HABERLER>POLİTİKA
15 Temmuz 2011 Cuma - 09:28

Bahçeli: Açılımdan derhal vazgeçilmeli

MHP lideri Devlet Bahçeli, 'terörle mücadele için atılacak adımları samimiyetle destekleriz' dedi ve ekledi: 'Açılımdan derhal vazgeçilmeli, İmralı ile pazarlıklar sona erdirilmelidir'

Bahçeli: Açılımdan derhal vazgeçilmeli

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit düşmesiyle ilgili olarak, "Çok tehlikeli sonuçları olacak bu vahim noktaya gelinmesinin en büyük sorumlusu terörle mücadeleyi zaafa uğratan, PKK açılımı ile bölücü emelleri siyaset sahnesine taşıyan ve İmralı canisi ile Türkiye’nin bölünmesiyle sonuçlanacak gizli siyasi çözüm pazarlıkları yürüten Başbakan Erdoğan ve hükümetidir" dedi.
 
Bahçeli, Silvan’daki terör saldırısı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "Diyarbakır;ın Silvan ilçesi kırsalında PKK terör örgütünün alçakça kurduğu pusu sonucu 13 askerimizin şehit düşmesi ve 7 askerimizin yaralanması Türk Milletinin yüreğini dağlamıştır. Milli vicdan isyan halindedir" ifadesini kullandı.
 
Hatıraları Türk milletinin gönlünde ve hafızasında ebediyen yaşayacak olan aziz şehitlere Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ettiğini belirten Bahçeli, şehitlerin yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı, yaralı askerlere acil şifalar diledi. Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti:
 
"Türk Milleti;nin başı sağolsun. Türkiye, hain terör saldırılarının sürdüğü, etnik bölücülerin her gün devlete meydan okuyan tahriklerle sahneye çıktığı, PKK militanlarının gündüz vakti yollarda barikatlar kurup kontroller yaptığı, insan kaçırdığı, Türkiye;nin belirli bölgelerinde devlet otoritesinin ortadan kalktığı karanlık bir dönemden geçmektedir.
 
Çok tehlikeli sonuçları olacak bu vahim noktaya gelinmesinin en büyük sorumlusu, terörle mücadeleyi zaafa uğratan, PKK açılımı ile bölücü emelleri siyaset sahnesine taşıyan ve İmralı canisi ile Türkiye;nin bölünmesiyle sonuçlanacak gizli siyasi çözüm pazarlıkları yürüten Başbakan Erdoğan ve hükümetidir.
 
Terör örgütü ve etnik bölücülerin en büyük ümit, cesaret ve cüret kaynağı haline gelen Başbakan Erdoğan ve hükümeti terörle mücadele ve Türkiye;nin milli güvenliği konularındaki anayasal görev ve sorumluluklarının gereğini yerine getirmeyerek anayasa suçu işlemektedir.
 
Türkiye’yi bir felaket uçurumunun kenarına sürükleyen Başbakan;a anayasal görev ve sorumluluklarını hatırlatıyor, gaflet ve delaletle ihanet arsındaki ince çizgiyi çiğneyen bu tutumunu derhal gözden geçirerek değiştirmeye davet ediyorum. Başbakan Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti;nin Başbakanı olduğunu biran önce idrak etmeli ve İmralı canisi ile gizli pazarlık sürecini derhal kesmeli, PKK açılımı denilen yıkım projesinden vazgeçtiğini açıklamalı, terörle hem içerde hem de Kuzey Irak’ta etkili bir mücadele için Türkiye’nin bütün imkanlarını seferber etmelidir. Bunları yapmadığı takdirde, tarih ve Türk Milleti kendisini affetmeyecektir. MHP, Başbakan'ın çok gecikmeli de olsa aklını başına alıp terörle mücadele için atacağı bu adımları samimiyetle destekleyecektir." (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 15 Temmuz 2011 Cuma 09:55

USTA BİLİR. SEN KARIŞMA :) SEN DAHA ÇIRAKSIN BÜYÜK USTA VAR ONUN USTASI VAR. EN BÜYÜK USTANIN DIŞİŞLERİ BAKANI BU GÜN GELİYOR TÜRKİYE YE

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağırbaş ve Öztürk’ün tedbirleri kaldırıldı
Akşamüstü İl Disiplin Kurulu Başkanı Nejat Yılmaz Başkanlığında toplanan ...
Ak Parti'de hedefteki başkanlar yeniden aday
AK Parti’de Eylül ayında başlayacak ilçe kongreleri öncesi Genel Merkezin, ...
CHP’nin 10 İzmir vekili komisyonlara girdi
CHP’nin Meclis komisyonlarında görev alacak milletvekilleri belirlendi. ...
 
SP Büyük Kongresi 17 Temmuz'da
Saadet Partisi 17 Temmuz’da Büyük Kongre’ye gidiyor. “İkinci Kırk Yıl ...
CHP neden geri adım attı?
Seçimlerin ardından Türkiye'nin gündemine oturan yemin krizi CHP tabanını ...
CHP’li Mengü: Biz durdukça birileri azdı
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Güzelbahçe Şubesi, CHP eski milletvekili Şahin Mengü’yü konuk etti.
 
Bayır’dan Durak’a teşekkür ziyareti
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ...
61. Hükümet güvenoyu aldı
AK Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Başkanlarla örgütün arasındaki buzlar eridi
Gizli toplantılarda bir araya gelen ilçe belediye başkanları ile tek tek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva