HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Nisan 2023 Perşembe - 19:41

Bayraklı'da 'büyükşehir' gerilimi... Hızal ile Başkan arasında 'beceriksiz' atışması!

Bayraklı Belediyesi Nisan ayı olağan meclis oturumu tartışmalara neden oldu. AK Partili isimlerin bazı çalışmaların yapılmamasını eleştirmesi sonrası söz alan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, bazı çalışmaların Büyükşehir'in sorumluluğunda olduğunu ifade etmesi sonrası AK Partili Özgür Hızal ile Başkan Sandal arasında 'Büyükşehir beceriksiz' atışması yaşandı.

Bayraklı da  büyükşehir  gerilimi... Hızal ile Başkan arasında  beceriksiz  atışması!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi Nisan ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma Bayraklı Belediye Başkanı  Serdar Sandal başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise faaliyet raporu görüşmeleri ve tartışmaları yer aldı. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından ise faaliyet raporu görüşmelerine geçildi. Görüşmeler sırasında Başkan Sandal makam koltuğunu Başkan Vekili İrfan Önal'a devretti.

APAYDIN: BELEDİYEMİZ AKSATMADAN GÖREVİNİ YÜRÜTMÜŞTÜR
Faaliyet raporu ile ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Şentürk Apaydın, belediyede yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler paylaşırken, "Geçmiş yıllarda faaliyet raporunu anlamadan, doğru yorumlamadan sadece eleştirmek için kısır eleştiriler yapılmıştır. Belediye bir kamu kurumu olur kanunlar çerçevesinde kendisine verilen görevi yerine getirmektedir. Kovidi, depremi atlattık tam rahata eriştik derken 2022'de ekonomik kriz ile karşılaştık. Yükselen döviz kurları nedeniyle mal ve hizmet tutarlarında önemli artışlar yaşanmıştır. Yaşanan ekonomik olumsuzluklara rağmen belediyemiz faaliyet ve hizmetleri aksatmadan yürütmüştür" ifadelerini kullandı.

AKTAŞ: SERZENİŞLERİN DOĞRU OLDUĞUNU GÖSTERİYOR
AK Parti sıralarından ilk olarak söz alan Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, "Faaliyet rapor belediyenin yaptığı faaliyetler, hizmetleri ve projeleri kapsayan kitapçıktır. Buna baktığımızda hiçbir proje göremedik. Günübirlik belediyenin rutin işlerinin kitaba yazıldığını gördük. Geçen mecliste dediğimiz gibi hiçbir vaadin yerine getirilmediği bu kitapçıkta da belirtilmiş. Kitapçığın neresinde proje var? Söz verilen hiçbir proje yerine getirilmemiş. İş barışını sağlandığız yazmış ancak evet sayın başkan sizin döneminizde bu binada intihar etmeye çalışan kişiler oldu mobbingden...  Yıl içinde belediye meclis üyelerinin yerel yönetimler ile ilgili eğitim toplantılara katıldığı sağlanmıştır. Kimler gitti? Sallamayın doğru söyleyin. Yapılmayan bir şeyi buraya yazmayın. Meclis üyelerini karalamayın bari. Foça'ya gittiniz sus payı olarak. Size vaatler verildi susturuldunuz biliyoruz. Ancak tebrike diyorum hiçbir meclis üyesini hiçbir eğitime göndermediğiniz halde böyle yalan bir şeyi buraya yazdınız. Kendinize yakışanı yaptınız. 1 yılda ne yapılmış peki? 152 adet arsanın TUS kontrolü yapılmış. 84 adet taşınmazın temel kontrolü yapılmış... Belediyenin çalışıp çalışmadığı ve müteahhit arkadaşların serzenişlerinin doğru olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

TOGG konusunda da çağrıda bulunan Aktaş, "En büyük projeniz belediye hizmet binalarının elektrik ve su ihtiyaçlarını karşılanması. Gerçekten çok büyük hizmet yapmışsınız. Büyük başarı! Çocuk kent için de 4 yıldır görüşmeleriniz devam ediyormuş. 4 yıldır ne görüşüyorsunuz. Altınyolun yer altına alınması ve bunun için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşülmesi. 4 yıldır dış paydaşlarla görüşmeler devam ediyormuş.... Park Bahçeler müdürlüğümüz tebrik etmek istiyorum baya faaliyette bulunmuşlar. Verdiğiniz sözlerin burada olduğu gördüğümüz için tebrik ediyoruz sizi beklenenin altında bir faaliyet raporu olmuş. TOGG'da yollara inmiş durumda. Sayın Başkanımız da belediyemize bir tane kazandırmasını rica ediyoruz. En azından bu duruşa bir katkı sağlamış olunur" dedi.

HIZAL: İLÇENİZE HİZMET Mİ ETTİNİZ?
Söz alan AK Partili  meclis üyesi  Özgür Hızal faaliyet ile eleştirilerde bulunurken, "Bugün sizi 4'ncü yani son faaliyet raporunuzu değerlendiriyoruz. Yeni son faaliyetsizliğiniz değerlendiriyoruz. Elime kitapçığı aldığımda incelediğimde geçen yıllardaki kitapçıklardan çok farklı bir tablo ile karşılaşmadık. Bizim açımızdan da sürpriz olmadı. Bu faaliyetsizliğin vermiş olduğu suçluluk psikoloji ile bir takım açıklamalar yapılıyor.Dün sayın başkan bir basın açıklaması yaptı.  Dün yapılan açıklamayı duyduğumda ve linkler önüme düşüğünde heyecanlandım ve merakla açtım ve faaliyet raporunun görüşüleceği bu basın toplantısında Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın 4 yıllık süreçte yaptıkları veya yapacaklarını anlattığı beklentisine girmiştim. Ancak tamamen konunu dışında ynei bir polemik konusu olan, bazı meseleleri politize etiğini görüşümüz bir basın bülten gördük. TOKİ'nin sattığı bir takım gayrimenkuller üzerinde yeni bir tartışma konusu yapıldığını gördük. Buradan da şunu anladık ki; Hak vermemek mümkün değil. Bir belediye başkanı düşünün ki 4 yıllık görevi boyunca 1,5 milyar TL'lik kaynak kullanacak ve bunun neticesinde Bayrkalı'da söz verdiği hiçbir yatırımı hayata geçiremeyecek. Bir metre dahi yol açmış olmayacak, kapısına kilit vurmayı düşündüğü, kütüphanelerin yerine dijital kütüphaneler açamayacak. Kreşleri kendi bütçesi ile yapmak yerine bir takim müteahhitlere verdikleri izin karşılığında aldığı bağışla açma şartı koyacak... Bu tartışmalardan kurtulmak için yeni bir tartışma konusu ortaya koymak zorunda. Çok doğal. Soracaklar tabii ki 1,5 milyar TL'lik bütçe ile ne yaptınız Sayın Sandal? Kendi makam aracınız dışında bir araç alarak ilçenize hizmet mi ettiniz? Hayır!" ifadelerini kullandı.

SİZ SATILMASI İÇİN EL KALDIRMADINIZ MI?
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın TOKİ ile ilgili sözlerini de eleştiren Hızal, "Demek ki tüm bu faaliyetsizliklerinizin üzerine örtmek için ve bu kaynağın nereye kullanıldığının hesabını vermemek için yeni bir tartışma konusu ortaya koymanız gerekiyor Ancak çalışmadığınız yerden konu açtınız. Bu aklı kim verdi sayın başkana bilmiyorum tabii ki. Sayın Sandal TOKİ eliyle satılan gayrimenkullerde bahsediliyor.Bunların kimseden gizli satılmadı. Siz Bayraklı sokaklarını geziyor olsaydınız, ilanlar ilçedeki bilbordlarda.  Gizli saklı hiçbir şey yok. Açık ihale yapılmış mı? Önümde bir satış ilanı var. İzBB'nin yaklaşık 19 adet taşınmazının satış çıktısı. Bİr tanesi İstanbul Beyoğlu'nda dönemin belediye başkanı tarafından satın alınmış, İzmir'den İstanbul'a gidecek öğrencilere yurt yapılması için arsa. 245 milyon TL... Burada bir usulsüzlük var mı? Yok. Bunun yapılması için Sayın Sandal elini kaldırdı mı satılsın diye? Kaldırdı. İkicilikli yaklaşım budur" ifadelerini kullandı.

CHP'LİLER DEDİKODUNUZU YAPARKEN BİZ SİZİ SAVUNDUK
Belediyenin arsa devirlerini de eleştiren Hızal, "Bayraklı finansal açıdan borçlarını ödedi ve borç almadı dedi. Bu borcun büyük bir bölümünü Bayraklılara ait olan çok kıymetli arsanın SGK'ya takası ile ödedik. Dedikodu ile iş yapıyorsun ya bekleyin Sayın Başkan. Elbette ki borcunuza karşı devlete verdiniz. O borcu da CHP'li bir belediye başkanı yaptı. Buna rağmen SGK'ya hala borcunuz var. Eğer siz sokaktaki söylentiler üzerinden siyaset yapacaksanız işiniz var demektir. Yani söylemeler sizin partilileriniz tarafından yapılıyor.  Sizin partilileriniz o arsanın bir sağlık kuruluşuna devredileceği konuşuluyor. Bunu da yine biz savunuyoruz" diye konuştu.

Yapılan tartışmalar sonrası ise Başkanvekili İrfan Önal sözleri bölerek ilgili önergeyi oylattı. Buna göre faaliyet raporu CHP'nin kabul, Millet İttifakının 'ret' oyu sonrası oy çokluğu ile kabul edildi.

SANDAL: ARAMIZDA BÜYÜK BİR FARK VAR
Yeniden başkanlık makamına geçen Serdar Sandal, "Elbette eleştirecekler onların en doğal hakkı.B u eleştiriler doğru olduğu anlamına gelmez. Arkadaşımız sürekli intihar etmeye çalışan biri olduğunu söylüyor. Bizimle sizin aranızda bir fark var. Aramızda çok ciddi bir fark var. Ahlaki, vicdani olarak bir fark var" dedi.

Sandal'ın sözlerini kesen  AK Partili Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş "Gecenin bir vakti bir kadın arkadaşı sokağa çıkarıp temizlik yaptıran sizsiniz" dedi.

İNSANLAR EKMEK ALAMAZ HALE GELDİ
Sözlerine devam eden Sandal, "İlgili arkadaşımızın farklı problemleri olduğunu ve arkadaşımızın kişilik haklarını rencide etmemek için konuşmuyorum dedim. Diğer konular de mevzuatı bilmek ile ilgili. Bizimle Büyükşehir ile yaptığımız görüşmeler, yaptınız eleştirel Büyükşehir'in uhdesinde olan işler. Biz istesek de asfaltı yer altına alamayız. Tabii ki orayı beklemek gerekiyor" diye konuştu.

SANDAL VE HIZAL ARASINDA 'BÜYÜKŞEHİR' GERİLİMİ
AK Partili Özgür Hızal ise söze girerken, "Ne yani Büyükşehir Belediyesi mi beceriksiz? Tabi Büyükşehir de beceriksiz olunca böyle oluyor" ifadelerini kullanırken,  sözlerine devam eden Başkan Sandal, "Keşke en iyi belediyeniz İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı işin yüzde 1'ini yapsa. Nas nas diyorsunuz ya... Bayraklı Belediyesi geldiğinde faiz gideri 16 milyon iken, bugün 3,5 milyona düşmüş" diye konuştu. AK Parti sıralarından gelen 'bir çivi bile çakmadınız çünkü' eleştirilerine de tepki gösteren Sandal, "14 Mayıs'ta size çiviyi çakacaklar. Öyle bir ekonomik enkaz oluşturdunuz ki... Cumhurbaşkanlığı genelgeniz orada. Borç alırken, yol yaparken benden izin alacaksınız diyorsunuz. Ülkenin bu hale getiren sizsiniz. İnsanlar ekmek alamaz hale geldi" diye konuştu.

 
Bir devrin sonu... FIFA gitti, EAFC geldi!
 
Büyükşehir’den kritik karar… O mezarlıklar taşınıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da 'faaliyet raporu' gerginliği!
Buca Belediyesi Nisan ayı olağan meclis ikinci oturumu gerçekleşti. Meclisin ...
Mahkeme'den yeni 'emsal' kararı!
İzmir 5'inci İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği sonrasında ...
Aliağa'da gündem denetim raporu... 2022'de yatırımlara 550 milyon TL!
Aliağa Belediyesi'nin 2022 yılı bütçe karnesi ilçede son 9 yılda yakalanan ...
 
Antakya Medeniyetler Korosu’ndan Bir Kira Bir Yuva konseri
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı “Bir Kira ...
Mahalleli istedi, belediye harekete geçti... Selçuk'ta yol çalışmaları başladı!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel kent genelinde devam eden ...
Kayyum müteahhitlerin kapısını çaldı... Proje için pamuk eller cebe!
Urla Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Murteza Dayanç’ın prestij proje ...
 
TİS'te tıkanma... Büyükşehir’de bir iş bırakma eylemi daha!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri ...
İzmir 25 milyon Euro’luk Horizon çağrısına başvurdu
İklim krizine karşı yerel yönetim vizyonu ve eylem planlarıyla fark yaratan ...
Başkan Soyer izlenimlerini anlattı: Osmaniye'de İzmir rüzgarı esiyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, YÖNET'İŞİM 2023 programında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva