HABERLER>POLİTİKA
14 Temmuz 2011 Perşembe - 20:46

Ağırbaş ve Öztürk’ün tedbirleri kaldırıldı

Akşamüstü İl Disiplin Kurulu Başkanı Nejat Yılmaz Başkanlığında toplanan CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Emin Öztürk ve Birol Ağırbaş’ın tedbirlerini kaldırdı.

Ağırbaş ve Öztürk’ün tedbirleri kaldırıldı

Can Özlü-Fırat Soylu/Egedesonsöz- Partiyi kamuoyunda tartışılır hale getirdikleri için ve parti disiplinine uymadıkları için haklarında disiplin soruşturması başlatılan ve CHP İzmir İl Yönetim Kurulu tarafından partiden kesin ihraç istemiyle il disiplin kuruluna sevk Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş ile Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk ile ilgili karar İl Disiplin Kurulu tarafından görüşüldü. İki ilçe başkanının tedbirin kaldırılması yönünde yaptıkları itirazı görüşen İl Disiplin Kurulu itiraz dilekçesini kabul etti. Oy çokluğu ile alınan karar sonrası Ağırbaş ve Öztürk’ün tedbirleri kaldırıldı. İki isim parti çalışmalarına katılabilecek.



KARAR OY ÇOKLUĞU İLE ALINDI

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu örgütte bir süredir tartışma konusu olan Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş ile Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk’ün disiplin sürecini görüşmek üzere toplantı. İl Disiplin Kurulu Başkanı Nejat Yılmaz başkanlığında toplanan 9 kişilik Disiplin Kurulu’nun üç saat süren toplantısında partiden kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disipline gönderilen iki ismin haklarındaki tedbirin kaldırılması yönünde yaptıkları itirazlar görüşüldü. Yoğun geçen toplantısı sonrası bir açıklama yapan İl Disiplin Kurulu Başkanı Nejat Yılmaz, disipline sevk edilen Karabağlar ve Ödemiş İlçe Başkanları’nın haklarında verilen tedbirin kaldırılması yönünde oy çokluğu ile karar aldıklarını söyledi.

SÜREÇ DEVAM EDECEK

Tedbirin kaldırılması ile birlikte iki ilçe başkanının parti çalışmalarına katılabileceğini söyleyen Yılmaz, alınan kararın disiplin sürecini etkilemeyeceğini söyledi. İki ilçe başkanının 28 Temmuz’da haklarındaki disiplin soruşturması hakkında savunma vereceğini kaydeden Yılmaz, “Alınan karar sadece iki ilçe başkanının tedbirin kaldırılması yönünde yaptıkları itiraz sonucunda alınmıştır. Bu ilçe başkanları bulundukları ilçelerin belediye grup başkanlarıdır bu nedenle parti çalışmalarında yer alan kişilerdir. Tedbirin kaldırılması yönünde yaptıkları itiraz başvurusu oy çokluğu ile kurulumuzdan geçmiştir. Kendilerini 28 Temmuz günü yapılacak İl Disiplin Kurulu toplantısına çağıracağız ve savunmalarını isteyeceğiz. Bu süreye kadar İl Başkanlığından haklarındaki iddialara yönelik ek bilgi ve evraklar isteyeceğim. Süreç devam ediyor. Bu arkadaşların ceza almayacakları gibi bir durum ortada yoktur. Disiplin süreci tamamlandığında ceza alabilirler” dedi.

 BUCA KARARI ERTELENDİ

Öte yandan Buca İlçe Örgütü’ne üye Memiş Yıldırımcan ile Aziz Tekin isimli üyelerin disiplin dosyaları da görüşüldü. İl Disiplin Kurulu iki ismin eksik evraklarının tamamlanması yönünde karar aldı. Buca İlçe Başkanlığı’na eksik evrakların tamamlanması yönünde talimat verildi. İki isimle ilgili karar bir sonraki il disiplin kurulu toplantısında ele alınacağı öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Temmuz 2011 Pazar 05:21

İl DİSİPLİN KURULU BAŞKANI ŞOVA MERAKLI BİR ARKADAŞ,YAPACAK BİR ŞEY YOK NE DİYELİM.

Yorumu oyla      13      7  
kazım bey doğru söylersin ama 16 Temmuz 2011 Cumartesi 09:04

kazım bey doğru söylersin ama il başkanın yaptıklarına bir bak disiplin nedemek Allah aşkına 50 yıllık partiliye TACETTİİNN in kendisine gelmesi lazım..

Yorumu oyla      14      7  
aziz tekin 15 Temmuz 2011 Cuma 20:05

Bana laf atan onurlu arkadaşlarım siz mertseniz beni arar yada karşıma çıkar konuşursunuz siz sadece böle sanaldan kendizi aldatırsınız il başkanınız çıksın karşıma Aziz Tekin

Yorumu oyla      16      6  
Kemalizm_ir 15 Temmuz 2011 Cuma 17:47

Bu zihniyetle Bir adım öteye gidemeyiz...... Bana Birol Ağırbaş ı savunan kişi kim olduğunu söylerse bilsinki onada verilecek cevabım var. CHP Karabağlar ilçe başkanlığına git genel seçimde aktif çalışanların listesini iste bana 5 kişi göster buna ilçe başkanıda dahil, ben buradan özür dileyeceğim. İlçede ne genç kaldı ne kadın kolları kaldı ne çok saygı duyduğum insanların olduğu eğitim komisyonu kaldı. Kimin ne olduğunu çok iyi biliyorum savunuluyorsa savunanların vardır bir çıkarları. Boş konuşmayın.

Yorumu oyla      14      9  
Kazım EMİR 15 Temmuz 2011 Cuma 16:34

S AYIN PARTİLİ YOLDAŞLARIM LÜTFEN BASIN ÖNÜNDE OLURU OLMAZI TARTIŞMAYALIM HELE HAKARET BARİ SÖZLERİ HİÇ SARFETMEYELİM SONRA KOL KOLA NASIL YÜRÜYECEĞİZ TÜM OLUMSUZLUKLARI PARTİ BİNAMIZDA ORGANLARIMIZDA KONUŞALIMMMMMMMMM

Yorumu oyla      14      8  
CUMA 15 Temmuz 2011 Cuma 16:04

YA YÜRÜ GİT BE AZİZ TEKİNMİSİN NESİN . AMA SUÇ PARTİ YÖNETİMİNDE SENİN GİBİLERİ CİDDİYE ALIYOR. ATILSAN NEOLUR ATILMASAN NE OLUR.

Yorumu oyla      24      8  
kemal 15 Temmuz 2011 Cuma 14:19

aziz tekin ve birol agırbaş gibi isimler partiden biran önce kovulmalıdır,tehdit,santaj,gençlik kollarını dövme hep senin kabahatın bunlar önder sav bey

Yorumu oyla      27      10  
aziz tekin 15 Temmuz 2011 Cuma 13:02

AZİZ TEKİN’DEN TOKAT GİBİ CEVAP İHRAÇ ETMESSENİZ NAĞMERTSİNİZ İzmir Sosyal Demokratlar Platformu ve İzmir Nazım Hikmet Dernek Başkanı Aziz TEKİN CHP İzmir İl Başkanlığı Beni kesin ihraç istemi ile yargılıyorlar. Neden ve Niçin Ne Sebeple CHP İzmir İl Beni Yargılıyor. Demokratik Hakkımı Kullandım Bağlı bulunduğum Kurum Adına yapmış olduğum açıklamalar yönetimimizce alınmış bir karardır. İzmir de kimseyle bir sorunum yok. Haksızlıklar karşısında mücadele etmek suç mu? Ben kimseye hakaret etmedim etmemde. Bunlar her şeye alınıyorlar ekonomi düşse onu bile bizden bilcekler. Koskoca Bir Milletvekili olan Mehmet Ali Susam’a Basın huzurunda ağır itamlarla sözlü el kol hareketiyle ağır itamda bulunan Aziz KOCAOĞLU neden ve niçin disipline verilmiyor. Önce Aziz Kocaoğlunu Yargılayın Sonra Beni Siz Kendinizi Önce yargılayın izmiri ve izmiri halkını kandırıp yapmış olduğunuz izmir milletvekilliği aday listelerine bakın utanın utanın bunun belediye seçimide var. Büyük ülkeler arasında bile savaş barışla sonuçlanıyor. Chp İl yönetimi Başarısızdır .o koltuklar gerçek halkın olacaktır. Üstüne basa basa söylüyorum Alaattin Yüksel Aziz KOcaoğlu ve Bayır Elini Chp Yönetiminden çekmedi sürece sonuç hep hüsran olacaktır. Benim asıl sözüm CHP Genel başkan yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İl başkanı Tacettin Bayır’a Bozuk düzende sağlam çark bulunmaz. Kime hakaret etmişiz? Demokrasiyi savunmak suçmu? Sayın Allattin Yüksel Unuttun mu bu partide delege bile seçilemiyordun. Sayın Tacettin Bayır. Sen Deniz gezmişleri her zaman dilinden atmayan birisin Şimdi bunlar Hakkmı? Maraşı,Sivası,Deniz Gezmişleri Unutmayan Bu Gençlik Şimdi Siliniyormu? Beyler sizin Gücünüz yetmez buna Çünkü O Makam O Koltuklar Bir Gün Gerçek Halkın Olacak Rahat olun sizi o koltuklardan İ N D İ R E C E Ğ İ Z Bunlar Küfürse elinizden geleni ardınıza koymayın İhraç Etmeseniz Hodri Meydan Aziz TEKİN

Yorumu oyla      14      21  
15 Temmuz 2011 Cuma 12:38

Aziz bi sus be!!Ne parti terbiyesi var sende ne de edep..Anladık ne olduğunu artık bi sus..Senin gibi yazanları gördükçe partiden soğuyasım geliyor..Ben de yazmıcam işte adımı..Mafyamısın nesin..Partilik senin ruhunda yok..Eşkiya gibi döktürüyorsun..

Yorumu oyla      26      8  
aziz tekin 15 Temmuz 2011 Cuma 11:55

İzmir büyükşehir belediye başkanı aziz kocaoğlu basın önünde izmir milletvekili mehmet ali susama hakaret etti neden disiplin soruşturması başlatılmadı. deniz gezmişleri sivası maraşı unutmayan bu gençliği yıkamazsınız beyler Yazdığı yazının altına adını soyadını yazamayan korkaklar gibi değilim Ben Yazdığım yazının altına şereflice adımı yazarım AZİZ TEKİN

Yorumu oyla      18      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ak Parti'de hedefteki başkanlar yeniden aday
AK Parti’de Eylül ayında başlayacak ilçe kongreleri öncesi Genel Merkezin, ...
CHP’nin 10 İzmir vekili komisyonlara girdi
CHP’nin Meclis komisyonlarında görev alacak milletvekilleri belirlendi. ...
SP Büyük Kongresi 17 Temmuz'da
Saadet Partisi 17 Temmuz’da Büyük Kongre’ye gidiyor. “İkinci Kırk Yıl ...
 
CHP neden geri adım attı?
Seçimlerin ardından Türkiye'nin gündemine oturan yemin krizi CHP tabanını ...
CHP’li Mengü: Biz durdukça birileri azdı
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Güzelbahçe Şubesi, CHP eski milletvekili Şahin Mengü’yü konuk etti.
Bayır’dan Durak’a teşekkür ziyareti
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ...
 
61. Hükümet güvenoyu aldı
AK Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Başkanlarla örgütün arasındaki buzlar eridi
Gizli toplantılarda bir araya gelen ilçe belediye başkanları ile tek tek ...
'Şirinlik olsun diye konuşmadım'
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, seçim döneminde İzmir'de inandıklarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva