HABERLER>POLİTİKA
23 Haziran 2011 Perşembe - 14:50

‘Baykal elini CHP’den çek’

CHP Genel Merkezi önünde toplanan partililer, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Kurultay çağrısı yapan Deniz Baykal’a tepki gösteren CHP’liler, ''Baykal elini CHP'den çek'' şeklinde slogan attı.

‘Baykal elini CHP’den çek’

ANKARA - Ellerinde çeşitli pankart ve dövizler bulunan partililer, CHP Genel Merkezi önünde toplandı.
 
''Vur vur inlesin, Baykal dinlesin'', ''Baykal elini CHP'den çek'' sloganları atan partililerin taşıdıkları ''Seçimde 10 dakika çalışmayanların 1 dakika konuşma hakkı yoktur'' dövizleri dikkati çekti.
 
Partililere yönelik ilk konuşmayı yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'nin oylarının yükseldiğini ifade etti.
 
Güneş, ''Bir yenilik olarak çıktık, Atatürk'ün partisi CHP'yi, Türkiye'nin ilerlemesi için yola çıkarttık. Hızla ilerliyoruz. Şimdi bu güçte ve bu sükunette olmalıyız. Her şey yolunda gidiyor'' dedi.
 
Örgütlerin, CHP'nin enerjisi olduğunu, kendilerine verdiği desteğin de farkında olduklarını kaydeden Güneş, partide zaman zaman ufak tefek tartışmaların yaşanabileceğini, bunu olgunlukla karşıladıklarını dile getirdi.
 
Güneş, ''Yolumuza devam edeceğiz. Yolumuzdan ödün verecek durumda değiliz. Türkiye'nin önemli sorunları, halkımızın önemli sıkıntıları var. Bunların çaresi CHP ve sosyal demokrasidir'' ifadelerini kullandı.
 
CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül de iktidarı kazanamadıkları bir seçimden sonra ''tatmin olduk'' diyemeyeceklerini, ancak seçim sonuçlarının içinde bulunulan koşullar gözönünde tutularak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
 
CHP'nin yakın zamana kadar halkla arasındaki boşluğu kapatmakta başarılı olamadığını belirten Şengül, şunları söyledi:
 
''Ama yakın zamanda CHP'de ortaya çıkan yenileşme hareketi ve genel başkanımızın CHP'ye getirdiği yeni soluk ve ivme, tarihsel olarak oluşan bu kopuşun, boşluğun bir kez daha kopartılmamak üzere kapanmaya başladığının da işareti oldu. 12 Haziran, tam da bu açıdan bir kopuş noktasıdır. Meydanlarda, sokaklarda, mitinglerde gördük. Her yerde halk büyük bir coşkuyla CHP'ye daha önce rastlamadığımız bir şekilde ilgi gösterdi, kucaklaştı. Aldığımız oy bizim için bir başlangıç. Bundan sonra koşarak gideceğimizden herkes emin olsun. Yüzde 50'yse o yüzde 50'yi de alırız. Ama o yüzde 26'ya dikkat edin. O yüzde 26, herhangi bir yüzde 26 değil. O yüzde 26, Türkiye'nin sağduyusu, Türkiye'nin onuru, Türkiye'yi ayakta tutabilecek gerçek direnç, CHP'nin gerçek emekçileridir. Yüzde 26, Türkiye'nin geleceğinin garantisidir. O yüzde 26, geleceğin yüzde 50'sidir.''
 
‘DEMİR KAFES’E PROTESTO
Şengül, iç hesaplaşmalarla zaman geçirmeyeceklerini de belirterek, yüzlerinin her zaman dışarıya dönük olacağını kaydetti. Kılıçdaroğlu, lehine bir süre slogan atan partililer daha sonra Eskişehir yolu üzerinde bulunan ''demir kafes'' diye adlandırılan inşaata doğru yürüyüşe geçti.
 
Burada inşaatı sloganlarla protesto eden partililere seslenen İl Başkanı Şengül, iktidar partisinin hem Türkiye'yi hem de Ankara'yı adeta bir hapishaneye çevirdiğini iddia etti.
 
Şengül, ''Bu demir kafes, bu ucube onun en büyük örneği. Kars'taki ucubeyi görenler, Ankara'dakini görmüyor. Mahkeme kararı olmamasına karşın Kars'taki ucubeyi yıkanlar, mahkeme kararı olmasına karşın Ankara'dakine dokunmuyor, burayı gözleri görmüyor'' ifadelerini kullandı.
 
Bir süre sloganlar atan partililer daha sonra olaysız şekilde dağıldı. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tertip 23 Haziran 2011 Perşembe 18:53

bu eylemin bir tertipten ibaret olduğu ortada. gürsel tekin ve bir grup kraldan fazla kralcının oyunu bu. baykal bu partinin direğidir. bu direği kimse yıkamaz. yıkan o yıkıntının altında kendisi kalır. chp üzerinde oyun oynamayın. koltuklarınıza yapışmak için partiyi bugünlere getirenlere saygısızlık, vefasızlık hatta hainlik etmeyin!!!

Yorumu oyla      18      17  
23 Haziran 2011 Perşembe 16:05

Türkiye yobazların ülkesi sizin yorumunuzdan bu bariz bir şekilde anlaşılıyor,ne alaka bir liderin alevi olması mezhepleşmeye gittiğini savunuyor ve alevilerin partisi diyorsunuz peki biz yıllarca chp ye oy verdik ama asla sünnilerin partisi diye aklımızın ucundan geçirmedik demek sizin gibi cumhuriyetçi geçinenlerin düşüncesi bu içim acıyarak bunu anlamış oldum:(( Bundan sonra hiç bir partiye oy yok...........

Yorumu oyla      18      12  
yeter.... 23 Haziran 2011 Perşembe 15:39

Yazıcam yazmıcam diyorum kendimi tutamıyorum. Bu parti sadece alevi partisi değildir.Kürtçülük yapmaz.Mezhepçilik yapmaz!! Siz kovacağınıza siz defolun gidin..On tane çapulcu baykal elini çek diyor..Karşındaki partiyi ikinci kez kuran adam.Sevmeyebilirsin ama O tezkereyi engelleyen, o bu süreçteki yobazlaşmaya en karşı koyan..Bırakırken %29u anketlerde gören..O kuvay-ı milliye sınırlarında özerklik yok diyen, o gerekirse apoyla da görüşürüm demeyenlerden...Partinin ekseni kaymayacak..Alevisi sünnisi ama hepsi atatürkçüsü yönetecek..Öyle sırf alevilerin kapısı olmayacak bu parti..yeter ya...!!!

Yorumu oyla      20      23  
erkan tek 23 Haziran 2011 Perşembe 14:57

iyi baykal çeksin ortalık mezhepdaşlara kalsın

Yorumu oyla      21      25  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis'e girmeyecekler
BDP destekli milletvekilleri YSK'nın Hatip Dicle'yi veto kararını protesto için Meclis'e girmeyecek.
Arınç'tan 'yatıştırıcı' açıklama
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da "demode olduğuna ...
İşte kesin seçim sonuçları
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24. dönem milletvekili seçimleri kesin sonuçlarını açıkladı.
 
Dicle’ye karşı 3’lü mutabakat
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile siyaset arasında Hatip Dicle'nin milletvekilliğin ...
Kılıçdaroğlu’ndan MYK’ya çok sert uyarı
Kemal Kılıçdaroğlu dün gerçekleşen MYK toplantısında Kurultay sürecine ...
‘Dicle kararını doğru bulmuyoruz’
CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, Hatip Dicle'nin ...
 
Prof. Sındır'dan genç danışman hamlesi!
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, uzun yıllar Profesör unvanı ...
Hatip Dicle krizi büyüyor
Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Demokratik ...
CHP İzmir'de kurultay ateşi alevleniyor
CHP’de olağanüstü kurultay için harekete geçen parti içi muhalefet imza ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva