HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Nisan 2023 Perşembe - 11:18

TİS'te tıkanma... Büyükşehir’de bir iş bırakma eylemi daha!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi arasında bugün 4’ncüsü gerçekleştirilen TİS toplantısı sonrası konuşan TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube başkanı Buse Engin, grev konusunda adımlar atılabileceğini kaydetti. Engin açıklamasında iş bırakma eylemlerinin de başlayacağını belirterek “Grev kartımız masada duruyor. İş bırakmaya başlayacağız” yanıtını verdi.

TİS te tıkanma... Büyükşehir’de bir iş bırakma eylemi daha!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi arasında yürütülen ve otobüs, itfaiye, mezarlıklar ve İZSU'da görev alan yaklaşık olarak 7 bin personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecinde görüşmeler bugünkü toplantı ile devam ediyor.

Kültürpark içerisinde yer alan İzmir Sanat’ta bir araya gelen emekçiler pankartlarda birlikte 4’ncü TİS görüşmesinin yapılacağı salona doğru yürüdü. Saat 09:30’da başlayan görüşmeler yaklaşık olarak 1 saat sürerken, görüşme sonrası TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube başkanı Buse Engin açıklamalarda bulundu.

YÜZDE 40’I KABUL ETMİYORUZ
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan sendika başkanı Buse Engin toplantı ile ilgili yaptığı değerlendirmede "4’ncü oturum gerçekleştirildi. Sözleşme taslağımızda yaşan her maddenin tekrar tekrar pazarlığını yaptık.  Sosyal denge ücreti ile ilgili son verilen teklif süresinden bir görüşme daha yapılacak. Bir dolu bir boş olmak üzere 6’ncı ikramiye talebimiz vardı, bu geçmiş durumda. Halkın Bakkalı ile ilgili bir talebimiz vardı, kapasite sorunundan kaynaklı sembolik de olsa bu talebimizin karşılanabilmesi için görüşülecek. Bununla ilgili bilgi bekliyoruz, büyük ihtimalle olumlu sonuçlanacak. Ancak sosyal denge ile ilgili konu yüzde 40'ta kalmış durumda, pazarlık durumundayız. Bu da önümüzdeki görüşme ile yeniden değerlendirilecek. Çok kayda değer bir görüşme olmadı. İkramiye tutarı yüzde 40 üzerinde 2 bin 100 TL olarak sunuldu. Yüzdelik oranla ilgili yukarı çıkamadık. Biz bu rakamların kabul edilemez olduğunu söyledik, ilçelerin ortalamalarından bahsettik. Biz her yıl olduğu gibi bir dirençle karşı karşıyayız. Bunu kırmak istiyorsak bir arada  mücadele etmeliyiz. Yüzde 40'ın bizi rahatlatacak durumu bile yok. Direne direne kazanacağız, başka yolu yok" dedi.

BİZ ZATEN İŞ BIRAKMAYA BAŞLAYACAĞIZ
Açıklama sonrası sorularımızı da yanıtlayan Engin, İZELMAN'da olduğu gibi bir grev süreci olup olmayacağı yönündeki soruya ise, "Biz kurullarımız ile görüşüp ona göre karar alacağız. Bizde grev yoluna gidebiliriz. Bunu konuştuk. Grev kartımız masada duruyor. Biz zaten iş bırakmaya başlayacağız. Önerilerimizden biri de buydu" ifadelerini kullandı.

BÜTÇEYİ ZORLAYACAK DURUMDA DEĞİL
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşmelerinde yaşanan grev süreçleri hakkında düşüncelerinin ne olduğunun sorulmasına yanıt veren Engin, "Ekonomik şartlar belediyelerde zorluğa neden oluyor. Bunlarla bağlantılı olduğu söylendi. Bizim taleplerimiz belediye bütçesinin bozacak şekilde değil. Bizim istediğimiz rakamlar da normal rakamlar" dedi.

SENDİKA ÜYELERİNDEN 'KESİN RET' GÖRÜŞÜ
TİS toplantısı ise sendika üyeleri kalabalık bir biçimde kapının önünde bekledi. Çalışanlar, Başkan Engin'in sözlerini sıklıkla bölerek sözleşmesinin kabul edilebilir olmadığını ve bunu kabul etmek istemediklerini belirtti. Sosyal denge tazminatı için ayrıca ilçe belediyeleri örnek gösteren sendika üyeleri alkışlarla öneriyi protesto etti. Bu esnada bazı çalışanların 'iş durduralım' diyerek tepki gösterdiği görüldü.

Sendika üyeleri açıklamaların ardından ise belediye hollerine sloganlar ile yürüyerek  bilgi vermeye gitti.

SENDİKA'DAN AÇIKLAMA!
TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube tarafından yapılan açıklamada "Son açıklanan verilere göre TÜİK yıllık enflasyon oranının %71.83, bağımsız kuruluş ENAG ise %112.51 olduğunu belirtmektedir. Ülkemizde yoksulluk sınırının 32000 TL’ye dayandığı bir tabloda, emekçilerin enflasyon karşısında sürekli eriyen maaşları artık zorunlu giderleri bile karşılayamaz hale gelmiştir. Alım gücü olarak bir önceki sözleşmenin altında kalan bu teklifi kabul etmemiz mümkün değildir. Söz konusu teklifler siz değerli emekçilerin de katkılarıyla Sendikamız kurullarında değerlendirilerek gerçek bir toplu sözleşme mücadelesinin yol ve yöntemlerini belirleyeceğiz. Haklı taleplerimiz karşılanıncaya kadar örgütümüzden aldığımız güçle mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. İş, Ekmek Yoksa, Barış Da Yok!" denildi. 

 
Sokak ortasında bıçaklandı... ABD'li milyarderin korkunç sonu!
 
Millet İttifakı kararını verdi: 4 parti CHP listesinden!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EMEKÇİ 7 Nisan 2023 Cuma 09:58

İzmirde yollar köstebek yuvasından farkı yok, yüzlerce kez bildir, bir talep şikayet başvurusu yap değişen birşey olmaz, çok merak ediyorum Tunç soyer ne iş yapar, ekibi ne iş yapar. Belediye''ye çalışmayan iş yapmayan personel ile doldurdu. Özellikle Çiğli bölgesin den Ve ayrımcılığın kralını yapıyor bu şehire !

Yorumu oyla      5      3  
Izmirli 7 Nisan 2023 Cuma 08:28

Geçen ay izmir büyük şehir belediyesi günlerce süren iktisat kongresi yaptı izmir ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır bekleyin emekçiler...

Yorumu oyla      5      4  
Bülo Ağa 6 Nisan 2023 Perşembe 22:25

İzmirin parası hizmete değil belediye personeline gidiyor. Para kalmayınca hizmet mizmet hak getire. Gözünüz doymadı gitti. 8500 tl ile ev geçindirenler var sizde en az alan 20 bin alıyor hala ağlıyorsunuz.

Yorumu oyla      3      6  
Recep Gokay 6 Nisan 2023 Perşembe 16:56

Merkezi hükümet için soran arkadaş. yetkili sendikadan haberin yok sanırım senin. Ona itiraz merci veya muhatap bu sendika değil. Bu arada seçim öncesi yapılması gereken hiçbirşey yapılmıyor. imkanlar zorlanmalı. Seçim sonu BAHAR

Yorumu oyla      4      4  
Memur 6 Nisan 2023 Perşembe 15:15

Hiçbir iş yapmayan memurun 25 bin TL'ye yakın maaş istemesi de ayrı bir ironi....

Yorumu oyla      9      14  
murat 6 Nisan 2023 Perşembe 14:40

Bu tepkiler yılbaşında % 30 zam alırken merkezi hükümete karşı neden verilmedi? verilemiyor.

Yorumu oyla      7      7  
Osman 6 Nisan 2023 Perşembe 13:38

Direne direne kazanacağız

Yorumu oyla      11      5  
Proletarya 6 Nisan 2023 Perşembe 13:36

İZENERJİ işçisi yanınızda..

Yorumu oyla      11      5  
Kartal 6 Nisan 2023 Perşembe 11:28

İzmirin ilçelerinde yillardir cok iyi sozleşmeler imzalaniyor,büyükşehirde hep gıdım gıdım...

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir 25 milyon Euro’luk Horizon çağrısına başvurdu
İklim krizine karşı yerel yönetim vizyonu ve eylem planlarıyla fark yaratan ...
Başkan Soyer izlenimlerini anlattı: Osmaniye'de İzmir rüzgarı esiyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, YÖNET'İŞİM 2023 programında ...
Bornova'dan tarıma dört dörtlük destek
Bornova Belediyesi tarımsal üretimin daha bilinçli bir şekilde yapılması ...
 
Büyükşehir'in TİS sınavı... Toplantı öncesi 'yüzde 40'a ret' açıklaması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri ...
Aydınlılar Büyükşehir’in iftar sofralarında buluşuyor!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında kentin birçok noktasında iftar ...
Menemen Belediye Meclisi'nde ağustos böceği karınca atışması
Menemen Belediyesi'nin 2022 faaliyet raporu, CHP ve İYİ Partili meclis ...
 
'Kiralamalar yüksek' eleştirisine Kılıç'tan net yanıt: Bankaların önerisi kabul edilebilir değil
Buca Belediye Meclisi'nde konuşan ve 'araç kiralama ücreti'  eleştirilerine ...
İzBBŞT’den depremzede çocuklara özel oyun
İzmir Şehir Tiyatroları afetzede çocuklara destek için inisiyatif grubu ...
İZSU’da sözleşmeli personeller kadroya geçti!
Kamuda çalışan sözleşmeli personelin memur kadrolarına geçirilmesini öngören ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva