HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Nisan 2023 Perşembe - 18:51

Buca'da 'faaliyet raporu' gerginliği!

Buca Belediyesi Nisan ayı olağan meclis ikinci oturumu gerçekleşti. Meclisin gündeminde olan faaliyet raporu ise tartışmalara neden oldu. AK Partili Burçin Sevil, “CHP ve Erhan Kılıç döneminde geçirdiğimiz son 5 yıl konuşmamız gereken yapım onarım ve bina faaliyetleri midir? Bunlar mıdır?’ derken Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise, “Bizim yapmış olduğumuz çalışmaları hiçbir şey yok diye görmek açıkçası insafsızlıktır” dedi. Tartışmalı faaliyet raporu ise 12 Ret oyuna karşın, 20 kabul oyu ile kabul edildi.

Buca da  faaliyet raporu  gerginliği!

Ahmet Can KARATAŞ / EGEDESONSÖZ – Buca Belediyesi Nisan ayı olağan meclis ikinci oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Buca Belediye Başkan vekili Erhan Dal başkanlık yaptı.

Meclisin  gündeminde ise 2022 faaliyet yılı idari faaliyet raporu yer aldı. AK Parti Buca Belediye meclis üyelerinden, Burçin Kevser Sevil, Ekrem Gündoğdu ve İsa Nezir faaliyet raporuna sert itiraz etti. Meclis üyesi Burçin Kevser Sevil, “Ben başta divan olmak üzere CHP’li meclis üyelerine de sormak istiyorum. CHP ve Erhan kılıç döneminde geçirdiğimiz son 5 yıl konuşmamız gereken yapım onarım ve bina faaliyetleri midir? Bunlar mıdır?’ derken İsa Nezir ise, “Sayfa sayfa çok güzel kitap basılmış. Yağlı kâğıt 34 tane müdürlükten sadece bir tanesi müdürlük yapıyor. Diğerleri müdür vekili olarak görev yapıyor. Bazı bürokrat ve çalışanlara 2 müdürlük verilmiş bu işin altından çıkmaları biraz zaman alıyor… Fen işleri müdürlüğünde 450 bin bodrü taşla kaldırım yapımı var kitapta. 450 bin bodrül taş neymiş ki? Metre bile değil, taş… Başkanın sosyal medyadaki konteynır sayımı vardı herhâlde oradaki sayımı gibi saymıştır” dedi.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise, “Burada çok güzel şeyler söylediler, şu yapılmadı burası yapılmadı… Çitlerden bahsettiler bunların hepsi kod kod yazılmak zorunda buraya… Sadece ona bakarsanız olmaz zaten. Taş tabi ki tek tek sayılamaz ama basit bir matematik ile ortaya çıkıyor. Bu taşlar sayıyla veriliyor bu şekildeki raporlarda. Buca’ya yaklaşık 30 tane otopark kazandırdık… Bu kent bir kere çok plansız büyümüş. Bu kent için geçmişte hiç plan yapılmamış şuana kadar. Bu planları yapanlar da bu yönetim ve bu meclis” ifadelerini kullandı.

Tartışmalı faaliyet raporu Buca Meclisi’nde açık oylama ile oylandı. Oylama sonucunda Faaliyet raporu 12 Ret oyuna karşın, 20 kabul oyu ile kabul edildi.

BİLGİLENDİRİCİ BİR RAPOR YOK
AK Partili meclis üyesi Burçin Kevser Sevil, belediye başkanlığınca dağıtılan 2022 yılı faaliyet raporunda değerlendirilecek hiçbir şey bulunmadığını söylerken sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“2022 yılı faaliyet raporunu değerlendirmek üzere ancak faaliyet raporu ile ilgili konuşacak hiçbir şey bulamıyorum. Konuşmamın devamında bu konuları açacağım ilk değerlendirmem bu faaliyet raporu çok eksik. Peki, eksiklik neden Buca Belediyesi ya geçen 4 yılda hiçbir şey yapmamıştır ya da gerçekten bir şey yapmamıştır. Kitapçığı incelediğinizde belediye birimlerinin yaptıkları başlık başlık çıkıyor. Buca İzmir’in en büyük ilçesi belki de nüfus bakımından en yüksek ilçenin yol bakım ve bina bakım faaliyetlerinin tutarlarına bakıyoruz ve bunlar haricinde bir faaliyet göremiyoruz. Ben başta divan olmak üzere CHP’li meclis üyelerine de sormak istiyorum. CHP ve Erhan kılıç döneminde geçirdiğimiz son 5 yıl konuşmamız gereken yapım onarım ve bina faaliyetleri midir? Bunlar mıdır? Ben çit yapımı ile size ne anlatabilirim? Ben bunlarla ilgili ancak Allah razı olsun diyebilirim... Toplumsal iletişim faaliyetleri, bir sarı masa info web buraya bazı sayılar yazılmış. Burada da belediye çalan telefonlara bakıyormuş…  Çalan telefonlara bakın bir zahmet zaten, kapıdan giren vatandaşın sorununu dinelmişler… Bunları yapın zaten ancak, faaliyet raporunda hangi sorunlar değerlendirildi? Hangileri öncelendi? Hangi projeler yapıldı? Ve bu projelerde hangi aşamadasınız? Bu konularla ilgili bilgilendirici bir rapor yok…”

4 YIL ÖNCEKİ KONUŞTUĞUMUZ PROBLEMLER HALA GÜNDEMİMİZDE
Konuşmasına devam eden AK Partili Sevil, “2020-2024 yılı stratejik planında vaat ettiği, kitapçıkla ilgili biz ne aşamaya geldik cevap yok? Hangi projeniz yüzde kaç tamamlandı? Bunlar yok… Ve bunlar olmadığı gibi 4 yıl önce de konuştuğumuz temel problemler hala gündemimizde! Altyapı, trafik, ulaşım ve öğrencilerin sorunları ile ilgili ne gibi işler yaptınız? 2 yıl önce pandemi sonrasında öğrenci yurtları üzerinden bize ithamla geldiniz. Peki sizler bir tane öğrenci yurdu yapabildiniz mi? Yok... Belediye başkanının halka sunacağı projelerde bu öğrenci yurdu projesi vardı… Bir tane kadın sığınma evi var oda yaşanan depremle ilgili adresi açıklandı, bizim önergemizle belki orası yurt olarak kullanılacak. Buca’da kar topu gibi büyüyen sorunlar yaşıyoruz… Hala Buca’da yağmur yağınca felaket derecede olmasa da sel ve taşkın sıkıntısı yaşıyoruz… Bununla beraber var olan trafik olmadık şekilde daha kocaman problemlere neden oluyor. Günün sonunda ben faaliyet raporu için söz alıyorum ancak, eleştirebileceğim, konuşacağım bir şey yok raporda… Ben gurubumla birlikte 4 yıl önce ne dediysem yine aynısını tekrar ediyorum… Siz Buca’da taşın üstüne taş koymadınız. Mevcut problemlerle ilgili yol alamadınız… Ben bugün size keşke şunu yapıtınızda güzel oldu deseydim bunu çok isterdim ancak konuşamıyorum. 5 yıllık bir süre ile seçildik bu son yıla giriş, 4 yıl içinse siz vatandaşlara verdiğiniz sözler ile ilgili ciddi anlamda bir adım atmış olmanız gerekirdi. Kadınlar ve çocuklarla ilgili ne vaat ettiniz? Ne yaptınız? Çocuk köyü yok anneler köyü yok… Başkan beyin vaat ettiği şekilde pedagogların olacağı bir köy yok. Cadde ve kavşak düzenlemesi yok, battı çıktı ve kavşaklar yok. 5 yıl içerisinde biz bunları yapmış olacağız diyordu başkan bey, bugün geldiğimiz noktada 3-5 gün önce ceza evinin orda açtığınız yoldan başka bir iş yapmadınız... Buca belediyesi o yolu bile 144 gün sonra açtı. Burada da yine bizim partimiz ve gurubumuzun ceza evinin kaldırılması yönündeki ciddi adımları sayesinde 5 ay içerisinde açılması söz konusu.  Kadın üretim kooperatifleri başlığı altında 2019 yılının denetim komisyonu yapılırken ben bahsetmiştim kadın üreticiler ile Mevlana tesisini açalım diye. Mevlana tesislerine tadilat yapmıştık… Bugün bu Pazarın ne kadar işlevi var? Hiç…

BUCA 4 YIL BOYUNCA ÇİT İLE BİR YERLER ÇEVİRMİŞ!
Sözlerini ise Belediye’nin yaptığı en güzel işin Buca KUT olduğunu söyleyerek tamamlayan AK Partili Sevil, “Biz 4 yılda tadilat yapmışız… Çit ile bir yerler çevirmişiz… Ancak elimizde hiçbir şey yok! Buca akademisi için ise ciddi bir iddia ortaya atılmış, bilim insanları gençler ve kadınlar Buca’nın geleceğini konuşacağız dediniz, 2019 yılında yapılmış bir toplantı sonrasında kimse buranın adını sanını duymamış. 1 tane yeni gençlik merkezi açılmış mı? Hayır… Buca’ya bir tane kütüphane kazandırılmış mı? Hayır… Günün sonunda biz yirminin üzerinden fazla başlıkla birlikte ne yazık ki konuşamıyorum… Konuşabileceğim bir faaliyete başlanmamış bile. Pandemi ekonomik kriz yaşandı diyecekler de bu ülkede bunları yaşayan bir tek siz misiniz? AK Partili belediyelerde yaşıyor. Buca ilçesine yakın olan ilçelere baktım, Üsküdar ilçesine baktım 2022 yılı itibariye nüfus olarak da bütçe olarak da bizim ilçemize denk bir ilçe. Üsküdar belediyesi bu ay en az 6 tane açılış yapıyor… Ben soruyorum şimdi başkan beyin vaatlerinden birisi olan yüzme havuzu nerede? Yazın mobil yüzme havuzu götürüyoruz günü kurtarıyor tamam ama yaşamak için geleceğimiz ne olacak? Bu ekonomik sıkıntıları ve pandemiyi yaşayan tek belediye Buca belediyesi değil. Para yok para alamıyoruz genel bütçeden gelen rakam yok diyorsunuz. Kurduğunuz 2 şirket var ne yapıyorsunuz nasıl bir öz sermaye üretiyorsunuz? Öz sermaye oranı yüzde 1 veya 2 yeterli mi? Değil... Anca personel maaşını yetiştirmeye çalışıyorsunuz…. İzmir’in ve Türkiye’nin gündemi 6 Şubat depremi Buca Belediyesi depremle ilgili ne yaptı? Bir diğer konu gelir giderle alakalı denetim raporunda en çok dikkatimi çeken, bizim cari borcumuz 209 milyon şuanda Buca Belediyesinin dışarıda neredeyse her 10 kişiden birisine borcu var… Bununla birlikte sizin Sayıştay raporunuzda da dikkat edilmesi gereken bir detay var. Muhasebe sıralamasında göre ödeme yapılmıyor diyor Sayıştay. Birileri hakkını alırken diğerleri neden sırasında alamıyor ödemeyi? Belediyeyi kazanırsanız ne yapacaksınız bir sonraki meclis üyelerine yine aynı şeyleri mi söyleyeceksiniz? Buca belediyesi yönetimin iradesiyle birlikte Buca Belediyesi tüm Bucalılara borçlu. Ancak belediye ve yönetimi bunlarla ilgilenmiş. Biz bu raporda bunları görüyoruz. Yaptığınız en güzel iş BUCAKUT’tu” ifadelerini kullandı.

YAĞLI KAĞIDDA BASILMIŞ ÇOK GÜZEL BİR KİTAPÇIK!
AK Partili Burçin Kevser Sevil’den sonra söz alan diğer AK Partili isim İsa Nezir ise Belediyenin basmış olduğu faaliyet kitapçığının kağıdını çok beğendiğini söylerken sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sayfa sayfa çok güzel bir kitap basılmış yağlı kâğıta. Herhalde 34 tane müdürlükten sadece bir tane müdürlük işini yapıyor… Diğerleri müdür vekili olarak görev yapıyor. Bazı bürokrat ve çalışanlara 2 müdürlük verilmiş bu işin altından çıkmaları biraz zaman alıyor… Fen işleri müdürlüğünde 450 bin bodrü taşla kaldırım yapımı var. 450 bin bodrül taş neymiş ki? Metre bile değil, taş. Başkan’ın sosyal medyada bir videosu vardı konteynır sayarken herhâlde başkan p şekilde saymış taşları da. Bir yere bir şeyler yapın ya, ışıklandırma ve 2 lamba değiştirme ile ne yapmışsınız? Mask’ın genel aydınlatma yapılma işi faaliyet raporunda… Lamba değiştirmek sizde faaliyet… Bundan dolayı eleştiriyoruz. Başkanım faaliyet raporunda yazıyor fuarlara gitmiş ve orada Buca’mız için kolonya dağıtmış. Reklam böyle bir şey… Allah vergisi bir yetenek. Emeğinize sağlık teşekkür ederiz”

15 SENEDİR ELLE TUTULAN TEK ESER YÜZME HAVUZU
AK Parti adına faaliyet raporu hakkında konuşan son isim olan Ekrem Gündoğdu ise, “15 senedir elle tatulan bir eser var oda yüzme havuzu. Verilen vaatlerin hiçbirisi yok ortada. Evlere dağıtılan vaatlerin yüzde biri yapılmamış” derken sözlerine şu şekilde devam etti.

“Her 2 arkadaşıma konuşmalarından dolayı teşekkür ederim. 2019 yılında ilk mecliste de görüşüyorduk. O konuşmada bir eleştiri yapmamıştım. O günün üzerinde 4 sene geçti. Bu 4 sene sonundaki son faaliyet raporu bu… Eleştirimizi yaparken biz 4 senede ne yaptık ne ettik derken her sorumda başkan yapacağız edeceğiz diye diye görev süremizin sonuna geldik. Efsane başkanımız Cemil Şeboy ile 15 sene geçirdik… Dışarıdaki insanların Buca’ya gıbta ile baktığı birçok eser hizmeti ile karşılaştığımız döneme denk geldik. Burada 15 senelik zaman diliminde CHP ne yaptı? İşim gereği her yeri avucumun içi gibi bilirim.15 senedir elle tatulan bir eser var oda yüzme havuzu. Verilen vaatlerin hiçbirisi yok ortada. Evlere dağıtılan vaatlerin yüzde biri yapılmamış. Bir baştan bir sona 200 metre yol olan cezaevi yolunu dahi 5 ayda yaptınız. Hizmet yapamıyoruz… Faaliyet raporunu inceliyoruz bütçemizin 703 milyon 500 bin lira olarak kararlaştırmıştık sonra ek bütçe getirildi bununla beraber yaklaşık olarak 1 milyarlık bir bütçe… Siz 120 milyon liralık bir açık veriyorsunuz. Bir esnaf olarak düşünün bir sene boyunca çalışmışım etmişim ve sonunda 120 milyon borçluyum. Ben buradan uyarıda bulunuyorum sayın başkan son senemiz burada seçim üstü seçimi kazanmak için bol vaatlerle bir sürü şey yapıp da yeni gelecek belediye başkanına bu borcu yükseltme diye öneri getiriyorum… Seçim zamanında Buca Çarşı büyük bir gösteri ile yapıldı ama şuan olduğu gibi duruyor durumu içler acısı… Ben o mahallede araştırma yaptım. Ne vatandaş memnun ne mahalleli memnun… Herkes bir sene boyunca çalışır ve karne alır. Bizler de, Başkanın 4 sene sonunda sınıfta kaldığını belirtiyoruz” 

PERFORMANS RAPORUNA BAKINCA PLANA BAĞLI KALDIĞIMIZI GÖRÜYORUZ
AK Partili meclis üyelerinin eleştirilerine cevap vermek için söz alan CHP meclis üyesi Özkan Yorulmazbaş ise, “Biz bu sene performans raporuna bakınca bu plana bağlı kalan bir derecemiz olduğunu görüyoruz” derken sözlerine şu şekilde devam etti:

“Konumuz faaliyet raporu. Burada kaçırmamamız gereken yerler var. Faaliyet raporu sonuçta bir senelik performansı gösterir. Meclisin o seneki başkanı göreve geldikten sonra stratejik planı açıklar ve belediye sonrasında bu plana göre yönetilir. Öyle kafasına göre yönetilmez… Devamlılık arz eden bir şekilde belediye devamlılıkla çalışır. Biz bu sene performans raporuna bakınca bu plana bağlı kalan bir derecemiz olduğunu görüyoruz. Bu plana ne kadar bağlı kalınmış buna bakmak gerekir. Ve buna bağlı kalınmak bile bir iştir… Geri kalan kısım başkanın kendi görevi ve sorumluluğundadır. Toplam 141 amaç var ve bu performans göstergeleri incelendiğinde en az yüzde yüz olarak 150’nin 92 sinin yüzde yüzü gerçekleşmiş gözüküyor. 26’sının ise gerçekleşme durumu yüzde yüz ile yüzde 82 aralığında olduğunu görüyorum. Geri kalanın da yüzde 80’in altında. Bizim ana amacımız performans raporunun stratejik planla uyuşması. Ve hedeflerimizin yüzde 70’ne ulaşmışız. Ben inanıyorum ki başkanımız Hedefimizin yüzde yüze ulaşması için çalışmasına devam edecektir”

MAZERETLERE RAĞMEN BUCA ELİNDEN GELENİ YAPIYOR
Son olarak ise söz alan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Başkan Kılıç, kendisine gelen ‘Buca belediyesi somut anlamda borçlu’ eleştirilerini insafsızca olarak nitelendirdi. Başkan Kılıç, “Belediye örneği verildi bu belediyenin bütçesi 2022 de gerçekleşen bütçenin 3 katı. Ve daha yeni bütçesinden 900 milyonluk borç yetkisi almış birçok gayrimenkulünü de satmış. Bizim hisseli satış dışında Buca Belediyesi herhangi bir gayrimenkulünü satamadı. Bunun dışında Buca Çarşı ile ilgili burası ile ilgili 4 defa proje çıkarttık 4 defa ihaleye çıkarıldı kimse girmiyor. Çünkü kimse geleceğini görmüyor... Burada çok güzel şeyler söylediler, şu yapılmadı burası yapılmadı… Çitlerden bahsettiler bunların hepsi kod kod yazılmak zorunda buraya… Sadece ona bakarsanız olmaz zaten. Taş tabi ki tek tek sayılamaz ama basit bir matematik ile ortaya çıkıyor. Bu taşlar sayıyla veriliyor bu şekildeki raporlarda. Buca’ya yaklaşık 30 tane otopark kazandırdık… Bu kent bir kere çok plansız büyümüş. Bu kent için geçmişte hiç plan yapılmamış şuana kadar. Bu planları yapanlar da bu yönetim ve bu meclis. Depremler yaşamış bir kentte yaşıyoruz… Bizim bir tane planımız yok. Bu planları biz çıkardık. Kadın sığınma evi diyorlar, kimse görmediği için kadın sığınma evini bu eleştiriler geliyor. Gidip görelim o zaman… Biraz önce meclis üyem şunu söyledi cevap olarak ekonomi ve pandemiden dem vuracaklar dedi… Biz bu mazeretlere rağmen Buca belediyesi olarak mevcut bütçelerle bu işleri yapmaya çalışıyoruz. AK Partili belediyelerin bakanlıktan ve hükümetlerden nasıl destek aldıklarını görüyoruz... Bizim için bankalar kredi vermezken diğerleri iller bankasından kredi alabiliyor... Asfalttan bahsedildi. Şuanda bir metre kare asfalt 2 bin liralara geldi. Bu koşullarda ve geleceği ön görülemez bir ortamda elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye tarihinde böyle bir şey olduğunu ben düşünmüyorum ki hiçbir banka belediyeye borç vermiyor... Bankalar geleceğini göremiyor. Bizim yapmış olduğumuz çalışmaları hiçbir şey yok diye görmek açıkçası insafsızlık… Geçmiş dönemden yapılan, MASK, Mevlana, gölet, 2 heykel ve şuandaki hizmet binası burada bu karşılaştırmaların sonu olmaz. Siz Yedigölleri diyorsanız bende Buca Metrosu derim en büyük yatırımlardan birisi. Buca’mızın trafik yükü ortadan kalkacak. Onun haricinde yağmur suyu projeleri var Büyükşehir Belediyesinin yakın süreçte tamamlanacak. Bir İki hafta içerisinde yüzme havuzu ve kapalı spor salonu temel atma töreni yapacağız… Ata evimizi bitirdik. İnovasyon merkezi açıldı. 2-3 yeni açılış yapacağız. Ben bu ay öyle sıkıştım ki, bu işlerde para olmadan nasıl yapacaksınız? Gelen para belli işte gelen para Buca’nın maaşını ödemiyor... Geçen yıl nisan ayında yatan paradan daha düşük geldi bu yıl iller bankasından gelen para. Bundan daha büyük bir mazeret olamaz zaten çünkü yok. Zamanında hipodromdan gelen geliri ben düşünüyorum da. O zaman birde büyükşehir yasası yoktu. Deli paralar… Şuanda ilçe belediyelerinin hali çok zor. Buca’nın da topladığı gelirlere baktığınızda emsal değerlerimizde düşük noktada. Bizi İstanbul’daki belediye ile birde gerçekleşen bütçenin bizden 3-4 kat fazla olan bir belediye ile Buca’yı karşılaştırmak çok doğru olmaz. Bizim iller bankasından hesapladığımız ve aslında gelmesi gereken para gelseydi. Zaten döngü içerisinde ödemeler yapılıyordu… Borçtan bahsediyorsanız AK Partili belediyelerinin borçlarına tek tek bakmak mümkün değil ama biz borçlanma konusunda iyiyiz. Buca belediyesi somut anlamda borçlu batıyor demek insafsızlık olur. Bir belediyenin borcuna bütçesine göre bakarsınız. Türkiye’nin borcunu rakamsal olarak tahayyül edemiyoruz. Bundan dolayı bu bahsedilen olaya da katılmıyorum. Önümüzdeki yılda hep beraber burada faaliyet raporunda atışırız diye umut ediyorum” şeklinde konuştu.  

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın açıklamalarından sonra Buca Meclisi açık oylama ile faaliyet raporunu oylandı. Faaliyet raporu 12 Ret oyuna karşın, 20 kabul oyu ile kabul edildi.

 
TCG Anadolu, pazartesi günü teslim edilecek
 
HDP'den karar... Sözlü savunma vermeyecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erhan kılıç top çevirmiş 6 Nisan 2023 Perşembe 19:39

Erhan bey'e sormak lazım bence faaliyet raporu dediğiniz şeye lamba değişimi yazılır mı? Hadi yazdin çıt döşeme yazılır mı? Bunlara karşın ak parti gurubu sadece bunlar var diye eleştiriyor seni... Bunları yazdin diye değil... Başka ne yaptın diye soruyor sana sen topu merkezi hükumetin ekonomi politikalarına atıyorsun! Ne güzel dünya be... Suçlu suçunu ona atıyor o diğerine atıyor diğeri diğerine arada kalan Buca halkı oluyor. Yağmur yağmasın diye dua eden Buca halkı... Izmir de çevirmeye çıkmaktan biz utanıyoruz ancak belli ki Buca belediye başkanı utanmıyor...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahkeme'den yeni 'emsal' kararı!
İzmir 5'inci İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği sonrasında ...
Aliağa'da gündem denetim raporu... 2022'de yatırımlara 550 milyon TL!
Aliağa Belediyesi'nin 2022 yılı bütçe karnesi ilçede son 9 yılda yakalanan ...
Antakya Medeniyetler Korosu’ndan Bir Kira Bir Yuva konseri
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı “Bir Kira ...
 
Mahalleli istedi, belediye harekete geçti... Selçuk'ta yol çalışmaları başladı!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel kent genelinde devam eden ...
Kayyum müteahhitlerin kapısını çaldı... Proje için pamuk eller cebe!
Urla Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Murteza Dayanç’ın prestij proje ...
TİS'te tıkanma... Büyükşehir’de bir iş bırakma eylemi daha!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri ...
 
İzmir 25 milyon Euro’luk Horizon çağrısına başvurdu
İklim krizine karşı yerel yönetim vizyonu ve eylem planlarıyla fark yaratan ...
Başkan Soyer izlenimlerini anlattı: Osmaniye'de İzmir rüzgarı esiyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, YÖNET'İŞİM 2023 programında ...
Bornova'dan tarıma dört dörtlük destek
Bornova Belediyesi tarımsal üretimin daha bilinçli bir şekilde yapılması ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva