HABERLER>POLİTİKA
15 Temmuz 2011 Cuma - 17:01

Bayır: Notumuz ‘iyi’ ancak ‘pekiyi’ değil

Ankara’daki İl Başkanları toplantısına katılan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, örgüt ile ilgili değerlendirmelerini Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na aktardı. Bayır “Notumuz ‘iyi’ ancak ‘pekiyi’ye ulaşmak için daha çok çalışacağız” dedi.

Bayır: Notumuz ‘iyi’ ancak ‘pekiyi’ değil

Can Özlü/Egedesonsöz - Ankara’da bir araya gelen 81 CHP il başkanı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi. İlk iki saatlik kısımda toplu halde seçim değerlendirmesinde bulunan il başkanları, daha sonra gruplar halinde Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. CHP liderinin, örgüt yöneticilerine bir dizi talimatlar verdiği öğrenildi. Toplantıda 81 il başkanına seslenen CHP Lideri’nin, partide değişim sürecinin başladığını belirttiği ve her partilinin bu değişime ayak uydurması gerektiğini söylediği öğrenildi. Görüşmeler sırasında söz alan birçok il başkanının, seçim sürecindeki maddi sıkıntılardan dert yandıkları, bazılarının ise milletvekili adaylarının performans düşüklüğünden şikayet ettiği belirtildi.
 
İLK 7’DE İZMİR DE VAR
Görüşmeler sırasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun da seçimlerde çok sayıda sandıkta CHP’ye hiç oy çıkmadığını belirterek, sandık görevlilerinin bulundukları bu sandıklarda CHP’ye oy çıkmamasına tepki gösterdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, CHP’ye oy vermeyen sandık görevlilerinin tespit edileceğini belirtti ve il başkanlarına bu görevliler hakkında “gereğini yapmaları” yönünde talimat verdi.  Kılıçdaroğlu’nun, seçim sonuçları ile ilgili olarak da “Kişisel beklentim bu değildi. Ancak oyumuzu artırmış olmak sevindirici. Daha çok çalışalım” dediği öğrenildi. Harita üzerinden, akademisyenler tarafından yapılan illere göre seçim değerlendirmesinde, İzmir, en başarılı 7 il arasında gösterildi.
 
Kılıçdaroğlu’nun il başkanları ile görüşmesinde, yaklaşan Ramazan ayı da gündeme geldi. CHP lideri, il başkanlarına, 1 Eylül’e kadar sakin bir tempo içerisinde çalışmalarını, özellikle iftar davetlerine eşlik etmelerini istedi. Kılıçdaroğlu, Ramazan’da yoksul vatandaşları ziyaret etmelerini, destek olmak için iftar sofralarına konuk olmaları yönünde talimat verdiği il başkanlarına “Kimsenin dini inancı üzerinden siyaset yapmayın, yaptırmayın da. Her kesimle kucaklaşalım. Söylemlerinize dikkat edin” çağrısı yaptı.
 
KILIÇDAROĞLU STARTI İZMİR’DEN VERECEK
Tüm il başkanlarının bir arada bulunduğu değerlendirme toplantısının ardından gruplar halinde yapılan görüşmelerde söz alan İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, İzmir İl örgütünün çalışma temposu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bayır “Sayın Genel Başkanımız ile gruplar halinde yaptığımız toplantıda, kentlerimiz ile ilgili sıkıntıları dile getirme fırsatı bulduk. Beklentilerimizi ve çözüm önerilerimizi aktardık. Kendisi bize, 1 Eylül’e kadar durum değerlendirmelerini yapmamızı ve o tarihten itibaren yerel seçim çalışmalarının startını İzmir’den vereceklerini söyledi. Söz aldığımda, İzmir örgütünün karnesinin “iyi” olduğunu, ancak “pekiyi” notuna ulaşamadığımız için daha çok çalışmamız gerektiğini ifade ettim” diye konuştu.
 
İLÇE BAŞKANLARI İÇİN ‘YORUM YOK’
İzmir’de parti içi bir sıkıntı yaşanmadığına dikkat çeken İl Başkanı Bayır, “Örgüt içerisindeki tasarruflar, genel başkan ile görüşmemiz sırasında gündeme gelmedi. İl bazında, parti içi sorun yaşadığımız düşüncesine katılmıyorum. Nadiren ortaya çıkan sıkıntıları da tüm örgüte mal etmek doğru değil” dedi. Bayır, tedbirli olarak İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş ve Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk ile ilgili ‘tedbir’ kararının kaldırılması konusunda sürecin devam ettiğini ve yorum yapmayacağını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aziz tekin 16 Temmuz 2011 Cumartesi 15:22

YÜKSEL ve BAYIR İSTİFA

Yorumu oyla      14      11  
gerçek sosyalist 16 Temmuz 2011 Cumartesi 10:48

sn . bayır sen ne zaman gidiyorsun.kalk artık ya o koltuktan.git işne gücüne bak. bildiğin işi yap.

Yorumu oyla      18      16  
Kazım EMİR 16 Temmuz 2011 Cumartesi 10:41

BURALARDA YORUM YAPAN CHP ARKADAŞLARDAN ÖZELLİKLE KARŞIYAKALI OLANLARLA 1 EYLÜLDEN SONRA PARTİ BİNAMIZDA TANIŞMAK VE GÖRÜŞMEK İSTERİM SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      13      8  
BALÇOVALI 16 Temmuz 2011 Cumartesi 00:09

çalışmayan bazı ilçe başkanları,başarısız belediye başkanlarına RAGMEN OYUMUZ ARTTI buda il başkanının sistemli ve programlı çalışmasıyla oldu TABİKİDE GERÇEK ÖRGÜT EMEKÇİLERİ KADINLARIMIZ VE GENÇLERİMİZİN PAYI ÇOK BÜYÜK,HERŞEY GÜZEL OLACAK YETERKİ İÇİMİZDEKİ İRLANDALILAR VE KİBİRLİ İNSANLARIN PARTİMİZDEN GİTMESİYLE DAHADA GÜZEL OLUCAK,BUGUN BEN YARIN SEN NE VARKEDERKİ SEN YADA BEN ÖNEMLİ OLAN PARTİMİZİN BAŞARISI,ÇOK DEGERLİ İL BAŞKANIMIZ SONUNA KADAR ARKANIZDAYIZ VE DESTEKLİYORUZ,,SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      21      8  
doğrucu davut 15 Temmuz 2011 Cuma 22:57

chp nin 2014 deki kaderin 35 projenin bir kısmının başlayıp belirli bir mesafe alması ile belirlenecektir..ortada bir gerçeklik olmalı.samimiyet gözlemlenmeli.bunu ak parti başarırsa gerisi kolay..

Yorumu oyla      17      8  
e.baltas 15 Temmuz 2011 Cuma 22:57

'gerçek chp liler'ismiyle yorum yapanlar kesinlikle CHP 'li değil. Bakış açıları MHP 'li...Kendilerini chp 'li gösterip MHP 'ye oyveren kafatascı Milliyetciler bunlar.

Yorumu oyla      15      9  
doğrucu davut 15 Temmuz 2011 Cuma 22:03

bin nasihatte alsalar ne fayda . yaşamda nasihatleri alt yapısı olanlar düşünür ve algılarlar.malesefki döndüklerinde izmire .kazanlar ateşe konacak.ha bire birbirlerini bu kazan yakacak.alışmamış popoda don dururmu.?bunlarada nasihat yerine kötek gerek.birbirlerini sevip sayan varmıdır.acaba .millet cepte kaşık gezdiriyor. gözlerini çıkarmak için..bu halk hala böyle insanların peşinde koşuyormu..?

Yorumu oyla      13      11  
Acı gerçek 15 Temmuz 2011 Cuma 21:42

Gerçekler acıdır, bugün CHP'nin tüm banka hesapları haciz nedeniyle bloke edilmiştir. Bunları da yaz egedesonsöz!! Güneş balçıkla sıvanmaz. Kılıçdaroğlu partiyi hem siyasi hem ekonomik anlamda batırmıştır.

Yorumu oyla      13      8  
gerçek chp liler 15 Temmuz 2011 Cuma 18:58

ya hala daha avutun mileti yazıklar olsun size bdp le aynı yere geldiniz ordu moralman çökmüşmüş yazıklar olsun size bu demeç verilirmi ne oldu niye yemin etiniz artık izmirli uyandı oy moy yok size mhp geldi sıra onları denicez çift kale oldunuz artık birde başarılıymışlar yuh yuh size hani nerde kürt milet vekillerin niye kınamıyo bu saldırıyı adam sezgin tanrıkulu memleketinden kendi ailesi oy vermio ah benim kılıçtaroğlum yazık çok ümitliydik ama boş özerklik dicene kuvayi miliye deseydinde yüzde 23 alsaydın bak alevi dedeleri ne demeç verioyolar atatürk ve chp cellat diolar dersimi olaylarından dolayı o olaylar toprak reformu için ağalara yapıldı ordaki halk toprak alsın diye bunu sende savunuyon

Yorumu oyla      21      25  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Bizden iyi niyet beklemesinler
Başbakan Erdoğan, Silvan'da 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili olarak, ...
CHP İzmir’den yeni tüzük talebi
CHP İzmir’de genel seçimler öncesi aday belirleme sürecinde yaptıkları ...
İçişleri Bakanı'nından sınırötesi sinyali
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 13 askerin şehit olduğu saldırıda çıkan ...
 
Aksünger Meclis'e hızlı başladı
CHP’nin çiçeği burnunda İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, mecliste yemin ...
Bakan Çubukçu 'gizli celsede' boşandı
Ak Parti İstanbul Milletvekili Nimet Çubukçu, “gizli” celsede 25 yıllık ...
Bahçeli: Açılımdan derhal vazgeçilmeli
MHP lideri Devlet Bahçeli, 'terörle mücadele için atılacak adımları samimiyetle ...
 
Ağırbaş ve Öztürk’ün tedbirleri kaldırıldı
Akşamüstü İl Disiplin Kurulu Başkanı Nejat Yılmaz Başkanlığında toplanan ...
Ak Parti'de hedefteki başkanlar yeniden aday
AK Parti’de Eylül ayında başlayacak ilçe kongreleri öncesi Genel Merkezin, ...
CHP’nin 10 İzmir vekili komisyonlara girdi
CHP’nin Meclis komisyonlarında görev alacak milletvekilleri belirlendi. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva