HABERLER>POLİTİKA
15 Temmuz 2011 Cuma - 15:35

Erdoğan: Bizden iyi niyet beklemesinler

Başbakan Erdoğan, Silvan'da 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili olarak, ''Çok açık ve net söylüyorum, bu kötü niyetli davranışlar bizden hiçbir yerde iyi niyet beklemesinler. Onlar da siyasi uzantıları da'' dedi.

Erdoğan: Bizden iyi niyet beklemesinler

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili olarak, ''Terör örgütü ve uzantıları şunu çok iyi bilmelidir ki bir defa, hiçbir zaman, çok açık ve net söylüyorum, bu kötü niyetli davranışlar bizden hiçbir yerde, asla iyi niyet beklemesin'' dedi.
 
Erdoğan, cuma namazını kıldığı Süleymaniye Camisi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Terör olaylarına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Erdoğan, dünkü olayın milletçe herkesi üzdüğünü, terör örgütü PKK'nın ne kadar samimiyetsiz olduğunu, bugüne kadar ne kadar kötü niyetlerle donanımlı olduğunun bilindiğini söyledi. Terör örgütü PKK'nın yine böyle bir uygulamasını ortaya koymak suretiyle, siyasi siyasi uzantılarıyla da ne kadar farklı bir süreci işlettiklerini ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
''13 tane şehidimizin olması şüphesiz ki yüreklerimizi yaralamıştır, dağlamıştır, ama terör örgütü ve uzantıları şunu çok iyi bilmelidir ki bir defa hiçbir zaman, çok açık ve net söylüyorum. Bu kötü niyetli davranışlar bizden hiçbir yerde, asla iyi niyet beklemesin. Onlar da siyasi uzantıları da. Biz onların siyasi uzantılarına da çok iyi niyet gösterdik. Ve bütün iyi niyetlerimizle yaklaşımlarımızı yaptık ve demokratik alanda mücadelelerini sürdürmeleri için her türlü zemini hazırladık. Ama bunların her zaman ortaya koydukları teklifler, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bir dedikleri bir dediklerini tutmayan yaklaşım tarzlarıdır. Ve hiçbir zaman AK Parti ve AK Parti iktidarı onların bu gayrı samimi tekliflerine, bir masaya oturacak değiliz.
 
Eğer bunlar bir barışı istiyorlarsa talep ediyorlarsa yapacakları tek şey vardır, o da şudur: Bir defa terör örgütü silahı bırakacaktır. Silahı bırakmadıkları müddetçe ne operasyonlar durur ne de bu süreç daha farklı bir noktaya doğru gider. Bundan sonraki süreç çok daha farklı stratejilerle ve uygulamalarla kendini gösterecektir. Bunu onların da bilmesi lazım.''
 
KİMSE GERİ ADIM BEKLEMESİN
Erdoğan, ilk olarak 780 bin kilometrekare üzerinde kesinlikle herhangi bir ameliyata, operasyona müsaade etmeyeceklerinin bilinmesini istedi.
 
İkinci olarak tek millet anlayışı üzerinde farklı yaklaşıma hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bir defa bu ülkede benim Kürt kökenli vatandaşlarım azınlık statüsünde değildir. Biz geldiğimizden bu yana 3 şeyi başardık. Red ve inkar politikalarını yok ettik, asimilasyon politikalarını da yok ediyoruz. Dikkat ederseniz, onun için seçim öncesi bir ifade kullandım. Bu ülkede artık Kürt sorunu yoktur, bu ülkede PKK sorunu vardır, Kürt kökenli vatandaşlarımın da sorunları vardır. Sorunların da çözümünde en büyük katkıyı biz verdik ve bundan sonra da yine biz vermeye çalışacağız. Kaldı ki bu ülkede etnik unsur olarak birçok etnik unsur var. Benim Türk kardeşimin de sorunu var, Laz'ın da Boşnak'ın da Arnavut'un da Gürcü'nün de Roman'ın da hepsinin sorunları var. Bu sorunların hepsinin çözümünde şüphesiz ki bu sorumluluğu üstüne alan iktidar bunu çözecektir. Bunu da çözmeye devam edeceğiz.

Bir defa şu 4 temel ilkemiz değişmez; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Biz bununla bu yola devam edeceğiz. Bunun dışında herhangi bir düşüncemiz yoktur. Burada kimse bizden geri adım beklemesin.''
 
KENDİ ÇALIP OYNADIKLARI TEZ
Başbakan Erdoğan, BDP'nin demokratik özerklik ilanıyla ilgili olarak da, ''Hiçbir zaman AK Parti ve iktidarı onların bu gayri samimi tekliflerine bir pazarlığa oturacak değildir. Bu yaptıkları da bizi hiçbir zaman pazarlık masasına çekecek değildir. Eğer bunlar bir barışı istiyorlarsa, talep ediyorlarsa yapacakları tek bir şey vardır. O da şudur: Bir defa terör örgütü silahı bırakacaktır. Silahı bırakmadıkları zaman ne operasyonlar durur ne de bu süreç daha farklı bir noktaya doğru gider'' şeklinde konuştu.
 
Erdoğan, ''780 bin kilometrekare üzerinde kesinlikle herhangi bir ameliyata, operasyona müsaade etmeyeceğiz, etmeyiz. Bu bir. İki, bizim tek millet anlayışımız üzerinde farklı yaklaşıma hiç bir zaman müsaade etmeyiz'' dedi.
 
Bir gazetecinin, ''Sınır ötesi harekat ihtimali var mı?'' sorusu üzerine Erdoğan, bunların önceden söylenerek yapılmayacağını belirtti ve ''Gerekiyorsa bunların hepsi yapılır ve yapılacaktır'' diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, BDP'nin ''Demokratik özerklik ilanı''na ilişkin bir soruyu da şöyle yanıtladı:
''Bu, onların kendi çalıp kendi oynadıkları bir tezdir. Anlatabiliyor muyum? Bu ülkede demokratik özerliği olmayan kimse yoktur. Bunu söyleyenlerin hepsi parlamentodadır. Parlamentoda bunların yeri var mı? Var. Bu ülkenin en üst düzey yöneticileri arasında bunlar var mı? Var. Bu ülkede benim Kürt kökenli vatandaşım, cumhurbaşkanlığı bile yapmıştır. Bunlar neyin özerkliğinden bahsediyorlar?''
 
BU TAMAMEN TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK VERMEKTİR
Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Mücadele edecek moral bırakmamışsınız. Herkes tutuklu, herkes hapiste, bu moralle terörle mücadele ediyorsunuz'' sözlerini anımsatması üzerine Erdoğan, bu yorumlara katılmadığını söyledi.
Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
''Düşünün ki bir ordu savaşa girdi. Bir ordu savaşa girdiği zaman bunun içerisinde zayiat verir. 100, 200, 300, 500 veya bin tane... Burada siz kalkıp da 'Biz moralsisiz, onun için bu savaşı kaybettik' diyebilir misiniz? Böyle bir saçmalık olur mu? Hele hele Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk Silahlı Kuvvetlerinin toplamda 600 bini aşan bir ordusu var ve bu orduyu biz NATO içinde en güçlü ordu olarak savunuyor ve konuşuyoruz. Burada 'moral bozuldu' dediğimiz anda, o zaman zaten bitersiniz ve terör örgütüne de tamamen malzeme verirsiniz. Şu anda ana muhalefet partisi başkanının yaptığı budur. Bu tamamen terör örgütüne destek vermektir. Bugün daha güçlü olduğumuzu ifade etme günüdür. Bu nasıl siyasi anlayıştır. Böyle şey konuşulur mu? Böyle bir atıfta silahlı kuvvetlere bulunulur mu? Bizim güvenlik güçlerimiz düne göre bugün çok daha güçlüdür ve bugün çok daha farklı bir yaklaşımla olaylara yaklaşmaktadır. Bunun bedelini çok daha ağır ödettirecektir, ben buna inanıyorum.'' (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 15 Temmuz 2011 Cuma 18:52

SORSUN BAŞBAKAN HERKEZLE HELALLEŞTİ YA . BU VATAN EVLATLARININ AİLLERİ DEMOKRATİK AÇILIM PALAVALARI İLE ÜLKE BÖLÜNÜRKEN , KOMUTANLAR İÇERİ ATILIRKEN İMRALI VE KANDİL LE PAZARLIKLAR SÜRERKEN BU ŞEHİT AİLELERİ BAŞBAKAN A HAKLARINI HELAL EDİYOLAR MI ? BİZİM EVLATLARIMIZ NEDEN ŞEHİT DÜŞTÜ DEMİYORLAR MI ?? TERÖRİST BAŞI KANDİL DE MASA TENİSİ VELEYBOL OYNARKEN

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’den yeni tüzük talebi
CHP İzmir’de genel seçimler öncesi aday belirleme sürecinde yaptıkları ...
İçişleri Bakanı'nından sınırötesi sinyali
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 13 askerin şehit olduğu saldırıda çıkan ...
Aksünger Meclis'e hızlı başladı
CHP’nin çiçeği burnunda İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, mecliste yemin ...
 
Bakan Çubukçu 'gizli celsede' boşandı
Ak Parti İstanbul Milletvekili Nimet Çubukçu, “gizli” celsede 25 yıllık ...
Bahçeli: Açılımdan derhal vazgeçilmeli
MHP lideri Devlet Bahçeli, 'terörle mücadele için atılacak adımları samimiyetle ...
Ağırbaş ve Öztürk’ün tedbirleri kaldırıldı
Akşamüstü İl Disiplin Kurulu Başkanı Nejat Yılmaz Başkanlığında toplanan ...
 
Ak Parti'de hedefteki başkanlar yeniden aday
AK Parti’de Eylül ayında başlayacak ilçe kongreleri öncesi Genel Merkezin, ...
CHP’nin 10 İzmir vekili komisyonlara girdi
CHP’nin Meclis komisyonlarında görev alacak milletvekilleri belirlendi. ...
SP Büyük Kongresi 17 Temmuz'da
Saadet Partisi 17 Temmuz’da Büyük Kongre’ye gidiyor. “İkinci Kırk Yıl ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva