HABERLER>POLİTİKA
14 Temmuz 2011 Perşembe - 16:08

Ak Parti'de hedefteki başkanlar yeniden aday

AK Parti’de Eylül ayında başlayacak ilçe kongreleri öncesi Genel Merkezin, seçimde yüzde 30’un altında oy alan ilçelerde değişime gideceği iddiası parti teşkilatlarını hareketlendirdi.

Ak Parti de hedefteki başkanlar yeniden aday

Fırat Soylu/Egedesonsöz- 12 Haziran seçimlerinde İzmir’in 30 ilçesinin 11’inde birinci parti çıkma başarısı gösteren AK Parti’de yaklaşan kongre süreci teşkilatlarda hareketliliği artırdı. 30 ilçe teşkilatında kongreler için aday kulisleri başlarken, 12 Haziran seçimlerinde CHP’nin gerisinde kalan ve oy oranları yüzde 30’un altında olan ilçelerde mevcut ilçe başkanlarının değişeceği iddia ediliyor. Parti kulislerinde kulaktan kulağa yayılan iddiaların hedefindeki ilçe başkanları ise kongrelerde yeniden aday olacaklarını açıkladı. Oy oranı yüzde 30’un altında kalan Balçova, Çeşme, Güzelbahçe, Narlıdere, Urla, Selçuk, Dikili, Karşıyaka, Foça İlçe Başkanlarının büyük çoğunluğu alınan sonuçların başarılı olduğunu savunarak, ‘yeniden adayız’ dedi.

Ümit Yaldız'ın 'AK Parti'de kartlar karılıyor' yazısı için tıklayın

AKAY: İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

Eylül ayında start alması beklenen ilçe kongreleri öncesi ortaya atılan bu söylenti teşkilatta hareketliliği artırırken AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, söylentilerin doğru olmadığını dile getirdi. 12 Haziran seçimlerinde İzmir genelinde başarılı bir sonuç elde ettiklerinin altını çizen Akay, “Bütün ilçe teşkilatlarımız çok iyi bir seçim çalışması yürüttü. Benim gözümde tüm ilçe başkanlarımız başarılıdır. Genel Merkezimiz de yüzde 30’un altında kalan ilçelerde bir değişiklik yapacağı iddiaları da doğru değil. Bizler kongre sürecinde son derece demokratik bir yarış sergileyeceğiz. Aday olmak isteyen her arkadaşımız kongrede yarışa katılabilir. Ben il başkanı olarak kendimi başarılı buluyorum. Buna karşılık benim karşıma da aday olmak isteyen arkadaşlarımız çıkabilir. Bu son derece olağan ve demokratik bir durumdur” diye konuştu.

İLÇE BAŞKANLARI YENİDEN ADAY OLACAK

AK Parti’de 12 Haziran seçimlerine göre oy oranı yüzde 30’un altında kalan ilçelerde ise mevcut başkanlar yeniden göreve talip olduklarını açıkladı. Görüşlerini aldığımız Balçova, Çeşme, Narlıdere, Urla ve Selçuk ilçe Başkanları iyi bir seçim süreci geçirdiklerini, oy oranlarının yüzde 30’u geçemese de alınan sonuçların 2007 seçimlerine oranla daha yüksek olduğunu söyledi. Kongrede karşılarına rakiplerin çıkabileceğini belirten ilçe başkanları, kongre yarışında delegenin desteğini alarak ilçe başkanı seçilecek ismin kim olursa olsun arkasında olacaklarının sözünü de verdi.

BALÇOVA’DA DURU İDDİALI

AK Parti Balçova İlçe Başkanı Oktay Duru, kongrelere üç aydan daha fazla bir zaman olduğunu söyledi ancak yeniden aday olacağının da sinyalini verdi. Kararını ilçe teşkilatı ile yapacağı görüşmelerden sonra netleştireceğini belirten Duru, “Daha önümüzde gençlik kolları, kadın kollarının kongreleri var. Önce bu kongreleri yapacağız, sonra ilçe kongresine gideceğiz. Ben iyi bir seçim süreci geçirdiğimizi düşünüyorum. Alınan sonuçta bunun bir göstergesidir. Ben göreve geldiğimde partimizin ilçedeki oyu yüzde 19’du, şuanda yüzde 28,4 oranına çıkmış durumda. Aşağı yukarı yüzde 47-48 oranında bir artış var. Ben kendimi başarılı görüyorum. Bu oranda bir oy artışı başarıdır. Yüzde oranında en fazla artışın olduğu ilçeyiz. Adaylık noktasında kararımızı yapacağımız görüşmeler neticesinde açıklayacağız. Hayırlısı neyse o olur” diye konuştu.

ÇEŞME’DE YERLİ HALK AK PARTİ’Yİ SEÇTİ

Çeşme İlçe Başkanı Fatma Özen’da kongrede aday olacağını söyledi. Özen, “İlçe Teşkilatı olarak iyi bir seçim geçirdik. Oylarımız yaklaşık yüzde 50 oranında arttı. Çeşme gibi, yazlıkçıların yoğun olduğu bir ilçede oylarımızı artırmamız bizim için iyi bir başarıdır. Çünkü geçmiş seçimlerde de bunu gördük yazlıkçıların büyük çoğunluğu CHP’ye oy veriyor. Biz bu seçimde Çeşme’nin yerli halkının oyunun büyük çoğunluğunu aldık. Yerli halkın oturduğu yerlerde AK Parti olarak, CHP ile başa baş, hatta bazı sandıklarda önde çıktık. Alınan sonuç bizim gelecek seçimler için doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Bu nedenle ilçe başkanlığına tekrar adayım. Aday olmayı düşünen adaylar varsa onlarda rakip olarak karşımıza çıkabilir. Bu kongreler demokratik bir seçim olacaktır” dedi.

SAVAR ŞİMDİDEN HEDEF KOYDU

Narlıdere İlçe Başkanı Abdulmuttalip Savar da kongrelerde aday olacağını açıkladı. 12 Haziran seçimlerinde Narlıdere’de AK Parti’nin oylarının ilk kez 7 bin’ler seviyesine ulaştığını kaydeden Savar, “Narlıdere CHP’li Belediye tarafından yönetilen bir ilçe. Belediyenin gizli desteğine rağmen, bizim Narlıdere halkı ile kurduğumuz iyi diyalog sayesinde oylarımızı artırdık. Hedefimiz önümüzdeki yerel seçimlerde daha başarılı bir sonuç almak ve oylarımızı 15 bin’in üzerine çıkarmak istiyoruz. Bu nedenle bir dönem daha ilçe başkanlığına adayım. Kongrede seçilerek göreve gelmek istiyorum. Narlıdere’nin sosyal yapısını biliyorum. Emekli askerim ve Diyarbakır doğumluyum bunların avantajlarını iyi kullandığımı düşünüyorum. Kongrede delegelerin desteği ile yeniden ilçe başkanı olacağımı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

BAKIRLI: SANDIKLARA SAHİP ÇIKTIK

Oy oranı yüzde 30’un altında kalan ilçelerden Urla da ise İlçe Başkanı Tarkan Bakırlı kongrede aday olacağını açıkladı. Aynı zamanda İl Genel Meclis Üyesi de olan Bakırlı, kendisinden daha başarılı olacağı bir ismin aday olması halinde ona destek verebileceğini de söyledi. Bakırlı, “Önümüzdeki kongre sürecinde partimize katkı koyacak, yarar sağlayacak isimleri kazanmak bizim görevimiz. Partimize bizden daha fazla katkı koyacağına inandığımız isimler aday olarak çıkarsa bizlerde onlara destek veririz. Ama ben iyi bir seçim süreci geçirdiğimizi düşünüyorum. 2007’de yüzde 22 olan oyumuzu bu seçim yüzde 26,5’lara çıkardık. Referanduma göre ise bu oranı yüzde 1,5 artırdık. Bu sonuçlar bizi umutlandırdı. Urla teşkilatı olarak iyi bir sonuç aldığımızı düşünüyoruz. Bir yıllık bir ilçe yönetimiyiz. Bu dönemde Referandum ve genel seçim süreci yaşadık. Sandıkların yüzde 100’ne sahip çıktık. Bunu Urla’da birçok parti yapamıyor. Bu nedenle kongrede bu kez seçimle ilçe başkanı olmak için adayım” dedi.

YEŞİLÇİMEN: BAŞKA ADAYLAR ÇIKABİLİR
Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’de yüzde 30’un altında oy almalarına karşılık başarılı olduklarını ve yeniden aday olacağını söyledi. Yeşilçimen şöyle konuştu,Biz bu seçimde ilçede daha önce görev yapan ilçe başkanı arkadaşlarımızla birlikte çalıştık. Bizim ilçemiz zor bir ilçe. Ama buna karşılık ilçemizde çok iyi bir sonuç aldık. Tabi ki eksiklerimiz olabiliriz. Eksiklerimizi gözden geçiriyoruz. Vatandaşlarımıza ulaşarak bu eksikliklerin nedenini soruyoruz. Bu bir hizmet yarışı. Ben ve yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımız ortak bir karar alarak yeniden aday olacağız. Başka adaylarda çıkabilir. Bu bir bayrak yarışıdır. Gürültüsüz, patırtısız, kavgasız bir kongre süreci yaşayacağımızı düşünüyorum. Partimizi yerel yönetimleri kazandırmak adına ilçe kongrelerinde yeniden adayım.”

AKŞENGÜR: DAHA İYİSİ ÇIKARSA DESTEKLERİZ

Dikili İlçe Başkanı Mehmet Önder Akşengür de yeniden aday olacağını söyledi. Akşengür, “Dikili’de 2007 seçimlerinde 3 bin 800 oy almıştık, 6 bin 200 oy aldık. Bu bir başarıdır. Bu başarıyı artırmak için yeniden adayım. Daha iyi yapabileceğini düşünen arkadaşımız da çıkarsa, biz ona da destek veririz. Ama şuanda bir aday yok. Herkes aday olarak çıkabilir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karaoğlan 15 Temmuz 2011 Cuma 00:25

İlçe başkanları başarılı bir seçim atmosteri geçirmiştir.Hepsni tebrik ediyorum .İnsanlar hariçten gazel okumayı seviyorlar.

Yorumu oyla      18      6  
hasan turkmen 15 Temmuz 2011 Cuma 00:22

demokratik bir kongre süreci bizleri bekliyor diğer ilçelere göre daha az başarılı olan ilçelerde kongreler daha haraketli geçeceğe benziyor ama il başkanlığı seçiminde ömer cihat akaya rakip çıkacağa benzemiyor çünkü gerçekten kısa sürede teşkilatta hem sewildi hemde babacan tavrıyla seçim sürecini iyi yönetti daha başarılı olucağa benziyor saygılar..

Yorumu oyla      15      10  
yaşar naci kurtçu 14 Temmuz 2011 Perşembe 22:53

İl başkanımız sayın Ömer Cihat Akay karakter yapısı başarılı ve özverili çalışamalarıyla izmirde Ak Partiyi başarıya taşımıştır,lider duruşuylada teşkilatımıza büyük güç katmıştır kongrede oy verecek delegasyonun destek vermesi kaçınılmazdır.

Yorumu oyla      15      10  
Latif Turna 14 Temmuz 2011 Perşembe 20:32

Seferihisar da durum farklı %30 un üzerinde oy alınması burada kimseyi altatmasın.6800 oyun yaklaşık 4000 i bir önceki dönemin belediye başkanı Hamit Nişancının partiye geçerek önümüzdeki yerel seçimlerde aday olma ihtimalindendir.Yani aslında birnevi emaneten verilmiştir.Son yerel seçimlerde ak partinin seçimi kazanmak için değil yeterki diğeri kazanmasın diye siyaset yapan birinin başkan adaylığına kayıtsız bugünkü ilçe başkann Ümit cingöz alınan oylarla her köşede seferihisar'ın tek bir belediye başkanı adayı var oda benim diyerek partiye oy veren birçok seçmeni haya kırıklığına uğratmaktadır.Hamit Nişancı Ak partiden aday olmadığı taktirde matametiksel olarak ak parti seçmeni ile Hamit Nişancı oyları bölünür ve seçim Hamit Nişancı ile chp arasında gecer.Ama biz Hamit Nişancı ile birlikte Ak parti bayrağını seferihisar a çekmek isiyoruz.

Yorumu oyla      17      7  
özbucalı 14 Temmuz 2011 Perşembe 18:59

ak parti ilçe başkanı mustafa solmaz bırakın ilçe başkanı olmayı belediye başkanı olmayı kafaya koymuş bu yönde bucada oldukça fazla duyumlar var..ama bütün bucayı kucaklayacak potansiyel bir isim olmadığı için bunu şimdilik rafa kaldıralım haa bu arada başkanın yanındaki bazı isimlerde kendilerini 2014 yerel seçimleri için kontra garanti meclis üyesi olabilmek için ilçe başkanına" başkanlık sana yakışır bunu hak ediyorsun" dedikleri buca kulislerinden gelen bilgiler arasında.. başkan iyi insan fakat belediye başkanı olabilecek kabiliyet ve becerisi olmadığı ap açık ortada..

Yorumu oyla      18      10  
sinan kara 14 Temmuz 2011 Perşembe 18:54

Allahtan kongreler tam zamanında başlıyorda seçim yüzünden partide sıkıntı olmamasını düşünen gerçek teşkilatçılar kendini başarılı bulan şu il başkanına gereken cevabı verebilecek.dip not:son dakika atamasıyla gelen bu zatın tek avantajı seçime gidiliyor olmasıydı,seçim bitti akay gitti olacak sonuç.ankarayla arası iyi olanlar iyi bilir süreci:)))

Yorumu oyla      17      11  
hüseyin ahmetoğlu 14 Temmuz 2011 Perşembe 17:09

her ilçe başkanı bizim ayrı bir değerdir.hertülü çalışmayı mislisi ile yapılmıştır.takdir halkındır.ak parti olarak her vatandaşa ve her ilçeye eşit mesafede olduğumuzu ancak bazı ilçeler daha marjınal ve akıl almaz derecede direnç göstermektedir.bu zamanla yapılcak istikrarlı çalışma ile ilçe başkanlarımızla il başkanımz önderliğinde bu sorunun da üstesinden gelineceği kesindir.her bir ilçe başkanımı şeçimlerde büyük bir gayret ve çalışma içerisinde olmuşlardır.kendilerini kutluyorum.

Yorumu oyla      18      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’nin 10 İzmir vekili komisyonlara girdi
CHP’nin Meclis komisyonlarında görev alacak milletvekilleri belirlendi. ...
SP Büyük Kongresi 17 Temmuz'da
Saadet Partisi 17 Temmuz’da Büyük Kongre’ye gidiyor. “İkinci Kırk Yıl ...
CHP neden geri adım attı?
Seçimlerin ardından Türkiye'nin gündemine oturan yemin krizi CHP tabanını ...
 
CHP’li Mengü: Biz durdukça birileri azdı
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Güzelbahçe Şubesi, CHP eski milletvekili Şahin Mengü’yü konuk etti.
Bayır’dan Durak’a teşekkür ziyareti
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ...
61. Hükümet güvenoyu aldı
AK Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Başkanlarla örgütün arasındaki buzlar eridi
Gizli toplantılarda bir araya gelen ilçe belediye başkanları ile tek tek ...
'Şirinlik olsun diye konuşmadım'
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, seçim döneminde İzmir'de inandıklarını ...
Bayındır’a Gökçek ve Yıldırım piyangosu
CHP ve AK Parti’nin çiçek üreticileri üzerinden siyasi hamleler yaptığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva