergilemiş olacağız. "
 
"BELEDİYE BAŞKANLARI VAR OLAN DÜZEN İÇİNDE GÜZEL ŞEYLER YAPABİLİR"
Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının, mahalle sorunlarını birinci elden bilen muhtarlarla da sıcak bir ilişki kurması gerektiğini belirtirken belediye başkanlarından engelli vatandaşların kentte rahat gezmesini sağlayacak düzenlemeleri de yapmasını istedi.
 
Belediye başkanlarının belediye meclislerinde uzlaşmacı tavır sağlamaları durumunda beldenin sorunlarının daha kısa sürede çözüleceğine işaret eden Kılıçdaroğlu, maddi sorunlar yaşansa da bir belediye başkanının var olan kaynakları en etkili şekilde kullanması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Belediye gelirleri yasasının çıkmasını öteden beri savunuyoruz. Belediyelerin daha özerk olmalarını istiyoruz. Merkezi idarenin belediye başkanlarının üzerine ciddi baskılar kurmasına karşıyız. Bunları biz söylüyoruz, her yerde söylüyoruz. Ama var olan düzen içinde belediye başkanlarımız güzel şeyler ortaya koyabilirler" diye konuştu. (ANKA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Samet Aykan 16 Temmuz 2011 Cumartesi 10:53

Örnek Ödemiş Belediye Başkanı... Sayın Kılıçdaroğlu başkanlarınıza model olarak Ödemiş Belediye Başkanını gösterin. Kendisi değil ama dedikodusu halkın içinden çıkmıyor.

Yorumu oyla      14      7  
isimsiz 46 15 Temmuz 2011 Cuma 20:34

günaydın , sayın genel başkan...Genel seçimlerde uyarıyı veren halk , yerel seçimlerde kırmızıyı gösterecek...Özellikle de 2 yılda gerileyen hatta AKP ' ye geçilen ilçelerde...

Yorumu oyla      14      7  
küllahıma anlat 15 Temmuz 2011 Cuma 20:05

geçeceksin bunları.şimdi mıstır gandinin lafını dinleyecekeler öylemi.şaşırdııım.

Yorumu oyla      14      7  
izmirli 15 Temmuz 2011 Cuma 19:24

doğru genel başkanım senin bld başkanların halkla iç içe gel gör izmiri hangisine sivil toplum liderleri yanaşa biliyo ayıptır yahu bu partiyi bitirdiniz resmen milletle alay edionuz esnafla ilgilenen yok ki adamları görmedik esnafın sıkıntısını dinleyeni 2 yıl sonra hesap sorcak bu esnaf size merak etmeyin sizi allaha bıraktık uğraşın siz daha esnafla ogün biz uğraşcaz sizle merak etmeyin siz bugünün bld başkanlarısınız halk esnaf hergünün kolay gelsin beyler 2014 hesap sorma yılı

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günay: Bıçak kemiğe dayandı ama...
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Silvan'daki hain saldırıyı nefretle, ...
Bayır: Notumuz ‘iyi’ ancak ‘pekiyi’ değil
Ankara’daki İl Başkanları toplantısına katılan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin ...
Erdoğan: Bizden iyi niyet beklemesinler
Başbakan Erdoğan, Silvan'da 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili olarak, ...
 
CHP İzmir’den yeni tüzük talebi
CHP İzmir’de genel seçimler öncesi aday belirleme sürecinde yaptıkları ...
İçişleri Bakanı'nından sınırötesi sinyali
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 13 askerin şehit olduğu saldırıda çıkan ...
Aksünger Meclis'e hızlı başladı
CHP’nin çiçeği burnunda İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, mecliste yemin ...
 
Bakan Çubukçu 'gizli celsede' boşandı
Ak Parti İstanbul Milletvekili Nimet Çubukçu, “gizli” celsede 25 yıllık ...
Bahçeli: Açılımdan derhal vazgeçilmeli
MHP lideri Devlet Bahçeli, 'terörle mücadele için atılacak adımları samimiyetle ...
Ağırbaş ve Öztürk’ün tedbirleri kaldırıldı
Akşamüstü İl Disiplin Kurulu Başkanı Nejat Yılmaz Başkanlığında toplanan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva