HABERLER>POLİTİKA
15 Temmuz 2011 Cuma - 13:06

CHP İzmir’den yeni tüzük talebi

CHP İzmir’de genel seçimler öncesi aday belirleme sürecinde yaptıkları çalışmalar ile adını duyuran Parti İçi Demokrasi Hareketi, yeni tüzük önerileri için çalışmalara başladı.

CHP İzmir’den yeni tüzük talebi

Fatih Yapar/Egedesonsöz -  Parti içinde önseçim, eşitlik, katılımcılık ve demokratik seçim gibi birçok kavramı ön plana çıkartan Parti İçi Demokrasi Hareketi tüzük çalışmalarına katkı koymak için düğmeye bastı. Milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesi talebini daha önce 10 bin imza toplayarak genel merkeze ileten hareket şimdi de tüzük çalışmalarının yeterli yapılmadığı savundu. Hareketin en önemli talepleri arasında genel seçimler öncesi yapılan önseçimsiz aday belirleme uygulamasının artık tarihte kalması yer aldı.
 
YETERLİ DEĞİL
Parti genel merkezi tarafından yapılan çağrı sonrası İl ve İlçe başkanlıklarının yaptığı girişimlerin yetersiz kaldığını ifade eden Parti İçi Demokrasi Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Cihan Türsen, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türsen, “Tüzük önerileri çalışması sadece yapılmış olmak için yapılıyor. İlçe başkanlıkları ‘görevi yerine getirmek’ gayesi ile hazırlık yaptı. Üzerinde inceleme ve yeterli çalışmalar yapılmadı. Sıkıştırılmış, aceleye getirilmiş bir tüzük çalışmasından katılımcı demokrasiyi, şeffaflığı bulamayız. Biz, partinin en az 30 yılına hitap edecek bir tüzüğün hazırlanmasını istiyoruz” dedi.
 
MASA BAŞINDA OLMAZ
Partide lidere dayalı bir anlayışın ortadan kalkması gerektiğini dile getiren Türsen, genel merkez kontenjanı gibi çok yanlış bir uygulamanın da bu tür çalışmalarda alınacak kararlar vasıtasıyla ortadan kaldırılmasının önünün açılacağını aktardı. Masa başında birkaç akademisyenin hazırladığı raporun tüzük olarak öne sürülemeyeceğini de anlatan Türsen, “Bu işin ortak akılla yapılması gerekiyor. Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları başlattı. Bir bölümümüz Avrupa’daki siyasi partileri incelerken bir bölümümüz de Türkiye’deki siyasi partilerin tüzüklerini inceliyor. Ayrıca bu zamana kadar CHP’nin yaşadığı tüzük deneyimleri de masaya yatırılıyor” diye konuştu.
 
NELER YAPILACAK
Tüzük çalışmalarına katkı koymak isteyen hareket, 15 Temmuz–01 Ağustos tarihleri arasında “Tüzük Taslak Önerileri Raporu” hazırlayacak. Ayrıca [email protected] ve Facebook’ta oluşturulan: Parti İçi Demokrasi Hareketi grubu üzerinden önerilerin partililerden toplanması planlanırken 0232 464 11 02 numaralı fakstan da talepleri alacak.  Belirlenen tarihler arasında toplanan tüzük önerileri Tüzük Çalışma Grubu ve Yürütme Kurulu’nun incelemesinden sonra ön rapor haline getirilecek. Daha sonra yapılacak arama konferansı ile sonuç raporu hazırlanacak. Bu rapor partinin üst makamlarına gönderilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
M. Olcay Nalbantoğlu 15 Temmuz 2011 Cuma 23:10

Haberin başlık ve içerik ilişkisi sorunlu değil mi? CHP Genel Merkezi tüzük değişikliğini gündemine almış ve örgütlerin normal kurumsal kanallardan buna katılım sağlamalarını istemiş, CHP İzmir de, bu çerçevede İlçe örgütlerinden öneri ve katkılarını topluyor. Bunların yeterli olup olmadıkları sürecin sonunda belli olacak. Müthiş bir algılama süratiyle bu “girişimlerin yetersiz kaldığını ifade eden” kim? Mevcut tüzüğün tanımladığı hiçbir meşru yapıyı temsil etmeyen üstüne üstlük bir de kendi “Yürütme Kurulu” nu oluşturmuş, tüzük dışı bir örgüt. Kurumun çalışma sürecinin “sadece yapılmış olmak için yapılıyor” olduğuna kendince karar verip, bunu basın yoluyla duyuran ve kurumun yeni tüzük talebinden ayrı bir “yeni tüzük talebi” ile ortaya çıkan; “CHP İzmir” değil, CHP İzmir içinde Tüzük dışı bir örgüt olarak varolmayı sürdürenlerdir. Hizip denilen şeyin bir tezahürü, işte tam budur. Mevcut tüzüğe (parti hukukuna) uymayan insanların tüzük talebi de şaka gibi.

Yorumu oyla      13      6  
bornova 15 Temmuz 2011 Cuma 18:03

dogruları samimiyetsiz adamlar söyleyince olmuyor sizlerin son kullanma tarihiniz geçti dün neyaptınıki bugun neyapacaksın artık yemiyor

Yorumu oyla      14      6  
remzi 15 Temmuz 2011 Cuma 15:48

parti için bir çalışmayıda kendi için yapma be kardeşim,karşıyaka belediye başkan aday adayı,, yıllardır nerdeydin be arkadaş

Yorumu oyla      22      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanı'nından sınırötesi sinyali
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 13 askerin şehit olduğu saldırıda çıkan ...
Aksünger Meclis'e hızlı başladı
CHP’nin çiçeği burnunda İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, mecliste yemin ...
Bakan Çubukçu 'gizli celsede' boşandı
Ak Parti İstanbul Milletvekili Nimet Çubukçu, “gizli” celsede 25 yıllık ...
 
Bahçeli: Açılımdan derhal vazgeçilmeli
MHP lideri Devlet Bahçeli, 'terörle mücadele için atılacak adımları samimiyetle ...
Ağırbaş ve Öztürk’ün tedbirleri kaldırıldı
Akşamüstü İl Disiplin Kurulu Başkanı Nejat Yılmaz Başkanlığında toplanan ...
Ak Parti'de hedefteki başkanlar yeniden aday
AK Parti’de Eylül ayında başlayacak ilçe kongreleri öncesi Genel Merkezin, ...
 
CHP’nin 10 İzmir vekili komisyonlara girdi
CHP’nin Meclis komisyonlarında görev alacak milletvekilleri belirlendi. ...
SP Büyük Kongresi 17 Temmuz'da
Saadet Partisi 17 Temmuz’da Büyük Kongre’ye gidiyor. “İkinci Kırk Yıl ...
CHP neden geri adım attı?
Seçimlerin ardından Türkiye'nin gündemine oturan yemin krizi CHP tabanını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva