HABERLER>POLİTİKA
23 Haziran 2011 Perşembe - 09:07

Kılıçdaroğlu’ndan MYK’ya çok sert uyarı

Kemal Kılıçdaroğlu dün gerçekleşen MYK toplantısında Kurultay sürecine ve basına sızan MYK konuşmaları hakkında çok sert açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan MYK’ya çok sert uyarı

ANKARA - Milliyet ve Hürriyet’in haberine göre; CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kurultaya sürecinin değerlendirdi ve son MYK toplantısında çok sert uyarılarda bulundu. Toplumun ve CHP tabanının kurultay talebi olmadığını belirten Kılıçdaroğlu , “Arkadaşların bu yönde irade koymalarına da saygı duyacağız. İmzaları toplamaya başlamışlar, görelim bakalım ne yapacaklar. Ancak görünüyor ki, başarılı olamayacaklar” dedi. Kılıçdaroğlu, MYK toplantısında da sürecin dikkatli izlenmesini istedi. Öte yandan son MYK toplantısında basına sızan konuşmalara ilişkin yardımcılarına uyarıda bulunan Kılıçdaroğlu “Sızıntı yapanı bulursam affetmen artık susun” dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK’dan olası olağanüstü kurultayla ilgili olarak, “Muhalifler 48 saat içinde gerekli imzaları toplayamayacaklarını görürler. Bu noktada çok da dikkate alınması gereken bir süreç değil” değerlendirmesi çıktı. Kılıçdaroğlu özetle, “Toplumun ve CHP tabanının büyük bir kesiminin kurultay gibi bir talebi yok. Ancak arkadaşların bu yönde bir irade ortaya koymalarına da saygı duyacağız. İmzaları toplamaya başlamışlar, görelim bakalım ne yapacaklar. Ancak görünüyor ki, başarılı olamayacaklar” dedi. Kılıçdaroğlu, kurmaylarına süreci sakin bir şekilde izlemeleri uyarısında bulundu.
 
DEĞİŞİM MESAJI
İl başkanlarıyla, kurultay delegelerinin büyük bir çoğunluğundan “Yönetime destek” mesajları alan Kılıçdaroğlu, 15 günlük imza toplama sürecinin tamamlanmasının ardından MYK’da değişimin yaşama geçirileceği mesajı verdi. İmza toplama sürecinde yönetimi değiştirmeme seçeneğine yakın duran Kılıçdaroğlu, partinin kurumsal kimliğine yönelik açıklamalarda bulunan isimlerin de disipline verileceği uyarısını yeniledi. Kılıçdaroğlu, toplantı sonrasında ise bazı genel başkan yardımcılarını basına yansıyan açıklamaları nedeniyle uyardı.
 
BATUM: TEDİRGİN EDİCİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum da, gazetecilerin sorusu üzerine kurultay tartışmalarıyla ilgili şöyle konuştu: “Her seçimden sonra bir tartışma varmış gibi bir görünümün ortaya çıkması, sürekli kurultaylar partisi görünümünün ortaya çıkması beni de tedirgin ediyor. İnsanların CHP’den beklentisi şu; ‘Yarı yolda patinaj yapmayın, bizim beklentilerimiz var.’ Bu beklentilere cevap verecek bir CHP istenirken, bizim ‘Yüzde 30’duk, bundan düştük’ gibi sanal tartışmalarla zaman kaybetmemiz doğru olmaz.”

Kılıçdaroğlu: Artık susun

Seçim sonuçlarıyla ilgili MYK’da yapılan “Stockholm sendromu” değerlendirmesinin medyaya yansımasına sinirlenen Kılıçdaroğlu, ‘Burada konuşulan burada kalmalı. Artık susun arkadaşlar. Olacak şey değil. Burada ne konuşuyorsak, çarşaf çarşaf gazetelerde okuyoruz."’ dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) yaptıkları değerlendirmelerin bir kısmının basına yansımasına tepki gösterdi.
 
CHP MYK dün Kılıçdaroğlu başkanlığında yaklaşık 5 saatlik bir toplantı yaptı.
Milliyet’in edindiği bilgiye göre, MYK üyelerini uyaran Kılıçdaroğlu’nun, “Olacak şey değil. Burada ne konuşuyorsak, çarşaf çarşaf gazetelerde okuyoruz. Burada konuşulan burada kalmalı. Artık susun arkadaşlar” dedi. Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran’da yapılan MYK toplantısında seçim sonuçlarının değerlendirilmesi sırasında gündeme gelen “Stockholm sendromu” ifadesinin medyada yer almasına kızdığı için bu uyarıyı yaptığı öğrenildi.
 
MYK değişikliğini açıkladı
Kılıçdaroğlu’nun, toplantıda MYK’nın yapısında değişikliğe gideceğinin de sinyalini vererek, “Meclis’te etkin bir muhalefet yapacağız. Bunun için bazı arkadaşlarımızı orada görevlendireceğiz” dediği öğrenildi.
 
Değişiklik 4 Temmuz’da
Kılıçdaroğlu, Baykal döneminde değiştirilmiş olan CHP tüzüğünün kendisine tanıdığı yetkiler uyarınca istediği zaman genel başkan yardımcılarını değiştirme ve bunların sayısını istediği kadar artırıp düşürmeye yetkili. MYK’da Parti Meclisi’nin de 4 Temmuz’da toplanmasına karar verildi. Bu kararda, Kılıçdaroğlu’nun 30 Haziran-2 Temmuz arasında Yunanistan’da yapılacak Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılacak olmasının da etkili olduğu öğrenildi.
Kılıçdaroğlu’nun geçen sefer olduğu gibi yine PM toplantısında MYK’nın halen 18 oylan üyesi sayısını 15’e düşürmesine ilişkin ilişkin kararını ve yeni MYK üyelerinin isimlerini bildirmesi bekleniyor.
 
Niçin sıfır çekildi
Kılıçdaroğlu’nun seçimin hemen ertesinde verdiği talimat uyarınca yaklaşık 200 bin seçim sandığı içerisinde CHP’nin sıfır çektiği sandıklara ilişkin veriler de kendisine teslim edildiği öğrenildi. Doğu ve Güneydoğu ağırlıklı olmak üzere toplam 3 bin 600 sandıkta CHP’ye hiç oy çıkmadığı saptanınca Kılıçdaroğlu’nun, “Bunun mutlaka hesabını soracağım. Bu sandıklarda görevlilerimiz var mı ve oylarını nerede kullanmışlar” dediği öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
UMIT AYDIN 23 Haziran 2011 Perşembe 17:55

KURULTAYYYYY ILLEDE KURULTAY BALBAYIN HABERALIN LISTEYE KOYUS HESABINI VERECEKSINIZZZZZZ

Yorumu oyla      14      17  
ali 23 Haziran 2011 Perşembe 16:06

of herşeye bişiy bulun. paranoyaklar

Yorumu oyla      17      6  
yorumcu 23 Haziran 2011 Perşembe 11:13

KÜKREDİ kelimesini kullanma amacınız ortada .biliniyor anlaşılıyor.YUMUŞAK ATLARIN ÇİFTESİ PEK OLUR.türk atasözü

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Dicle kararını doğru bulmuyoruz’
CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, Hatip Dicle'nin ...
Prof. Sındır'dan genç danışman hamlesi!
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, uzun yıllar Profesör unvanı ...
Hatip Dicle krizi büyüyor
Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Demokratik ...
 
CHP İzmir'de kurultay ateşi alevleniyor
CHP’de olağanüstü kurultay için harekete geçen parti içi muhalefet imza ...
Soyoğul'dan CHP seçmenine ilginç benzetme
Egedesonsöz’ün usta kalemlerinden Gönül Soyoğul, CHP seçmenine ‘Küçük Emrah’ benzetmesi yaptı.
‘CHP kurultaylar partisi olmamalı’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, parti içi muhalefetin kurultay ...
 
CHP’de şimdi moral zamanı
İlçe örgütlerine teşekkür ziyaretinde bulunan CHP İzmir milletvekilleri ...
İnan Kıraç'la da helalleşti
Başbakan Erdoğan'ın “CHP seçimlerden birinci parti çıkacak” tahminini ...
Kılıçdaroğlu: Sendromu MYK'da konuştuk
AK Parti'yle ilgili Stockholm Sendromu açıklaması yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva